Zanimljiv je taj pridjev militantni. Da bi Musloman ili Hrišćanin dobio taj pridjev mora prvo ubot pat desetaka ljudi bombama ili kalašem po vijernicima u njiovoj bogomolji.
Pri tome nije čak ni potrebno da žrtve budu druge vijere, mogu biti i iste samo za dlaku drugačije kao Šijiti i Suniti.
Da bi vijernik postao militantni mora biti osvijedočeni vjerski ubojica.
Za ateistu da ga nazovu militantni jedini što je potrebno jeste da ode i održi predavanje na temu ateizma ili drži predavanje o evoluciji (pri tome kad drži predavanje o evoluciji jado ne mora ni biti ateista ali poslje toga postane militantni ateista). Takođe i ako napišeš kakvu knjigu na tu temu (ateizma ili evolucije) isto tako dobivaš taj pridjev.
Na svu sreću mnogi ateisti prihvataju taj naziv sa sprdačinom iako mediji ga koriste ozbiljno.
Međutim propagandna i medijska logika je očigledna
Ubijati u ime svoje vijere ima istu težinu kao i držati predavanje u ime ateizma.
Last edited by VanjaTheMan; 16-09-12 at 14:02.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
Tacno sam znao da tu nijesu cista posla. Kako samo ime kaze Kvarni kvari ovaj narod i umjesto da se baci na ispitivanja koloidnih rastvora, da li gravitacija djeluje u Pg popodne, zasto drugi Njutnov zakon ne radu u Sutomore u 11:14, ko je donio egipatskog komarca u CG....... on mesijaši i predstavlja se kao poslanik vrhovnog Druida. Sve naopako obrće
"Poslanici su braca po istom ocu, majke su im razlicite, a vjera im je jedna, a ja sam najblizi covjek Isau ibn Merjem, jer izmedju mene i njega nije bilo poslanika, on ce sici pa kada ga vidite, prepoznajte ga: covjek srednjeg rasta, crveno-bijele boje, na njemu dva odijela blijedocrvena”
Procitaj malo bolje je li Isus (Isa A.S.) spasitelj Muslimana…
Ego je Hriscanin,a ja sam Musliman,i licno poznajem mnogo Hriscana koji prihvataju Muhammeda kao Poslanika.
Npr EGO-a I ne poznajem,ali vidim da prihvata Kur’an kao Boziju rijec.
A sve I da sam pogrijesio u ovoj procjeni,jasno je da je rijec o izuzetno iskrenom covjeku,
Otvorenog uma I bez kompleksa-sto je meni sasvim dovoljno.
“Svakako ćeš naći da su vjernicima najbliži prijatelji onikoji govore: Mi smo Hrišćani, zato što među njima ima svećenika I monaha,i što se oni ne ohole”
(Kur’an, Trpeza 5:82)
"Od sada vam se dozvoljavaju sva lijepa jela; i
dozvoljavaju vam se jela onih kojima je data knjiga prije vas (Jevreja I Hrisćana), i
vasa jela su njima dozvoljena; i čestite vjernice su vam dozvoljene, i čestite kćeri
onih kojima je data knjiga prije vas..." (El-Maide, 5)
Znaci Alah se brine o zivotinjama i biljkama i kod njih programira evoluciju a kod cojeka JOK. Reci nam na kojih 7 ljudi Alah neće pogledati kad dodje do sudnjego dana. Mozda ja citam pogresni ajet jer tamo nema ateista, a ne smijem reci ko je na prvo mjesto
Qur'an 5:17 "Verily they are disbelievers and infidels who say, 'The Messiah, son of Mary, is God.'"
Qur'an 5:51 "Believers, take not Jews and Christians for your friends. They are but friends and protectors to each other."
Qur'an 5:72 "They are surely infidels who blaspheme and say: 'God is Christ, the Messiah, the son of Mary.' But the Messiah only said: 'O Children of Israel! Worship Allah, my Lord and your Lord.'"
Qur'an 5:75 "The Messiah, Christ, the son of Mary, was no more than a messenger; many were the messengers that passed away before him. His mother was a woman of truth. They had to eat their food. See how Allah does make His signs clear to them; yet see in what ways they are deluded!"
Istina, ima djelova Kurana gdje se hrišćani i Jevreju nazivaju "people of the Book", i smatraju se ispod muslimana ali iznad ostalih nevjernika, i da će neki od njih moći da uđu u raj, ali imaš i ovakvih rečenica kao ove gore.
Kao što rekoh svako bira ono što se njemu sviđa i tumači onako kako njemu odgovara. Svijet pršti od hrišćansko-muslimanske ljubavi.
Last edited by ASC; 16-09-12 at 18:26.
[QUOTE=ASC;2956669
Qur'an 5:51 "Believers, take not Jews and Christians for your friends. They are but friends and protectors to each other."
[/QUOTE]
Malo su omanuli sa prevodom-zasto li zaboga...
"O vjernici, ne uzimajte za zaštitnike Jevreje i kršćane! Oni su sami sebi zaštitnici! A njihov je onaj među vama koji ih za zaštitnike prihvati; Allah uistinu neće ukazati na pravi put ljudima koji sami sebi nepravdu čine".
“O vjernici, ne prijateljujte sa onima koji vjeru vašu za podsmijeh i zabavu uzimaju, bili to oni kojima je data Knjiga prije vas, ili mnogobošci, - i Allaha se bojte ako ste vjernici."
Zasto je receno u mnozini,a ne npr “ne uzimajte Jevreja i Hriscanina za prijatelja”?
Jer bi dobilo konotaciju kakvu bi mnogi islamofobi prizeljkivali.
Ali u ovom slucaju stvari su jasne:
Koje su to Islamske zemlje koje su uzele Jevreje i Hriscane za zastitnike?
Turska,Saudijska Arabija,Kuwait,Bruneji i sve one zemlje seika koji trose milione na jahte i automobile,
Dok par hiljada km od njih palestinska,libijska,iracka i ostala djeca krvare,gladuju i bivaju ugnjetavana-
Od koga?
Od strane Izraelaca (Jevreja),i Amerikanaca,Britanaca,Njemaca,Italijana,Francuza itd,itd, (koji se btw deklarisu “kao Hriscani”).
Receno im je:Vasa nafta je na sigurnom dok god nam dajete reket,i dok god ne okrecete glavu na ono sto radimo po ostalim Muslimanskim zemljama.
Allahov Poslanik kaže:
“Narodi će vas napasti kao grupa ljudi koja jede sa tanjira.Ashab je upitao,je li to što će nas tada biti
malo?-On reče:Ne,biće vas mnoštvo ali će te biti kao morska pjena,i Allah će iz srca vaših neprijatelja
uzeti strah od vas,a u vaša srca će uliti wehn.Ashabi upitaše :Šta je to Wehn,o Allahov Poslaniče?,a on reče:Ljubav prema dunjaluku a mržnja prema smrti.”
I doslo je to vrijeme,a za Muslimane ce doci jos gore-kao sto smo svjedoci.
Kako to religija od milijardu i trista miliona ljudi nije u stanju da odbrani npr Palestinu???
Poslanik je (prema Allahovim uputama) vec objasnio.
Da ne spominjemo krstaske ratove.
Wikipedia:
Кад су крсташи ушли у Јерусалим побили су готово све становнике Јерусалима до следећег јутра. Побили су и муслимане, Јевреје и хришћане. Многи муслимани су нашли склониште у Ал акса џамији, али покољ је био тако страшан, да је према историјским изворима крв била до колена.
Odgovor Muslimanskog osvajaca Saladina:
Wikipedia:
Ова битка се одиграла 3-4. јула 1187. године, почела је у петак, свети муслимански дан и дан који је Салаху био омиљен за борбу. Измамио је крсташе далеко изван утврђења у пустињу, где су по њих кобни били жећ и врућина. Крсташка војска која је бројала 25000 људи била је потпуно уништена. Истакнути заробљеник је био Луј де Гизињак, Јерусалимски краљ, кога је Саладин љубазно дочекао. Његовог друга Режиналда од Шатиона, нарушитеља мира и човека који је пљачкао караване који су имали дозволу за трговину сустигла је грозна судбина, погубљен је.
Недуго након тога Јерусалим је капитулирао, 2. октобра. Саладин је ушао у град а хришћани су били престрашени, међутим, Саладин је забранио било какво иживљавање на хришћанима. Заузимање Јерусалима подигло је Саладинов углед, па је он остао запамћен као један од највећих муслиманских владара.
BTW:Hriscani su mislili da ce njihovom krvlju “okupati” grad,kao sto su to uradili Krstasi sa Muslimanima,i zaista je “okupao” grad,ali vodom u koju su bile prokuvane latice ruza.
“Djecu ne ubijajte! Ne usudujte se dirati one koji obavljaju molitvu u svojim crkvama! Ne ubijajte žene i ostarjele! Ne palite i ne sijecite drvece! Ni kuce ne rušite!”
“O, vjernici, dužnosti prema Allahu izvršavajte, i pravedno svjedocite! Neka vas mržnja koju prema nekim ljudima nosite nikako ne navede da nepravedni budete! Pravedni budite, to je najbliže cestitosti, i bojte se Allaha, jer Allah dobro zna ono što cinite”!
“...I ne ubijajte se (ne izvršavajte samoubistvo)! Allah je, doista, prema vama milostiv”
“I Allahu se klanjajte i nikoga Njemu ravnim ne smatrajte! A roditeljima dobrocinstvo cinite, i rodacima, i sirocadi, i siromasima, i komšijama bližnjim, i komšijama daljnjim, i drugovima, i putnicima, i onima koji su u vašem posjedu. Allah, zaista, ne voli one koji se ohole i hvališu”
Last edited by M.S.; 16-09-12 at 21:39.
[QUOTE =Ego_and_his_own;2956207]
Iskopate neke primjere (i sami ste ih fabrikovali) pa od toga napravite mecku, a samo sebe u zabludu dovoditi i josh vishe srljate. [/QUOTE]
Sam sam isfabrikovao ono išta piše u Kuranu i svetim Hadetima i Biblijama ?
Nisam baš toliko mator.
Ja čitam kao što je napisano gdje piše ubij ja čitam ubij.Gdje piše da ću završiti u vječnim mukama ako me pop(popeli mi se na *****) ne poprska vodom idem na vječne muke ja to i pročitam, vaše knjige dozvoljavaju samo malo manervisanja u vašem pokušaju da ne budu čisto ZLO
[QUOTE =Ego_and_his_own;2956207] Citajte vi te vashe novine i gledajte televiziju, vrsni ucenjaci i naucnici, i samo se zanosite! [/QUOTE]
Izlaze češće od "svetih" knjiga pa je interesantnije.Jer ćemo u slučaju da vi određujete imati ovakvu situaciju u USA (kao zemlju sa najviše vjernika u hrišćanskom svijetu) nekog klinca na ulici sa Biblijom
"Jesus Crucified" READ ALL ABOUT IT !!!
Sent from my GT-I9100G using Tapatalk 2
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
Danas ima 5-6 milijardi muslimana i hriscana zive maltene u svakoj zemlji na svijetu. Porodice imaju, prijatelji su jendi drugima i zajedno rade i zajedno zive i u rat idu.
Najuzaludnije je sto koriste medije misleci da ce neprijateljstvo postici a neznaju da je vec proreceno sto ce biti i da ce se i jedni i drugi ujediniti.
A otpasce, sigurno oni koji govore da su Muslimani a nevjernici su i oni koji su Hriscani a nevjernici su.
Last edited by Ego_and_his_own; 16-09-12 at 22:19.
Da ti i Istina.Originally Posted by ASC
Nemam ja problem da su Muslimani ispred mene. Bravo im ga!
Isus nam je porucio:
"Nego ko hoće da bude velik među vama, neka bude sluga, 44 i ko hoće da bude prvi među vama, neka bude svima sluga; "
Ego, ne bilo ti tesko, ol mi dodat jedno pivo iz frizidera, da se ne dizem ja, to ce ti pomoc da bides prvi medju njima![]()
![]()
I nisam zidar, ali eto
oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton
Evo ti ga hari on vam je za takve stvari.
A nije ti dobro da pijesh, no vidish da Hari pushi travu pa se obojica opustite malo i ne nervirajte se.
No ce bit i da Rastafarijance ne volite mnogo, pa i njima pridikujete sto pushe mnogo trave.
Ako su tvoja ispitivanja tako pokazala onda jeste garant. Bolje ti skokni i daj pivo poslaniku Druida Kandze da ne baci na tebe kakvu anatemu a ti si ośetljiv na takve stvari i rabote
Odbio si me znaci, to ti ne valja, pred bogom i ljudima
Salim se ja malo, samo m i i dalje nije jasno to vase prepucavanje, evo vidis mene i VanjuTheMana, fino uzivamo, drudisemo, i tako, to je moje kumce, ljubi ga kumara
I nisam zidar, ali eto
Pa sto se smetete te svrnete odje.
uzivajte i shalite se medju sobom - a vashe sale su vam doista prikladne.
A ja necu da sam privi medju vama, nidao Bog!
Isus nam je to govorio medju nama vjernicima.
Ne znam za nase, ali kad se bog posali s nekim, ste veli narod vjerujuci, onda su nase pri tome cak i ozbiljne, a kamoli saljive![]()
I nisam zidar, ali eto
Kandze mi, nije dobro odbiti molbu druida. Nikako nije dobro.
Mi se tako interno salimo, da su posli da igraju karmicki pikado, hi hi hi, mi Druidi smo bas saljivi![]()
I nisam zidar, ali eto
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks