Ne preporucujem KN niti bilo kakve uljane filtere.
Imate suvi Amsoil filter, the best ever.
K&n mozes potraziti u Auto Kresho, zadnji put kad sam gledao neke i nije im bila prestrasna cijena. Mada slabo ko drzi te stvari na lager, nego svi porucuju po narudzbi.
Ps. Moja preporuka za Bmc , mada mora da ti je brzi vec ponudio
Sent from my HTC One X using Tapatalk 2
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Ne preporucujem KN niti bilo kakve uljane filtere.
Imate suvi Amsoil filter, the best ever.
TAKUMI
Pa ja koristim suvi, nije K&N nego simota...al uljni na neka kola bash stetu pravi...ne na sva![]()
kod mija da to dovede u fabricko stanje, cu sto ces![]()
nove pakne, novi diskovi.
nisam upirao po kocnici 250tak kilometara (tako se preporucuje za 'obicne' tj ne-'sportske' pakne)
Nije skripalo nista. Kocenje odlicno.
Onda sam odradio onu foricu sa 4,5 uzastopnih kocenja od 100 do 10 kmh bez zaustavljanja i onda vozit par minuta da se olade.
Sve odlicno.
Prije 4,5 dana pocele da skripe na najlaganije moguce kocenje i to ono tik pred zaustavljanje. Znaci na nekih 1000 km
I istripovala me ova slika, fotkao sam ovo posle jedne malo jace braking-session. Ovaj trag...kao da pakne ne dodiruje disk cijelom povrsinom. ili je to normalno !?
Originally Posted by my name is ...
Sredina ne didiruje.
A za sta sluzi oniokocenje pa gas pa kocenje?
TAKUMI
In summary, the key to a successful bed-in is to bring the pads up to their adherent operating temperature in a controlled manner and keep them there long enough to start the pad material transfer process. Different brake system designs, pad types, and driving conditions require different procedures to successfully accomplish the bed-in.
http://www.ebcbrakesblog.com/2011/07...-and-race-use/
to sam radio i na clia i na a4 bez problema...
But I think you should let them kiss the entire surface of the rotor then...
TAKUMI
Mozda si oprao auto dok su bile vruce i onda se to sve brzo ohladilo i zalijepilo. Dok sagori taj sloj, pa ce prestati...
nikad to ne radim.
u rijetkim trenutcima kad ne perem auto kuci, vozim ga na vr gasa i skoro bez kocenja do onog pranja na zabjelo...pa tamo ispusim cigar dok se sve oladi i onda perem.
naravno nikad preko dana, posebno ljeti.
probacu sjutra vece jos jedab braking maraton, pa onda brake cleaner pa cemo vidjet
kao što si i sam rekao nove pločice kao ni diskove ne smiješ pregrijavat,a to znači da ne smiješ naglo kočiti niti često da ne bi digle temperaturu tako da mislim da škripe od toga što si ih nabo tih par puta.![]()
trw lucas
bitnije mi je bilo da uzmem pakne koje nece da skripe i koje ce da bacaju najmanje moguce prasine po felmama![]()
to za prasinu si se zeznuo, pakne su ti pretvrde...a kad su pretvrde onda moraju da skripe...ja uvijek uzimam mekse da ne bi skripale i bolje kocile, jes da se trose brze i prasinu bacaju ali nebitnojedino sto ka i fabija cesto ravnam diskove zbog jakih kocenja a sa paknama nemam problema, da kucnem
![]()
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
Imam jedno pitanje za vas auto magove :-)
Poslije duzeg rada-voznje kad ugasim pa opet upalim auto kao da nesto lupi pri paljenju? Sta to moze bit?
Dizel je u pitanju 2.2 mazda 6?
pa cesto jako kocim i pregrijem diskove...lagana kocenja ne mogu pregrijati diskove...i zato sto mi se griju se i krive...
zeznuo si se sto si trazio tvrde pakne, a cim ti nema praha tvrde su pakne i zato skripe jer dobije skoro metar o metal struganje...svrha pakni i jeste da budu mekse da bi bolje kocile...zato se i ne prave od metala...jer sto tvrdje slabije koce,ne valja obije povrsine da budu tvrde...
Last edited by bojankov; 25-08-12 at 17:10.
pa ti jakim kocenjem krivis diskove i onda ih povedes na strug da se isprave ? what ?????
dje i kako i kojim autom i kakvom voznjom uspijevas redovno pregrijat diskove ?
ovo za tvrde pakne, struganje metal o metal pa zato skripe - ne bih komentarisao jer bas nema smisla.
nemoj sto zamjerit - ali zadnja 2 posta ti bas nemaju veze sa mozgom![]()
dobro, bitno je da si ti nedje drugo procitao drugacije
ja ti kazem iz mog iskustva da tvrde pakne skripe jer se dodirni sloj skoro u metal pretvori i onda manje prasine ima jer su okamenjene(kao na onoj tvojoj slici sto si izbacio...)...a one mekse se brze trosi i ima prasine dosta ali bolje koce i ne skripe...
inace diskove sam ispravljao 2x u poslednjih pola godine...losiji kvalitet diskova (neki ATE) i malo agresivnija voznja i eto ih iskrive se
diskove ne mer'eš ispravljat možes samo da izravnaš površine dje hvata pakna....
ja taman mozda procitao i zamijenio po 2x pakne i 2x diskove na 3 auta... ferodo obicne, ferodo ds, trw lucas, pagid i ne znam koje jos...a diskove zimerman, brembo i oem audijeve.
necu te ja ucit sigurno, ima i pametnijih. Ali 2x obrada diskova u pola godine - WOW. Vecina diskova ima toleranciju od max 2-3 obrade (resurfacing) prije nego sto mozes bacit disk.
agresivnija voznja - kako, kuda, koji auto, kakve su to brzine ?
trile probaj tarox disk i ploce![]()
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks