Page 40 of 992 FirstFirst ... 303637383940414243445090140540 ... LastLast
Results 976 to 1,000 of 24778

Thread: Crash / sudari u CG

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    4 Posts

Quote Originally Posted by Femaman View Post
    ne mogu lec na kocnicu, i pokusat da izbjegnu? ne moze neko ko je sjeo 2, 3 put za volan, ili neka zena koja je antitalenat, ali neko ko ima makar godinu dana iskustva moze toliko uradit...
    Ne moze, nije cuo za sjevernog jelena, niti je u zivotu to iskusio.. A jos takvim kolima to izvesti... Nece njih vratiti polemisanje sta je moglo kad je moglo.
    Fakat je da :
    1) u crnoj gori postoje auto skole, koje te ne uce voznji, pravilima, snalazenju i prvoj pomoci
    2) nadzorni organ koji treba da kontrolise auto skole je misaona imenica
    3) auto moto savez crne gore ne radi nikakvu edukaciju vozaca, niti promociju; njihova jedina funkcija je da uzmu 30 eura za medjunarodnu vozacku. I nista vise. Pod hitno zatvoriti AMSCG! i Tacka.
    4) plavci, umjesto da rade svoj posao, oni se trkaju sa svima i nabijaju ti komplexe. ej nema nabijanja kompleksa, radi svoj posao, i cinjenice molit cu lijepo, ne evropska crna gora, no cinjenice.
    5) putevi - umjesto da se pretvaraju u prijatelje vozaca (one sto oprastaju greske) pretvaraju se u neprijatelje!
    6) vozaci - nikako da nauce sta je milisekund nepaznje - neosvjetljeno vozilo na putu (nebitno je li stoji ili se mrda), razgovor na mobilni u jednoj ruci a u drugoj ruci cigar, dok djete pozadi skakuce - takvima ni otvaranje lobanje ne pomaze

kad RTCG, Vijesti, IN i ostali pocnu da pustaju u svakom dnevniku mucne scene : skrsena vozila, guzva zbog uvidjaja, dijelovi tijela i tragovi krvi na putu, plac i kuknjava familije, invalide od sabracajki - malo ce se vise opametiti, i familija i prijatelji. Zivot je svetinja! kako cuvate svoj, cuvajte i tudji. Tek kad se vide mucne scene posljedica nepaznje i nerazmisljanja, i kad te scene pocnu da se motaju po glavi svaki put kad malo se stisne papucica na ovakvim vozilima na ovakvim putevima mozda se nesto skonta.

Drzava! Kako ona dozvoljava da se koriste vozila sa volanima na pogrijesnu stranu? Evo, maloprije su prosla dva vozila britanskih tablica, ljudi koji zive ovdje ( a i rade!). Znate li kako oni voze ? Sredinom ulice!!! I to divljaju! Drzava je kriva sto mnogo toga dozvoljava! I te kako. Ne bi ti meni sa volanima na pogresnu stranu ulazili u drzavu ako ce ostajat duze od 7 dana! Ako ce ostajat, parkirat kola na carinski terminal, i neka koriste rentakar pod pratnjom! Umalo mi stradase i caca i sin zbog minimorisa sa engleskim tablicama i naravno volanom na pogresnu stranu. Lik je vozio oko 70kmh sredinom puta, i nije se sklonio kad je u suprotnom smjeru svojom trakom islo drugo vozilo! Odma bi ga kastrirao, da sam ga uhvatio.
    " Damn the cargo, we'll be on our way tonight "

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Meni se ne sijeda u kola kad vidim što se radi po ulicama

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Femaman View Post
    nije mi samo jasno kako ovaj iz golfa nije vidio tu dizalicu, i sto nije prikocio i ubacio se iza mercedesa, ili sto nije mercedes prikocio ako je vidio tu dizalicu da se ovaj ubaci...
    Ili je bilo pored puta parkirano bez svijetla, ili su mislili da ce ga proc nekako....
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,228
    Thanked in
    1,563 Posts

Quote Originally Posted by stevann View Post
    slazem se, ali kad bolje pogledas, bolje da tebi strada trap, pa da sacuvas neciji zivot, nego da ih maknemo sve, tad bi se tek ginulo.
    problem je sto kad strada trap znamo koliko ljudi ovdje redovno mijenjaju djelove i onda se desi "skrenuo na drugu stranu kolovoza iz nepoznatih razloga" i to ljudi od 40-50 godina koji normalno voze a to je uglavnom zato sto mu je puklo nesto na trapu, kamere su najjeftinije i najbezbolnije..dovoljno je 2-3 da budu operativne ostale mogu da budu fake, to je investicija od max 1000 eura za cijeli grad...
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,228
    Thanked in
    1,563 Posts

Quote Originally Posted by Fabia_Elegance! View Post
    Ili je bilo pored puta parkirano bez svijetla, ili su mislili da ce ga proc nekako....
    mislio je da se ubaci ispred i "pobijedi" trku, dovoljan ti je komentar onoga sto se samo pitao kad ce se desit nesto jer su se izgleda trkali stalno i nemoj da mi neko kaze da policija nije znala za to jer u svako naselje imaju po 5-6 spijuna

Thanks Thanks Given 
    446
    Thanks Thanks Received 
    167
    Thanked in
    110 Posts

Zao mi je ovih momaka-djece, zao mi je sto je majski hondu slomio. Nego evo ja sam se dugo vremena glupirao po puteva bio onaj kako kazu "decko u GTI-u sesnaes' ventila" i slicnim kolima i nikad nisam ni ogrebao nijedan auto. Jednog dana mi se desilo sto mi se desilo ni je ni sa 17 ni sa 18 nego sa 26godina u prkno, kolko god o tome da pricam samo ja znam sto je bilo. I hvala Bogu sto mi drug koji je bio samnom osim nekoliko rebara i periodaa kocenja ruke danas nema posledica. Danas mi je prosjecna brzina upola manja, i tvrdim da se narod nemoze naucit na tudjim greskama. Ja sam isti razmislja u stilu meni se to nemoze desit, ja nemogu pogrijesit i napravio sam karambol na putu kojim prodjem svaki dan nekad i po 5 puta a od tih 5 bar 2 put puni gas. Pamet u glavu!

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,228
    Thanked in
    1,563 Posts

nista onda trkace odavde iskoristit kao zive lutke u crash testovima, dupla korist

Thanks Thanks Given 
    446
    Thanks Thanks Received 
    167
    Thanked in
    110 Posts

Ja samo kazem da kad se sve zavrsilo sam to shvatio kao poucno iskustvo, posle udesa sam kupio jaci auto ali generalno vozim sporije i ne rizikujem. A nekome ni iskustva nemogu da pomognu da skapiraju da su debili sve zavisi od osobe do osobe nema pravila

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,228
    Thanked in
    1,563 Posts

pa i ja sporije vozim M5 nego sto sam vozio Accorda, to tako uglavnom i bude

Thanks Thanks Given 
    346
    Thanks Thanks Received 
    281
    Thanked in
    130 Posts

Vozio sam brzo i manitao kolima i motorom. A onda se desilo nešto najbolje na svijetu, postao sam tata i dobio sina od tada vjerujte mi vozim što je lakše moguće. Možda će neko reći ovako ili onako ali vjerujte mi da se od tada bojim da dam gas i na motoru i na kolima. Volim da vozim motor više od svega i vozim ga ali sve onako kako treba, po nekad dam gas ali kad vidim da je prilika za to neđe na otvoreno. Auto sam promijenio uzeo bolje jače i brže ali opet sporije vozim.
    This time next year we'll be millionaires

Thanks Thanks Given 
    1,176
    Thanks Thanks Received 
    1,935
    Thanked in
    1,054 Posts

Dzaba ti vozis sporo kad naidje neki kao ti kada nisi bio tata.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    4 Posts

Ne znam sto ste pisali do sad, nego naleceh na ovaj clanak u Vijestima i pazi ovo:

mladići iz podgoričko naselja Tološi, kroz kuknjavu su govorili da su mladići iz oba vozila njihovi prijatelji iz naselja.
    “Poslije svakog udesa za koji čujemo, pitao sam se do kad će Bog da ih čuva, jer voze brzo, a evo što se noćas desilo”
    I dolje komentari:

Fino bi bilo kada bi se vratili lezeci i kada bi policija malo bolje radila
    da snjegocistac nije "pocistio" lezeci kod pumpe u bloku 6, Brano Vukajlovic koji je stradao vozeci motor, sad bi bio ziv.

