Page 34 of 57 FirstFirst ... 2430313233343536373844 ... LastLast
Results 826 to 850 of 1412

Thread: Druga tema

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,964
    Thanked in
    1,465 Posts

Quote Originally Posted by M.S. View Post
    Ti si bio tamo pa znas...
    Mozda je citao u nekoj knjizi istorije.

A ja bas volim kako Muslimani nazivaju islamofobima sve koji otvoreno pokazuju neslaganje sa njihovim misljenjem.
    Last edited by VanjaTheMan; 17-09-12 at 22:20.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Izvini ako si se osjetio prozvanim,nije mi bila namjera da prozivam bilo koga,samo sam iznio svoje iskustvo sa ljudima koji nisu imali dodirnih tacaka sa Islamom.
    A mi vjernici naravno da razmisljamo svojom glavom,ne zivimo po nekom sablonu,ne pratimo slijepo nicije ideje i zamisli, i niko nama nije nesto "utuvio" u glavu.
    Jos kao mali ja sam se pitao kako smo mi stvoreni,zasto se ja bas tako zovem,zasto su mi bas ti ljudi otac,majka,brat,sestra.
    Zar nije ovaj zivot jednostavno mogao bez mene.Sta je kome trebalo da se ja uopste radjam...Koja je moja poenta bivstvovanja na ovom svijetu...
    Malo po malo sam zakljucivao da je sve to djelo jednog Stvoritelja,da svi imamo svrhu na ovom svijetu,i da zivot na ovom svijetu moze kasnije donijeti nagradu,ili pak kaznu...Onda sam se pitao:Sta ako je mene Bog stvorio kao Muslimana,a ispravna vjera je ustvari tamo negdje samo da bi me iskusao,da vidi hocu li ga potraziti...Svasta mi je kroz glavu prolazilo jos kao 10-ogodisnjaku...
    E sad-neko se negdje pronadje,neko ne...
    A sto se vjere tice,niko nikoga ne tjera ni na sta,pogotovo ne u 21-om vijeku...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

..ne pratimo slijepo nicije ideje i zamisli... Jos kao mali ja sam se pitao kako smo mi stvoreni, zasto se ja bas tako zovem, zasto su mi bas ti ljudi otac, majka, brat, sestra. Zar nije ovaj zivot jednostavno mogao bez mene. Sta je kome trebalo da se ja uopste radjam...Koja je moja poenta bivstvovanja na ovom svijetu. Malo po malo sam zakljucivao da je sve to djelo jednog Stvoritelja, da svi imamo svrhu na ovom svijetu, i da zivot na ovom svijetu moze kasnije donijeti nagradu ili kaznu.
    Nego se stalno preispitujete i vaša vjera se u skladu sa tim i mijenja? Nijesmo stvoreni. Kako ne primijeni tu logiku na biljke i životinje? Možeš li nama objasniti kako si to zaključio? Ima nas dosta ovđe, dako zajedno budemo razumjeli.

A sto se vjere tice,niko nikoga ne tjera ni na sta,pogotovo ne u 21-om vijeku...
    Da, broj Muslimana na Bliskom Istoku je samo slučajnost.
    ★

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by RoNN|3 View Post
    Nego se stalno preispitujete i vaša vjera se u skladu sa tim i mijenja? Nijesmo stvoreni. Kako ne primijeni tu logiku na biljke i životinje? Možeš li nama objasniti kako si to zaključio? Ima nas dosta ovđe, dako zajedno budemo razumjeli.

Da, broj Muslimana na Bliskom Istoku je samo slučajnost.
    1.Objasnjavam vec na 4-5 strana svoje vidjenje stvari,i ono u sta vjerujem.

2.Da,Amerikanci,Njemci,Francuzi,Britanci prelaze na Islam na silu...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    6
    Thanked in
    3 Posts

sto se vjere tice,niko nikoga ne tjera ni na sta,pogotovo ne u 21-om vijeku...
    a reci mi, koja je u islamskim zemljama kazna za onoga ko kaže "neću da idem u džamiju, odričem se Islama?"

prije nego zaobiđeš odgovor kao tvoj pobratim Ego - u pitanju je smrtna kazna.
    Last edited by [kinetic]; 17-09-12 at 23:39.

Thanks Thanks Given 
    1,878
    Thanks Thanks Received 
    5,508
    Thanked in
    2,122 Posts

1.Objasnjavam vec na 4-5 strana svoje vidjenje stvari,i ono u sta vjerujem.

2.Da,Amerikanci,Njemci,Francuzi,Britanci prelaze na Islam na silu...
    Broj Francuza, Njemaca i Britanaca koji prelaze na islam je veoma mali kada se sagleda ukupan broj stanovnika tih država. Šta više, ateizam je u najvećem porastu u tim zemljama.

Islam ne može da primijeni silu na Njemačku, Francusku i Britaniju.

S druge strane Muhamed je raširio islam na Arapsko poluostrvo služeći se silom.
    Da vam može bit da radite što hoćete(da su islamske zemlje tehnološki superiornije od ostalih) lako bi se moglo desit da počnete da širite islam kao što SAD šire "demokratiju".

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

S te tačke gledišta naše je pitanje legitimno i traženi odgovor je razložan.

Naravno kao i svako pitanje možeš odbiti da odgovoriš jednostavno reci da nećeš.

Nemoj nas optuživat za stvari koje su napisane u Bibliji, Abram je dokazao da mu je Bog i vjera u boga ispred svega, čak i ispred jedinog sina. I bijaše to bogu ugodno.
    Vidji Funetis,

Svako iz sebe iznosi ono sto ima. Po meni ste vi jedna bezosjecajna bica koja nemaju ni respekta ni postovanja ni prema cemu ljudskome. Ne to samo zbog ovoga vec ste to pokazali na mnogim temama gje vas nije bilo briga ni za koga.

Ja sam izgubio mnoge clanove familije, drage mi je Bog uzeo, a one lazave Djavo.

Pa jel moja vjera iskusana? A necete vi o tome , tako izopaceni suditi.

Legitimno je vama da budete to sto god ocete.

Pa budite to sto hocete.

Samo nemojte misliti da se vashi djavoli ne vide, vire vam iz usiju i iz noseva i iz ociju i iz usta.
    Last edited by Ego_and_his_own; 17-09-12 at 23:58.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    6
    Thanked in
    3 Posts

Evo dok M.S. odmara, ti mi reci kako ti se sviđa to što je u XXI vijeku, u islamskim zemljama, kazna za napuštanje religije - smrt?

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Hari nemoj da mislish da cu ti ja tvoje mijesanje u privatne stvari zaboraviti.

A ti samo nastavi i pozdravi svog dilera informacija i reci mu da cu ispuniti ono sto sam mu obecao.

A saznacete jesam li covjek od rijeci ili nijesam.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

hhahaha Ja znam da si ti poznati istrazivac, eksperimentator i mesije vjere, ali ne laskaj sebi jer si totalno , ali bas totalno neinteresantan da bi mi bilo interesantno kakav si ti cojek, kakva ti je rijec.... Po "rukopisu" odje se svak ocjenjuje a ako ti je lakse i ako te cini da si bas toliko vazna licnost vjeruj da odje vrvi od dilera i agenata koji oce da ti ekspimente ukradu
    No ipak u svemu je zdravlje je najvaznije

Thanks Thanks Given 
    579
    Thanks Thanks Received 
    784
    Thanked in
    393 Posts

Quote Originally Posted by Ego_and_his_own View Post
    Vidji Funetis,

Svako iz sebe iznosi ono sto ima. Po meni ste vi jedna bezosjecajna bica koja nemaju ni respekta ni postovanja ni prema cemu ljudskome. Ne to samo zbog ovoga vec ste to pokazali na mnogim temama gje vas nije bilo briga ni za koga.

Ja sam izgubio mnoge clanove familije, drage mi je Bog uzeo, a one lazave Djavo.

Pa budite to sto hocete.

Samo nemojte misliti da se vashi djavoli ne vide, vire vam iz usiju i iz noseva i iz ociju i iz usta.
    In vino veritas

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,964
    Thanked in
    1,465 Posts

Vidji Funetis,

Pa budite to sto hocete.

Ne znam kako obraza imas vise ovako da avetas. Vjerujes da je opravdano da neki ljudi pate cijelu vjecnost posle smrti zbog nekakvih gluposti, i to ti je sasvim OK. A onda govoris nama da smo bezosjecajni.

Sto se ostatka posta tice, izgubi se.
    Last edited by VanjaTheMan; 18-09-12 at 11:16.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Cuvaj zdravlje Hari!

No se ponashash ko da ti nista nece trebati.

A nema meni laskanja veceg od tvojeg, kad si zamalo izludio kad si sazna sto mi je Bog sve dao toliko cudo kuca i zemlje po Americi. A nisam ja nista od toga trazio, Bog je meni svjedok.

Iza moga pisanja stoji rad i trud a i priznanja velika.

Moji su radovi izlagani od festivala u Kanu svih najvecish Autoshow-a u USA pa do Ad Weeka. Multidiscpilinarni sam profesionalac i znalac. Bavim se informacionim tehnologijama poznajem preko 11 programskih jezika na svim postojecim platformama, bavim se Video produkcijom, Fotografijom, Animacijom, Medijima(radio sam za sve najvece novinske kuce u svijetu), Elektronikom, Hemijom, Fizikom.

A iza tebe usjedjelice stoje tudje zene koje ti mozak popishe pa ni ne znash sto na sebe navlacish.

Ali saznacesh, ja mnim vrlo brzo.
    Last edited by Ego_and_his_own; 18-09-12 at 09:18.

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Cuvaj zdravlje Hari!

A nema meni laskanja veceg od tvojeg, kad si zamalo izludio kad si sazna sto mi je Bog sve dao toliko cudo kuca i zemlje po Americi. A nisam ja nista od toga trazio, Bog je meni svjedok.

Moji su radovi izlagani od festivala u Kanu svih najvecish Autoshow-a u USA pa do Ad Weeka. Multidiscpilinarni sam profesionalac i znalac. Bavim se informacionim tehnologijama poznajem preko 11 programskih jezika na svim postojecim platformama, bavim se Video produkcijom, Fotografijom, Animacijom, Medijima(radio sam za sve najvece novinske kuce u svijetu), Elektronikom, Hemijom, Fizikom.

A iza tebe usjedjelice stoje tudje zene koje ti mozak popishe pa ni ne znash sto na sebe navlacish.

Auuuuuuu.

Apollo 13 is signing off from this thread.

I nisam zidar, ali eto
    oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Je li moguce da se uvaliste u konflikte zbog razlicitih misljenja.

Valjda je ljepota u tome sto smo razliciti. Ja, iako za sebe mislim sve najbolje, ne bih volio da me ima vise na svijetu.

Dajte jednu lulu mira da ispusimo zajedno, ako svima vjera dozvoljava Ako ne, udahnucemo par pluca svjezeg vazduha. To vam dodje isto, samo bez dima.
    BEFORE SEX u help each other get naked. AFTER SEX u only dress yourself. Noone helps u once ur fcked

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Quote Originally Posted by Balsa View Post
    Je li moguce da se uvaliste u konflikte zbog razlicitih misljenja.

Valjda je ljepota u tome sto smo razliciti. Ja, iako za sebe mislim sve najbolje, ne bih volio da me ima vise na svijetu.

Dajte jednu lulu mira da ispusimo zajedno, ako svima vjera dozvoljava Ako ne, udahnucemo par pluca svjezeg vazduha. To vam dodje isto, samo bez dima.
    Priznaj da te HAri nagovorio da se ukljucis sa lulom mira, posto je poznat po djevicama i travi Jel te zaveo jeste?
    I nisam zidar, ali eto

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Balsha,

ne radi se o razlicitim misljenjima nego o koriscenju privatnih familijarnih stvari da bi se obracunali samnom.

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Balsha,

ne radi se o razlicitim misljenjima nego o koriscenju privatnih familijarnih stvari da bi se obracunali samnom.
    Ko se obracun ava s tobom covjece, pobogu?

Mi samo ocemo, da kao nevjernicima, takoreci govecetima bozjim, objasnis neke stvari ishvatanja, kao na prijer, da li bi ti zrtvovao sina kad bi bog to zatrazio od tebe, ili bi, po tvojem ranijem iskazu, preuzeo stvar u svoje ruke, i izbio dijete, ili ubio sebe. Ja dok ovo ne saznam, ja ne mogu postati vjernik, ova informacija je krucijalna kako bih ja krenuo u shvatanje i prihvatanje tvojih ucenja.
    I nisam zidar, ali eto

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Ali rekao sam sve sto sam imao. Necemo vishe eskalirati to odje.

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Ali rekao sam sve sto sam imao. Necemo vishe eskalirati to odje.
    Rekao jesi, ali nisi odgovorio, ima razlike u tome.

Ja ipak mislim da je sva ova tvoja prica produkt mnogo slobodnog vremena, a slobodno vrijeme je djavolja rabota, ja kad imam slobodnog vremena, redovno zavrsim sodmizirajuci neku curu, ili barem mastajuci o tome
    I nisam zidar, ali eto

Thanks Thanks Given 
    1,551
    Thanks Thanks Received 
    3,309
    Thanked in
    1,767 Posts

Dokolica je za vrijedne ljude privilegija. Oni znaju kako da je iskoriste.
    Greota je, ne pustiti Ih da raspravljaju i Nas ostale da uživamo čitajući Ih.

Pojedinima je dokolica zbilja đavolja livada. U potrazi za rupom, bilo bi dobro da nađu kakvu bukvu i obave to što imaju, ovako zbilja ispadaju latentni homoseksualci.

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,964
    Thanked in
    1,465 Posts

Multidiscpilinarni sam profesionalac i znalac.
    Ako pokusavas da uspostavis nekakav autoritet, nisi uspio. Da si bilo kakav znalac znao bi da je to sto si rekao samo jos jedna forma argumentum ad verecundiam, sto je logicka greska.

Bavim se informacionim tehnologijama poznajem preko 11 programskih jezika na svim postojecim platformama, bavim se Video produkcijom, Fotografijom, Animacijom, Medijima(radio sam za sve najvece novinske kuce u svijetu), Elektronikom, Hemijom, Fizikom.
    Svaka cast. Ali da se bavis tim jezicima iole ozbiljno ne bi radio to sto radis vec bi radio u nekoj prestiznoj firmi na mnogo zahtjevnijim programerskim poslovima. Vidio sam CV koji si postavio. Bavis se istim poslovima kojima se bave programeri iz Cikoma ovdje u Crnoj Gori. Koji su vjerovatno i zavrsili isti fakultet kao ti. Ukratko, ti si obican kompjuterski tehnicar, sto se da vidjeti iz tvog prilozenog CV-a. Animaciju i video produkciju danasnja djeca sama uce bez icije pomoci. Skinu programe sa neta i bace se na kreiranje. Pogledaj na deviantart sta su neka djeca u stanju da naprave. I to bez certifikata kojima se ti hvalis, bez ikakvih kurseva. Sami istrazivali programe i naucili da ih koriste kao profesionalci.
    E jedino za fotografiju zaista ne mogu da te kritikujem. Sto jes' jes', imas dobro fotografsko oko.

A sto se tice elektronike, hemije i fizke. Nemoj da se obmanjujes, i nemoj nas da pokusavas da obmanjujes. I sam si izjavio u nekoj od tema na podforumu nauka da se nisi nikad matematikom ozbiljnije bavio i da te nije zanimala. A da bi se bavio elektronikom, hemijom i fizikom ozbiljnije i sa razumijevanjem potrebno ti je veliko poznavanje matematike. Za hemiju i fiziku imamo i dokaze da ne znas o cemu pricas, a to je prilicno svaki tvoj post na ovom dijelu foruma. Dva tipicna primjera su tvoje konstantno odbijanje da prihvatis da je evolucija cinjenica i nesposobnost da shvatis teoriju Velikog Praska. Ili jos tragicnije, nesposobnost da shvatis sta znaci naucna teorija i zasto nije isto sto i rijec teorija u svakodnevnom govoru.

Nakon sto si pokazao toliko neznanje o nekim osnovnim stvarima, ne mozes nikako da ocekujes da te bilo ko ovdje shvati ozbiljno. A to sto pokusavas da se vadis na tu pricu da si profesionalac i znalac stvari cini samo gorim. Izgleda da mislis da tvoje radno iskustvo na neki nacin mijenja istinu i pretvara gluposti koje si izlupetao u mudrosti. Mislim da cemo se svi sloziti da je Donald Trump malkice uspjesniji od tebe i da i on zna itekako dosta o svojoj profesiji. Pa je opet jedna od najvecih budaletina koje sam u zivotu vidio.
    Last edited by VanjaTheMan; 18-09-12 at 11:19.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Svako iz sebe iznosi ono sto ima. Po meni ste vi jedna bezosjecajna bica koja nemaju ni respekta ni postovanja ni prema cemu ljudskome.
    Ovo dolazi od čovjeka koji neistomišljenike naziva bezosjećajnima, izopačenima i đavoljima. Ovo dolazi od čovjeka koji prezire osnovne ljudske osobine i ljude koji ih ispoljavaju. A što ti imaš u sebi, Ego? Ego? Kako si rekao prije? Ti si ovđe da pokažeš vjernicima koliko si bolji od nas?

Moji su radovi izlagani od festivala u Kanu svih najvecish Autoshow-a u USA pa do Ad Weeka. Multidiscpilinarni sam profesionalac i znalac. Bavim se informacionim tehnologijama poznajem preko 11 programskih jezika na svim postojecim platformama, bavim se Video produkcijom, Fotografijom, Animacijom, Medijima (radio sam za sve najvece novinske kuce u svijetu), Elektronikom, Hemijom, Fizikom.
    A skupljaš li mirišljave sličice i salvete? Hoćeš da se dopisujemo?
    ★

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Cuvaj zdravlje Hari!

hahhahahha sve je to dobro a kako sa zdravljem, vrucina, suncanica i te stvari Kako ti znas da su to tudje zene jadan hahahha sve su zene moje osim onih koje su Kvarnoga. Samo nam reci da li si ti ovo pisao ili tasta diktirala

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

QUOTE:a reci mi, koja je u islamskim zemljama kazna za onoga ko kaže "neću da idem u džamiju, odričem se Islama?"
    prije nego zaobiđeš odgovor kao tvoj pobratim Ego[/QUOTE]

Prije nego ti odgovorim na pitanje (na koje si sam dao odgovor),reci cu ti :Kad je vrseno nasilno pokrstavanje Muslimana Plava i Gusinja,moj cukundjed je strijeljan od strane “Crnogorske vojske” jer nije htio da se prekrsti.
    Ako on nije “zaobisao” svoju vjeru tog dana,zasto bih ja zaobisao tvoje pitanje?
    Odgovor si dao,a ja cu ponoviti:Smrtna kazna i u 21-om vijeku…

Quote Originally Posted by ASC View Post
    Islam ne može da primijeni silu na Njemačku, Francusku i Britaniju.
    Sam si dao odgovor da ne mogu da primjenjuju silu,vec da ti ljudi prelaze na Islam dobrovoljno.
    Wikipedia:

http://hr.wikipedia.org/wiki/Stanovn...oj_ispovijesti

“Dok je Islam najbrže rastuća religija”.

“Kada Allahova pomoć i pobjeda dođu,

i vidiš ljude kako u skupinama u Allahovu vjeru ulaze
    ti veličaj Gospodara svoga hvaleći Ga i moli Ga da ti oprosti, On je uvijek pokajanje primao”.

Quote Originally Posted by ASC View Post
    Da vam može bit da radite što hoćete(da su islamske zemlje tehnološki superiornije od ostalih) lako bi se moglo desit da počnete da širite islam kao što SAD šire "demokratiju".
    Mozda bi,mozda ne bi-iskreno.
    Imamo USA koja je bila (vecinom) britanska kolonija,svi pricaju engleski,i 90% njih su Hriscani.
    Imamo Kanadu koja je bila britansko-francuska kolonija,svi pricaju engleski i francuski i 90% su Hriscani.
    Imamo Brazil koji je bio portugalska kolonija,svi pricaju Portugalski,i 90% njih su Hriscani.
    Imamo Meksiko,i ostale juzno-americke zemlje koje su bile kolonije Spanaca,i gle cuda:Opet svi pricaju spanski i 90% su Hriscani.
    Onda imamo Australiju koja je bila britanska kolonija-ostalo vec znate…
    Imamo Crnu Goru i Srbiju (npr) koje su bile malobrojnije I manje od svih gore navedenih kolonija,a bile su 500 godina pod nekad najjacom silom planete.
    I 90% njih su zadrzali svoju vjeru,jezik,obicaje i bogomolje stare po 10 vjekova.

“Djecu ne ubijajte! Ne usudujte se dirati one koji obavljaju molitvu u svojim crkvama! Ne ubijajte žene i ostarjele! Ne palite i ne sijecite drvece! Ni kuce ne rušite!”

“O, vjernici, dužnosti prema Allahu izvršavajte, i pravedno svjedocite! Neka vas mržnja koju prema nekim ljudima nosite nikako ne navede da nepravedni budete! Pravedni budite, to je najbliže cestitosti, i bojte se Allaha, jer Allah dobro zna ono što cinite”!
    Last edited by M.S.; 18-09-12 at 16:54.

Page 34 of 57 FirstFirst ... 2430313233343536373844 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)