View Poll Results: Na parlamentarnim izborima ću glasati za:

Voters
258. You may not vote on this poll
  • Pozitivna Crna Gora - Darko Pajović

92 35.66%
  • Hrvatska građanska inicijativa - Ljerka Dragičević

2 0.78%
  • Koalicija Zajedno - Miloje Šestović

2 0.78%
  • Koalicija Evropska Crna Gora - Milo Đukanović

31 12.02%
  • Socijalistička narodna partija – Srđan Milić

6 2.33%
  • Koalicija Srpski nacionalni savez – Ranko Kadić

1 0.39%
  • Demokratski front - Miodrag Lekić

44 17.05%
  • Bošnjačka stranka - Rafet Husović

7 2.71%
  • Grupa građana „Albanska omladinska alijansa“

0 0%
  • Srpska sloga - Jovan Markuš

3 1.16%
  • Koalicija Force i Građanske inicijative - Vaselj Siništaj

0 0%
  • Politički savez Demokratske partije, Albanske alternative i Demokratskog saveza - Fatmir Đeka

0 0%
  • Koalicija DUA i Partije demokratskog prosperiteta - Mehmet Zenka

1 0.39%
  • Još vagam

19 7.36%
  • Ne izlazim na izbore / neću glasati

50 19.38%
Page 41 of 64 FirstFirst ... 3137383940414243444551 ... LastLast
Results 1,001 to 1,025 of 1579

Thread: Parlamentarni izbori 2012

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Moracikus View Post
    je mi se cni da medju vama postoji jedan broj takvih slucajeva.
    Bogomi, slabo stojis s brojanjem.

_______

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    5 Posts

Quote Originally Posted by Moracikus View Post
    Nego da pitam glasace DF-a, je mi se cni da medju vama postoji jedan broj takvih slucajeva.
    Da li cete prestati da navijate protiv Crne Gore ukoliko SDPS izgubi ove izbore?
    odlicno pitanje
    ``ljudi su da razmijene i uvaze misljenja, a zivotinje da se kolju i ujedaju jer nemaju mozga``

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Članovi PzP-a napuštaju partiju zbog nesigurnosti i nepovjerenja. Jučerašnja ostavka predsjednika Opštinskog odbora Pokreta za promjene PzP Rožaja Hamdije Koraća na tu funkciju i njegovo istupanje iz PzP-a samo je jedan od učinaka poslanika PzP-a i funkcionera Demokratskog fronta DF Koče Pavlovića. Pavlović je stvorio situaciju nesigurnosti i nepovjerenja članova PzP-a kako iz Rožaja tako sada i iz Bijelog Polja prema vrhu partije, smatra član Glavnog odbora PzP-a Ivanka Maksimović iz Bijelog Polja. Ona je u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika navela kako podnosi ostavku na mjesto člana GO PzP-a zajedno sa još 104 člana te partije....

Silu glasova će partija za promaju donijeti frontu izgleda

Thanks Thanks Given 
    3,181
    Thanks Thanks Received 
    3,222
    Thanked in
    1,560 Posts

dobro je sto ce se ti glasovi preliti PCGi, uglavnom su to oni razocarani sto medo ulazi u koalicije sa cetnicima
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    346
    Thanks Thanks Received 
    281
    Thanked in
    130 Posts

Evo opet milo proziva opoziciju i vrijeđa koliko može. Ubiše se ovi iz dps-a uvredama i sramotnim izjavama. Krivokapić je nazvao Pozitivnu "cijeđena kora od narandže". Mislim da stvarno ovo nema smisla više. Bruka i sramota.
    This time next year we'll be millionaires

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Zar Ranko moze ikoga da uvrijedi ???
    ... to ja znam jer je mene brat u Italiju !

Thanks Thanks Given 
    346
    Thanks Thanks Received 
    281
    Thanked in
    130 Posts

http://www.vijesti.me/izbori-2012/du...m-clanak-95019

A nagovorili su ga izgleda... :-)
    This time next year we'll be millionaires

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ne moze se dugo u rukavicama, fino i .....
    Prevlaka je predata Hrvatskoj bez trunke napora da se na bazi argumenata zadrži.
    Da pogadjamo koga jos pogadja Prevlaka

Thanks Thanks Given 
    4,805
    Thanks Thanks Received 
    5,595
    Thanked in
    2,762 Posts

Quote Originally Posted by Jal Cargo View Post
    ...
    pokusacu da odgovorim malo drugacijim pristupom, pitanjem na pitanje: je li volja gradjana, "kao premisa demokratije", ispostovana i onda kad je donijeta odluka da srpski jezik bude, uslovno receno, sluzbeni jezik u Crnoj Gori u XIX v.? Je li volja gradjana ispostovana i onda kad je neko, nedje, nekad donio odluku da mi moramo biti potomci kosovskih junaka, Transformersa i Cucuk Stane? Je li volja gradjana ispostovana i onda kad je trobojka ozvanicena kao drzavna zastava? Je li volja gradjana ispostovana onda kad je neko odlucio da utuli drzavu Crnu Goru? Ili je i to neko i nekad, mozda, servirao i nametnuo? Hiljadu pitanja, ali odgovore necemo dobiti, kod nas se fenomeni ili, bolje receno, mitovi i dogme uzimaju kao nesto sto se ne smije cackati, preispitivati i objasnjavati, vec je, jednostavno, zadato i konstantno (i obligatorno), i kao takvo precutno prhvaceno kao nekakav normativni kriterijum koji unaprijed odredjuje karakter ili zadaje vrijednosti i granice bilo kojem procesu koji je od drustvenog znacaja, pocevsi od afirmacije nacionalnog identiteta, drzavnog pitanja, prava na jezik i crkvu, pa do banalnog primjera, npr. odnosa prema NATO integracijama. Ja, zato, mislim da je, umjesto opsirnih diskusija u kojima cemo jedni druge ubjedjivati da je pozicija jedne strane ispravna, doslo vrijeme da svako pokaze svoje pravo lice (bas kao sto si rekao) i, najprije, odgovori na (pravo) pitanje - zasto smo stvorili ovu drzavu? Sta smo ocekivali od referenduma? Koja je njegova svrha? Da li nam je, uopste, referendum bio potreban? Je li referendum izraz nase potrebe da ucvrstimo nacionalni identitet kroz uspostavljanje veze sa istorijom, kulturom i tradicijom - onom autenticnom, a ne falsifikovanom (da se ogradim, koja god to bila)? Jesmo li tezili da stvorimo odrzivu i funkcionalnu zajednicu-organizam, i ako jesmo, nije li razumno i logicno da ona funkcionise na onim postavkama i kriterijumima bez kojih se, prosto, ne moze postici ravnoteza i kontinuitet, pogotovo ne u uslovima, okruzenju i istorijskom kontekstu u kojem zivimo? Pa, na kraju, na osnovu onoga sto (god) proizidje iz tih odgovora, da lijepo priznamo sebi da jedna pozicija iskljucuje drugu, da su nepomirljive (i, naravno, opredijelimo se za jednu) i, konacno, utvrdimo da li je referendum zaista zavrsena prica, ili je to proces koji, u zavisnosti od aktera i njihovih potreba, moze ici u jednom ili drugom smjeru. Do jednog vakta, kad neko mora ispasti iz igre, a jednom ce neko morati, posto ovakvo stanje nije odrzivo.

Na kraju, samo da neke stvari, iako sad vec manje bitne, preciziramo:

- crnogorskim jezikom govori 38, a srpskim 44%.

- od onoga sto je logicno, vaznije je ono sto je moguce i izvodljivo, a prepusteno je ljudima koji imaju moc da donose odluke, bez ikakve odgovornosti. Citiracu preśednika, uz to i pravnika:

''Dakle, nasa je himna 'Oj svijetla majska zoro' i nas Ustav propisuje da je to nasa himna, ostavljajuci zakonu da se propise tekst te himne i sadrzaj strofe. Ja sam se uvijek zalagao da to budu prve dvije strofe, koje su zaista opstepoznate i opšteprihvacene, i u nekom himnicnom smislu promocija Crne Gore i njene tradicije, sadasnjosti i buducnosti, smatrao da treba da bude zavrsnica te himne u oznacenju samog naziva himne 'Oj, svijetla majska zoro' i poruci 'da si vjecna Crna Goro'. I mislim da je to izlazak u susret svemu onome sto je realno ocekivanje i zaista sadrzaj na koji niko ne moze da da primjedbu. Nesumnjivo je da mi imamo prostor kompromisa. Dakle, neko moze to da dozivljava potrebom da se skrati radi duzine, a neko potrebom da se skrati i radi duzine i radi autorstva. Ali, da se skrati cuvajuci Ustav, da se ni u primisli ne mijenja Ustav.''

-
    tvoja teza, koja ne dozvoljava mogucnost da drzavna zastava bude, kao sto sam rekao, marginalizovana i potisnuta iz kolektivnog pamcenja je, barem se meni cini, naivna. Umjesto sto olako ispaljujes te kvalifikacije o licemjerima i transformersima (imam utisak da razgovaram sa ozlojedjenim i dezorijentisanim liberalom), razmisli, nijesi li mozda previdio faktor starosne dobi, odnosno generacije koje dolaze i koje su pogodan materijal za (institucionalnu) obradu, a ne gotov proizvod iz posebnih, suverenistickih epruveta iz kojih ispadaju embrioni sa suverenisticki programiranim softverom? Drugi faktor koji si previdio, a koji je u direktnoj relaciji sa prethodnim, to je mogucnost, makar u teoriji, da vlast, samim tim i institucije, preuzmu unionisti i onda oblikuju (ja se necu ustrucavati, no cu reci truju) te dolazece, "tabula rasa" generacije prema receptu koji je u Crnoj Gori detaljno isproban. S tim sto mislim da bi to ovog puta moglo eskalirati u nesto sto, vjerujem, u Crnoj Gori niko ne zeli.

_________
    Briljantni tekstovi, i ovaj, i onaj što je išo prije njega. Kristalno, zdravo, duboko i utemeljeno.
    Da ne dužim, mislim da su El Re i Jal Cargo vođe forumske špijunske organizacije, a imam indicije da se najvjerovatnije zapravo radi o kamufliranim M. Vukoviću i S. Maroviću. Još samo da utvrdim ko je koji.
    Takođe, osnovane sumnje da je Hari u stvari D. Marković, a Amni V. Badža, u ovoj fazi istrage ne mogu komentarisat.

Podvuko i ocrvenio ono sa čim se suštinski ne poklapam. Ili, ne poklapamo, jerbo sam, čini mi se, istovjetan stav oshjetio i kod El Re-a.
    Zapravo mi se čini da svi mašimo pravi naziv za tu našu najdublju, iskonsku, mitološku, ma anatomsku, PODJELU nad podjelama... Neđe na drugom topicu ja sam je nazvao blokovska podjela CG, neđe je opet zovu identitetsko pitanje, ponekad opet partizansko- četničko, tvrdokorniji razlikom između istoka i zapada... Ma, ko i vazda kod nas, meleon imena za isti fakat.

A nešto mi izgleda da bi tačan naziv bio odsustvo građanske svijesti. Sva ostala imena mu nekako dođu pojavni oblici istog.
    I, dok smo na drugom topicu El Re i ja navodili primjere kako se nekad moglo ćuprijom preko te podjele ( te nas optužiše za ratno huškanje ), zaboravismo da narodu skrenemo pažnju da je takva ćuprija bila primjerena onome ondašnjem društvu... Koje, zapravo, i nije bilo društvo, no plemenska zajednica. Plemenska zajednica od koje smo, u međuvremenu, pogubili sve ono kvalitetno što je imala za ostavit u naslijeđe ( a ono drugo pribili u njedra ko rumenu nevjestu ).

Ipak vjerujem, i to me na ovom prostoru zdravog održava, da je apsolutno realno očekivat da će i ovo naše društvo, ili, da ga tačnije opišem, pred- društvo, sasvim prirodnim i, manje više, spokojnim tokom, prevazić stanje u kojem postoji podjela preko koje se ne može... Odnosno, da je naš kulturološko- vrijednosni autizam ( odtustvo građanske svijesti, za ove što teže čitaju ) sasvim izlječiv. Što jest jest, vremenske odrednice ovog procesa, iz sadašnje perspektive, upućuju na potrebu strateško- dugoročnog planiranja nabavke i trošenja živaca, bensedina i ranisana.

Odnosno, vjerujem, kao i vi, da ta vrsta podjele neće nestati, ali će, sazrijevanjem ovog našeg infatnilnog bitisanja, prestati da bude bitna do te mjere da bi ikad više moglo doći ili/ili stanje. Jer je društveno- istorijska zakonitost da se ta lekcija nauči, kao što je i zakonitost da ćemo, svi skupa, jednog dana biti drugačiji.
    ( A fakat da ćeme tu lekciju naučiti na način kako se magarad uči da sprovodi automatizovanje radnje jeste žalostan, naročito imajući u vidu na koliko se tuđih muka mogo ispeći taj hljeb, ali, ako ništa drugo, makar ukazuje na našu poslovičnu dosljednost. )

Elem, na tu vjeru me, osim romantičko- adolescentskog idealizma kojem sam sklon najvjerovatnije od embrionalne faze, navodi i par realnih fakata:

* Pretekli smo od 1997-e na ovamo, a naročito pamteći 1999-u ( za koju bih se skoro zakleo da smo je nekako posmatrali sva trojica sa istog mjesta ).

* Aj da ne koristim onaj famozni benčmarking ( ups, izvinjavam se što opet psujem ), ali dovoljno je i predovoljno analogija u istoriji razvoja svijeta ( da ne koristim ni izraze svojstvene glupavim korisnim naukama tipa politikologije, sociologije, istorije, i ostalih bla- bla filozofija ), iz kojih čoek može viđet đe smo mi sad, jednako kao i đe ćemo bit. Opet, što smo mi glupsoni pa ne umijemo malo posmotrit kako neki azijski narodi ( ne umijem nać bolji opis, iako znam da je ođe izraz azijatski grđi no najgora psovka ), iz goreg autizma od našega doploviše u kakve bistre vode... Ma, proće i taj đao zvani neznavenost.

* Okruženje, moćno i centrifugalno, več pomalo vije po ušima, a i više će.

Tako nekako, sasvim složni da je osnovna premisa ovakvog napretka očuvanje državnosti, i nadjačavanje antagonističkog procesa.
    ( Oni grdni Azijati su to činjeli drastično uvećanim ulaganjem u obrazovanje, zdravstvo i centralne institucije sistema, ali, zamisli da sad ođe nabrojim da su to, osim sudstva, poreskih i ostalih bla- bla uprava, i policija i službe bezbjednosti... Kuku majko, odma bi se utvrdilo da sam ja zapravo M. Đukanović, niko drugi ne može bit. )

Uglavnom, motiv ovog posta je da me, kad vidim ljude pametnije od sebe đe su pesimisti, vata drhtavica i nekakva jeza, pa ne mogu dovršit oni roštilj što mi danas doturiše korupcionaški nastrojeni komšije, a roštilj nikad bolji... Tako da, u interesu zdravog života i normalnog apetita, moradoh se malo posporit s vama.
    A vi se ne jedite, no bujrum.
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

Thanks Thanks Given 
    3,181
    Thanks Thanks Received 
    3,222
    Thanked in
    1,560 Posts

"iz kojih čoek može viđet đe smo mi sad, jednako kao i đe ćemo bit."

ja bih da se taj proces malo ubrza jer i meni počeše sijede a kolko juče sam se registrovao na ovaj forum kao srednjoškolac...ja se apsolutno slažem da se državnost ne smije dovodit u pitanje i da se određene osobe iz opozicije ne bi smjele dokopat bilo kojeg važnijeg ministarstva, ali i dalje mi niko od vas nije objasnio zašto je DPS garancija tome a PCG nije..

Quote Originally Posted by Buva+gacce View Post
    a Amni V. Badža,
    ima ona svoj nick na forumu, mada iz nekog razloga nikad nije pisala na politici..da se ja mogu sjetit

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

Meni je zanimljivo kako se ne cuju oni procrnogorski opredijeljeni intelektualci koji su usli u Front. Ni da se glasnu na najave koje stizu iz njihovog tabora.
    P r i m o r a c

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by EcoState View Post
    Kao i svaki covjek mogu da imam pogresno misljenje, ali je ono sto javno kazem i napisem uvijek ono u sta potpuno vjerujem.
    Puni tekst: https://sites.google.com/site/montenegroelection2012/
    i novinarska interpretacija
    http://www.portalanalitika.me/politi...ast-2016-.html
    Vjerovatno da svaki cojek na ovoj planeti pise ono u sta potpuno vjeruje osim ako nije pisac bajki ili pisac politickih programa. Zbilja su oni sa portala Analitika okrutni pa ne prenose citave litanije, a trebali bi kad je nesto stvarno znacajno. Tako su jednom "okrojili" osvrt moje tetke kako treba saditi krtolu i tako fino bila snitila to da je slobodno Tarzan mogao uzeti kao program i da se ne postidi.
    Nesto odavno ne cusmo vase osvrte pa malo cudno da u toku izbora ili da to shvatimo kao pocetak preśednicke kampanje?

Thanks Thanks Given 
    4,805
    Thanks Thanks Received 
    5,595
    Thanked in
    2,762 Posts

ja bih da se taj proces malo ubrza jer i meni počeše sijede a kolko juče sam se registrovao na ovaj forum kao srednjoškolac...
    Na žalost, moja prognoza je da ćeš, dok se taj proces završi, šetat unuke.

ja se apsolutno slažem da se državnost ne smije dovodit u pitanje i da se određene osobe iz opozicije ne bi smjele dokopat bilo kojeg važnijeg ministarstva, ali i dalje mi niko od vas nije objasnio zašto je DPS garancija tome a PCG nije..
    Pogrešno tumačiš, to niko ne govori. Npr., koliko ja to kontam, El i JC su rezignirani i na jedne i na druge, dok sam ja latentni glasač DPS-a iz psihotičkih razloga, koji, pri tome, čak i nema nikakvu korist od istih.
    Ono što govorimo ( opet, ako dobro kontam isti dvojac, ili tačnije, četverac ), jeste da ni PCG nije ništa veći garant toga ( ili bilo čega drugog ) no DPS.
    Poenta je, da zapravo jedini garant bilo kakvog napretka jeste kulturološko- vrijednosna transformacija sveukupnog društva.
    U prevodu, u ovom trenutku su apsolutno sve partije ništa drugo no produkt jedne iste opšte- društvene vrijednosne matrice, a ista je na takvom nivou da joj rezultat ne može bit bolji od ovoga, kako god se taj rezultat zvao.
    Razlike su u tome đe ko vidi kritični potencijal za inicijalni signal pomaka na bolje, dok se zapravo svi ( koliko nas ođe ima ) slažemo da je vrijeme da onaj proces sa početka posta otpočne, e je dosta bilo magarisanja.
    Pri tome, u apsolutnoj su zabludi svi koji misle da će se, bilo kad i bilo đe, fundamentalni napredak ostvariti isključivo promjenom vlasti.
    U tom smislu, bitnije za napredak ove države je hoćeš li shjutra, kad ti nešto zatreba iz katastra, obrnut telefon i završit to, ili ćeš u red po redu i zakonu, no za koga ćeš glasat. Znam koji će kastig na mene zbog ovakve izjave, no onog trenutka kad dovoljni ( kritični ) dio građana ove države ispravno odgovori na ovo pitanje, ime partije na vlasti prestaće da bude kritična odrednica biološkog tipa.

Tako da, još jednom, ona su ti dvojica tu rezervisani, a ja oni potencijal inicijalnog pokreta vidim u DPS (+sat, da mi se ne ljute ) i SNP, prije nego PCG, koja, ko i prethodno imenovane al malo kasnije od njih, tek ima da odradi katarzu da bi krenula u tom pravcu.

ima ona svoj nick na forumu, mada iz nekog razloga nikad nije pisala na politici..da se ja mogu sjetit
    Aok, nagrdih nevinog čoeka, sad ću još i kakvu tužbu popit zbog ovog benavisanja ovuda.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

...
    Pri tome, u apsolutnoj su zabludi svi koji misle da će se, bilo kad i bilo đe, fundamentalni napredak ostvariti isključivo promjenom vlasti...
    Potpuna istina.

S druge strane, meni, a cini mi se i dostini njih ovdje, izgleda ocigledno da se fundamentalni napredak ne moze ostvariti bez promjene vlasti.

Cak ne mislim da je posebno bitno ko je ta nova vlast. Samo da ljudi, drustvo, pocnu da shvataju i prihvataju na emocionalnom nivou da vlast dodje i ode, da ministri nisu nedodirljivi, da njihov predsjednik mjesne zajednice nije lokalni bog i da nije normalno radjati se, zivjeti i umirati pod okriljem partije nad kojom sunce ne zalazi.

Thanks Thanks Given 
    3,181
    Thanks Thanks Received 
    3,222
    Thanked in
    1,560 Posts

Na žalost, moja prognoza je da ćeš, dok se taj proces završi, šetat unuke.
    ne mora se završit samo da vidim da se odvija i da se nešto dešava bio bih zadovoljan

Pogrešno tumačiš, to niko ne govori. Npr., koliko ja to kontam, El i JC su rezignirani i na jedne i na druge, dok sam ja latentni glasač DPS-a iz psihotičkih razloga, koji, pri tome, čak i nema nikakvu korist od istih.
    Ono što govorimo ( opet, ako dobro kontam isti dvojac, ili tačnije, četverac ), jeste da ni PCG nije ništa veći garant toga ( ili bilo čega drugog ) no DPS.
    Poenta je, da zapravo jedini garant bilo kakvog napretka jeste kulturološko- vrijednosna transformacija sveukupnog društva.
    U prevodu, u ovom trenutku su apsolutno sve partije ništa drugo no produkt jedne iste opšte- društvene vrijednosne matrice, a ista je na takvom nivou da joj rezultat ne može bit bolji od ovoga, kako god se taj rezultat zvao.
    Razlike su u tome đe ko vidi kritični potencijal za inicijalni signal pomaka na bolje, dok se zapravo svi ( koliko nas ođe ima ) slažemo da je vrijeme da onaj proces sa početka posta otpočne, e je dosta bilo magarisanja.
    naravno, a iluzorno je očekivat da će bilo ko otpočet proces rezanja grane na kojoj sjedi pa je stoga jedino logično da je isiječe neko drugi ili ja pogrešno kontam?! u ovom trenutku znamo da dpsu odgovara ovakva situacija i da postoji makar minimalna šansa da neko drugi otpočne proces gorepomenute transformacije, ako se već troši svoje vrijeme na glasanje ne vidim zašto im ne pružit šansu..

mrzi me sad da vadim neke starije postove uglavnom se godinama na ovom forumu kukalo kako nam fali autentična procrnogorska opozicija i sad kad su se pojavili odjednom drvlje i kamenje po njima i trazenje dlake u jajetu i karijesa u zubima

Thanks Thanks Given 
    4,805
    Thanks Thanks Received 
    5,595
    Thanked in
    2,762 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    Potpuna istina.

S druge strane, meni, a cini mi se i dostini njih ovdje, izgleda ocigledno da se fundamentalni napredak ne moze ostvariti bez promjene vlasti.

Cak ne mislim da je posebno bitno ko je ta nova vlast. Samo da ljudi, drustvo, pocnu da shvataju i prihvataju na emocionalnom nivou da vlast dodje i ode, da ministri nisu nedodirljivi, da njihov predsjednik mjesne zajednice nije lokalni bog i da nije normalno radjati se, zivjeti i umirati pod okriljem partije nad kojom sunce ne zalazi.
    Vrlo korektan post. Većinski i ispravan, osim da 99% zastupnika tog mišljenja ima i mišljenje da promjena vlasti završava čitav poso. Odnosno, ne zadire u suštinu.

Takođe, da utačnim, ta promjena ( vlasti ) bez koje se ne može, ima mnogo lica.

Kako je i NSX-ov post neđe na istom fonu, odgovoriću vam skupa, ako ne smeta:
    Moje pare idu na DPS i SNP iz par prostih razloga:

* Obije partije su građanske profilacije, pri čemu dodatno pojašnjenje da je SNP najgrađanskije od onog drugog bloka ( bez neg. konotacije ), a koji je blok apsolutno neophodan u bilo kakvoj realnoj prognozi suštinskog ozdravljenja i napretka lijepe nam naše domovine.
    * Istorijska je zakonomjernost da jezgro koje vuče naprijed izvor ima u najvećim partijama, i to često onim koje su vladale od Kulina bana. Što je sasvim i logično, imajući u vidu da prosta matematika kaže da se iz najveće mase ipak može izvidati i ponajveće zdravo tkivo. Isto tako, kad se oće promjene, ta masa mu dođe mnogo bitna stvar... Potrebna je kritična, a nje bez onih 40% DPS glasača u ovu zemlju nema.
    * Onaj pomodarski izraz što u prošli post učinjeh, katarza, označava zapravo promjenu unutar pojedine partije. DPS i SNP su, od svog tržišta, apsolutno najbliži tome. Ne što vole, no što je ta promjena moranje, te je i sasvim prirodna. Takođe, ta promjena može imat makar stotku pojavnih oblika, u dijapazonu od kadrovskih promjena do razbijanja partije. I iz svake od njih može poteć što bolje no što je bilo.
    * Ta grana na koju shjede ti je često korišten izraz, koji jako zvuči a ne znači ništa, odnosno, upitno korisno a svakako prećerano uprošćavanje ipak malo složenijih stvari. Za ovaj trenutak je sasvim realno ( a da ne pominjemo pragmatično ), da i te kako ponajveći dio DPS-a reinstalaciju zaribalog sistema vidi kao napredak partije, a ne ukidanje aparata za disanje. Prvo, zato što je jasno ko dan da to mora da se radi e ne može drugačije, usled mnogo faktora, i drugo, što nije DPS jedno živo biće sa jednom dušom, no ih tamo ipak ima raznih. Ili stvarno logiciraš da 40% građana Crne Gore živi i oće da živi od lupežanja, svi ko jedan?
    * Apsolutno ništa bolje ne očekujem od sistema kojem se promijenila samo glava, i to formalna. E je to sistem koji može jednako živjet sa stotinu raznih glava, dok ga ne reinstaliraš cijeli.
    Da pojasnim, moja je prognoza da ćemo baš taj scenario- DPS, SNP, sa manjinskim i uz neki vid učešća PCG, gledat kako se inicira u sledećih 2g.
    U slučaju onog alternativnog scenaria- bilo koje verzije dolaska današnje opozicije na vlast, na način kako je ođe više puta opisivano, poslije najavljene reinstalacije DPS sistema gledaćemo shjutra ujutro ti isti DPS ( i to baš onaj što vam ponajviše smeta, finansijski moćni i nečisti ) kako se preliva u tad vladajuće konglomerate, đe će opet imat odlučujuću funkciju, pri čemu će bit još grđi e će se pomirit i udružit i sa sličnima, koji do tog momenta nisu bili skupa š njim. A vjerujte mi da su slični, mada mi se čini da to znate, no preskačete.

*Drugim riječima, oću da kažem da je neophodan DPS da bi pobijedili DPS, e među ove druge nećete nać dorasle kandidate. I, nadam se uz dozvolu moderatora, da samo još jednom opsujem- svima nam treba ta evolucija, e se radi o partiji sa najviše potencijala da tu evoluciju iznese i proširi, naravno, uz neophodno i jednako učešće onih ostalih nabrojanih.

Aeo, tako konata forumska udba.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    Potpuna istina.

Uzlaud sve kad se radi o kultu licnosti, odnosno klanjanju jednom Bogu, jednom ocu, jednom diktatoru, jednom cobanu. Narod je ovdje tako navikao, a navike se u primitivnim sredinama veoma tesko mijenjaju. Pogotovo kada se radi o selu od 600 000 dusa.
    prr...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Vjerovatno da svaki cojek na ovoj planeti pise ono u sta potpuno vjeruje osim ako nije pisac bajki ili pisac politickih programa. Zbilja su oni sa portala Analitika okrutni pa ne prenose citave litanije, a trebali bi kad je nesto stvarno znacajno. Tako su jednom "okrojili" osvrt moje tetke kako treba saditi krtolu i tako fino bila snitila to da je slobodno Tarzan mogao uzeti kao program i da se ne postidi.
    Nesto odavno ne cusmo vase osvrte pa malo cudno da u toku izbora ili da to shvatimo kao pocetak preśednicke kampanje?
    Za razliku od vecine na Forumu, mislim da zastava koja se vije pred UN i na Vasim postovima itekako moze biti ugrozena eventualnom pobjedom opozicije. Svako ima pravo da moje javljanje shvatiti na svoj nacin ali to je jedini razlog.
    U sledecem postu cu dati tekst u cjelini.

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

O koliko se pameti prosu oko Crne Gore i i njenog politickog puta. Vala da smo Amerika pa mnogo jada.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,656
    Thanked in
    3,825 Posts

@Buva+gacce - Svima je jasno da se bez partija koje imaju najveću podršku ne može bog zna šta uradit. Koliko god to bila dječačka, nerealna želja, volio bih da sve ove bitange koje gledamo zadnjih dvadeset i kusur godina odu neđe bestraga, a partije neka im ostanu, sa sve tim zdravim tkivom koje bi tada, možda, došlo do izražaja. Ako se uporno ponavlja da su problem pojedinci iz tih partija, šta da se uradi da se riješimo tih pojedinaca?
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    @Buva+gacce - Svima je jasno da se bez partija koje imaju najveću podršku ne može bog zna šta uradit. Koliko god to bila dječačka, nerealna želja, volio bih da sve ove bitange koje gledamo zadnjih dvadeset i kusur godina odu neđe bestraga, a partije neka im ostanu, sa sve tim zdravim tkivom koje bi tada, možda, došlo do izražaja. Ako se uporno ponavlja da su problem pojedinci iz tih partija, šta da se uradi da se riješimo tih pojedinaca?
    Iako nisi mene pitao evo da ja pokusam. Treba da se pojave posteni i hrabri pojedinci iz vlade, iz tuzilastva, sudije, policajci, inspektori...koji bi pocistili unutrasnja korumpirana g****. Pa cak i po cijeni smrti, ukoliko su toliko veliki patriote.
    Nazalost to vidjamo samo u filmovima.
    Ili da narod krene u puch.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,656
    Thanked in
    3,825 Posts

Poenta postavljanja podobnih ljudi na mjesta u svim granama vlasti upravo je u tome da se izbjegne pojava hrabrih i poštenih pojedinaca.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    3,181
    Thanks Thanks Received 
    3,222
    Thanked in
    1,560 Posts

* Obije partije su građanske profilacije,
    samo deklarativno, u obije te partije je mnogo veci procenat i vodjstva i clanstva koje bi sjutra krenulo da kolje po kucama nego u PCG i PZP(aj i SDP tu da ubacimo)

"Onaj pomodarski izraz što u prošli post učinjeh, katarza, označava zapravo promjenu unutar pojedine partije."

upravo bi se na promjene unutar partija moglo uticat glasanjem za druge partije edabi ovi prvi vidjeli dje su pogrijesili, demokratija i sluzi tome kako bi narod kaznio lose postupke vlasti a to se u CG jos uvijek nije desilo, moze uticat na te promjene i strani faktor ali kao sto Hari rece ne $ekiraju se previse ni Putin ni Obama kao sto neki misle..

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Poenta postavljanja podobnih ljudi na mjesta u svim granama vlasti upravo je u tome da se izbjegne pojava hrabrih i poštenih pojedinaca.
    Tako je, sve ukazuje na to.

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    996
    Thanked in
    718 Posts

Quote Originally Posted by Kliker17 View Post
    Eeeee, ali znas li ti kako su oni ponosni sto glasaju za njih...
    Pojedini me podsjete na onu cuvenu foru kad su dva policajca u cekaonici u KBC
    i sestra ih pita ''jeste li vi za EKG'', a oni ponosno - "Ne, mi smo za DPS!''
    Dobra. Taman je tako.. pa da ljeba necemo jes'.

Page 41 of 64 FirstFirst ... 3137383940414243444551 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)