Koliko retardiran moras biti da bi ovo izjavio? Znaci likovi SAMI VOZE kretenski i onda ga zalit? Ili sto je jos najbolje, da stavljas lezece jer tamo neki kreten nije dovoljno odgovoran ZA SVOJ ZIVOT pa da mu ga ti spases?

E neka su poginuli, sad se Đavol sa njima trka.

I am so post-rock I shit sad birds.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by RotfLmaOmGg View Post
    Ne znam sto ste pisali do sad, nego naleceh na ovaj clanak u Vijestima i pazi ovo:

I dolje komentari:

Koliko retardiran moras biti da bi ovo izjavio? Znaci likovi SAMI VOZE kretenski i onda ga zalit? Ili sto je jos najbolje, da stavljas lezece jer tamo neki kreten nije dovoljno odgovoran ZA SVOJ ZIVOT pa da mu ga ti spases?

E neka su poginuli, sad se Đavol sa njima trka.
    Sve si u pravu osim ovo...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by JaffaCakes View Post
    Mislim da bi trebalo uvest i ona ogranichenja za kubikaze i konjaze, zavisno od godina.. Recimo od 18-21 ne preko 1.4 kubika, odnosno tolko i tolko konja (da nebi uzimali TSI motore i slichno), od 21-23 ili slichno (nemo'te me sad razapet ako sam neshto pogreshno rekao/iskalkulisao/procijenio) do 1.6, posle toga moze i 6000 ako imash para da ga vozish i da mu sipash.. Tako neshto ima u nekim susjednim drzavama / Evropi.. Moze li bit da ovo vec zivi u Hrvatskoj? I eto rijeshen dobar dio problema.. Nema GTI-eva, nema VR6, nema budzenih BMW-a i slichno.. A kazne da budu drakonske.. Katastrofalne po dzep.. I tako bi se dosta uchinjelo.. Smirili bi se bukachi
    Da, taj zakon postoji u HR. Ali je mnogo debilan evo zašto, automobili koji imaju takve motore su citroen c1, pezo 1007, toyota aygo, wv lupo, A2 znači jedan krš platike. Stavit nekog ko ima 18 godina da vozi na otvoreni put ovakav auto je kad ga staviš u staklenu času sa motorom jer sa druge strane može da naiđe momak od 22 godine sa hamerom od 6000 kubika koji će ga sa 40 na sat pojest. Jaki automobili su i sigurni automobili.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Slažem se sa Rofijem u tome da niko ne treba da spašava tvoj život od tebe.
    Ako je nekako moguće, jedino bi trebalo da se ti ljudi onemoguće da nekoga povedu sa sobom.
    Bijo si poziw koi se neodbija

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Rofl, kolega, stvarno ovo zadnje ti nije trebalo.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    85
    Thanks Thanks Received 
    51
    Thanked in
    37 Posts

Ponašanje mnogih mladih ljudi u automobilu se može opisati kao nesreća koja čeka da se desi. Ali kod nas se uglavnom o tome priča nakon ovakvih tragedija. Ništa novo nisam rekao ako kažem da je stvar u edukaciji vozača, podizanju svijesti kod istih (to je glavno) a kao potpora tome trebalo bi i rigoroznije kazne uvesti. Jer neki se samo tako mogu dovesti u red.

Gledam slike golfa i mercedesa nakon nesreće i prosto se pitam kolikom brzinom moraš da voziš da bi izazvao onakva oštećenja? I šta će ikome da vozi u naseljenim mjestima takvim brzinama? Za trke postoje staze.

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,228
    Thanked in
    1,563 Posts

čeka se da pogine neko poznat pa da opet krene "ne brže od života"...

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    74
    Thanked in
    40 Posts

Drasticno poostriti kazne. Ovima sto voze bez vozacke, oduzimati auta itd., i slati ih u prekrsaje na "ladjenje".
    Proci ce pola godine bez auta, proci ce i 15 dana zatvora, ali kad pogines, popravnog vise nema.
    Ne treba pricati sta je bilo, ko je kriv, kako su udarili isl..To treba da bude elementarna kultura. 4 zivota su ugasena, sva ostala prica je suvisna.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by DzekOfAllTrades View Post
    Ponašanje mnogih mladih ljudi u automobilu se može opisati kao nesreća koja čeka da se desi. Ali kod nas se uglavnom o tome priča nakon ovakvih tragedija. Ništa novo nisam rekao ako kažem da je stvar u edukaciji vozača, podizanju svijesti kod istih (to je glavno) a kao potpora tome trebalo bi i rigoroznije kazne uvesti. Jer neki se samo tako mogu dovesti u red.

Gledam slike golfa i mercedesa nakon nesreće i prosto se pitam kolikom brzinom moraš da voziš da bi izazvao onakva oštećenja? I šta će ikome da vozi u naseljenim mjestima takvim brzinama? Za trke postoje staze.
    5 new pages coming in 3.....2......1....
    Bijo si poziw koi se neodbija

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,228
    Thanked in
    1,563 Posts

Quote Originally Posted by Sandor Kolar View Post
    Drasticno poostriti kazne. Ovima sto voze bez vozacke, oduzimati auta itd., i slati ih u prekrsaje na "ladjenje".
    Proci ce pola godine bez auta, proci ce i 15 dana zatvora, ali kad pogines, popravnog vise nema.
    Ne treba pricati sta je bilo, ko je kriv, kako su udarili isl..To treba da bude elementarna kultura. 4 zivota su ugasena, sva ostala prica je suvisna.
    društveno-korisni rad bi bio sasvim dovoljan, kad je bilo koji prekršaj ili kriminal u pitanju

pa da vidiš kako bi se država dovela u red, ali je problem što je prisilni rad zabranjen ustavom

Thanks Thanks Given 
    103
    Thanks Thanks Received 
    10
    Thanked in
    8 Posts

Quote Originally Posted by Sandor Kolar View Post
    Drasticno poostriti kazne. Ovima sto voze bez vozacke, oduzimati auta itd.
    podržavam drakonske kazne i to je jedino rješenje..

za 150km/h i više, vozačku uzimat na minimum 2-3 godine, ako u međuvremenu upravlja bez vozačke, zatvorska kazna od minimum 1 godinu, bez mogućnosti zamjene za novčane..

za duplo prekoračenje kroz naseljeno mjesto - 1 godina bez vozačke..

za punu, crveno i sl, 1 godina bez vozačke..

ko ponovi prekršaj dupliraju se..

jer ovo je strašno što se radi u saobraćaju svakodnevno..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ne no ih treba istuc kvasnom novinom za takve stvari, e onda im se ne bi ponavljale takve stvari ;D

Thanks Thanks Given 
    431
    Thanks Thanks Received 
    175
    Thanked in
    121 Posts

nece ti se to nikad uvesti jer onda bi morali isto tako neispravna auta ne pustat u saobracaj ili kazna zatvora zatvora ako vozis tehnicki neispravno auto , ko ima ćelave gume oduzimanje vozacke na godinu dana itd i slicno... jer ove stvare doprinose isto koliko i brza voznja...

Thanks Thanks Given 
    346
    Thanks Thanks Received 
    281
    Thanked in
    130 Posts

Quote Originally Posted by GaD View Post
    Dzaba ti vozis sporo kad naidje neki kao ti kada nisi bio tata.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Ovo si u pravu. Ali Ja sam svijestan svojih grešaka i kajem se zbog toga. I priznajem da sam griješio i uvijek kad znam da neko od mlađih momaka iz naselja vozi brzo pokušam da ga savjetujem i da pokušam da mu objasnim da nije ta brza vožnja baš uživancija ako dođeš u priliku da ubiješ nekoga ili sebe. Ima dosta stvari koje izazivaju adrenalin a da ne ugrožavaš druge oko sebe. I kad vidim ovako nešto da se dogodi žao mi je ne znaš koliko, jer to sjutra može da bude i moje dijete. Postoji mnogo zakona koji regulišu vožnju u mlađim godinama. Npr. U hrvatkoj vozači ispod 5 godina iskustva sa vožnjom Bkategorije ne mogu da voze auta jača od 60Kw. Što znači da ne mogu da voze brzo nikako itd ima dosta toga što postoji u svijetu a ne postoji kod nas...
    This time next year we'll be millionaires

Page 40 of 992 FirstFirst ... 303637383940414243445090140540 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 9 users browsing this thread. (0 members and 9 guests)