View Poll Results: U Brazil 2014

Voters
477. You may not vote on this poll
  • idemo kao I u grupi

141 29.56%
  • idemo kao najbolji II direktno

112 23.48%
  • idemo u baraz najboljih II

102 21.38%
  • nema Crne Gore

122 25.58%

Thread: Crnogorska reprezentacija - Fudbal

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by Tz-ObeLiX View Post
    Pa e doce rezultati sa atmosferom u ekipi, na taktickom planu ne treba nista dirat, sve ce to atmosfera pozlatit.

Budi iskren pa reci ovo sto si gledao pod Brnovicem, zna li iko ko sta tu radi kad protivnik ima loptu i kad treba da se branimo? na shta lichi ekipa pod Brnovicem kad treba da se brani? Trce momci ka muve bez glave, jos bi trebalo oni taktiku da sastavljaju sami sebi, pa da se makne selektor i da Dejo ushtedi koji euro.
    ja nidje nisam rekao da mi se svidja Brnovic kao selektor, uzas je. iskreno jel mislis da ga mozemo smjeniti u ovom periodu kada su rezultati relativno ok?
    ja sam samo naveo ako sto drugo atmosfera je ok, da ako ubode nedje nekad i taktiku i pozicije igracima.
    samo sam htio reci da trenutno ne mozemo nista uraditi jer koliko toliko ima neke rezultate a da zvizdimo i a jos nemamo neku veliku osnovu po rezultatima za to i rusimo atmosferu je bzv.
    a ja bi licno volio jedno mnogo bolje trenersko ime koji ce znati posloziti kockice u ovoj reprezentaciji, samo da nije Cico. koliko ga ovdje pominju neki smucio mi se
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    64
    Thanked in
    30 Posts

Meni samo nije jasno šta se čeka.

Zašto se Đorđeviću ne pruži šansa na poziciji prednjeg veznog? Kad ako ne sad?

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

žarko tomašević u partizanu, mnogo obećavao prije par godina, a onda 2 godine prosto nestao
    http://www.b92.net/sport/fudbal/vest...&nav_id=642971
    Last edited by drasko10; 14-09-12 at 07:46.

Thanks Thanks Given 
    71
    Thanks Thanks Received 
    165
    Thanked in
    124 Posts

Ah, dobro sad. Obecavao jer je igrao u Portugalu, ali tamo je nekad dovoljno da si korpulentniji, pa te popere na stopera. Nece valjda neka konstitucija a la Simao na toj poziciji...

ps. Odje se najvise pljuvalo, razni epiteti lijepili Varvarima, pa cisto da neko ne propusti, od pljuvaca i "zastitnika" onih "umjetnika", da procita.
    http://www.cdm.me/drustvo/hronika/va...darao-napadace

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

I dalje spominjete igraca koji na 30 meceva za Amkar nije dao gol. Pa dokle vise, ljudi moji?

Thanks Thanks Given 
    854
    Thanks Thanks Received 
    634
    Thanked in
    254 Posts

procitah i ja za ovog tomasevica.
    rekose da mu je glavna prepreka bila da potpise mozda i za benfiku to sto je lijen...

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    200
    Thanked in
    63 Posts

Je li realno da neki govore da je Đalović bio najbolji igrač u našoj reprezentaciji iliti uopšte ga spominjete u kontekstu - dobar ?

Čovjek koji je samo jednu stvar radio - vršio nepotreban presing na golmana. Špic koji ne umije da postigne gol, da uđe u gol šansu (nemojte mi sad kačiti snimak gola protiv Bugara i meni se desi da na terminu ubodem gol), nego samo taj presing na golmana i da nekom vrati loptu grudima van 16 metara. Kao isprogramiran.

Đaloviću, hvala ti što si ostao vjeran Cicu, ne trebaš nam.
    Ja znam da juče me je stvorilo
    I znam da danas je danas
    i da sutra stvaram sam...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Jovan081 View Post
    Sa zadovoljstvom cu prokomentarisati tvoje postove, Recordare88.

Jedna od vecih gluposti koje sam cuo u modernom fudbalu jeste ova tvrdnja o toj ''ravnotezi strana''. Momentalno ispadam iz takta kad to vidim, cujem, procitam.

Nemoj da se uvrijedis ali moje je misljenje da fudbalu prilazis sa previse analize i filozofije. Naravno da fudbal zasluzuje duboku analizu ali moj licni utisak je da ti malo pretjerujes. Bez uvrede. Stoga i moje neslaganje s nekim tvojim postovima jer su oni posledica tvog pocetnog pristupa koji meni ne odgovara. A mozda sam ja to sve umislio. Mada sumnjam.

Forum je za razmjenu misljenja. Da napomenem da ja nikome nikad ne pokusavam nametnuti svoje misljenje ali kad se sa necijim ne slazem, izrazito to pokazujem. Kad me je, doduse, volja za to. U tom smislu razmjene misljenja i suprotstavljanja stavova nadam se da se neces uvrijediti nicim od ovoga sto sam ja napisao kao ni nacinom na koji je to napisano. Nadam se.
    Naravno, nema nikakve ljutnje, samo sam te pitao sto ti konkretno smeta.

Quote Originally Posted by Jovan
    Dakle, tvrdnja da mora igrati Jovanovic jer je na drugoj strani dosta ofanzivni Pavicevic je deplasirana. To jednostavno nema nikakve veze s vezom. Niti je odabir igraca uslovljen time. Niti ekipa treba da ima jednog ofanzivnog a drugog defanzivnog beka. Za moj pojam, ovo su besmislice. O ovome se vodila prica u vezi Real Madrida. i neko se nasao pametan da zakljuci da Arbeloa, koji je bek ispod Realovog kvaliteta, igra zato sto na drugoj strani igra Marselo koji je izuzetno ofanzivan. A to nema veze s vezom. Samo igrom slucaja Real trenutno ima Arbelou na desnom beku a ne recimo jednog Baneta Ivanovica. I sta Hvali Celziju koji na jednoj strani ima tog istog Ivanovica a na drugoj jednog Eslija Kola?.
    Moramo razgraniciti neke stvari. Nije posao jednom beku da bude defanzivno orjentisan dok drugi igra visoko na polovini protivnika. Kod ozbiljnih ekipa oba beka moraju imati dobre ofanzivne karakteristike pored defanzivnih koje se podrazumijevaju. Boze moj, nemaju sve ekipe takvu selekciju igraca ali sta da se radi. Nije to pitanje izbora, vec slijeda okolnosti. Nije Milan Jovanovic pogodio precku na Vembliju zato sto se vodio defanzivnim zaduzenjima.
    Pa u svakoj utakmici je Cole malo defanzivniji, a ovaj ofanzivniji ili obrnuto. Slazhem se da solidan krilni bek mora imati dobre i defanzivne i ofanzivne karakteristike, ali govorim o igri na terenu, ne o karakteristikama igraca.

Jos veca besmislica je ovo dovodjenje u vezu Volkova i Simona Vukcevica. Reci da u ekipi valja imati Simona sa defanzivnim zaduzenjima da bi se izbalansirao kako ti rece ''superofanzivni'' Volkov meni jednostavno nema smisla. Ne mogu da vjerujem da si tako okarakterisao onog igraca. Dodje mi da povratim, ni da je Huan Manuel Vargas u najmanju ruku, majku mu.
    Ne pricam o tome je li losh ili dobar Volkov, pricam o tome gdje igraju na terenu. Volkov je svaku utakmicu bio superofanzivan.

Prvo, Simon Vukcevic nikad ne treba biti posmatran kao defanzivni igrac. Ni u ludilu. On nikako nije prvenstveno defanzivni igrac, on je ogromna ofanzivna prijetnja po protivnike a istovremeno igrac koji se bespostedno posvecuje defanzivi. Ok. Ajde da to cak i stavimo po strani, ali favorizovati onog ''genijalca'' od Volkova na ustrb jednog Simona Vukcevica je nonsens, kojim si se samo posluzio da bi opravdao ovu suludu ideju o ravnotezi ekipe zasnovanoj na nekakvim sumnjim preraspodjelama zaduzenja bocnih igraca.
    Pokazace vrijeme, a ja to vidim i sad, da Volkov nista nece uraditi za ovu reprezentaciju.
    Opet ti isto-ja nikog ne favorizujem, ja ti samo kazhem kako sve izgleda. To shto je neko ofanzivniji ne znaci da ga favorizujem. Simon iz Cicovog vremena i iz Blackburna dok je u istom igrao koliko-toliko je bio defanzivnije orijentisani krilni vezni, i taj posao je radio odlicno. U reprezentaciji nismo vidjeli mnogo od njegovog ofanzivnog potencijala gdje god da je igrao. Najvise je doprinosio trcanjem i defanzivnim intervencijama, a dosta je doprinio i protiv San Marina kad je bio zadnji vezni, prakticno.

Nadalje, ovu odbranu sastavljenu od dvije linije po 3 igraca sam vidio samo kod tebe i nigdje vise. Necu to da kritikujem jer ne mogu to ni da zamislim ali cu primijetiti da neka druga resenja izgledaju mnogo racionalnija i efikasnija. Ono sto je nas problem jeste to sto konkretno na mecu sa Poljskom mi u nekim situacijama nismo imali ni 4 a ne 6 igraca koji bi se branili. Nerijetko su ih bila trojica. Nedopustivo.
    Pa o tome i ja pricam, zato nam treba sredina koja ce imati defanzivne zadatke, sredina koja trci i vraca se u odbranu. To su tih famoznih 6 igraca, koji su minimum minimuma protiv bilo koje ozbiljnije ekipe. Shto je josh bolje, Brnovic je u pocetnim izjavama pominjao cak 8 takvih igraca (borci plus Mirko i Stevan), jedini problem je shto se to ne implementira.

A ovo komentarisanje i dovodjenje neke ''tiki-taka'' igre u vezu sa Brankom Brnovicem je krajnje neozbiljno. Zatim kazes da nam srednji red nema defanzivnih zadataka, ne daj Boze da je to tako.
    Sami Brnovic to potencira, i ja se slazhem da je to neozbiljan pristup. Sto se tice zadataka, ne znam da li ih imaju, ali ih svakako ne ispunjavaju, i zato dolazimo do situacije koju si ti opisao u proslom pasusu.

Ne znam zasto se ti jedini nadje da prokomentarises ovu glupost koju je pljucnuo neki nepismeni clan foruma sa nebitnim imenom. A stvarno sam mislio da to necu komentarisati ali izgleda da moram. Pominjati 3-5-2 formaciju u istom kontekstu sa crrnogorskom fudbalskom reprezentacijom i Brankom Brnovicem je cisti bezobrazluk.
    Sa Brnovicem da, sa reprezentacijom ne.
    Deserve's got nothing to do with it.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

@Recordare & Jovan ovo za 3-5-2 za reprezentaciju bi itekako moglo da se odradi , tipa Napoli kao sto igra, kako im se Maggio transformise i onaj drugi po lijevoj strani, u svakom napadu imas 7 igracha naprijed kad napadamo ili kad se branimo 7 u odbrani.

Na poziciji stopera bi se i mogli iskrpit, da su stoperi Basa, Savic i Jovanovic/Dzudovic, centralna sredina Zverotic/Pekovic, Drincic, Djordjevic (ovaj malo vise istureno tipa Hamsik u Napoliju sto igra, ali mos zamijenit i Luku i Simona), Volkov i Simon/Savo sa strana, spiceva fala bogu ne fali Mirko, Stevan, Fatos, Andrija,
    Boske, Kasalica...

Neko moje vidjenje situacije za pomenutu taktiku.

Thanks Thanks Given 
    319
    Thanks Thanks Received 
    2,199
    Thanked in
    796 Posts

Quote Originally Posted by lepetanac View Post
    ja nidje nisam rekao da mi se svidja Brnovic kao selektor, uzas je. iskreno jel mislis da ga mozemo smjeniti u ovom periodu kada su rezultati relativno ok?
    ja sam samo naveo ako sto drugo atmosfera je ok, da ako ubode nedje nekad i taktiku i pozicije igracima.
    samo sam htio reci da trenutno ne mozemo nista uraditi jer koliko toliko ima neke rezultate a da zvizdimo i a jos nemamo neku veliku osnovu po rezultatima za to i rusimo atmosferu je bzv.
    a ja bi licno volio jedno mnogo bolje trenersko ime koji ce znati posloziti kockice u ovoj reprezentaciji, samo da nije Cico. koliko ga ovdje pominju neki smucio mi se
    Pa kad je Cico mogao da se smijeni a imao je dobru poziciju na tabeli onda moze i ovaj zlosretnik koji je nula naspram njega.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Stara zabluda (često) ima više prijatelja nego nova istina.

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    200
    Thanked in
    63 Posts

Ništa mu nije trebalo spominjanje Kake, pa to novine protumačile pogrešno ili dobro.
    Ja znam da juče me je stvorilo
    I znam da danas je danas
    i da sutra stvaram sam...

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by PrijekiLijek View Post
    Pa kad je Cico mogao da se smijeni a imao je dobru poziciju na tabeli onda moze i ovaj zlosretnik koji je nula naspram njega.
    imao je pozitivnu poziciju sa padom u rezultatima i igri, pa od sigurnog prolaza u baraz dosli smo do mozda. da ne ulazimo u pricu bili ili ne bi prosao , bilo je sto je bilo. ovaj jeste nula trenerska naspram njega i vecinu trenera izuzev Duska posto je on u minus otisao debeli.
    samo kazem da trenutno nemamo ni jedan argument za smjenu sem taj sto nam se ne svidja taktika i on kao trener.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Jovan081 View Post
    Sa zadovoljstvom cu prokomentarisati tvoje postove, Recordare88.

Jedna od vecih gluposti koje sam cuo u modernom fudbalu jeste ova tvrdnja o toj ''ravnotezi strana''. Momentalno ispadam iz takta kad to vidim, cujem, procitam.

Nemoj da se uvrijedis ali moje je misljenje da fudbalu prilazis sa previse analize i filozofije. Naravno da fudbal zasluzuje duboku analizu ali moj licni utisak je da ti malo pretjerujes. Bez uvrede. Stoga i moje neslaganje s nekim tvojim postovima jer su oni posledica tvog pocetnog pristupa koji meni ne odgovara. A mozda sam ja to sve umislio. Mada sumnjam.

Forum je za razmjenu misljenja. Da napomenem da ja nikome nikad ne pokusavam nametnuti svoje misljenje ali kad se sa necijim ne slazem, izrazito to pokazujem. Kad me je, doduse, volja za to. U tom smislu razmjene misljenja i suprotstavljanja stavova nadam se da se neces uvrijediti nicim od ovoga sto sam ja napisao kao ni nacinom na koji je to napisano. Nadam se.

Dakle, tvrdnja da mora igrati Jovanovic jer je na drugoj strani dosta ofanzivni Pavicevic je deplasirana. To jednostavno nema nikakve veze s vezom. Niti je odabir igraca uslovljen time. Niti ekipa treba da ima jednog ofanzivnog a drugog defanzivnog beka. Za moj pojam, ovo su besmislice. O ovome se vodila prica u vezi Real Madrida. i neko se nasao pametan da zakljuci da Arbeloa, koji je bek ispod Realovog kvaliteta, igra zato sto na drugoj strani igra Marselo koji je izuzetno ofanzivan. A to nema veze s vezom. Samo igrom slucaja Real trenutno ima Arbelou na desnom beku a ne recimo jednog Baneta Ivanovica. I sta Hvali Celziju koji na jednoj strani ima tog istog Ivanovica a na drugoj jednog Eslija Kola?.
    Moramo razgraniciti neke stvari. Nije posao jednom beku da bude defanzivno orjentisan dok drugi igra visoko na polovini protivnika. Kod ozbiljnih ekipa oba beka moraju imati dobre ofanzivne karakteristike pored defanzivnih koje se podrazumijevaju. Boze moj, nemaju sve ekipe takvu selekciju igraca ali sta da se radi. Nije to pitanje izbora, vec slijeda okolnosti. Nije Milan Jovanovic pogodio precku na Vembliju zato sto se vodio defanzivnim zaduzenjima.

Jos veca besmislica je ovo dovodjenje u vezu Volkova i Simona Vukcevica. Reci da u ekipi valja imati Simona sa defanzivnim zaduzenjima da bi se izbalansirao kako ti rece ''superofanzivni'' Volkov meni jednostavno nema smisla. Ne mogu da vjerujem da si tako okarakterisao onog igraca. Dodje mi da povratim, ni da je Huan Manuel Vargas u najmanju ruku, majku mu.
    Prvo, Simon Vukcevic nikad ne treba biti posmatran kao defanzivni igrac. Ni u ludilu. On nikako nije prvenstveno defanzivni igrac, on je ogromna ofanzivna prijetnja po protivnike a istovremeno igrac koji se bespostedno posvecuje defanzivi. Ok. Ajde da to cak i stavimo po strani, ali favorizovati onog ''genijalca'' od Volkova na ustrb jednog Simona Vukcevica je nonsens, kojim si se samo posluzio da bi opravdao ovu suludu ideju o ravnotezi ekipe zasnovanoj na nekakvim sumnjim preraspodjelama zaduzenja bocnih igraca.
    Pokazace vrijeme, a ja to vidim i sad, da Volkov nista nece uraditi za ovu reprezentaciju.

