cista geografija
Mislim da sam rekao veoma jasno, samo pročitaj rečenicu u cijelosti.Zasićeni rastvor je kada rastvarač rastvori maksimum rastvorka i pritom rastvor zadrži homogen sistem-stabilni rastvor.
Pa valjda bi ovoda budemo jasni zasićen rastvor je onaj u kome je u ravnoteži kristalizacija i rastvaranje...što sam već naveo za nekoga bi opisivalo istu situaciju,da budemo jasnihomogen sistem
Da ti ponovim, zasićeni rastvor svakako može rastvoriti još rastvorka, jer je to jedini način da postane prezasićen. Tada već gubi homogenu strukturu, dolazi do precipitacije i kristalizacije.
Svrha ovog eksperimenta jeste da se pokaže nehomogena struktura mora i okeana i specifičnost vode kao rastvarača, uopšte vode sa svojim svojstvima.
U prirodi obično se nalaze rastvori u ovoj kompoziciji 3-2-1 kao što je predstavljeno eksperimentom.
Koliko pratim temu, mr.Ego_and_his_own je ovo iznio kao dokaz da je došlo do potopa podvodni biljni i životinjski svijet teorijski bi mogao da preživi.
Kao što vidimo da salinitet vode ne bi drastično promjenio vrijednosti što bi dovelo do istrijebljenja, odnosno do demineralizacije okeana i mora.
ova oblast se zove fizička hemija da budemo precizni do kraja...pa sad ako bi baš bili precizni do kraja i nije.
Čovjek vas rastavlja.
Last edited by Mr.Smith; 21-03-12 at 23:24.
Ludji sam i od tebe, konstatujem i to.
I nisam zidar, ali eto
oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton
čovječe zamjenio si homogen sistem sa zasićenim rastvorom!!!
dalje Ego koliko sam ja upućena ne dokazuje da podvodni biljni i životinjski svijet mora i okeana ne bi preživio nego slatkovodni biljni i životinjski što je opet velika razlika, to je kao da ti mene staviš u atmosferu u kojoj ima 50 % kiseonika, ja ne bi preživjela jer bi došlo do velike oksidacije mog cjelokupnog organizma...
ps. evo sam priznaješ da bi se salinitet promjenio al ne drastično, da bi do toga došlo mora se te dvije tečnosti pomješati... ne da će slatka voda plivati po slanoj...
Last edited by the_lady_marianna; 21-03-12 at 23:31.
Ne ne, ne pise tako u bibliju, grijesis![]()
I nisam zidar, ali eto
e ne znam stvarno ove vjernike ujedno naučnike... niti mi je to jasno kako to 2 u 1...
prvo podržava Ega koji svu ovu priču otvorio kako bi rekao da bi bio sloj vode u kojoj bi slatkovodne zivotinje preživjele, a ovamo govori o promjeni saliniteta... ljudi se jednostavno u želji da nešto bude tačno pogube i više ne znaju šta tvrde....![]()
Onaj prvi video nije bio dobar, slabo se vidjelo. Mislice neko da sam falcifikovao, kao oni sto rade sa UFO.
A i josh ono sto sam ja naucio iz Hemije Elemenata.
H20 + HCl veza molekula ima ogranicen broj veza. Barijera se stvori jer je broj veza popunjen na gornjem sloju, stoga donja koncentracija HCl (i ostalih minerala) nemoze da prodje. I zato se supstance ne mijeshaju i ne dostizu equilibrijum.
Voda ima ovo svojstvo u masu specijalnih prilika gdje prakticno spasava covjeka od povrede extremnih temperatura u kratkom periodu.
Naprimjer ako brzo umocish ruku u tecni vodonik i izvucesh nista ti nece biti. Jer extremno hladan tecni vodonik pri kontaktu sa rukom evaporishe vodu iz vasduha i time se stvara barijera od vodenog vapora, veoma minijaturna(mikro-nano moguce velicine) koja ne ostavlja ostecenja kozi. Ali vrlo kratko traje svega par sekundi.
Ovo su osnove koje moraš znati mrs.marianna, kad se već upuštaš u bilo koji oblik raspravljanja. Šokantno!
Pa nije ni čudo što vas mr.Ego_and_his_own rastavlja, mada vi to radito umjesto njega velikim dijelom.
Logično ako bi preživio jedan onda bi i drugi.dalje Ego koliko sam ja upućena ne dokazuje da podvodni biljni i životinjski svijet mora i okeana ne bi preživio nego slatkovodni biljni i životinjski što je opet velika razlika, to je kao da ti mene staviš u atmosferu u kojoj ima 50 % kiseonika, ja ne bi preživjela jer bi došlo do velike oksidacije mog cjelokupnog organizma...
Pričamo teorijski.ps. evo sam priznaješ da bi se salinitet promjenio al ne drastično, da bi do toga došlo mora se te dvije tečnosti pomješati... ne da će slatka voda plivati po slanoj...
Normalno da bi došlo do miješanja i poremećaja vrijednosti saliniteta. Taj proces bi trajao znatno duže od 40 dana,koliko se navodi da je navodno trajao potop.
Uzmimo za primjer topljenje lednika, kraj glacijalnog doba, to sam već naveo u jednom od prethodnih postova, gdje je 30% kopnene mase potopljeno, ogromni priliv slatke vode u svjetsko more pa se nisu toliko drastično izmjenjale vrijednosti koje živi svijet nije mogao da apsorbuje.
Last edited by Mr.Smith; 22-03-12 at 00:02.
Dawud je bio mnogo bolji sagovornik od vas,moram priznati, krivo mi sto su ga banovali
I nisam zidar, ali eto
ego da ti ovako laički kažem (kako bi shvatio) postizanje ravnoteže se ne dešava istog trena ... o tome i pričamo, površinski napon, difuzija i čuda... zašto, kako...
ps, ošišao si se...
nemoj meni da se šokiraš, nego sebi .... zamjenio si teze zasićen rastvor je homogen rastvor, homogen rastvor ne mora biti zasićen rastvor... može i nezasićen, kapiraš sada...
ne znam koji to zakon reciprociteta dokazao ako sada baciš slatkovodnu ribu u slanu vodu bi preživjela... slana voda na nju djeluje toksično...
opet sam potvrđuješ da sam u pravu i za ovo gore što Ego govori i za potop, na kraju bi došlo do promjene saliniteta koje slatkovodne životinje ne bi mogle da prežive... kad bi ono došlo ne znamo, jer i sam kažeš pričaš teoretski, sve zavisi od količine itd. al fakat znamo da bi došlo do toga- zbog zakona fizike, što te životinje ne bi preživjele...Pričamo teorijski.
Normalno da bi došlo do miješanja i poremećaja vrijednosti saliniteta. Taj proces bi trajao znatno duže od 40 dana,koliko se navodi da je navodno trajao potop.
Uzmimo za primjer topljenje lednika, kraj glacijalnog doba, to sam već naveo u jednom od prethodnih postova, gdje je 30% kopnene mase potopljeno, ogromni priliv slatke vode u svjetsko more pa se nisu tolikod rastično izmjenjale vrijednosti koje živi svijet nije mogao da apsorbuje.
Last edited by the_lady_marianna; 22-03-12 at 00:14.
HAhahahahahaha jesu li ovo tvoji snimci Ego?![]()
![]()
![]()
![]()
I nisam zidar, ali eto
Znaci i ti si za neku zvanicnu instituciju?![]()
I nisam zidar, ali eto
Dobro je da postaješ svjesna što si izvalila.nemoj meni da se šokiraš, nego sebi .... zamjenio si teze zasićen rastvor je homogen rastvor, homogen rastvor ne mora biti zasićen rastvor...kapiraš sada...
A da nešto slično nisam već rekao pa me ti sada podučavaš:
kapiraš sada?Zasićeni rastvor je kada rastvarač rastvori maksimum rastvorka i pritom rastvor zadrži homogen sistem-stabilni rastvor.
Što se desilo sa životinjskim svijetom kada su se otopili lednici?opet sam potvrđuješ da sam u pravu i za ovo gore što Ego govori i za potop, na kraju bi došlo do promjene saliniteta koje slatkovodne životinje ne bi mogle da prežive... kad bi ono došlo ne znamo, jer i sam kažeš pričaš teoretski, sve zavisi od količine itd al fakat znamo da bi došlo zbog zakona fizike što te životinje ne bi preživjele...
Prilikom povlačenje vode sigurno je u prirodne rezervoare ostala slatka voda u kojem su se nalazile ribe itd.
Sa druge strane na primjeru Crnog mora se može vidjeti situacija kako bi to realno izgledalo.
Tako da bi im fizika bila najmanji problem.
Imam ja jedan zadatak za Ega. Jedan eksperiment.
Koliko vremena je potrebno da se 5 djevica plave kose [bukvalno plave] mase 55kg [pojedinacno] rastvori u 400 litra slatke vode na konstantnoj temperaturi 3.98 °C uz redovnu molitvu bogu da se sto brze rastvore, kao i bez molitve.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
pogledaj svoj post-603 po redu ovog topika i vidjećeš gdje si pogriješio... tačnije gdje si mene pogrešno ispravljao, gdje sam ukapirala da si zamjenio malo na tren pojmove!
šta se desilo pa jesi rekao da se tako mala promjena saliniteta ne bi uticala na životinjski svijet u slanoj vodi.
plima, osjeka, morske struje, talasi, cunami ili ti veliki talasi .... sve to remeti vašu idilu...
Mr.Smith pričati o evoluciji od strane vjernika je samo po sebi apsurd... jer njihova teorija je da smo mi nastali od Boga ne procesom evolucije.
rekoh ja ne ide vjernik i načnik zajedno!
Last edited by the_lady_marianna; 22-03-12 at 00:26.
Vidis li da vjernik koji priznaje boga, i poziva ga, kaze sta je uticalo na ravoj zivota, a da to nije bog?![]()
I nisam zidar, ali eto
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks