Evo da napisem preporuke za par restorana, koje sam obisao tokom avgusta ove godine:
- Salas23, na starom putu PG - DG, prije Spuza (ako se gleda iz pravca Podgorice), pored Zete, odlican ambijent i usluga, korektne cijene, preporucujem specijalitet 'kuce': jagnjetina i teletina ispod saca, sa kacamakom, cicvarom i pekarskim krompirom. Odlicno mjesto i za proslave rodjendana,
- Nijagara (na Cijevni, skrece sa Tuskoga puta ka Rakica kucama). Odlican izbor ribe (konkretno jegulja je bila svjeza i odlicno spremljena). Naravno, 'ugodjaj' je bio mnogo ljepsi sredinom juna (dok je rijeka tekla), nego sada, kad nema ni kapi vode. Cistoca i usluga na visokom nivou, cijene korektne.
- Restoran Pelikan u Virpazaru: svjezi i dimljeni krap, salata od dimljenih ukljeva, riblja corba. Nesto vise cijene nego u Podgorici, ali vrijedi svake pare. Usluga odlicna. Jedino je malo nezgodno sto je na sami ulaz sa magistrale, pa ima kola, vozova, pomalo buke itd.
- Savardak, Kolasin. Poslije onoga ognja podgorickoga, djeluje nestvarno ona 'ladovina u basti ovog restorana. Kacamak koji sam tamo jeo je pomjerio moje 'pojmove' o kacamaku
. Porcija za dvoje je dovoljna za cetvoro. Plus fenomenalno kisjelo mlijeko.
Eto toliko od mene ... MNE ima sjajnu gastro ponudu, po (po mom misljenju i iskustvu) koerktnim cijenama i upravo bi to i trebalo promovisati ...

, djeluje nestvarno ona 'ladovina u basti ovog restorana. Kacamak koji sam tamo jeo je pomjerio moje 'pojmove' o kacamaku
Reply With Quote
Bookmarks