Originally Posted by
M.S.
Bismillahir Rahmanir Rahim
Ne smijete sve stvari uvezi vjere da shvatate bukvalno.
Jer kad bi sva znacenja bila bukvalno objasnjena i prenesena-u cemu bi bila tajna?
Sto se ovih robotskih ruku tice-pa sve nam je to Allah S.W.T. omogucio.
Da nisu slucajno ljudi stvorili metal i plastiku od kojih je napravljena ona ruka,ili je sve to djelo Allaha milostivog?
Ko je poducio ljude da kopaju rudnike,da vade zemlju,i iz te iste zemlje izdvajaju opet neku drugu zemlju,da je peku na odredjenoj temperaturi itd,itd
da bi se iz nje izdvojio metal?
Da nije mozda Darvin?
Ja ne cuh skorije da su majmuni kopali rudu ili se pretvorili u covjeka.
Sto se tice piramida,do nedavno su ljudi nagadjali kako su nastale,kako su ti blokovi klesani,pa brodovima prevozeni do pustinje sa velikih udaljenosti,itd,itd.
Pa je bio zapanjujuc identican oblik,identicne dimenzije,i ostrine ivica blokova, da bi se na kraju otkrilo kako su ljudi ustvari specijalnu glinu stavljali u specijalne kalupe,da bi je na kraju pekli na visokim temperaturama-cime su dobijali izuzetno cvrste blokove.
Da vidimo sta Kur'an kaze o tome prije 1.400 godina:
"... a ti, o, Hamane, peci mi opeke (cigle od gline) i sagradi mi Sarh (toranj, visoka kula ili palača) da se popnem k Musaovu Bogu, jer ja mislim da je on [Musa (Mojsije)], zaista, lažac!"
Mali korak za covjeka,ali veliki za covjecanstvo:
"I Mjesecom punim, vi ćete se, sigurno, penjati i prelaziti sa sloja na sloj! Pa šta im je, zašto neće da vjeruju"?
Necu Vas pitati da mi objasnite ove ajete,jer ni ranije koji su bili jednostavniji-niste umjeli objasniti.
Bookmarks