Milovane, nema nevinih i cistih u politici, ali da ne pravimo svece od nekoga ko je malo manja fukara ili malo manji lopov ili nesto pravdamo po sistemu " a ovaj je....." Preslusah onaj maratonski razgovor dva Perovica sto El Re postavio, i sitan se ismijah kad Misko kaze Slavku " kako da budes drzavnik i svijetu objasnis kad djaolji jezik ne znas..." (nesto u tom stilu) a on odgovora pitanjem " a koliko jezika zna Milo".
To je nasa prokletinja sto mi nesto lose vazda pravdamo da ima jos nesto gore i vazda nekakvog djavola pravdamo. Imam neku analizu radjenu za EU o tome kakvo je povjerenje gradjana prema politicarima i ona nasta diskusija zasto partije biraju sa lista a ne konkretne osobe, optimalni nacin finansiranja politickih partija, zastoEvropa nema americki sistem....
Kad sam to procitao tek sam shvatio koliki je strucnjak onaj Besić sto pogodi nase izbore skoro pa u promil. Skandinavske zemlje politicarima vjeruju 60%, zemlje Beneluxa 50% ostale drzave oko 30%, a za nas kao kandidata pise "tesko odrediti". Nasa sklonost da najobicnije magare proglasimo genijem ili da na najpostenijeg istovarimo krosnje balega za one sa strane samo daje sliku da smo neozbiljni za ozbiljne stvari.