Nije svemoc dovoljna potrebna je i mudrost sa time. Nije Bog vrijeme stvorio bez veze nego svemu postoji i vrijeme i mjesto i proces koji obuhvata oboje.
Evolucija != Teorija Evolucije
Pojam ne znaci nista drugo nego progres - regres ili po naski promjena a teorija evolucije je konglomerat podugacke liste besmislica u obliku tvrdnji koje nabijedjeno i bez argumenata iskljucuju i nagadjaju razloge a cije osnove pocivaju na samoobmani i ignorisanju cinjenica.
A koje imaju za proizvod naivnu iskljucivost u izuzimanju Boga kao uzroku i posledici svega.
Po tebi onda evolucija ne postoji?
Sent from my pisaća mašina Galaxy Note
Ti pričom o DNK lancima i informaciji koju oni nose prebacuješ temu na nastanak živih organizama a ne na njihov razvoj.
Upravo promjenama na tom lancu informacija dolazi do promjena koje opisuje teorija Evolucije.
Ona ne pokušava objasniti kako je sam lanac informacija nastao već samo kako se i pod kojim uticajima mijanjao,zašto i kako su se mijenjali živi organizmi jer je njihova građa određena i opisana u tom lancu amino-kisjelina.
Kao što rekoh sa navedenim linkovima Evolucija je fakat. Naveo sam i primjere i kako djeluje i kako se manifestuje.
Poslje svega ako neko kaže da evolucije nema ili nije sve pročitao ili jeste ali je izabrao da ignorira evoluciju zarad svoje udobnosti.
Kada se to dogodi i znanje se odbaci zarad lične ilizije onda postaje jasno da progresa nema.
To mogu da prihvatim. Zato se više neću bahćati problematikom i objašnjavanjem evolucije ljudima koji ne žele istinitu sliku svijeta.
Evolucija i relativnost vremena su dokazani i upotrebljavani koncepti stoga su izvan sumlje i predstavljaju činjenice.
Nije sav taj "fizički model" abrahamskih religija dijetinjast no je prilagodjen maloj kolicini mozga. Sad On na godinjem odmoru voajerise i cudi se kako mu neznalice "slavu" promovisuNema tako bogato uradjene kape koja moze prazninu u glavi sakriti, pa dok doktori namjerno razbolijevaju a sve bolesti se lijece citanjem Korana on misli dje je taj bug napravio
![]()
Vidim ja Funetis da je i tebi i Septembru nejasno.
prije sam mislio da vi to namjerno ne razumijete, ali sad uvidjam da postoji mogucnost da je ipak nesto drugo u pitanju i da nije moguce naci zajednicko stanoviste na bazi argumentacije koju iznosimo.
Zakon je Zakon.
Ali to nije ni bitno onoliko koliko nam se cini da jeste ponekad.
Nema bolje potvrde od vremena koje ce nam donijeti odgovore i dokaze dali idemo pravim putem ili smo nedje zalutali.
Last edited by Ego_and_his_own; 15-09-12 at 13:18.
Mozemo li napokon ovo da shvatimo sad i za sva vremena
![]()
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
Dif-tor Heh Smusma
Ne, druže, ti možeš bolje. Ovako se ne troluje. Odkud ti znaš da mi je na avataru Đavo? Vidio si ga nekada? Dao sam ti primjere teorija koje jesu potvrđene. Ne znam kako ti i dalje nije jasno. Za detaljna objašnjenja si imao osnovnu i srednju školu.
Tako što živa bića razvijaju neko svojstvo (recimo "razum") samo ako im je potrebno za preživljavanje. Koja karika nedostaje?
Kako Bog može nešto htjeti?
Ego je, mnim, htio reći da je vrijeme relativno i da 6000 godina u Bibliji zapravo znači ~14.6 milijardi godina.Vidim ja Funetis da je i tebi i Septembru nejasno.
★
Ja mislim da sam odje jasno pokazao da vi ignorisete Istinu Ronin.
Ja sam ipak u zivotu trazio Istinu i korak po korak Bog mi je dao da uvidim koliko su sve ove price neosnovane i besmislene a koje vi i dalje drzite da su utemeljene pa i istinite. Vi ih drzite i posle toga kad sam vam dao dovoljno informacija koje pokazuju da bi vi trebali dobro preispitati to u sta kazete da vjerujete.
Ali vi to necete uraditi. A nece vam ni biti dozvoljeno sa takvim pristupom.
Ni ociglednost ni dokazi nisu vama bitni i da se nebo otvori vama to nebi promijenilo iluziju do koje drzite.
A kako bi imali izgovora drugacije da vodite zivote koje vodite.
Koliko bezobraznih projekcija daleko bilo.
A dje su ti ti tokazi jadan ne bio? Svi ljudi na svijetu znaju da ne postoji dokaz za postojanje boga. Znas li koliki LAZOV treba da budes da tvrdis kako ti je bog dao da uvidis da su nase price neosnovane. Lazov ili ludak. I to su zaista jedine dvije realne opcije. I ne, ovo nije uvreda. Neka slobodno neko proba da nadje opciju koja zvuci pozitivno i koja ima smisla. A odmah da ti kazem da ne postoji.
Blago tebi sa glavom koliko si gluposti u stanju da ispricas i da te ne bude sramota ni malo.
Last edited by VanjaTheMan; 15-09-12 at 20:12.
Nemoj da mislish da ja smatram vas i vashe zivote Apsurdom, a jes mi to padalo na pamet u mometima nemogucnosti da dokucim smisao (jel licne instant teorije).
Ja uvidjam da vashe postojanje ima za cilj da bi one koji vjeruju bili stavljeni na kusnju(da bi bili ispitani). Jer Bog ne stvara nista bez razloga.
I ja sam zaista zahvalan na vasem doprinosu na ovom forumu zbog toga. Jer kad covjek nezna sto ce, moze da vidi sto nece. I da iz toga izvuce sebi pouku.
Samo sto cu ja za to hvalu dati Bogu jer vama nije bio cilj nista tome slicno.
Ipak je On uzrok i posledica svega.
Ljudi vole da kazu "Svako je kovac svoje srece", a nevole da kazu "Svako je kovac svoje nesrece".
A to ukazuje stosta o prirodi ljudskoj.
Mislim da mozemo da eliminisemo opciju "lazov".
Iza "naše priče" stoji većina svjetskih naučnika - ljudi zahvaljujući kojima je prosječni životni vijek čovjeka preko 70 godina umjesto 40, zahvaljujući kojima je stopa smrtnosti djece neuporedivo manja nego prije par stotina godina, ljudi koji su izumili lijekove za brojne bolesti (koje je dobri i milosrdni Bog stvorio), ljudi zavaljujući kojima sam u avgustu dok je vani bilo 45 stepeni u hladu("savršeno prilagođenih" čovjeku u ovom "savršenom" svijetu) uživao doma na prijatnih 25, ljudi zahvaljujući kojima mi komuniciramo iako se nalazimo na različitim krajevima planete.
Iza "tvoje priče" stoji srednjovjekovni nomad.
Last edited by ASC; 15-09-12 at 20:33.
Ma to sve neistine kojima se ti samoobmanjujesh.
Ko je zapravo ispitao tu tvrdnju nashao je da je Istina veoma suprotna.
https://forum.cdm.me/showthread.php?...jerovao-u-Boga
Ne nerviram se ja nista, ali na covjekov post si odgovorio da je to samoobmanjivanjre. Kako je to samoobmanjivanje, aj mi objasni, kako on sebe obmanjuje ako kaze da su ljudi nasli lijek protiv bolesti poslatih od strane boga? Ili nisu smjerli da idu protiv boga, pa nisu smjeli da nadju lijek? Ili izmisle klima uredjaj?
I nisam zidar, ali eto
oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton
Pa zar ti da mislish da sam ja odje doshao da bi vas upocivao? one koji se samoobmanjuju? Ne zanosite se.
Ja sam odje da bih ukazao vjernicima kakva je sila nepremostiva izmedju vasih ociju i stvarnosti.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks