View Poll Results: Na parlamentarnim izborima ću glasati za:

Voters
258. You may not vote on this poll
  • Pozitivna Crna Gora - Darko Pajović

92 35.66%
  • Hrvatska građanska inicijativa - Ljerka Dragičević

2 0.78%
  • Koalicija Zajedno - Miloje Šestović

2 0.78%
  • Koalicija Evropska Crna Gora - Milo Đukanović

31 12.02%
  • Socijalistička narodna partija – Srđan Milić

6 2.33%
  • Koalicija Srpski nacionalni savez – Ranko Kadić

1 0.39%
  • Demokratski front - Miodrag Lekić

44 17.05%
  • Bošnjačka stranka - Rafet Husović

7 2.71%
  • Grupa građana „Albanska omladinska alijansa“

0 0%
  • Srpska sloga - Jovan Markuš

3 1.16%
  • Koalicija Force i Građanske inicijative - Vaselj Siništaj

0 0%
  • Politički savez Demokratske partije, Albanske alternative i Demokratskog saveza - Fatmir Đeka

0 0%
  • Koalicija DUA i Partije demokratskog prosperiteta - Mehmet Zenka

1 0.39%
  • Još vagam

19 7.36%
  • Ne izlazim na izbore / neću glasati

50 19.38%
Page 20 of 64 FirstFirst ... 1016171819202122232430 ... LastLast
Results 476 to 500 of 1579

Thread: Parlamentarni izbori 2012

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    43
    Thanked in
    16 Posts

Quote Originally Posted by Moracikus View Post
    To da li je Djukanovic 99 intimno bio za nezavisnu (vjerovatno jeste i ranije) nije cude jer je 2000 to vec uneseno u program DPS.
    Ali napadati Miska Perovica sto je strijepio da ce ga vojska SRJ uhapsiti, za vrijeme izborne kampanje u kojoj sam Misko nije ni jednoj listi...
    to je ludilo brate
    A to sve kaze covjek koji se i danas u mirnodopskoj 2012toj krece sa pratnjom kao da je Pablo Eskobar, i covjek cija je partija dvije god (ako nesto nisam pobrkao?) prije tog bombardovanja podrzala Milosevica za predsjednika.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Pajović:je rekao da nakon izbora neće praviti koaliciju „ni sa vladajućim partijama, ni sa opozicijom“. Malo je vjerovatno da će biti "tas na vagi", ali pod uslovom da tako bude i da odrze rijec bila bi već vidjena pozicija sa nadom da su izvukli pouku iz te "vec vidjene situacije" i da bi pametnije to "odigrali".
    Pratim Pajovića pažljivo i moram priznati da, imajući u obzir poziciju s koje djeluje i ciljnu grupu birača na koje računa, sve ovo igra maestralno. Mislim da nije iz njegove glave već da se i taktika i strategija Pozitivne pažljivo priprema i realizuje u najužem krugu rukovodstva i mentora Pozitivne.
    Sve u svemu - zasad je sve bez greške i lično uživam gledajući Pajovića i Pozitivnu, kao prijatno iznenađenje na političkoj sceni. Makar što se tiče političkog diskursa, stila i nastupa.

Ipak, ta izjava je zapravo "šargarepa" za naivne. Nikakvu dilemu nemam da Pajović zaista govori istinu i da Pozitivna nema namjeru pravit koalicije sa bilo kim. Uostalom - zašto bi?! Pa sva njena snaga leži u forsiranju "politike trećeg puta". Jer samo je "politika trećeg puta" nešto što jeste i može biti "novo". pa je kao takvo jedino i atraktivno. Sve drugo ili već postoji ili je već viđeno u Crnoj Gori...
    Dakle, davati unaprijed prednost (i to pred izbore, i to otvoreno) nekom od političkih konkurenata, bilo bi ravno samoubistvu Pozitivne. Što bi Amerikanci rekli, bio bi to pucanj u vlastito stopalo... Takvu nepromišljenost je Pajović umalo platio kad je na početku ljeta (nezvan od bilo koga) najavio mogućnost da Pozitivna stupi u DF. Imam izuzetno snažan osjećaj da su mu upravo iz DF-a poručili da što prije demantuje sam sebe i relativizuje upravo izjavljeno do besmisla.. A zašto? Pa zato što DF-u Pozitivna jedino može biti od koristi ukoliko se bude stvarao privid kako ova 2 subjekta nemaju ništa unaprijed dogovoreno, niti previše toga što im je zajedničko.

E sad o koaliciji... Da bi Pozitivna podržala DF uopšte nije potrebno da uđu u koaliciju. To je prosto nonsens i nikakvo formalno udruživanje ne bi koristilo nikom. Međutim, nemam nikakvu dilemu da će Pozitivna podržati DF ukoliko to bude omogućavalo da u zbiru dođu na vlast.
    Taj scenario, kad bi im zbir njihovih mandata omogućio dolazak na vlast, podrazumijeva dvije varijante:

1. formiranje tehničke/ekspertske/prelazne Vlade koju bi činile nestranačke i stranačke ličnosti (2. ešalona), a čiji bi bio cilj da demontira SDPS-ov sistem i poluge vladanja i da kroz 2. godine raspiše nove izbore koji bi se najavili kao "prvi slobodni i demokratski izbori". U stvarnom životu bili bi to izbori u kojima bi ovi "eksperti" (a posebno stranački prvaci 1. ešaona i mentori "puzajuće revolucije") bili favoriti. Prosto, te izbore ne bi mogli izgubit. Ne samo zato što bi dvije godine pripremali teren za to, već i zato što bi se DPS (lišen poluga vlasti) raspao na 2 ili 3 dijela i tako sam sebe isključio iz trke za najozbiljnijeg pretendenta na vlast.
    Najavu ekspertske tehničke/prelazne Vlade (kao svog viđenja postizborne Crne Gore) već je kao svoj plan i program saopštio DF.

2. drugi scenario je podrška DF-a manjinskoj Vladi Pozitivne, ali po osnovu postignutog postizbornog sporazuma u kojem bi podrška takvoj Vladi bila uslovljena obavezom Pozitivne da ona demontira poluge SDPS-ovog aparata i pritom ispuni najveći broj zahtjeva DF-a među kojima sve zahtjeve koji se tiču identitetskih pitanja na kojima insistiraju u DF-u. I ova Vlada bi bila oročena na 2- ije godine. Interes bi bio obostran, a računica jasna. Nakon dvije godine te takve Vlade DF bi potpuno maginalizovao SNP i postao najvećim i najvažnijim političkim subjektom. Pozitivna bi, sa druge strane, počela da masovno privlači bivše birače vlasti i to na bazi sljedećih okolnosti:
    - oni koji su SDPS glasali zBog vlasti bez mnogo problema će se prebaciti pod okrilje te nove
    - oni koji su glasali SDPS zBog straha od velikosrpske pošasti i bojazni da se četničke partije ne domognu vlasti, narastanje DF-a gledaće sa zebnjom i sve se više priklanjati Pozitivnoj koju će vidjeti kao (kakvu-takvu) branu tome.
    - u sučaju da DPS siđe s vlasti u istom će se dogoditi rasulo zBog interesnih, ali i frakcionaško-ideoloških razloga. Ovo će dovesti do toga da se njegovo stado u slučaju raskola u toj partiji rasprši na sve strane. Naravno, ovakav scenario posebno bi pogodovao upravo Pozitivnoj koja bi najveći dio tog stada vrlo lako privukla u svoje okrilje.

Naravno, ne očekujem promjenu vlasti na ovim izborima. No, takođe mislim da samoj vlasti opozicija nikada nije bila bliže nego sada. Bukvalno (ukoliko nešto ne upskaju kakvom nepromišljenom izjavom ili aferom do 14.) nalaze se na dohvat cilja....Kampanju vode savršeno. I Pozitivna i DF. Ima trenutaka kad bih, ponukan potpuno razumnim stavovima Pajovića & Co, zaista punog srca i bez mnogo dvoumljenja glasao Pozitivnu. Na žalost, nemam zaista nikakvu dilemu da je glas za Pozitivnu zapravo glas kojim bih, imajući u vidu šta je cilj ovog projekta dvije partije koji koordinira Miško Perović, zapravo povećao šanse neprijatelju okupljenom u formaciji pod nazivom "Demokratski front" da isti dođu na vlast.
    Ko sumnja u ovo što govorim ili to ne razumije - ne treba da se bavi politikom. Filatelijom, boćanjem i istraživanjem rijetkih biljaka - možda, ali politikom ne...
    Last edited by El Re; 30-09-12 at 13:00.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    32
    Thanked in
    24 Posts

Ovaj El Reov post znaci samo jedno:
    Upotreba baba Miska i gepeka na dnevnoj bazi do kraja kampanje
    'Gdje ce biti nacionalni praznik kada se izvuce bod protiv Estonije, Albanije...'
    V.Drljevic-DAN

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Brano Celebic ja zivim KOMUNIZAM u PRAKSI u Kraljevinu Dansku, onaj po Aristotelu, dje malo njih ima PREVISE, a jos manje onih sto imaju PREMALO, dje je neoliberalizam royalisticki, privatizovao dobar dio drzavnih i opstinskih usluga da konkurisu za dobro naroda, na slobodnom trzistu, pa mi daju djeci stan i 600 eura da uce i studiraju do 35 godine, a mene peMziju 1200 eura, toliko za socijalno ugrozene i nezaposljene, ovo nije Titov, Staljinov, Hruscov komunizam, neko KRALJEVSKI STVARNI LUTERIJANSKI SOLIDARNI, HUMANI, SOCIJALNI; a ne DEMAGOSKI, sa Titovim Generalima koji nam MUNICIJU tesko zaradjenu od milion PECALBARA ISPALISE PO NASIM GLAVAMA I DOMOVIMA I PRESALTASE SE IZ DOGMATICNIH KOMUNISTA U KRVOZEDNE NAZIJONALISTE, pomozi POZITIVNIMA kumim te BOGOM, sa tvojim glasom, da CISTIMO GUBU IZ TORINE.
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    139
    Thanked in
    105 Posts

Meni je ta podjela na četnike i partizane prilično nepotrebna jer ako bi gledali istorijski možda bi se došlo do zaključka da su i manjine bile na stani na okupatora u pojedinim djelovima pa to ne znači da ih treba gledati kao neprijatelje ove države !!! Ako bi se stvarno zakopavali u rovove svoje ideologije onda bi čovjek zbilja pokazao da je Darvinova teorija o nastanku čovjeka potpuno ispravna jer ni jedna generacija nema pravo da plaća danak prošlosti !!! Što se mene tiče jedino mi smeta to što je na vlast teška mafija koja se sve puca u junačka prsa kako je narod želio da ih oni izvedu na put pa su zbog toga jedini legitimni predstavnici naroda i zbog toga bih volio neku promjenu ... čisto da se razmakne ova mafija pa neka nadju neka druga tržišta za svoje poslove ... koliko je to vjerovatno je veliki znak pitanja
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    5 Posts

Quote Originally Posted by Socrates View Post
    Nisi valjda ozbiljan? Pa jesi li pogledao ovo njihovo predvidjanje za izbore 2009. godine, i konacne rezultate? Odstupanja od njihovih prognoza im dosezu i do 6-7%. To se moze nazvati bilo kako osim ozbiljnom anketom.
    Quote Originally Posted by PrijekiLijek View Post
    Socrates sprda se komsija
    bas tako, tnx Prijeki lijece
    ``ljudi su da razmijene i uvaze misljenja, a zivotinje da se kolju i ujedaju jer nemaju mozga``

Thanks Thanks Given 
    4,292
    Thanks Thanks Received 
    8,294
    Thanked in
    3,160 Posts

Cuh da cemo imat 15k eura po glavi stanovnika do 2030. Ovakve izjave su shizofrenicne, mogu doci jedino od nekog ko je izgubio svaki dodir sa realnoscu.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

vjerovatno vecinu naroda svrstavaju u ovce, pa taj kolicnik izadje povoljniji

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    32
    Thanked in
    24 Posts

Quote Originally Posted by Lucianeddu View Post
    vjerovatno vecinu naroda svrstavaju u ovce, pa taj kolicnik izadje povoljniji
    Pa i jes tako, 2/3 gradjana su ionako ovce
    'Gdje ce biti nacionalni praznik kada se izvuce bod protiv Estonije, Albanije...'
    V.Drljevic-DAN

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Ovaj El Reov post znaci samo jedno:
    Upotreba baba Miska i gepeka na dnevnoj bazi do kraja kampanje
    Hoćeš biti ljubazan da pojasniš svoj oštroumni zakljčak?...

Vidi Moracikus,..ja sam tebe doživljavao kao nekog ozbiljnijeg i zdravijeg u glavu. Da li ti to meni ovakvim stupidnim osvrtom zapravo poručuješ da si i ti jedan od ovih navijača koji u svojoj fobičnoj predizbornoj histeriji u svemu i svakom vide zavjeru i aktiviste režima??

El Re, a mogao si to primijtiti, u finišu svake kampanje, prorijedi svoje pisanje na "Politici". Prosto, teren tada ostavim ovima koji zaneseno misle da će nešto (bilo njihovo, bilo tuđe) a što je izrečeno na ovom Forumu (u svo poštovanje za isti) moći da utiče na izborni rezultat. NEĆE!,.. Ali džaba, jer pred svake izbore ovđe (ali i na drugim sličnim Forumima) nastane galama, ističu se parole i prosipaju gluposti u ogromnim količinama i neometano. Ne bira se način na koji će se (indirektno ali jasno) neistomišljeniku poručiti da je ili budala ili u službi ovog ili onog. Najčešće da je - oboje.
    Da nije straha od banovanja mnogi bi to činili i direktno. Onako,..prostački po Vujakliji.

Znaš,..biće ovi izbori i proći će...Zato se ja ponekad zaista zapitam kako pojedini od vas zamišljaju svoju komunkaciju poslije izbora sa onima koje su skloni sada, tako lako i bez mnogo obzira, uvrijediti svojim paranoičnim sumnjama da sagovornik "radi za nekog", ciljano iznosi stav ili nekim drugim moronskim aluzijama??

Od čovjeka koji je na ovom Forumu od 2005. i koji u avataru nosi sliku Srđana Aleksića očekivao sam više... Šta onda od nekih drugih očekivati?...
    Last edited by El Re; 30-09-12 at 15:03.

Philadelphia, Pennsylvania, United States
    Thanks Thanks Given 
    5
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post
    Naravno, ne očekujem promjenu vlasti na ovim izborima. No, takođe mislim da samoj vlasti opozicija nikada nije bila bliže nego sada. Bukvalno (ukoliko nešto ne upskaju kakvom nepromišljenom izjavom ili aferom do 14.) nalaze se na dohvat cilja....Kampanju vode savršeno. I Pozitivna i DF. Ima trenutaka kad bih, ponukan potpuno razumnim stavovima Pajovića & Co, zaista punog srca i bez mnogo dvoumljenja glasao Pozitivnu. Na žalost, nemam zaista nikakvu dilemu da je glas za Pozitivnu zapravo glas kojim bih, imajući u vidu šta je cilj ovog projekta dvije partije koji koordinira Miško Perović, zapravo povećao šanse neprijatelju okupljenom u formaciji pod nazivom "Demokratski front" da isti dođu na vlast.
    Ko sumnja u ovo što govorim ili to ne razumije - ne treba da se bavi politikom. Filatelijom, boćanjem i istraživanjem rijetkih biljaka - možda, ali politikom ne...
    Hipotetički - na koji način bi DF uopšte došao na vlast, kad bi najvjerovatnije samo podržao nekakvu ekspertsku Vladu ili manjinsku Vladu Pozitivne? Ne vidim logiku, čega se tu uopšte treba plašiti, kada su "procrnogorski opozicionari" u pitanju...

Iz čitave postizborne jednačine (u slučaju da dps-sdp ostane ispod 45 posto, što je malo vjerovatno) ne treba isključivati SNP. A tek bi tu komplikacije nastale...
    Just to slip the skin...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    32
    Thanked in
    24 Posts

Nijesam stvarno mislio da te uvrijedim iako je to mozda tako zvucalo.
    Htio sam da kazem da mi zvucis kao nekada veliki borac za nezavisnost koji je svjestan svih losih strana ove vlasti ali ima i ukorijenjen strah da sve moze jednog dana da se srushi kao kula od karata ukoliko ova vlast ode.
    Kao takav ti si jedna od ciljnih grupa (veoma mala doduse) koja moze donijeti prevagu.
    Moje izvinjenje za nerazumijevanje
    V.Drljevic-DAN

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

El Re, naravno da je to "šargarepa" za naivne jer svuda na svijetu su takve predizborne kampanje, a partija koja neće vlast jednostavno ne postoji.
    Ekspertska vlada DF je humoristicni dio politicke scene, a njihova podrska i uslovi bi bili takvi da bi ti eksperti bili sigurni ka vrbov klin.
    Manjinska vlada Pozitivne na osnovama njihovog programa i onoga sto sto pricaju bila bi moguća jer bi se nasla znacajna podrska poslanika svih partija izuzev DF kojima je jedini cilj marginalizovanje SNP.
    Kampanja se tek zahuktava i nema teorije da nervi ne pocnu da pucaju, a uspjeh Pozitivne će zavisiti od toga koliko budu uspjesni da u tome svemu ostanu normalni. Kordinator pomalo postaje nervozan a zadnji dani kampanje biće po sistemu "manimo se zaebancije i foliranja izgubismo one sigurne glasace".
    Neke analize radjene za drugu drzavu pokazale su da je oko 30-tak procenata aktivnih glasaca, "mobilno svojim glasovima", pa ako se od toga odbije 10-tak koji obicno glasaju za nove partije Pozitivnoj u slucaju dobrog rezultata ostaju dvije mogucnosti:
    1. Nasa vlada, na nasim osnovama pa ko voli nek izvoli ili ponovo izbori. Potez za sigurnu budućnost partije...
    2. Trgovine za tudji racun i od partije stvoriti sprdnju ala PzP.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    32
    Thanked in
    24 Posts

I dalje sam misljenja da PCG nece dobiti ni priblizno glasova koliko joj predvidjaju.
    Bez terenskog rada i lazinjanja nema rezultata.
    V.Drljevic-DAN

Thanks Thanks Given 
    9,644
    Thanks Thanks Received 
    5,997
    Thanked in
    2,288 Posts

Šta ćemo sa manjinskom vladom Pozitivne kad SNP uzme više glasova od njih...?
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    2,312
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Htio sam da kazem da mi zvucis kao nekada veliki borac za nezavisnost koji je svjestan svih losih strana ove vlasti ali ima i ukorijenjen strah da sve moze jednog dana da se srushi kao kula od karata ukoliko ova vlast ode.
    Kao takav ti si jedna od ciljnih grupa (veoma mala doduse) koja moze donijeti prevagu.
    Taman krenuh da napisem El Re-u nešto slično i iskreno ponekad ufatim sebe da poželim da četnici dođu na vlast da se rasčisti situacija, pa da se ovi što Crnu Goru vole zbog svoje zadnjice prebače tamo đe ih srce vuče tako da bi mi što bi ostali znali na čemu smo, pa ko što ponese.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    32
    Thanked in
    24 Posts

Pa to je poenta cijele priche. Ubijediti gradjane da ce PCG nesto odlucivati i da ce iza te odluke biti licni Babovi intresi.
    A prije toga imas 4-5 poslanika manjina, eventualne Srbende pa SNP
    V.Drljevic-DAN

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by PrijekiLijek View Post
    Socrates sprda se komsija
    Quote Originally Posted by komsija View Post
    bas tako, tnx Prijeki lijece
    U tom slucaju, my bad. Nisam bio siguran da li ti je post bio ironican ili ne. Onda ovo ne stoji za tebe, ali znam da itekako ima ljudi koji su skloniji da vjeruju ovakvim analizama "nezavisnih" strucnjaka koji procente gadju kao da ispunjuju lozove na lotou, dok sa druge strane kada Milos Besic da svoje prognoze ono naidje na opstenarodno gadjenje i pljuvanje, prozivanje da spinuje javnost i sta sve ne. A potpuno je nebitno sto mu ankete uglavnom budu tacne do u promil. A sa Besicem sam imao prilike da saradjujem i mogu da potvrdim da se radi o covjeku koji svoj posao radi izuzetno profesionalno i odgovorno, kao nazalost rijetko ko u Crnoj Gori. Sad, sto mnogima ne odgovara to sto objavljuju, vec nije moj problem.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    32
    Thanked in
    24 Posts

Nego jos nema SiniseM. Zabrinuo sam se za njega
    V.Drljevic-DAN

Thanks Thanks Given 
    969
    Thanks Thanks Received 
    1,813
    Thanked in
    982 Posts

Pozitivnoj u slucaju dobrog rezultata ostaju dvije mogucnosti:
    1. Nasa vlada, na nasim osnovama pa ko voli nek izvoli ili ponovo izbori. Potez za sigurnu budućnost partije...
    2. Trgovine za tudji racun i od partije stvoriti sprdnju ala PzP.
    Iz ovoga izgleda da nemaju puno izbora, ali to prvo bi im ustvari bio korak u sigurnu smrt. Rani novi izbori, bez ikakvog licnog, opipljivog ucinka u medjuvremenu (osim suve price), doveo bi ih ispred ovog puta spremnog dvojca, koji bi sada izasao u dvije kolone i SDP postavio kao ustvari direktnog oponenta Pozitivnoj, da pobere sto vise moze suverinistickih glasova koji su se zbog sve negativnije reputacije dps-a odlicili za Pozitivnu na prethodnim izborima. Mislim da bi tada sdp mnogo vise doprinio njihovoj strani nego ovako sto cini utopivsi se u dps-sivilo.
    Tako da je meni mnogo izvjesnija opcija expertske vlade, koju jeste nagovijestio df u svom programu, ali i clan pol. savjeta Pozitivne Zarko Rakcevic, bo'me. Stoga mi se cini da najvise signala sa obje strane ukazuju na takav ishod...
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post
    Šta ćemo sa manjinskom vladom Pozitivne kad SNP uzme više glasova od njih...?
    Uzeće SNP vise glasova od njih vjerovatno, ali pricamo o hipotetickoj situaciji kad bi PCG bila u sitaciji da odlucuje ko će formirati vladu i bez trgovina izasla sa stavom "ili nasa vlada ili bez nas." Za takav stav dobar dio i DPS-a i SNP-a (ma kako cudno zvucalo) bi podigao ruku, skoro cijeli SDP i manjinske partije, a DF proglasio dan zalosti i ko zna kakvu prevaru koju smislili CIA, VAtikan, masoni i podjekoji marsovac.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by getaway blues View Post
    Hipotetički - na koji način bi DF uopšte došao na vlast, kad bi podržao nekakvu manjinsku Vladu Pozitivne? Ne vidim logiku, čega se tu uopšte treba plašiti, kada su "procrnogorski opozicionari" u pitanju......
    Jasno sam napisao da je to - 2. opcija. Ta opcija će se dogoditi samo ukoliko oba politička subjekta procijene da je tako bolje i za jedne i za druge. Ima puno razloga za to, ali nemam vremena da sada elaboriram. Jedan od razloga može biti i preporuka međunarodnog faktora.
    Mnogi ljudi, a ne samo ti, su skloni da zaboravljaju često da nije bitna forma, već suština. Nije bitno ko nominalno/formalno drži vlast, ako je taj spreman da izvršava naloge nekog centra moći sa strane. Zar upravo Đukanović nije najbolji dokaz toga? Koliko vas zaista vjeruje da su Lukšić i njegovi ministri bili samostalni u Vladi? Zar takvih uopšte ima??
    Zašto bi recimo Mandiću ili Daniloviću bilo izrazito važno da oni lično sprovode program NOVE, ako će to umjesto njih činiti Pajović ili neki drugi dojučerašnji marginalac? Naprotiv! Čak bi se moglo pokazati po njih mnogo korisnije da se "ne prljaju" i ne zamjeraju dodatno crnogorskim biračima, već da recimo proces karikiranja dijela Ustava koji je zacementirao identetska rješenja, a koji bi se izvodio zakonima (što je upravo ono što planiraju u dijelu jezika i famozne "narodne zastave") izvodi jedan Crnogorac na čelu nekakve Vlade (tobožnjih) "eksperata" (iliti stručnjaka). Ko god bi činio tu tehničku Vladu ona bi bila taoc političkog programa vojvode Mandića i njegovog ideološkog gurua Danilovića.
    Stoga je opcija 2 jako realna (makar onoliko koliko je realna mogućnost da opozicija pobijedi na izborima), jer u slučaju da se to desi Mandiću, Daniloviću i njihovoj partiji je, u obije varijante, osigurano mjesto ključnih igrača na budućoj političkoj karti Crne Gore.

Ipak, a sve je ovo hipoteza koja podrazumijeva da opozicija zajedno može formirati vlast (što je teško, ali, po prvi put, ne i nevjerovatno), DF sada ima na umu isključivo opciju 1, i njihov plan je da oni budu stožer ili okosnica političkog okupljanja opozicije i glavni u odlučivanju šta i kako dalje nakon pobjede. Ne postoji funkcioner DF-a koji sebe već ne zamišlja u nekoj fotelji. Čak sam sasvim ubijeđen da je neformalna podjela nekih zaduženja (čitaj: resora) za slučaj osvajanja vlasti, već bila predmet njihovog bavljenja i dogovaranja. I ne treba im na tome zamjerati. Naprotiv. To bi značilo da vjeruju u svoju pobjedu, ali i da vjeruju da su u stanju da se nose sa teškim izazovima koji će biti pred onim ko bude obavljao vlast nakon ovih izbora.

Ključ za pobjedu opozicije leži upravo u Pozitivnoj, tj., u njenoj moći ili nemoći da od SDPS-a otkine još koji procenat birača. Za sada je Pozitivna uspjela da maestralno privuče dobar dio apstinenata, otpadnika od vlasti i (što je najbitnije) velik broj "freških", novih birača, kojima će ovo biti prvi put da glasaju u životu. Problem leži u fazi 2 - otkidanju i vrbovanju birača koji (iz raznoraznih razloga) čine unutrašnji prsten koji čuva i generiše toliku snagu i moć (prije svega) DPS-a. Taj problem je za Pozitivnu (ali posredno podjednako i DF-u) posebno velik, jer on ne počiva na ubjeđenju većine tih brača da je DPS "najbolji", već je posljedica (onog o čemu je Amnesiac prije neki dan odlično govorio) - nedostatku mehanizama/strukture/mreže aktivista u crnogorskom ruralu, a koji bi pomogli da ovi birači budu "u domašaju" Pozitivne. Vremena je sve manje, a sat otkucava...
    Sve što Pozitivna ostvari preko 12% značiće da su "ušli" u rural. Ja sam sve više skeptičan da oni za to imaju više vremena i snage...Ali, vidjećemo... Na početku ove priče sam ih potcijenio... Sada ću, iako sumnjam, sačekati s procjenom...
    Last edited by El Re; 30-09-12 at 14:59.

Thanks Thanks Given 
    9,644
    Thanks Thanks Received 
    5,997
    Thanked in
    2,288 Posts

Uzeće SNP vise glasova od njih vjerovatno, ali pricamo o hipotetickoj situaciji kad bi PCG bila u sitaciji da odlucuje ko će formirati vladu i bez trgovina izasla sa stavom "ili nasa vlada ili bez nas." Za takav stav dobar dio i DPS-a i SNP-a (ma kako cudno zvucalo) bi podigao ruku, skoro cijeli SDP i manjinske partije, a DF proglasio dan zalosti i ko zna kakvu prevaru koju smislili CIA, VAtikan, masoni i podjekoji marsovac.
    Zašto se SNP ne bi identično postavio...? Imali bi uporište u volji građana, a oni za razliku od Pozitivne ne smiju sebi dozvoliti više nijedan kiks, a sve sem isticanja u prvi plan (ako budu najjača opoziciona partija, a trebalo bi da budu) vodi ka gašenju partije... Ako dođe do sličnog scenarija mislim da je najrealnije da SNP i Pozitivna uđu kao jednaki u cijelu priču...

Mada sumnjam da će se išta mijenjati, bar na ovim izborima, iako se vide pomaci na bolje (da ne kažem pozitivni pomaci inače ću završiti u Jal-ovom postu )...
    Last edited by MeDo_JE; 30-09-12 at 14:42.
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ako PCG udje sa ikim u koaliciju zavrsili su svoju politicku misiju! Ove izbore treba da udju u parlament i da se drze ove price i sledece izbore uzimaju apsolutnu vlast! Opet kazem samo da ne bude PZP II !!!
    Sreca tvoja sto si gad pa te niko ne voli! fcuk yeah!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Ima nas Rajka naslednika tetke Milje i djeda moga Stanise, koji vodu bliznjeme nebi utrunjili, a svakome bi pruzili ruku, da mu olaksaju muku, ali mi nijesmo mocni, jer nas GRDNI NAGRDISE i djecu nam ostetise, tacno je da se tesko dise, ali ce VASKRSNUT CRNA GORA, i maci KOROV iz svoga DVORA, i uskoro ce svanut svima rujna zora, dje ljubav cvjeta, i dje ce boljet svaka suza, svakoga djeteta.
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Page 20 of 64 FirstFirst ... 1016171819202122232430 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)