evo konacno da neki medij potegne pitanje "vlaisavljevic"!
konacno!
evo konacno da neki medij potegne pitanje "vlaisavljevic"!
konacno!
koji mediji je to pokrenuo
Crna Gora, gnjezdo sokolova,
ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
Tko zlobio – crn mu obraz bio
U konkurenciji Hulka i Keržakova a znajući da Zenit igra stil reprezentacije Rusije dje se u gol šansi mogu naći Širokov,Semak,Fajzulin (da ne računam Zjuranova ) tj. vezni red je prilično ofanzivno orjentisan zbilja će mu biti mnogo teško DA DOBIJE ŠANSU ali srećom po njega na klupi nije neki konzervativni Ruski trener nego Italijan koji će mu dati šansu ( pod uslovom da udje u protokol za meč ) već sad protiv Malage ( opet pod uslovom da rezultat bude loš ) makar 10 min. !!! Takva mu je situacija i trebat će mu mogo sreće pa da ubijedi sve u klubu kako je sa 18 god. spreman da uzme mjesto nekom reprezentativcu ali sam takodje ubijedjen da će imati koliko-toliko prilike za to![]()
deuscroix
Bila je vijest da je Zenit prodao Bukarova, ali vidim da je bio sinoc u timu, a Luka ne. Ako bi ga prodali sigurno bi bilo vise prostora za Djordjevica.
Dje nadjoste to za Vijesti i Vlaisavljevica? Na portalu nema nista
izgleda da je vijest o prodaji bukarova nažalost bila netačna, svuda se još vodi kao igrač zenita....ostaje da se nadamo da će ga spaleti i dalje bar po 20-30 min ubacivati, jer nam on već sad može biti mnogo bitan igrač - osim mirka i stevana nažalost nemamo ofanzivca koji je trenutno i blizu nivoa da igra za neki tako jak klub.
Nemas na portal, a sigurno ce izbaciti u toku dana , msm tekst nije nista posebno, vise ono kroz fini ton pisno no direktno da se kaze, prica se svodi da je Dusko selektor sa najduzim stazom sto se tice neke selektorske fotelje, da njegovi rezultati varijaru od odlicnih primus aut prva kvalifikacioan grupa kad smo treci bili , tada su u toj grupi bili englezi i portugalci , pa sve do preko ocajnih igrara , i pozicija u ostalim kvalifikacijama.Ono sto mi se svida uboli su pravo tacku a to je da mlada reprezentacija osim zverotica nije napravila nijednog igraca za A tim i da radi toga treba Vlaisavljevic da se preispita. I na kraj teksta mi se svidjela opaska ako je Dejo stavio Brnu za selektora A tima , iako prije nigdje nije bio trener, sto ne bi i produzio Dusko mandat.Kao kandati pominju se : Vukotic, MIlacic,Radojicic, Miljenovic
Last edited by djordje1990; 15-09-12 at 12:23.
nisu bili ni malo kriticki prema Dusku, njegov najveci grijeh je sto je tako dugo na kormilu mladih i kaze se da se njegov trenerski staz kao ravna liniji nije napredovao a nije ni bio los. tekst u opste nije kritican prema njemu , cak naprotiv malo ga kao brane, kao nij eon kriv jer su igraci losi sto su pokazali u klubovima kada su otisli kasnije. jedino je receno da je vise on uzimao od A tima igrace nego sto je davao. a treba da bude obrnuto.
bitno je bar nekako da se pokrene to ali ovo je lose dosta
Igraće Luka, ne bojte se. Oće li bit starter u skorije vrijeme - ne, sigurno. Previše je tu igrača koji su iskusni da bi Luka bio u startnih 11. Ali kako sezona ide, sa njom i hladna zima, smrznuti tereni (ovi koji su prirodni) biće i povreda. Klupa, igranje do pola sata i to je to za ovu sezonu. Mislim da ni on ne može da traži više.
Bijo si poziw koi se neodbija
Kolko ono kosta istocna tribina, 30 mil?
ovaj stadion je napravljen sa 3 miliona
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
prima oko 6 hiljada ja mislim.. kad bi se uradili i jug i sjever primao bi oko 9 hiljada a ne bi kostao preko 5 miliona..
znaci mogli bi napravit obicnu istocnu tribinu, kao sto je zapad i da im ostane para za par novih stadiona, npr. u NK, BP, BR...
Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.
A mora se koji milion i u dzep staviti...
Ne ne, ja sam za to da se napravi trg onamo đe su Boćari, da se sve to što je sad tamo fino sruši i da se obavezno napravi tunel ispod Gorice da bi Vidoje sa ekipom brže stiza' do centra. I oću bar jednu veliku fontanu i jedno 40 mermernih klupa.
Bolje da se plati to i 50 miliona ako treba nego da više gradova dobije stadion, što će Baru i Pljevljima stadion? Ajde molim te.
"And if they didn't believe me, they believe me now."
I ja sam za to da se napravi tribina na kojoj bi sjedista zauzimala samo 60 posto prostora predvidjenog za njih.
Stvarno haos kako Srbija ulaze u te stadione.Svaki klub ima odlican stadion Radnicki je dobio odlican satadion.Stadion Vojvodine je dovrsen,u Krusevac ima odlican stadion vec sam izbacao.Vozdovac takodje zavrsava novi stadion za nekoliko mjeseci.Plus imas stadion Smedereva koji je predobar,Partizana i Zvijezde takodje.Dje god odes mozes kao covjek da navijas i gledas utakmicu.
Stadion AZ Alkmara je kostao 45 miliona. A koliko ove lopine prijavljuju za jednu tribinu...
![]()
K'o i uvijek gas do daske (necu urbano, ja sam ljakse)
zanimljivo da o Dusku jos nista na portalu nema, sumnjam da ce biti ista. da mogu mislim da bi i ono obrisali
Stara zabluda (često) ima više prijatelja nego nova istina.
Vlaisavljević mora da pali. Miljenović bi bio najprirodnije rješenje.
Mada ne bih imao ništa protiv Brana Milačića, ali on je možda i korisniji u klubovima.
I've never seen so many electric jellyfish in my life!
Je li vrijeme za rastanak?
Fudbal
Selektor mlade reprezentacije Dušan Vlaisavljević najdugovječniji je selektor na klupi neke crnogorske selekcije, ne samo fudbalske
![]()
Selektor mlade reprezentacije Dušan Vlaisavljević najdugovječniji je selektor na klupi neke crnogorske selekcije, ne samo fudbalske - njegova služba u Fudbalskom savezu Crne Gore traje od početka, od februara 2007. godine, kada je Dejan Savićević u hotelu “Podgorica” zvanično predstavio prve selektore svih selekcija.
Vlaisavljević je među njima bio i ostao jedini koji je “preživio” čak tri kvalifikaciona ciklusa. Rezultati su varirali - od prvog kada je u “grupi smrti” sa Engleskom, Portugalom, Irskom i Bugarskom zauzeo odlično treće mjesto, do nedavno završenog kada je njegova selekcija bila takođe treća, ali u mnogo slabijoj konkurenciji (Češka, Jermenija, Vels, Andora) zabilježivši samo jednu “pravu” pobjedu, protiv Velsa u Podgorici.
Mlade selekcije su, međutim, svuda u Evropi isključivo u službi A tima, stoga rezultat ne treba da bude glavni cilj, niti jedini parametar kada se vrednuje uspješnost ili neuspješnost jedne generacije, kao i rad njenog selektora.
Koliko je mlada reprezentacija afirmisala fudbalera za najbolju selekciju, možda je bolje pitanje kako bi se opisao Vlaisavljevićev rad.
Rezultati nisu impresivni. Ako se pogleda spisak A selekcije za posljednje utakmice sa Poljskom i Moldavijom, primjetno je da je samo jedan fudbaler prošao pravi “filter” mlade selekcije, a onda se nametnuo seniorskom timu.
U pitanju je Elsad Zverotić, koji se 2007. godine našao na spisku mladih kao totalni anonimus, a potom postigao neke vrlo značajne golove u seniorskom timu, kao što su onaj protiv Bugara u Sofiji, ili Engleza u Podgorici.
Drugi fudbaler koji je “išao redom” (mlada, pa seniorska) je Marko Ćetković, ali njegova uloga i minutaža u A timu nijesu toliko značajne.
Napadač Dinama Fatos Bećiraj prošao je mladu selekciju, ali je, doduše, vrlo brzo stigao do A tima - debitovao je još protiv Italije u Podgorici 2009. godine. Jedno vrijeme je i Filip Kasalica, koji je debitovao za A tim pogotkom protiv Letonije, igrao za mlade “sokole”...
Vlaisavljeviću, doduše, ne može baš sve da se pripiše. Neki fudbaleri su još kao tinejdžeri bili predodređeni da zaigraju za senorski tim (Jovetić, nešto stariji Simon Vukčević, posljednjih dana i Đorđević), pa su u mladu selekciju vraćani samo kao ispomoć.
Stefan Savić je, takođe, u A tim uskočio maltene direktno iz omladinaca, debitovao je za seniore nakon samo jedne utakmice u mladom timu (protiv Izraela 2009), nakon čega je periodično vraćan Vlaisavljeviću.
Konstatacija da je Vlasiavljević više uzimao iz seniora nego što je davao A timu možda bi bila prejaka, ali je činjenica da U21 selekcija u posljedna dva ciklusa baš i nije ispunila svoju svrhu.
Bilo bi, doduše, i nepravedno okriviti samo Vlaisavljevića što je premalo fudbalera napredovalo u mladoj selekciji i nastavilo da gura u seniorskom timu. U obzir treba uzeti i rad trenera u klubovima, karakter samih fudbalera (pojedini nisu uspjeli da se nametnu po odlasku u inostranstvo), ali i ostale objektivne okolnosti koje su obično rezultat opšteg stanja u fudbalu jedne zemlje.
