pa i da ispunim obećanje:
Quote Originally Posted by ASC View Post

Recimo da se radi o tvome djetetu, onome koje ti je u kući i kojeg si spasio od zlobnih američkih doktora.

Na zahtjev boga da ga ubiješ, pod kojim okolnostima bi to uradio a pod kojim okolnostima bi odbio božiji zahtjev?

P.S. Intresantno kako čovjek kaže da bi me izbio i da sam izrod samo zato što imam drugačije mišljenje od njega. Ništa novo od vjernika.
Quote Originally Posted by kvarni View Post
Mi samo ocemo, da kao nevjernicima, takoreci govecetima bozjim, objasnis neke stvari ishvatanja, kao na prijer, da li bi ti zrtvovao sina kad bi bog to zatrazio od tebe, ili bi, po tvojem ranijem iskazu, preuzeo stvar u svoje ruke, i izbio dijete, ili ubio sebe. Ja dok ovo ne saznam, ja ne mogu postati vjernik, ova informacija je krucijalna kako bih ja krenuo u shvatanje i prihvatanje tvojih ucenja.
Quote Originally Posted by ASC View Post
Znači da ti bog kaže da ubiješ svog sina ti bi to uradio?
Kakvih sad okolnosti? Znaci ti sad priznajes da bi doveo u pitanje bozji sud, nego bi ga ignorisao, i uradio onako kako ti mislis, cime bi prekrsio bozji ustav, ne znam tacno koji amandman? Ego Ego...
Da. I neka sam ja puka.

Ja tebe opet pitam, da li onaj tvoj post znaci da bi se ti oglusio o bozje zakone i zahtjeve, i preuzeo stvar u svoje ruke? I kako bi ocekivao misliost, a samoubica si?
Aham, pa da me hipnotise, da se ne pitam sa mozgom, i onda mi naredi da zrtvujem svoje dijete jel? Ups stani, pomijesah ovo sa vjernicima
Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
A vidi ga greotice ne smije da odgovori no se koprca kao riba na suvom. Toliko o njegovoj istini i nasoj zabludi.
Poljulja mu vjeru jedno obicno pitanje Stani da vidimo koji ce sad experiment smislit kao dokaz
Quote Originally Posted by Ego_and_his_own View Post
A sto me ne pitate bili moga vas sve pobit odje vas nevjernike?

nekako je logicnije kad ste vec nevjernici da mi prije takva uputa dodje.