Nadalje, ovu odbranu sastavljenu od dvije linije po 3 igraca sam vidio samo kod tebe i nigdje vise. Necu to da kritikujem jer ne mogu to ni da zamislim ali cu primijetiti da neka druga resenja izgledaju mnogo racionalnija i efikasnija. Ono sto je nas problem jeste to sto konkretno na mecu sa Poljskom mi u nekim situacijama nismo imali ni 4 a ne 6 igraca koji bi se branili. Nerijetko su ih bila trojica. Nedopustivo.

A ovo komentarisanje i dovodjenje neke ''tiki-taka'' igre u vezu sa Brankom Brnovicem je krajnje neozbiljno. Zatim kazes da nam srednji red nema defanzivnih zadataka, ne daj Boze da je to tako.

A imamo i dalje.

Ne znam zasto se ti jedini nadje da prokomentarises ovu glupost koju je pljucnuo neki nepismeni clan foruma sa nebitnim imenom. A stvarno sam mislio da to necu komentarisati ali izgleda da moram. Pominjati 3-5-2 formaciju u istom kontekstu sa crrnogorskom fudbalskom reprezentacijom i Brankom Brnovicem je cisti bezobrazluk.

Ovom sastavu u ovakvoj formaciji kao sto je naveo doticni kolega forumas, konzilijum trenera u sastavu: Feguson, Murinjo, Kapelo ne bi pomogao da se izbori sa protivnicima u nasoj grupi. I vjeruj mi da je tu manji problem sto bocni igraci ne bi imali dovoljno kondicije, koliki je onaj sto bi imali najizbezumljeniju i najbeskorisniju grupu igraca na centralnom dijelu terena. Ne mogu da vjerujem da sam na kraju ipak morao da komentarisem onu bljuvotinu.

Eto, to bi uglavnom, bilo to.
    Hvala za takve lijepe rijeci ko je si uputio meni.

Thanks Thanks Given 
    71
    Thanks Thanks Received 
    165
    Thanked in
    124 Posts

Ma ponio ga momenat. Imam osjecaj da se brzo pokajao... Inace, meni je ideja originalna, za ovo vrijeme. Ja bih dodao, kao sto sam vec napisao, da je idealna pozicija za Savica ona koju je igrao Đukic, za bivsu Jugu, ne bas pluskvamperfekat bivsu. Mi treba da igramo s liberom.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sto se tice Form 3..5..2 moglo bi da se sprovede bes problema. Ali da imamo nekog trenera koi bi znao postavit ekipu.

Thanks Thanks Given 
    116
    Thanks Thanks Received 
    126
    Thanked in
    74 Posts

Da su bili neki toliko dobri igraci ne bi zavrsili u Iranu i Tajlandu, bez obzira sto ne igraju za reprezentaciju.Mislim na Djalovica i Burzanovica.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

kako je dosao Hulk djordjevic ni na klupi

Thanks Thanks Given 
    266
    Thanks Thanks Received 
    197
    Thanked in
    89 Posts

Quote Originally Posted by Albatros View Post
    Ništa mu nije trebalo spominjanje Kake, pa to novine protumačile pogrešno ili dobro.
    Kako je uopšte mogao pretpostaviti da će bit pogrešno preveden i interpretiran? Kad bi čovjek tako pazio što će sljedeće reći bojeći se da se to kasnije izvuče iz konteksta i riječi izvrnu pa se tako plasira putem medija, onda ne bi riječi izgovorio.

Quote Originally Posted by lepetanac View Post
    kako je dosao Hulk djordjevic ni na klupi
    Toga sam se plašio. Mada što vele "jedna lasta ne čini proljeće" pa treba imati u vidu da je prije tri dana igrao meč za reprezentaciju i ko zna kad stigao u Rusiju. Treba sačekat sljedeću utakmicu.
    Last edited by amnesiac; 14-09-12 at 22:27.
    Dick Laurent is dead!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by amnesiac View Post
    Kako je uopšte mogao pretpostaviti da će bit pogrešno preveden i interpretiran? Kad bi čovjek tako pazio što će sljedeće reći bojeći se da se to kasnije izvuče iz konteksta i riječi izvrnu pa se tako plasira putem medija, onda ne bi riječi izgovorio.

Toga sam se plašio. Mada što vele "jedna lasta ne čini proljeće" pa treba imati u vidu da je prije tri dana igrao meč za reprezentaciju i ko zna kad stigao u Rusiju. Treba sačekat sljedeću utakmicu.
    Utakmica za reprezentaciju + put do Rusije + LS utorak/srijeda za koju je registrovan, bice mjesta za njega na 2 fronta.

A danasnji njihov rezultat, klasicno kiksanje pred utakmicu u LS, masa timova kiksa vikend utakmicu prije evropskih takmicenja.

Thanks Thanks Given 
    266
    Thanks Thanks Received 
    197
    Thanked in
    89 Posts

Stav

'Oćemo stadion

Skandirali su navijači sa sjeverne tribine dobro poznato “
    ‘oćemo pobjedu” dok su naši jurišali na gol Poljske. Pobje-
    da nije došla, ali nas je sačekala nekoliko dana kasnije u San
    Marinu. I za njih ne moramo da strijepimo. Dok imamo igra-
    če klase Mirka i Stevana, dok imamo onako jaku klupu, onaj
    timski duh, i naše nadolazeće bisere poput Đorđevića i Baki-
    ća za pobjede ne moramo brinuti. Vrijeme je da se ne samo
    sa Sjevera već sa sve tri i po tribine stadiona pod Goricom
    počne skandirati “ ‘Oćemo stadion” !
    Za nešto manje od godinu koliko pišem kolumne za DN,
    ovo je već treći put da pišem na ovu temu. Kažu, da je mož-
    da sad efekat i najjači jer pisati o infrastrukturi pred izbore
    uvijek nosi dodatnu težinu.
    S obzirom da imam osjećaj, draga gospodo iz Vlade (jer
    ovo je posao za državu nikako ZA FSCG), da nijedan nerv u
    vašem mozgu ne razmišlja o novom nacionalnom stadionu
    - odlučio sam OPET da vam naglasim zašto je toliko važan.
    Ovog puta bez nabrajanja svih onih zemalja trećeg svijeta
    koji uveliko grade ili su izgradili svoje stadione, i bez nabra-
    janja evropskih zemalja koje ga imaju (skoro cijela Evropa).
    BEZBJEDNOST - Novi stadion bi se nalazio van grada
    (recimo, Ćemovsko polje pored kampa FSCG), tako da bi pri
    kontroli pojedinaca koji ulaze na stadion bilo moguće orga-
    nizovati dva-tri prstena zaštite, samim tim unošenje petar-
    di i ostalih sličnih rekvizita bilo bi znatno otežano. Odlazak
    gostujućih navijača bilo bi mnogo lakše organizovati, pa ne
    biste morali zaključavati nas, običan narod, po sat vremena
    na istom, dajući nam uživo doživljaj Alkatraza.
    SVRHA - Stadion od 30.000 mjesta. Savršeno! Crna Gora
    fudbalski ne spada u red najvećih fudbalskih ekipa, ali sva-
    kako da nije ni autsajder. Stadion srednje veličine, na kojem
    bi se osim reprezentativnih utakmica moglo organizovati
    recimo i finale Kupa, a van sezone i dobri koncerti su nešto
    što je POTREBA ovog društva. Da napokon ugostimo Engle-
    ze, Italijane i ostale velikane kako dolikuje. Veći broj štam-
    panih karata znači da će osim onih “viđenih Crnogoraca” ko-
    ji dolaze samo na velike mečeve i ostali navijači lakše dola-
    ziti do mjesta na tribinama, a neki osjećaj pravde će se više
    osjećati u vazduhu nego inače. Treba li napomenuti i veću
    zaradu od prodaje istih?
    ISPLATIVOST - vaša omiljena stavka! Prvo - da vam naglasim
    da ne postoji u posljednjih 20 godina nijedan projekat
    izgradnje stadiona u svijetu koji nije sam sebe otplatio! Zna-
    či, ako tvrdite da nije isplativo, onda je u pitanju vaša struč-
    nost ili manjak ideja, nikako stadion! Umjesto što decenijama
    spašavate propale firme koje nemaju budućnost u svjetskoj
    ekonomiji, gradnja stadiona bi vam prvo omogućila da otvo-
    rite nova radna mjesta, a stadion treba da znate već odav-
    no u svijetu ne služi samo kao mjesto na kome se odigrava-
    ju utakmice - stadion, to je destinacija za sebe koja radi i pri-
    hoduje 365 dana u godini! Šoping centri, bioskopi, zabavne
    zone (kuglane, bilijar sale, video igre), butici, kafići, restora-
    ni – samo su dio sadržaja koji danas čine jedan moderan sta-
    dion. Investitor (u ovom slučaju država ili njen partner) svoj
    uloženi novac vraća kroz rentiranje ili prodaju velikog broja
    poslovnih prostora (ovo bi trebalo da znate, doktorirali ste
    na tome), a poseban dodatak je organizovanje velikih kon-
    cerata od kojih stadioni van sezone i te kako prihoduju. Tre-
    ba li pomenuti za koliko ljudi će se otvoriti novo radno mje-
    sto na takvom objektu?
    Vrijeme je da prestanite da spašavate oronula preduzeća,
    porez i ove dodatne eure za sve i svašta koje nam uzimate
    usmjerite na investiciju koja će samu sebe otplatiti, a druš-
    tvu donijeti korist!
    Za kraj da ne bude zablude - nov stadion - ne istočnu tribi-
    nu postojećeg! Gradnja istočne tribine je bacanje novca, nei-
    splativ projekat koji služi za dobru ugradnju pojedinih lica. Sa
    istočnom tribinom ne dobijamo ništa! Stadion pod Goricom
    ostavite kakav jeste - za domaću ligu, evropske mečeve naših
    klubova, mlađe selekcije reprezentacije. Više nego dovoljan!
    Dakle, kratko i jasno – ‘OĆEMO STADION !!!!

VUK PEJOVIĆ

http://www.dnevne.me/
    Dick Laurent is dead!

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by Tz-ObeLiX View Post
    Utakmica za reprezentaciju + put do Rusije + LS utorak/srijeda za koju je registrovan, bice mjesta za njega na 2 fronta.

A danasnji njihov rezultat, klasicno kiksanje pred utakmicu u LS, masa timova kiksa vikend utakmicu prije evropskih takmicenja.
    nije on jedini igrao za reprezentaciju , mada vrijeme ce pokazati dali je samo to bilo u pitanju. dobro je krenuo, mislim da im je on investicija za buducnost tako da je moguce da ce ga i forsirati malo na "manjim " utakmicama

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by amnesiac View Post
    Stav

'Oćemo stadion
    – ‘OĆEMO STADION !!!!

VUK PEJOVIĆ

http://www.dnevne.me/
    znaci u centar , upravo kako treba da bude i kako jeste samo steta sto ni odgovor dobiti nece a ne stadion

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Bas me interesuje ko bi iznajmio poslovni, kad onamo kod Kampa na Starom nemas nista oko stadiona, nista nije blizu, niti je na usput nekome... Znaci, ljuljnuti pare za novi stadion na kome bi se igrale 5 utakmica godisnje, a poslovni bi izdavao, taman kao onaj Sofranac kod Metalke. Prazna zgrada..
    Opravdanost svakako ima istocna tribina (ne 4500 koliko je po projektu, nego veci kapacitet) jer je centar grada pa poslovne nije problem iznajmiti, a valjalo bi mozda i napraviti rekonstrukciju zapadne tribine spolja.. Slazem se jedino da bi 30000 kapacitet bio idealan, ali da nekako dodjemo i do 20000 ja cu biti zadovoljan.

Thanks Thanks Given 
    1,841
    Thanks Thanks Received 
    2,433
    Thanked in
    1,345 Posts

a znas li ti da ce ta istocna tribina da kosta, koliko bi kostao cijeli stadion? sta je bolje onda?

Page 1134 of 2253 FirstFirst ... 13463410341084112411301131113211331134113511361137113811441184123416342134 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)