Pa nije to lose sto se zalis, zamisli da nemas plin? Koliko te kosta 100km sa plinom a koliko sa benzinom?
a vi kao da da je skocilo gorivo za 50c a ne za 5,6 centi :P
Pa nije to lose sto se zalis, zamisli da nemas plin? Koliko te kosta 100km sa plinom a koliko sa benzinom?
U predhodnom postu nisam dovrsio misao,htio sam da kazem da ljudi koji najmanje kilometara prelaze godisnje i voze auta sa malom potrosnjom najvise brinu koliko ce da ih kosta litar goriva.Tako mi je jedan rekao "Znas li ti koliko ja mjesecno prelazim kilometara,1000km" i zato vozi megan 1.5dci,ja da prelazim 12000 godisne vozio bi taman V8 benzinca.
Onda ti bas trosi plina....
Sent via pisaća mašina Galaxy Note
A da nego, najbolje da se oni žrtvuju za nas. Iovako su se već nategli koliko mogu i svim silama se trude da nam olakšaju. To što je pola i više cijene akciza i porez ne znači ništa. Ionako to ide na vrtanje dugova i vožnju auta visoke kubikaže. Najbolje da ličnim idu na plažu i planinu.
hm kad stigne , ja pravim svadbu i zovem te za kuma
Risk , is what makes life worth living
Never a failure, always a lesson!
isplati vjeruj mi jer za godinu dana na tu kilometrazu ustedis 1000e (a sama ugradnja plina ti je 500-600e) , pola godine vozis da ga otplatis a ovo posle ti sve ide direkt u dzep![]()
ako ti auto u prosjeku trosi 10l/100km , 12mjeseci x 1000km = 12 000km
145-150e - 100l goriva (prosjek za mjesec)
75-80e - 100l plina
~1200l goriva (za godinu) - 1740-1800e
~1200l plina - (za godinu) - 920e
racunica je jednostavna a razlika je duplo (taman da od te razlike registruje covjek auto , da odradi servis tokom godine, ulozi koji dinar u isto, gume ...) ...
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
a dobro to su druge forice na diplomatske kartice bez poreza i akciza i chuda , ali pricamo ovako realno i dugotrajno resenje
nista od toga nije dovijeka (i ja sam ugrabio par puta tako da uspem, ali ovo je rajetno...)
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
i tablice za mene prave no slow , genijalno
Risk , is what makes life worth living
Never a failure, always a lesson!
jutros pricam sa jednim clanom DPS ogorcenim aktivistom oko goriva i poskupljenja kad ladno lik kaze valja glasove kupovati a okle ako se ne napunimo parama preko taksi akciza i poreza... :o
Sto mu nisi rekao: e jebes ti stranku koja mora kupovat glasove.
Onda si trebao dodat: glasove kupujete zbog toga sto ste dobri za narod ili zbog toga sto je narod izgubio povjerenje?
Ne bih im dao glas ni za 1000 eura.
TAKUMI
ti ne bi ali ima 100.000 onih koji bi, i to im je dovoljno
50 eura x 100.000 = 5 miliona a u iducih 4 godine naslapace 50 miliona, sve je to biznis jbg
She is only here to annoy herself!
Petrol kod autobuske stanice, rezervoar na motor mi je 12.8 L, usuh tacno 13 litara, izgleda da nista nije bilo u njega + sam usa' malo u minus, a moze i na vazduh da ide!
Umiju oni da strakaju sa pistoljOmzato sam sipam...
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Sam sam i sipa', potpuno normalno, bez strakanja!![]()
There are currently 2 users browsing this thread. (1 members and 1 guests)
Bookmarks