Mozda ti i jos dvojica..... Ostali jesu, makar svi oko mene....
mi tad nismo ni znali da postoji to..
Mozda ti i jos dvojica..... Ostali jesu, makar svi oko mene....
Ja mislim da je cijela priča uzaludna. Vratite se malo unazad, koju godinu i pročitajte tekstove vezane za PP. Svake godine ista priča (od septembra pa od nove godine , pa od aprila itd...). Više ne vjerujem nikome. Čak mi je i u neku ruku dosadilo da provjeravam, čitam i gledam po netu priče vezane za PP. PayPal čekam još od 2006 a možda i prije više se i ne sjećam. A mislim i da bi se većina složila samnom što se tiče ovoga...
naravno da nisam mislio na mene i dvojicu oko mene, no to tako kazem za nasu drzavu, u kojoj od juce postoji ministarstvo za informaciono drustvo, a vecina kadra tamo je informaticki nepismena isto kao i moja baba.. polako, neka se uce.. imaju kad.
U Londonu na svakom cosku, u metrou mozes vidjet dekicu ili bakicu sa iPad-ovima iPhone-ovima, a SVI koriste touch-screen telefon i uredjaje za citanje dnevnih novina, knjiga.. znaci, ovo pricam sa ljude od +60 godina. Aj daj to svom djedu ili babi, i PROBAJ da ih naucis. U dosta prodavnica NEMA kasira, no sve placas sam karticom na uredjaj koji ti vraca kusur. Ubacis voce u kesu, stavis na teglu, izmjeri ti, izbaci bar-kod, sa njim isto na kasu provuces kroz citac, platis. Sve je nevjerovatno automatizovano i kompjuterizovano i pojednostavljeno.. Al najvise mi se svidja sto i stariji ljudi koriste to podjednako kao i mladi..
Samo pokusavam da objasnim koliko kaskamo za svijetom, a bogami i za okruzenjem i komsijama, bar 10 godina.. I nije stvar u tome sto smo glupi, no jednostavno NE ZELIMO, a pojedini stariji ljudi, gade se ovim novih tehnologija, nostalgicni su za slanjem pisama, no vele "nekakvi glupi mejlovi sad, sms-ovi, fejsbuk, kompjuter, toga nije bilo u nase doba.. e liepo li je bilo nekad".. Kad neko ne zeli usavrsavanje i modernizovanje onda je uzaludno.. ne mos objasnit ljudima da stigla odavno era kompjutera, robota cipova itd itd..
PayPal je samo jedna sitnica u nizu koja fali crnoj gori sto se tice e-tehnology-ja itd..
Pa onda jos gore da bosna ima paypal, a manje je razvijena od nas.. da se stidimo onda. Jer je to samo nasa greska, ne tudja.
Zasto nismo mi bili u tom paketu dje je Bosna? nismo bili ni spremni za to.. zapravo bojim se da tada to nismo ni razmatrali a kamoli spremali..
Pa to i ja pokusavam da napisem.... da ne pricamo o nekim "paketima zemalja"... Ili oni nece nas da ubace iz nekog razumnog razloga (zasto ne napise razlog) ili nerazumnog ili nasi nisu bili spremni u ovaj prvi "paket zemalja" pa da krivimo nase ljude koji su se tada pitali ....
Mi se da ne kazem sprdamo jer je ruzno ali upoređujemo Albaniju sa nama. Albanija je možda nekad bila za loša poređenja ali je Albanija danas mnogo ispred nas htijeli mi to ili ne. A što se Bosne tiče oni su tek zaostali totalno (krađa, korupcija, mafija, međusobna mržnja) ali morate te znati jedu stvar, Amerika je ušla u BiH poslije rata pa je sve to i uticalo na dobijanje PP to je neko moje mišljenje. Viđećete Kosovo kad sledeće godine upane na PayPal :-)
Pa nego ko je kriv nego drzava i odgovorni za taj dio.. jer nema toga paypal "nece", nego imas vec propisane uslove, pa kad zadovoljis uleces u pp sa grupicom drugih koji su zadovoljili.. a nema toga "nece" , ne svidjaju nam se..
Svidja mi se ova konstruktivna rasprava o vujici & co, a nije vrijedan ni slova
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Ja korstim PAYPAL vec duze vrijeme bez problema sa virtualnom ˝entropay˝ karticom.
Imali dje pojasnjen postupak kako to ide sa entropay karticom?
povezivanje ili otvaranje entropay?
f6
ocu da trgujem preko ebay-a sa tom "entropay" forom. Sto kako dje koliko kad cime?![]()
eo i ja trazim dako se neko smiluje da objasni![]()
entropay otvaras i vezes ga sa tvojom pravom karticom. is samo punis novcem entropay. kasnije otvaras paypal i vezes ga sa entropay. on ce sam povlaciti novac sa entropay-a koliko treba. nikad preko.
znaci kupis na ebay-u nesto, na checkout ti trazi paypal ukucas paypal mail i pass, on povuce novac sa entropay-a (koju si ti pretohno napunio sa novcem koliko je trebalo) i kraj![]()
f6
treba da otvaram nalog i na paypal?
Nesto si mi zbrzio ovu proceduru, ocekivao sam kao prvi post ovog topica![]()
entropay ti uzima procenat
Njak Njak Njak
nije strasno.meni je na one 26e bilo 28 ukupno.![]()
izvini za zbrzavanje ovo bi uopsteno.objasnio sam to nedje fino potrazi moje postove na ovu temu
f6
Kartica > entropay > Virtuelna kartica > PayPal <> eBay
Ovo ce da vam radi (uz velike entropay provizije) dok god vas paypal ne provali.
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
e sad me interesuje jos ovo radili ona payza (alert pay) za crnu goru ?
Velike = 4.95%, što je sasvim prihvatljivo s obzirom na to da drugačije ne može.
I entropay i virtuelna kartica su jedan korak, dakle sa regularne kartice dopunjavate entropay karticu, i onda kada ste registrovali-uvezali paypal sa entropay karticom, kupujete sa paypalom.
Payza radi u CG: https://www.payza.com/features/local-payment-options
Last edited by Adriatic; 22-08-12 at 17:30.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks