Najbljutavija u moru njegovih bljutavih izjava je ona poslije poraza od Češke
Vlaisavljević, selektor mlade reprezentacije: Ovo je realnost
Mlada fudbalska reprezentacija neće vidjeti Evropsko prvenstvo naredne godine u Izraelu. Razlog je poraz od Češke (2:1), u ključnom meču koji je Crnu Goru trebalo da približi završnoj smotri, a ne da je posve udalji. Teorija, doduše, još postoji, ali vjerovatnoća da „sokolići“ budu jedna od četiri najbolje drugoplasirane selekcije, koje će mjesto tražiti kroz baraž, toliko je mala da ni stručni štab ni fudbaleri više ne vjeruju u „hepiend“.
Dan nakon neuspjeha u hladnom Jablonecu selektor Duško Vlaisavljević još je tražio razloge slabe partije:
- I dalje se pitam šta se desilo da ne pružimo ono što smo svi očekivali. Jer, tokom priprema za duel sa Česima stvari su na treningu izgledale toliko dobre da sam bio ubijeđen da ćemo se vratiti uzdignuta čela. Ipak, prevario sam se. Ne mogu reći da je to bila baš loša igra, ali svakako jeste ispod nivoa mogućnosti. Bilo je priviše pojedinica koji nijesu pružili onoliko koliko su mogli. Zatajila je sredina, a od nje je trebalo sve da krene – kaže nam juče kormilar „crvenih“.
Zatajili kao ekipa
Individualno gledano, „crveni“ imaju sasvim dobru generaciju. Savić je sa Mančester sitijem osvojio titulu u Engleskoj, šest fudbalera Budućnosti završilo je sezonu na prvom mjestu, Vešović je sa Crvenom zvezdom osvojio Kup, Balić igra u Ukrajini, Kajević u Švajcarskoj… Sve sami super talenti koji ne funkcionišu najbolje kao ekipa?
U čemu je problem?
- U tome što mali broj njih igra u svojim klubovima, nemaju minutažu, fali im kontinuitet. Uz to, možda je naša liga malo i precijenjena, što se vidi kada dođu ovakvi mečevi. Češka liga je bolja od naše, a Česi imaju igrače koji igraju i u Francuskoj, Engleskoj… ističe Vlaisavljević, koji sa FSCG ima ugovor do decembra.
Falilo sreće i znanja
Ima li vaše krivice?
- Da je ima sjeo bih sa ljudima iz Saveza i popričali bi šta i kako dalje. Ali, ja ne vidim svoju grešku. Ako pobijedimo preostale dvije utakmice imaćemo 15 bodova, a to će biti cifra koju nijedna generacija ranije nije osvojila. Smatram to uspjehom – odgovorio je selektor „sokolića“.
A smatrate li neuspjehom to što naša reprezentacija neće proći na EP mladih?
- Mislim da to nije neuspjeh, nego realnost. A da li smo mogli više – svakako da jesmo. Da nijesmo nesrećno izgubili u Velsu, te da smo osvojili makar bod protiv Jermenije na strani, bilo bi drugačije. Isto kao što bi bilo drugačije da smo izjednačili protiv Češke prije dava dana, kao što smo mogli i trebali. Nijesmo imali sreće i to je, takođe, razlog zbog kojeg nećemo zaigrati na EP – zaključio je Vlaisavljević.
Read more http://www.pobjeda.me/2012/06/02/vla...st/########### |
Na stranu to što ovaj, kako neko reče, nesoj otvoreno laže kako igrači koji su igrali protiv Čeha nijesu imali minutažu i kontinuitet (što je lako i provjeriti), govori i presuđuje za sebe kako uopšte nije kriv.
Da podsjetim na tekst sažetom zbog dužine u četiri posta koji sam napisao o ovom buzdovanu jer je upravo sada vrijeme
http://www.forum.cdm.me/showthread.p...15#post2812515
Podsjetiću i da smo se tada na forumu organizovali. Recordare88 je obradio tekst, poslao ga svim medijima. Niko nije objavio. I ne samo to. Niko nije riječi napisao o (ne)radu ovog, da kažem, čovjeka. Ni te smrdljive "Vijesti" kojima je trebalo izgleda poslati nešto tipa kako je npr blizak vlastima i slično samo da bi objavili.
Red je više da se na tribinama čuje "Duško odlazi!". Imamo dvije prilike i ne smijemo ih propustiti, ako nam je stalo do reprezentacije.
Insua, polaziš od premise da je Brnović loš stručnjak (što ja ni ne sporim), ali pokušavaš u svakoj njegovoj izjavi da pronađeš nešto negativno. U slučaju na njegovog predhodnika )koji je prosipao oprimizam bez pokrića što se na kraju pokazalo kao blef) njegove izjave su super oprezene. Da je izjavio nešto opreznije, odmah bi se javio i rekao da sa takvim pesimizmom nema naprijed. Teško da išta može reći što bi ti se svidjelo.
Ipak, što se mene tiče, džaba nam Brnović obezbijedio i Svjetsko prvenstvo. Ukoliko Savićević ne smijeni Vlaisavljevića, prvi sam za to da se Dejo smijeni.
Bookmarks