Niko nikom ne smeta da ima istu pricu, samo sto je za formiranje vlade potrebna prosta skupstinska aritmetika, a ona se razlikuje od finih prica i zelja pred izbore. PCG ni kao partija ni kao licnosti u njoj nema "repova proslosti". Politika je "djevojka lakiih obicaja" i kao sto se vidi na primjeru PzP ne postoji nemoguće koalicije pa i kad neko uzme brabonjak umjesto bombona objasnjava da je to uzviseni cilj. Situacija je takva da će mnogo vise poslanika dići ruku za vladu PCG nego za SNP koji jos ni sami ne znaju kakvu bi vladu stvorili, na koga se oslanjali i koji će mozda za jedno desetak godina shvatiti da je pogresno sto se stalno pravdaju da nijesu kamile ili zaklinju da imaju prkno pozadi a ne naprijed. Uopste nijesam siguran da će doći do takve situacije ali posto prica ode u tom smjeru pricamo o varijantama. PCG ima najlaksu moguću situaciju pa ako ne budu nestrpljivi ili bolje reći ... kao PzP ili stvarno orudje trećih.... stvarna, i objektivna alternativa je tu. Poslije prvih izbora i euforije PzP rekao sam da će oni zavrsiti u zagrljaj spasa kod vojvode, a jedan nas drugar je rekao da sam ili ili pljan ili lud ili oboje, ali sad nesto ćuti

Zbog toga sam rekao da Darko ima i iskustvo malog kabineta i Meda sarlatana, a kakav će put izabrati ostaje da vidimo
Bookmarks