Originally Posted by
-_-
Sto se nekih stvari tice, nije toliko ni bitno hoce li dati ili nece koliko bi bilo da se taj blok koji on zastupa raskrinka i da se ogoli.
Koliko znam, sam Darvin je rekao da ce njegova teorija pasti u vodu i biti neodrziva ukoliko se ne nadju prelazni oblici.
Koliko ja znam, ona je i dalje ostala samo teorija, a ukoliko je istina da postoje prelazni oblici koji je potvrduju, kako to onda da je jos uvijek samo teorija?
Da li je moguce da ti jos nije uslo u glavu?
Naucna teorija nije isto sto i hipoteza! Utuvi to vec jednom u glavu! Jesi li ikad cuo za homonim? Samo zato sto znas za jedno znacenje rijeci teorija, ne znaci da ta rijec nema drugo znacenje u nekom drugom kontekstu. Najprostije receno, naucna teorija je skup saznanja, dokaza i cinjenica o jednoj naucnoj oblasti.
Evo ti i definicija na engleskom
The formal scientific definition of theory is quite different from the everyday meaning of the word. It refers to a comprehensive explanation of some aspect of nature that is supported by a vast body of evidence. Many scientific theories are so well established that no new evidence is likely to alter them substantially. For example, no new evidence will demonstrate that the Earth does not orbit around the sun (heliocentric theory), or that living things are not made of cells (cell theory), that matter is not composed of atoms, or that the surface of the Earth is not divided into solid plates that have moved over geological timescales (the theory of plate tectonics)...One of the most useful properties of scientific theories is that they can be used to make predictions about natural events or phenomena that have not yet been observed
E sad, teorija evolucije je teorija zato sto si ti ili nesposoban da shvatis sta znaci naucna teorija ili nisi uopste ni zainteresovan za intelektualnu rasparavu vec samo pokusavas da forsiras svoj stav koji je zasnovan na neznanju i nerazumijevanju.

Originally Posted by
-_-
Zemlja postoji oko 4.500.000.000 godina, ako se ne varam? Barem tako kaze nauka.
Ne mrarmo posmatrati taj neki virus koji je danas poceo da mutira i cekati da mutira u zeca ili jelena. Trebalo bi za ovih 4.500.000.000 godina imamo masu prelaznih oblika koji su startali kao virus a sad su na pola puta u nesto drugo?! Ukoliko znas potrebene dijelove ovoga o cemu pises, onda vjerovatno znas nesto sto je kreacionistima kojima su potrebni ovakvi dolazi promaklo. MOzda ne bi bilo lose da im dostavis neki od dokaza kojima raspolazes?!? To je najbolji nacin da sebe a i ostale razuvjeris od toga da li si u pravu ili si u krivu?! Ja ili bilo ko od forumasa sta god da ti kazemo, ne pije vode, jel' tako? Iskreno, ja jos uvijek sumnjam da raspolazes nekim znanjem koje je promaklo ostatku svjetske naucne zajednice. Moje uvjerenje je blize tome da je to neka tvoja fix ideja oko koje si razradio neko vlastito misljenje na osnovu kojeg uvjeravas sam sebe u krajnju istinitost istog.
Kao sto sam rekao, i kao sto svi racionalni ljudi na planeti vec znaju, evolucija je dokazana. Zasto bi neko tebi ovdje iznosio dokaze koji potvrdjuju teoriju evolucije? Da te stvarno zanima ISTINA, ti bi te dokaze sam nasao. Jer postoje. Ali ti to ne znas jer tebe to i ne zanima. Kosi se sa tvojim primitivnim ubjedjenjima i rusi tvoj iracionalni pogled na svijet koji ti prija. S obzirom na to da je evolucija cinjenica niko tebi ne mora nista da dokazuje. Ti si taj koji treba da dokaze da se evolucija nije desila. Srecno sa time.
Last edited by VanjaTheMan; 12-08-12 at 22:33.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
Bookmarks