Dobro, a gdje su te pare?
http://www.vijesti.me/vijesti/gradan...a-clanak-91038
Mene sinoc oko 2:30 kod katolicke u Nk zaustavljaju, sve ispravno, nista pio i pusti me lik, ja samo povezao curu i za 3 min nazad se vracem, kad me opet zaustavljaju, ja reko, evo sad ste me zaustavili, nema 5 min, ovi se gledaju, ko te zaustavljao, ja ih gledam, pita isti od prije, kolika si piva popio, ja mu kazem nijedno i da sam mu to vec rekao, on se kao naljuti malo, ajde da duvas pa neka nijesi... 0:00.
E te kisjele face, neprocjenjivo.![]()
Tu es mon héro!
Uzese mi ovi dzelati vozacku prije par dana, jel se ceka 2 mjes ili koliko? Imao sam prekoracenje brzine kod Kipsa..I dal da bar vozim po danu, nadam se da me niko nece dirat?![]()
2 mjes...
Ako te uhvate, kazna se duplira, AFAIK.
TAKUMI
Mogu da se pozovem na nekog ako me ufati bez vozacke, ili da kazem da sam je zaboravio? ako moze neko malo vise to da mi objasni jer mi prvi put uzimaju vozacku, a auto mi itekako treba..Koje su mi sanse da je mogu izvuc prije tih 2 mjeseca? Hvala na pomoci![]()
Nenosenje dokumenata je 30e kazna...ako te uhvate da vozis najbolje je da kazes da nemas nikakva dokumenta...Meni je oduzeta bila sad u junu, vozio sam bez nje, ali nisam uvece...vozio sam i na primorje, ali to sve preko dana...
Aham, jel postoji sansa da on provjeri da li je meni oduzeta vozacka? I toliko sam glup bio da nisam htio da se pozovem ni na kog..Mene samo to interesuje mogu li da znaju da mi je vozacka oduzeta i da vozim a ne bi smio da vozim,eto..I jel se moguce tad pozvat na nekog, ili ne dozvoljavaju?
Odma mogu da provjere, pise u kompjuter da ti je oduzeta
E jebeem li ga onda..Pa sto mi savjetujes ti kao nekom ko vozi ni nepunih godinu dana? Da se kockam ili kako? Mogu li mi oduzet vozilo? Ja ovako pitam laicki stvari, al ne daju mi se pare tim gabeljima tako da cujem par savjeta,nekako mi je lakse![]()
Ja vozim bratovo auto, saobracajna je dakle na njegovo ime, kad me zaustave kazem da sam zaboravio u novcanik vozacku zajedno sa licnom (jer i nju onda traze), oni provjere podatke i sve je ok... samo sto su mi jednom napisali 30e za ne nosenje dokumenata, a 2x sam prosao bez kazne![]()
Koga je gladni otac pravio, dovijeka ce gladan bit...
A tad kad su te zaustavljali jesi li im pokazivao saobracajnu, i tada ti je vozacka bila uzeta dok si vozio jel tako?? Meni je saobracajna na bratovo ime isto..Samo kad bi znao kako da se ponasam kad me zaustavi i sta da mu pokazem i to je to..Po danu vjeujem da nidje nema policije..ali opet ko ti ga zna u picku materinu![]()
Mene su po danu sva tri put zaustaviliPokazem im saobracajnu, predstavim se kao brat, ako me pitaju za podatke kazem njegov datum rodjenja i to je to..
Meni su uzeli nedje polovinom avgusta vozacku (a taman sam se bio privikao na nju) i od tad se ovako snalazim...
Ako te zaustave slucajno, samouvjereno kazi da si zaboravio da slobodno provjere i predstavi se naravno kao bratJedino sto bi bilo zaebano je da te uhvate u prekrsaju za oduzimanje vozacke dozvole, onda mogu da ti kazu "ajmo do tebe da uzmemo vozacku"
Tako su mi zaustavili druga na CT i htjeli da mu uzmu vozacku, a on je nije imao kod sebe, pa su se vozili za njim do njegovog motora u BD da je uzmu..
Brat je stariji 10 god i nema slicnosti,tako da ne znam..da recem da nemam dokumenta nijednog kod sebe,da sam sve zaboravio nedje??![]()
Kako ce provjerit kolko se licite ti i brat? Trazice tvog brata na fb ili ce im izac slika na instrumental tablu golfa sdi?
Ja sam ti rekao kako mozes da se provuces, samo ako normalno vozis i normalno se ponasas...
Vodeci se logikom da ne napravim nijedan prekrsaj i da me zaustave tipa rutinska kontrola itd, mogu li im se predstavit ja kao brat i oni provjerit da on ima vozacku i sve je okej onda jel,tj onda ide kazna od 30e za nemanje dokumenata..? izvini sto te smaram samo se ne rauzmijem pa bolje da pitam..
Sve ti je objasnjeno vise nego dovoljno, procitaj jos par puta dok ti ne legne dobro..
okej, prastaj za smaranje
lazno predstavljanje je krivicno djelo![]()
napisase mi 15 eura za pojas danas ali ne mogu se zalit jer sam uletio full lock ispred njih :/
She is only here to annoy herself!
i meni.prije 2 sata.navodno nisam propustio pjesaka. ova krenula da prelazi i to na crveno.
f6
Dje su nocas po gradu da znam bar ?Ako se ja predstavim npr kao drug koji vozi drugi auto,dal zapisuju oni reg tablice itd..? nema odje srece..
ja ne znam sto te tolka muka vata?vozi brate ispod ogranicenja i drzi se iza nekog auta uvijek i zavrseno...mene je kolega zaredom 4 mjeseca vozio kombi bez vozacke po cijeloj CG a samo su ga 1 zaustavili (cim je dobio vozacku isti dan su mu je uzeli :P )
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks