Sve ove kazne koje ste napisali su u slučaju kada policija kontrolom uhvati nesavjesnog vozača...
Mnogo bolje rješenje sam gledao nedje u UK, a to je da za vozače početnike ima posebna vrsta uređaja koja se ugrađuje u vozilo, i koja bilježi kada je vozilo voženo, kojom maximalnom/prosječnom brzinom, koliko vremena, itd... I to se onda šalje GPRS konekcijom u nadležnu instituciju... Pošto za nove vozače imaju fore kada smije da vozi, tj ne kasnije npr od 11 uveče, koliko brzo smije da vozi itd, i kada se vidi odstupanje od ovih normi, taj se vozač sankcioniše...
A ovo za ograničenje kubikaže/konjaže je čista glupost, jer nizbrdo se i go*no kotrlja, i jedan obični Golf MK2 može postići 120+, uz kočione mogućnosti koje teže nuli... Snažnija auta se prave u kombinaciji sa boljom upravljivošću, odgovarajućim kočnicama, siguronosnim sistemima, itd itd... Dakle, najveća greška je staviti dijete željno brze voznje u auto koje nije predviđeno za brzu vožnju...
Inače jedino izlijetanje sa puta koje sam imao u životu je bilo sa Golfom 2 1.6D, i to zato jer sam se igrao sa ručnom kočnicom na lokalnom putu na kome je bilo šljunka...
Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)
Bookmarks