Vjerujem da ce Vico dobit' priliku, cisto da se ne predomisli...iako, realno, taj decko ove godine nece ni primirisat u Partizanu...
Capro Cuckovica nema sto provjeravat', uveo ga je u prvi tim, drzao u 13 najboljih kad je Primorac bio zvanicni prvak Evrope (pa onda i finalista te godine), niko bolje od njega ne zna njegove mane i kvalitete.
Bice ovo prilika da Capro vidi ko kroz ovo takmicenje zeli da se bori za mesto u reprezentaciji. Prvenstveno tu mislim na neke od 30+ godina, a koji nisu bili na Olimpijadi.
Ni neucestvovanje nasih klubova u Evropi, generalno lose stanje u nasem klupskom vaterpolu, katastrofalan rezultat mladih na zadnjem EP-u (ej, ispadanje od Holandije!!!), odlazak najveceg crnogorskog vaterpolo bisera, neucestvovanje na juniorskom SP-u, neucestvovanje na nezvanicnom prvenstvu svijeta do 15 godina...nista ne dotice nas Savez.
Misle li zbilja da ce se sve ovo samo od sebe rijesit'?
Mene iskreno ne zanimaju druga kadrovska rjesenja, hocu samo da vidim neke pozitivne korake. Hoce li ih napravit' ovaj ili onaj lobi - nije mi vazno.
Nazalost, pricom o svjetskoj ekonomskoj krizi koja je eto dohvatila i nas vaterpolo, pa cak i Recco...samo nam mazu oci, jer eto vidimo da se druge vaterpolo sile grupishu (dovode igrace doma, imaju solidne lige i po nekoliko super timova u njima)...a mi kaskamo...

Reply With Quote
ne znam je li već bilo, ali sam zaboravio ako je, ima li neko značenje nadimak leka?

Bookmarks