znači da postoji zakon da ne smije da se vozi na polisu?
nothing comes from violence and nothing ever could
viiidii štaaa saaam naaašaaaao!
https://forum.cdm.me/showthread.php?...96#post2510496
Na samu polisu ne mozes voziti, polisa nije potvrda o registraciji...
Do duse na racun, koji izdaje kuca za registraciju (a prisiju ga na polisu) pise u dnu "ovaj racun sluzi kao POTVRDA O REGISTRACIJI do izdavanja dokumenata" i na njega pise koliko je placeno mupu itd...
Znao sam da je Fabia negdje matirao nekog sa tim zakonom, ali me bilo muka trazit.
Po tom zakonu i ispisanim papirima, ti si legalna. Pitanje je smiju li kuce da izdaju papir na koji pise potvrda, jer ocito MUP-ovci ne fermaju njih 5%
Njak Njak Njak
račun, polisa i tehnički.
sad si me natjerao da idem do kola.
Na Računu piše: Ovaj račun važi kao potvrda o osiguranju svih naknada za registraciju m.v. do izdavanja saobraćajne dozvole.
Na Računu za Tehnički: Ovaj račun služi kao potvrda o registraciji do izdavanja saobraćajne dozvole.
Pise i da policajac MORA imati STOP palicu kad te zaustavlja pa je pola njih nema nego ti prstom kao gospoda pokazu da stanes pored puta. A ti im ne stani, i reci sta je po zakonu pa da vidis kako ces proci. U prevodu, briga njih sta pise, on moze da radi sta hoce, pa i da te maltretira za polisu ako mu tako naidje. Mada bih ja isao na sud da mi napise kaznu za to. To je njihov problem sto nisu azurni sa tim pa moras da cekas nedelju dana za saobracajnu.
17 Al-Isra, 37:
Ne hodi po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni brda u visinu dostići.
a nikad mu je ne bi potspisala![]()
Meni je registracija važila do 24 Avgusta, a 20 sam predao za novu registraciju, dobio polisu i vratio staru saobraćajnu.
Elem, zaustavlja me me Interventna policija u BD, 22 Avgusta, i ja im dao polisu i vozačku, a on meni kaze, ti ne mozes da vozis na ovo, kad ti je istekla saobraćajna. Posto svi znamo da interventna prvo bije pa onda pita, nisam htio da se svadjam, samo sam mu rekao, nije istekla, stara mi važi do 24, a ja predao za novu prije isteka stare . PRC .!.
Elem, ja do dana danasnjeg jos nisam dobio saobraćajnu, a proslo je 23 dana, a nema kuda sve nisam isao autom, i čekam samo da me zaustave da mi kažu nešto i da ih pošaljem sve u kur*ac.
meni je nelogično bilo što čovjek priča, al dobro. u svakom slučaju, ako me budu dirali, ili će mi dić pritisak ili ću da se pozovem na onog napaljenog vujoševića![]()
ja ne znam sto te tolka frka vata?mene u zadnje godinu dana nisu mozda 2 puta zaustavili (oba puta prebrza voznja ofc nisu me kaznili) moj tata je odlucio da vise nece ni da registruje starog nisana sto vozi,jer ima evo 5 godina da ga NIKO nije zaustavio,jbg penzionerska voznja![]()
Brao brate, mene zaustavljaju jedino i samo ako sam napravio prekrsaj, zbog nicega drugog, moga bi da vozim laboratoriju Walter Whitea po CG, samo da ne napravim prekrsaj, nikad me ne bi otkrili![]()
I nisam zidar, ali eto
oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton
To vozenje bez registracije i polise je bas zdravo, pogotovo ako te neko udari a ti nisi ni kriv a pokupis svu krivicu... super je to
Njak Njak Njak
zaustavi me jutros policajac i
Dobro jutro
dobro jutro
Isprave...
vadim polisu, on je gleda, dok vadim vozačku on promrlja: peti...dobro. đe radiš?
prijatno i to je to.
ne moze se voziti sa polisom jedino ako nemas tablice (prevod auta i sl. kad se mijenjaju tablice prilikom registracije pa tablice dobijas tek sa saobracajnom) a ako je samo produzenje reg. onda moze jer na taj dan kad ti platis registraciju tebi startuje osiguranje(nova polisa) i ti fakticki samo cekas saobracajnu (da nazovem parce plastike sa podacima koje imas i u polisi)
e sad jedino postoji neki rok koliko se moze voziti na polisu (ja mislim da je nekih 15-20 dana) posle toga mogu da ti pisu kaznu za nenosenje dokumenata ( a to se uvelo zbog ovog novog zakona , ko ima kazne ne moze da podigne saobracajnu dok ne izmiri dugovanja , pa je bilo likova koji su na polisu vozili po 5-6 mjeseci)
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
koje 15-20 dana kad ti je za 10 gotova?i đe si do sad, baka?!
dobro je to
Previse vaznosti pridajes polisi kao da je ona glavni dokument. Kad te zaustavi policajac nece ti traziti polisu nego sobracajnu.
Polisa je samo osiguranje, nije nikakav MUP-ov dokument, to je samo dokaz da si osiguran od odgovornosti u slucaju udesa.
Tako da je bitnije "parce plastike" koju cekas nego "parce papira" koje si dobio
Njak Njak Njak
Ja bih ovdje jos dodao pitanje ko ima prednost u kruzni? Pa da se nanize jos jedno 3450669843 postova dje svako drzi do svog misljenja.
17 Al-Isra, 37:
Ne hodi po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni brda u visinu dostići.
i ja bih da još jedno 10x svi kažemo što smo već rekli i tako u krug i to ti dođe kao kružni. ionako se vodi polemika ko je u pravu, a ne kako je pravilno
jos ne vidjeh drzavu dje tolko ljudi vozi a da manje zna o svemu u voznji da je to cudo ...........
Risk , is what makes life worth living
Never a failure, always a lesson!
There are currently 3 users browsing this thread. (1 members and 2 guests)
Bookmarks