Originally Posted by
NHM
Baš bih volio da bilo koja partija da konkretan predlog za rješavanje bilo kog ekonomskog problema. Ništa mi ne znači uopštena priča tipa: mi poništit privatizacije, mi kap modernizovat, mi izgradit drugi blok termoelektrane, mi povećat plate, mi ovo, mi ono... Valjalo bi da je neko u periodu od makar godinu prije izbora fino sjeo i napravio konkretan plan za, recimo, isplativ rad KAP-a. Neka bude da se počne sa izbacivanjem sadašnjih vlasnika, ali šta onda? Neka neko fino kaže koliko košta modernizacija, koliko košta otvaranje nekog novog pogona koji bi proizvodio gotove proizvode, a ne samo sirovi aluminijum, koliko bi koštalo da se otpremi višak radnika, koliko bi koštalo da se stvore uslovi za snabdijevanje strujom, odakle bi se našle te pare, pod kojim uslovima, sa kojim rokom u kome bi poslovanje postalo rentabilno... Ne samo da se projekat oslanja na subvencije koje plaćamo svi mi i na rekordno visoke cijene aluminijuma na tržištu, nego da se objasni kako KAP može da bude stabilno profitabilan. Ako ne, kakav je plan za gašenje, koji su negativni efekti, koji pozitivni, koliko sve to treba da traje, košta... Ako je svima Crna Gora toliko na srcu, taj plan bi bio objavljen i dobro potkrijepljen, a bilo ko ko osvoji vlast bi mogao da radi po detaljnim uputstvima.
Bookmarks