Iako mu fudbalska javnost u Crnoj Gori od starta nije bila naklonjena, Vlaisavljević je rezultatski solidno počeo, a onda sve više padao. Na kraju - niti je oduševio, niti je razočarao. Prosjek njegovog rada mogao bi da se opiše pravom linijom, ali je pitanje je li to dovoljno i za četvrti mandat na klupi?
Ako je već imao sreću i povjerenje predsjednika FSCG Dejana Savićevića da bez velikog trenerskog iskustva i pečata u nekom klubu sjedne direktno u selektorsku fotelju (isto kao i njegov kolega iz seniorskog tima Brnović), pitanje je da li je Vlaisavljević zaslužio da čak osam godina bude selektor mladih?
Ako mu Savićević uruči još jedan mandat, definitivno će ga kandidovati i za nadimak - Aleks Ferguson crnogorskog fudbala.
Mogući nasljednici
Brano Milačić
Gdje god mu se pruži malo duža šansa, Branislav Milačić ostavi trag, makar kada je u pitanju rad sa mladim fudbalerima. Poznat kao trener koji se ne libi da gurne tinejdžere u prvi tim (nekad u Podgorici i na Cetinju, sada u Budvi), aktuelni trener Mogrena je i logično kandidat za posao u mladoj selekciji.
Aleksandar Miljenović
Sjajni rezultati sa omladinskom selekcijom Aleksandra Miljenovića su logično kandidovali za korak više u karijeri - mjesto na klupi mlade reprezentacije. Miljenović je dva puta sa omladincima igrao elitnu rundu kvalifikacija za EP, a nijanse su ga krajem maja dijelile da se sa Markom Vukčevićem, Đorđevićem, Bakićem, Kalezićem i ostalima plasira u završnicu. Kao trener Petrovca, Miljenović je osvojio Kup i u Ligi Evrope eliminisao Anortozis.
Miodrag Vukotić
Veliko prijateljstvo sa predsjednikom FSCG Dejanom Savićevićem nije jedini adut Miodraga Vukotića, aktuelnog trenera Mladosti. Vodeći “crvene đavole” sa Starog aerodroma Vukotić je već tri sezone bilježio solidne rezultate. Njegova ekipa igrala je lijep fudbal, afirmisao je i dosta mladih fudbalera.
Dragan Radojičić
Trener Sutjeske Dragan Radojičić kandidat je za selektora mlade reprezentacije, mada je pitanje kako bi u Nikšiću prihvatili ovaj transfer. Na početku sezone Sutjeska je hit crnogorskog šampionata, na pet utakmica zabilježila je svih pet pobjeda. Prošle sezone, dok je vodio Rudar, Radojičić nije osvojio trofej, iako je i u Kupu i u prvenstvu bio “živ” do kraja.
Bojažljivo, nikako, ali ako će ova pisanija kako se ne bi zamjerilo Deju pomoći da se ovaj (uh ne smijem reći što) smijeni, onda je makar poslužilo svrsi. Da "Vijesti" imaju kakvih saznanja o eventualnim Vlaisavljevićevim vezama sa njihovim političkim protivnicima viđeli biste kakav bi tekst napisali. Ovako, Vlaisavljević im nije interesantan kao što im je bio interesantan Dragan Adžić kom je vjerovatno grijeh bio jedino kumstvo sa članom partije njihovog sadašnjeg političkog protivnika a koji se nalazi na čelu RSCG-a. Jedva dočekaše loš rezultat da ga ispljuju. Odgovorio im je gospodski: Liga Šampiona i srebro (znamo i kakvo) na Olimpijadi. A njegovo kumstvo sa predsjednikom rukometnog saveza "Vijesti" pomenuše, dok o Vlaisavljevićevom kumstvu sa predsjednikom fudbalskog saveza ni slova. Da se razumijemo, predsjednika rukometnog saveza ja očima ne mogu viđet, a o predsjedniku fudbalskog sam do skoro imao vrlo pozitivno mišljenje. Smetaju mi samo ovi dupli aršini.
No, možda je to i jedini način da se smijeni. Ako je tako, onda u redu. Možda je to sve napisano uz Dejov blagoslov, ko zna? Nadam se da je tako.
Ja bih prihvatio bilo koga na čelu mlade reprezentacije ko se ne zove Dušan Vlaisavljević. Makar da se radi nešto po ovom pitanju, jer gore od ovoga se može samo uz trud da bude gore.
Last edited by amnesiac; 15-09-12 at 22:25.
Dick Laurent is dead!
Bakić nije u protokolu za meč protiv Intera
http://www.calciomercato.com/news/to...akic-no-244417
Ništa strašno. Prekasno je stigao poslije utakmica za mladu reprezentaciju, tako da trener praktično nije imao vremena da ima uvid u njegove mogućnosti.
Dick Laurent is dead!
Dajte neki transparent da se odradi.." Brano za trenera U-21 "
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks