Originally Posted by
Incognito
Evo da dodam nešto u vezi blicanja...
Prošle subote su me zaustavili oko 11 ujutru kod fabrike vode. Prethodno sam pretekao regularno sleper preko isprekidane, blicao par puta BMW-u iz suprotnog pravca jer je na tom istom pravcu iza mene bio parkiran policajac na motoru, i onda gore kod pomenute fabrike vode me zaustavljaju, naravno bez ikakvog prekršaja jer me ni radar nije uspio uhvatiti...
-Dobar dan, molim vas isprave!
-Izvolite...
-Je li auto u ispravnom stanju? (u pitanju je Renault Scenic, 2008. godište)
- Jeste, prilično je nov auto...
-Gume kakve su vam? (napolju 40 stepeni, ni oblačka)
- Pa dosta su dobre, odlično drže na kiši...
Vadi tip iz džepa nekakvi drveni klin za mjerenje šare, i ide redom od gume do gume...
-Ova je 2,5 mm, ova 3mm...
- Koliko je dozvoljeno? 3mm?
- 4mm. Auto je tehnički neispravno, kazna je od 50-150 eura, pođite do kolege.
Hahahha, ja ne vjerujem što mi čovjek priča... Kažem mu fino da nema smisla za to pisati kaznu, jer nema tog auta u CG koje je potpuno tehnički ispravno, itd...
Kad on poče:
-Ma je li, a vama je korektno da blicate ovdje, da nikoga ne možemo da zaustavimo? Nama je lako da stojimo ovdje na 50 stepeni? Bla bla...
- Evo i ja sam jutros sa posla, a i meni uvijek blicaju, pa i ja blicam drugim ljudima...
- Vidjećete vi od nove godine, kad bude novi zakon, pa će biti velike kazne na blicanje, bla bla...
Kolega iz auta, isto kao i ja, ne vjeruje, i ništa ne počinje da piše... Ovaj kad je vidio koja je ura, onako sav popizdio i nervozan kaže kolegi: Ajde vrati mu dokumenta, neka ide!
Ja fino: Hvala, pozdrav...
I onda sam naravno izblicao svima naredna cca 3km...
Bookmarks