Page 41 of 57 FirstFirst ... 3137383940414243444551 ... LastLast
Results 1,001 to 1,025 of 1412

Thread: Druga tema

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Kad drzish misljenje cemu god da mu je svrha za sebe, niko ti nece nista, kad ga javno iznosish sa namjerom da se podrugujesh nekome i da mu se sprdash. To nije samo misljenje vec jasna namjera stoji iza toga da isprevocira reakciju.

Ako neznash pa ti se omakne, pa ti neko skrene paznju, pa se ti popravish, je jedno a kad znash i kad namjerno to radish, to je vec nesto drugo sto ce zasigurno proizvesti reakciju (jer mu je to i cilj).

Svako dijete malo je to naucilo o ljudima tu osobinu.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Dobra recenica ima u Jevandjeljima o tome:

"Ko se macha lati, od macha ce i da pogine. Tu je (bitna) vjera i strpljenje svetih."

A mnogi su se pomamili danas, i ja vidim iste znake odje ko sto je bilo 90-tih tu. Ja neznam sto je to te ljude zasvrbi te oce da se biju. Ali ih svrbi opasno.

Thanks Thanks Given 
    579
    Thanks Thanks Received 
    784
    Thanked in
    393 Posts

Religija ih zasvrbi, religija.
    In vino veritas

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Vidim ja da ste svi u svrab od religije.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Ego_and_his_own View Post
    Kad drzish misljenje cemu god da mu je svrha za sebe, niko ti nece nista, kad ga javno iznosish sa namjerom da se podrugujesh nekome i da mu se sprdash. To nije samo misljenje vec jasna namjera stoji iza toga da isprevocira reakciju.

Ako neznash pa ti se omakne, pa ti neko skrene paznju, pa se ti popravish, je jedno a kad znash i kad namjerno to radish, to je vec nesto drugo sto ce zasigurno proizvesti reakciju (jer mu je to i cilj).

Svako dijete malo je to naucilo o ljudima tu osobinu.

Ovo stoji i u drugom pravcu. Doklegod religija ćuti i ne dira me odnosno ne drži mi predavanje o Isusu, spasenjima, Muhamedu i ne prijeti mi, ja ću biti sretan da prestanjem.

Međutim to se nikada neće desiti.

U najboljem slučaju poginut ću radi toga što sam se našao na pogrešnom mijestu u pogrešno vrijeme jer je jedna budala digla sebe u zrak zato da ubije što više pripadnika neke druge budalaštine. Ništa mi ne pomaže to što ćutim kad je u pitanju religija.

Zato mi je dužnost da zborim i širim razum jer ako ne ništa, možda ću uspjeti da odvratim makar nekolicinju od tog kriminalnog poremećaja uma kojeg ljudi nazivaju religijom.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Funetis ti si sam doshao odje na forum religija.

Koliko ja vidim na tvoj forum Nauka ti niko ne dolazi i ne spopada te o religiji.

Vi ste se sami odje okupili jer mrzite religiju (pokazali ste to dovoljno).

Imate drzava koje zabranjuju religiju (do skora je to i bila CG mada i ovo sto se dozvoljava je vishe paravan) pa tamo se preselite ili trpite. Ko nece da trpi moze da protestvuje i da snima filmove, ko oce krv na ruke neka ubija ili poziva na ubistva. Ko ce to zaustaviti?

U najmanju ruku mozesh izbjegavati forume i time pokazati da imash pravo izbora.

Ali nemash izbora. Ko ni sto drugi nemaju izbora i ta ce energija kulminirati do sudnjeg dana.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Koliko sam ja cuo ljudi da pricaju: Treba sve hrvate poklat, sve siptare pobit, sve muslimane zapalit, sve srbe na vrbe od komunjara nekih i sve crkve i dzamije unistiti i vjernike strijeljat itd...

Svi su oni imali po njima potpuno razumno objasnjenje za sve rijeci.

Sto god sam ja proba nijesam moga im promijeniti misljenje o tome.

Thanks Thanks Given 
    1,883
    Thanks Thanks Received 
    5,510
    Thanked in
    2,124 Posts

Jedan od razloga zbog kojih se Srbi, Hrvati i Bošnjaci mrze jeste religija. Religija ide ruku pod ruku sa nacionalnim ekstremizmom.

"Bog i Hrvati!" i "Čuva bog Srbina svog!" samo su neke od "mudrosti" vjernika sa ovih prostora.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by funestis View Post
    Okriviti lošeg i izfrustriranog netrpeljivca za stvaranje lošeg filma je sasvimu redu i primjerna mu je kazna da bude strogo izignoriran ali ga otkriviti za nedjela koje drugi ljudi čine uz izgovor da su gledali njegov film je neprihvatljivo.

Nije on kriv što na ovoj planeti postoje moroni tolikog kalibra da će ubijati druge ljude i uništavati paljevinom sve oko sebe zbog lošeg filma.

Za sve je lijek evolucija. Za jos jedno 600 godina i oni će shvatiti ovaj crtez, a prije toliko godina za mac bi se latili i hrisćani. Hrisćanskog fundamentalistu koji bi se latio maca sad bi svi dizali na sprdnju i gledali kao na nekakvu budaletinu, a fundamentalni islamisti poturanje price o spasiocima vjere jos bacaju na plodno tlo.

Thanks Thanks Given 
    12,612
    Thanks Thanks Received 
    2,367
    Thanked in
    1,209 Posts

Quote Originally Posted by kvarni View Post
    Bem ti, poceo si da prorices. Fijuuuuuuu, fijuuuuuuuuu
    :lolblue: Eto i to postade sinhrono s religijom

Quote Originally Posted by funestis View Post
    Vidi, što god se desi da se desi, ako neko sjutra dođe meni doma da mi odnese šalu, to nije zato što sam ja loš nego zato što je on loš. To je jednostavno tako.

Ako ja zaslužujem da budem ubiven zbog mog mišljenja i izražavanja onda neka bude tako jer i onako ne bih želio da živim na svijetu gdje je takovo stanje stvari.
    saglasna sam sa tvojim stavovima, tolerancijom koju pokazuješ na ovom forumu a koja nažalost nije svojstvena vjernicima, mada na znam zašto...ni ja ne želim da živim na svijetu i u svijetu koji oće oko za oko, zub za zub i koji film poistovjećuje sa mačem i koji tvrdi da ako si snimio (loš) film, zaslužuješ da budeš ubijen?! Strašno

Dobra recenica ima u Jevandjeljima o tome:

"Ko se macha lati, od macha ce i da pogine. Tu je (bitna) vjera i strpljenje svetih."

A mnogi su se pomamili danas, i ja vidim iste znake odje ko sto je bilo 90-tih tu. Ja neznam sto je to te ljude zasvrbi te oce da se biju. Ali ih svrbi opasno.
    interesantno je šta vjerniče smatraš mačem...film? Ili možda moj stav koji je u suprotnosti sa tvojim? Možda je i on za tebe mač, pa mi želiš da od mača stradam kad sam već mačem na tebe nasrnula?
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Ma moje je samo bilo da vas upozorim i posvjedocim.

Vi samo naprijed i navalite!

Zna se cija je Osveta i cija je Odmazda.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Moja sigurno nije.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Funetis ti si sam doshao odje na forum religija.

Koliko ja vidim na tvoj forum Nauka ti niko ne dolazi i ne spopada te o religiji.

Vi ste se sami odje okupili jer mrzite religiju (pokazali ste to dovoljno).

Imate drzava koje zabranjuju religiju (do skora je to i bila CG mada i ovo sto se dozvoljava je vishe paravan) pa tamo se preselite ili trpite. Ko nece da trpi moze da protestvuje i da snima filmove, ko oce krv na ruke neka ubija ili poziva na ubistva. Ko ce to zaustaviti?

U najmanju ruku mozesh izbjegavati forume i time pokazati da imash pravo izbora.

Ali nemash izbora. Ko ni sto drugi nemaju izbora i ta ce energija kulminirati do sudnjeg dana.
    Prvo na podforumu Nauka Generalno se svaka tema koja ima religiozne konotacije odmah šalje na Filozofiju ili Istoriju.

Na Nauci Generalno se samo raspravlja o nauci i ponekad o pseudonauci tipa pseudo arheologija, UFO, Kriptozoologija. Pseudo nauke tipa astrologija bivaju poslate na Sve i Svašta.

Radi toga niko se ne raspravlja o religiji na Nauci jer joj tamo nije mijesto. Religiji je mijesto na ovom podforumu.

Što se tiče filozofije, nju takođe volim, jer volim slobodu razmišljanja. Zato i jesam čest gost na ovom podforumu.

Volim polemiku koja se ovdije vodi i volim žestoko napadati religiju jer imam razlog za to. Religija napada ono što je meni najvrijednije a to je zdrav razum, s toga ja činim sve da odbranim kritičko razmišljanje te da promoviram slobodu govora i pri tome napadam svaku ideju koja želi to da uskrati.

Imam pravo govoriti i iznositi svoje mišljenje, a ako to mišljenje nekoga boli neka uzvrati. Ja ne prijetim nikome, ja pljujem po idejama koje smatram bezvrijednima i opasnima (kao ideje unutar religije).

Neću izbjegavati ovaj podforum jer doklegod postoje ljudi koji šire religiju dotlen ću postojati i ja pokušavajući ih sprječiti mojim argumentima, znanjem i stavom.

Sudnji dan nikad neće doći, čak i da asteroid sjutra se sjurne na Zemlju to neće biti zato što je došo sudnji dan nego zato što se asteroid sjurnuo na zemlju.

Ne postoji nadnaravni svijet, postoji samo realni svijet i on je dovljno grub bez da mu još prišijemo i gomilu indoktriniranih manijaka koji divljaju po ulicama ugrožavajući zivote i imovinu drugih koji hoće na miru da spavaju.

Dokle god postoje ljudi koji mi žele zlo zbog onoga što govorim, ja ću govoriti.

Kad ti ljudi odu, promjene se u razumne ljude ili podjele sudbinu sa dinosaurusima ja ću izgubiti razlog da postujem ovdije i skoncentrirati se samo na nauku.

Do tada........
    Last edited by funestis; 21-09-12 at 17:42.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by ASC View Post
    Jedan od razloga zbog kojih se Srbi, Hrvati i Bošnjaci mrze jeste religija. Religija ide ruku pod ruku sa nacionalnim ekstremizmom.

"Bog i Hrvati!" i "Čuva bog Srbina svog!" samo su neke od "mudrosti" vjernika sa ovih prostora.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Jes to sam i ja vidio, kad sam bio u vojsku i kad sam saznao da je jedan od pukovnika tadasnjih zapravo imao za zadatak da opljacka nekoliko lokacija u BiH, inace jedan cuveni crnogorac. Posle su ga poveli na sud u hag, neznam sto je bilo s anjim.

A to se i vidi danas koliko je zapravo tu bilo religije a koliko zapravo pohlepe i koristoljublja.

Ali ti mi nisi nista nov. I tebi se to sto govorish cini razumnim i pravim.

Znash niko nista na ovom svijetu ne cini a da mu se ne cini da je to pravo.

Ni sam Djavo.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

A ja sam bio crna ovca u familiju, i ja sam trebao da se stidim sto mi se nije cinjelo pravo no sramno da se nevini ljudi ubijaju i matletiraju zbog svoje vjerske ili nacionalne osnove.

A ne samo tako u familiji no i u citavom drustvu, od kojih su tamo vecina nevjernici.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Sreatao sam ja i "muslimana" u vojsku koji je pored 10 velesrba opsova isusa a ja jedini reagovao. Oni posle sa njim pili i jeli. Pa posle prebili dva albanca iz Ulcinja Junacine na spavanju.

I tako su ti mene jedna po jedna steretipna slika u vodu pala.

Po djelima, samo po djelima se ljudi poznaju. usta im nista ne vrijede.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Jes to sam i ja vidio, kad sam bio u vojsku i kad sam saznao da je jedan od pukovnika tadasnjih zapravo imao za zadatak da opljacka nekoliko lokacija u BiH, inace jedan cuveni crnogorac. Posle su ga poveli na sud u hag, neznam sto je bilo s anjim.

A to se i vidi danas koliko je zapravo tu bilo religije a koliko zapravo pohlepe i koristoljublja.

Ali ti mi nisi nista nov. I tebi se to sto govorish cini razumnim i pravim.

Znash niko nista na ovom svijetu ne cini a da mu se ne cini da je to pravo.

Ni sam Djavo.
    Nacionalizam je bio gorivo a religija mazivo mašinerije rata na našim prostorima. Gruntovi paravojski srpskijeh, rvatskijeh i bošnjačkih su izgovor za svoje vojevanje nalazili u crkvi i poslanju te crkve prema pripadajućim nacionalnostima. Nihovi vođe s druge strane su bili ti koji su potencirali crkvu i naciju kljukajući lažima gruntove na terenu.

Zašto, pa zarad svoje koristi, vlast, novac, spas što god bio.

Činjenica je da je većina zločina na našim prostorima učinjena u ime crkve i nacije, okućnica i namiještaj su bili ekstra na sve to (ipak "pravedni" božji ratnik ima pravo na plijen otet nevjernicima, tako barem u Bibliji piše).

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Isto tako su i oni pricali. Nema razlike tu nikakve samo je pakovanje drugacije.

Krivi su ovi krivi su oni.

A mi nit so jeli nit so mirisali, cush jedan film snimili.....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Isto tako su i oni pricali. Nema razlike tu nikakve samo je pakovanje drugacije.

Krivi su ovi krivi su oni.

A mi nit so jeli nit so mirisali, cush jedan film snimili.....
    Kriv je onaj ko učini zlo ne onaj ko govori o zlu.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Jes to sam i ja vidio, kad sam bio u vojsku i kad sam saznao da je jedan od pukovnika tadasnjih zapravo imao za zadatak da opljacka nekoliko lokacija u BiH, inace jedan cuveni crnogorac. Posle su ga poveli na sud u hag, neznam sto je bilo s anjim. .
    Jedini iz Crne Gore u Hagu je bio general Strugar, a ti sad kao znas nekog i to jos cuvenog Crnogorca. Napisi onda koji je to

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Nemogu se sjetiti sa zabljaka je cini mi se.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Ah da Sljivancanin.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Jes to sam i ja vidio, kad sam bio u vojsku i kad sam saznao da je jedan od pukovnika tadasnjih zapravo imao za zadatak da opljacka nekoliko lokacija u BiH, inace jedan cuveni crnogorac. Posle su ga poveli na sud u hag, neznam sto je bilo s anjim. .
    Ah da Sljivancanin.
    Saznanja su ti savrsena ka i radio jerevanu. Obaska to sto je on "strasno cuveni Crnogorac", zbilja mu je zadatak bio tezak. Pljackati po BiH dok je razvaljivao Vukovar. Za tvoja saznanja bi dobio garant jos par godina robije.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

pa dobro hari ti si obavijesten covjek.

Samo necesh mene ucit kad sam ja bio u OC VJ dje je i on bio i ucio skolu nacionalne odbrane. To jest ima je kompleks od cinova pa su mu sredili da je zavrshi zbog starija dugova koje su imali prema njemu. A ja sam cuo to iz usta mnogo vjerodostojnih od tvojih koji su sigurno znali sto i kako.

Page 41 of 57 FirstFirst ... 3137383940414243444551 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)