Page 316 of 666 FirstFirst ... 216266306312313314315316317318319320326366416 ... LastLast
Results 7,876 to 7,900 of 16635

Thread: Iz raznih novina II

Thanks Thanks Given 
    1,486
    Thanks Thanks Received 
    5,931
    Thanked in
    2,790 Posts

U Budvi seks za svačiji džep

CDM/Dnevne novine

U Crnoj Gori ne postoji elitna prostitucija, niti je ima u školama, ne postoji organizovana grupa makroa, niti ima agencije za poslovnu pratnju, a uglavnom žene prodaju svoje tijelo zbog teškog materijalnog položaja.

Cijene usluga variraju

To je rezime odgovora koje su Dnevne novine dobile od Uprave policije istražujući sve rašireniju pojavu prostitucije u turističkim centrima, posebno elitnu -jahting prostituciju. Međutim, prema nezvaničnim informacijama, u Budvi se vrlo lako može doći do žena i djevojaka koje pružaju seksualne usluge po cijeni od 10 eura, pa sve do elitne prostitucije za koju treba izdvojiti po nekoliko hiljada eura.
    A priča o prostituciji uvijek biva aktuelizovana dolaskom ljetnje sezone, kada u primorske gradove, uglavnom Budvu, dolazi na desetine djevojka i muškaraca koji, prodajući svoje tijelo zarađuju "lijepe" svote novca.
    Činjenica da se na privatnim žurkama i popularnim mjestima mogu vidjeti prelijepe djevojke, čije se prisustvo obično objašnjava pojmom hostese, starlete, ili gogo igračice, upravo pod maskom takvih angažmana, gotovo je uvijek prikrivena prostitucija.
    Uprava policije je tokom prošle i ove godine podnijela ukupno tri krivične prijave zbog posredovanja u prostituciji i to protiv ukupno 11 osoba, od kojih je deset muškaraca i jedna žena.
    "Shodno procesuiranim predmeta, utvrđeno je da iza poslova prostitucije stoje manje ad-hok grupe ili pojednici. Ne postoje registrovani slučajevi prostitucije u školama. Motiv za bavljenje prostitucijom je isključivo novac, a razlog teška materijalna situacija ili zavisnost od psihoaktivnih supstanci. Ne postoje registrovane agencije za poslovnu pratnju. Kada je riječ o prosječnoj starosti osoba koje se bave prostitucijom, ona se uglavnom odnosi na osobe starosne dobi od oko 25 godina. Ne postoje registrovani slučajevi porodičnog bavljenja prostitucijom, u naznačenom periodu", naveli su iz Uprave policije.
    Priča o prostituciji u Budvi, možda je inicirana još prije deceniju i po, kada je u centru grada otvorena i prva javna kuća. Istina, lokal je bio registrovan kao noćni klub, za koji je bila javna tajna da se za novac mogu dobiti i seksualne usluge. Tivat se, još od početka izgradnje nautičkog naselja Porto Montenegro sve češće pominje kao mjesto jahting prostitucije, a takav glas 'bije' i Budvu.
    Gradom kolaju priče o lijepim djevojkama koje su česte gošće na jahtama. Upravo skupocjene jahte pravi su magnet za prostituciju, pa osim djevojaka, sve popularnija je i 'gay' prostitucija. Iako registrovane kao modne agencije u zemljama nekadašnje Jugoslavije, mnoge djevojke i momci, bivaju preko njih angažovani da budu gosti na zabavama.
    A cijene usluga variraju. Od 50 eura, što se računa najnižim oblikom prostitucije do 500 eura za sat, što je tarifa djevojaka i momaka iz redova elitne prostitucije. Kažu, ima ih i koji svoje usluge naplaćuju skuplje. Ipak, o svemu ovome se, kao po pravilu, ćuti.
    Osoba koje kontroliše i naplaćuje novac od prostitucije može se tretirati i kao trgovac ljudima, što zbog specifičnosti samog djela zavisi od niza okolnosti, koje cijeni nadležni državni tužilac, odnosno kvalifikuje krivično djelo.
    "Za krivično djelo posredovanje u vršenju prostitucije propisane su rigorozne kazne. Ko navodi ili podstiče drugog na prostituciju ili učestvuje u predaji nekog lica drugome radi vršenja prostitucije, ili ko putem sredstava javnog informisanja i drugih sličnih sredstava propagira ili reklamira prostituciju, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine. Ako je djelo izvršeno prema maloljetnoj osobi, kazna je od jedne do deset godina. S obzirom da u najčešćem broju slučajeva krivično djelo nije prijavljeno, već se otkriva na osnovu operativnih saznanja koje prikupe službenici Uprave policije, može se reći da je otkrivanje ove vrste krivičnih djela otežano. Tome doprinosi i činjenica da akteri samog djela ne žele da sarađuju sa policijom i pravosudnim organima, već negiraju postojanje istog, iz razloga javnosti kasnijeg postupka, odnosno izbjegavanja zakonske odgovornosti", naveli su iz Uprave policije.
    The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Kad ima za svaciji dzep moze li na kredit?

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

"pa sve do elitne prostitucije za koju treba izdvojiti po nekoliko hiljada eura."

ni da sidu lijece...
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Japancu na putu oko sveta ukrali bicikl u Beogradu

Posle pređenih skoro 20.000 kilometara biciklom na putu oko sveta, Japanac Rio Asadži nije mogao ni da pretpostavi da će mu bicikl biti ukraden u Beogradu. Dok je boravio u šoping-centru "Ušće", uredno privezani bicikl "panasonik" je ukraden.

Japanac Rio Asadži koji je na put oko sveta krenuo iz Južne Afrike i do sada prešao blizu 20.000 kilometara, najveću neprijatnost doživeo je u Beogradu gde mu je ukraden bicikl. Asadži kaže da mu je bicikl, koji je uredno zaključao, ukraden ispred šoping-centra "Ušće" pre devet dana.

Prema njegovim rečima, u tržnom centru je proveo samo dvadeset minuta, a kada se vratio bicikl nije više bio tu.

- Odmah sam krađu prijavio policiji, a o ovom neprijatnom događaju obavestio sam i ambasadu Japana - kaže Asadži.

Kako Asadži ističe, reč je o crnom biciklu marke "panasonik", koji se može kupiti samo u njegovoj domovini.

Asadži kaže da će u Beogradu ostati još nekoliko nedelja u nadi da će bicikl biti pronađen.

Asadži je u međuvremenu na svom Facebook nalogu objavio da je u policiji saznao da su sigurnosne kamere snimile lopova i da je reč o čoveku koji je od ranije poznat policiji.

- Sigurno to ne znači da ću odmah dobiti svoj bicikl nazad, ali se svakako nadam. Policija i japanska ambasada su stalno u kontaktu, a u hostelu gde sam odseo su vrlo pažljivi prema meni. Veoma cenim to - napisao je Japanac na svom Facebook profilu.

Crazy isn't being broken or swallowing a dark secret. It's you or me amplified.

Katjon vazda :)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

On će da putuje po svijetu, a ja da nemam biciklo...a vala nećeš..i mi poneku spretnost za trku imamo...pa neka ti ambasada i MUP kupe drugo !
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    2,332
    Thanks Thanks Received 
    2,094
    Thanked in
    946 Posts

Nekadašnji predsjednik Srpske radikalne stranke za Crnu Goru Aćim Višnjić pristupio je Demokratskom frontu. On je izjavio da novoformirani antirežimski savez opozicionih činilaca obavezuje sve moralne i zdravorazumne ljude da mu pristupe, prenosi portal IN4S.
    “Samo na taj način moguće je spriječiti izbornu krađu i pobijediti režim“, kazao je Višnjić. On je dodao još i da se svi pojedinci ili stranke i strančice koji budu pametovali i opstruirali ovaj pokret jasno legitimišu kao režimski legionari. “ Na članovima tih partija i partijica je da ne glasaju za takozvane svoje stranke, već za opozicioni front. Iskustvo DOS-a iz Srbije pokazalo je kako se ruši režim. Kao pripadnik srpske nacije opominjem Srbe u vladajućim partijama da iskoriste priliku i da glasaju protiv režima, da se iskupe za grijehe, a na parlamentarnim strankama je da ne dozvole krađu, već toliko prepoznatu na svim dosadašnjim izborima”- rekao je Aćim Višnjić, na jučerašnjoj konferenciji za medije održanoj u Nikšiću.
    Prije Višnjića Demokratskom frontu su pristupili i Janko Vučinić, student Ognjen Jovović i stranka penzionera.

http://www.portalanalitika.me/politi...om-frontu.html

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Cus student Ognjen Jovovic ahahaha. E pa kakvim likovima se kod nas daje na znacaju, stvarno komedija.
    Crazy isn't being broken or swallowing a dark secret. It's you or me amplified.

Katjon vazda :)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Kako su krenuli taj front ce se jos nazvati "od zla oca i jos gore majke"

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Bogomi se ovi ljudi bore da dodju do poslaničkih plata koje im garantuju stabilan izvor prihoda 4 godine
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

fali im Boro Miranovic...kuku Acima doveli..............................auuuuuu....... ..........

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Delpopolo: Moja krv je crnogorska

Olimpijsko selo je mjesto koje okuplja šampione i u kome se pričaju najljepše sportske, ali i životne priče.

Tweet Widget
    Google Plus One
    E-mail Ostalo

Current Size: 100%

foto: OKCG

Priča Nika Delpopola je jedna od takvih. Nik je američki džudista, crnogorske krvi. Rođen je 8. februara 1989. godine u Nikšiću, ali ga je sudbina odvela daleko od domovine. Roditelji su ga napustili, ostavili u sirotištu, da bi ga kao dvogodišnjaka usvojili Dominik i Džojs Delpopolo.
    Njegova priča bila je interesantna britanskom BBC-ju, a Nik je sada prvi put priča crnogorskim medijima…
    - To je moja priča, to je moj život, koji me sve više vuče ka Crnoj Gori. Pet puta sam bio u zemlji u kojoj sam rođen, sa mojim roditeljima, koji nikada nisu krili istinu od mene. Prije dvije godine, kada sam bio posljednji put, video sam mog biološkog oca, ali mu nisam prišao, nisam mu rekao da sam ja njegov sin – priča Nik.
    Zašto?
    - Pošli smo u Nikšić, raspitali se, dali informacije koje smo imali i došli do njega. Vidio sam ga iz automobila, stajali smo ispred njegove kuće, gledao nas je, a siguran sam da je znao ko smo i ko sam ja. Nije, međutim, bio prijateljski raspoložen, vidjelo se to. Uostalom, Nikšić je mali grad, sigurno mu je neko rekao da je došla američka porodica i da se raspituje o njemu. Ja nisam želio da izađem tek tako i kažem mu – zdravo, ja sam tvoj sin.
    Nik neće odustati…
    - Ne, nikako. Prvo ću mu poslati pošiljku sa snimcima mojih borbi, sa mojom biografijom, kako bi vidio kakav je njegov sin, šta je uradio u životu, čime se bavi. Zahvalan sam sada i crnogorskim medijima što će me predstaviti mom ocu. Želim da uspostavim odnos sa njim, da se upoznamo, pričamo… Ako on prihvati moj poziv, vratiću se, a onda ću potražiti moju biološku majku.
    Nik je čvrsto vezan za Crnu Goru, ali, kako kaže, i sve zemlje bivše Jugoslavije, jer je i njegov otac Dominik porijeklom sa ovih prostora.
    - On je uvijek držao do svog porijekla, do bivše Jugoslavije. Uvijek sam slušao muziku, jeo hranu, znao i neke običaje sa tog prostora. Ipak, Crna Gora je nešto posebno za mene, moja krv je crnogorska. Svaki put sam uživao u Crnoj Gori – more je predivno, ljudi su sjajni… Osjećam da je to moje, da pripadam tamo... Želim da upoznam što više ljudi, sve sportiste koji su tu u Londonu, da se zbližim sa Srđanom Mrvaljevićem, da treniram sa njim…
    Na kraju emotivna poruka…
    - Ja jesam američki državljanin, ja tamo živim, tako sam odrastao, na mojoj trenerci piše USA, ali znam odakle sam i gdje sam rođen. Boriću se u Londonu i na svim takmičenjima, i za Ameriku i za Crnu Goru, podjednako, to budite sigurni. Kao da sam dio crnogorskog tima!
    Nik će u nedjelju izaći na tatami u kategoriji do 73 kilograma. Kaže da je zadovoljan žrijebom i da vjeruje da može čak i do medalje. Ako je osvoji, obećao je da će je donijeti u Crnu Goru!
    tekst: OKCG

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Po ovome ispada da je njegov očuh zapravo dijete neke Jugoslovenke jer mi nikako ne ulazi u glavu kako je Delpopolo sa ovih prostora ??? U svakom slučaju priča je toliko zapetljana da zbilja konfuzno djeluje nego nadam se da će imati svoju opširnu varijantu kako bi mnoge stvari bile jasnije
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Priznaćeš da je bolje za Rusku djecu nego za Američke nosače aviona ... šalim se ... a ima ih masu nema priče i ako su samo ovo zauzeli mi smo super prošli
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

http://www.b92.net/info/vesti/index....&nav_id=630655

Nevjerovatno kakvi se sve primati vrzmaju po ovoj drzavi.
    Deserve's got nothing to do with it.

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Quote Originally Posted by Recordare88 View Post

Vjerovatno da ne dolazi ogroman broj ljudi jer npr. u ovo Etno selo što sam bio situacija je potpuno drugačija priča ... možda je zbog jezera ko će ga znaT

deuscroix

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Recordare88 View Post

amebe brate.protozoe.paralelopipedi :cap.Hadok:
    "Napišite da sam crnogorski nacionalista i da Srbi ne mogu da jedu kod mene"
    kakav mercenary brate...ovo ni Ajhman zborio nije

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Toliko o tome da kod nas nema nacionalista, sovinista. A to su oni isti iz 1993-te kad su Amfilohija ''cascavali lijepim rijecima''. Ljudine bre.
    Eto zato nisam htio u liberale.
    Last edited by autodijagnostika; 30-07-12 at 10:34.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by autodijagnostika View Post
    Toliko o tome da kod nas nema nacionalista, sovinista. A to su oni isti iz 1993-te kad su Amfilohija ''cascavali lijepim rijecima''. Ljudine bre.
    Kad ne biste uzeli svaku nesrecu da iskoristite politicki ne bi to bili vi. Amfilohija i treba cascavati, ali obrusiti se na dve zene sa decom zbog njihove nacionalnosti je primitivizam i nacionalizam. Ovaj covek je sramota za Crnogorce.

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Quote Originally Posted by autodijagnostika View Post
    Ne može se pominjat 93 godina pa sve do novog milenijuma jer je tada nacionalizam bio kao hrana na cijelom Balkanu ali danas u 2012 godinu svi su napravili otklon od te pogubne politike koja ne samo da je odnijela ljudeske živote nego je i uništila onu prelijepu zemlju koja je pružala šansu za svakoga
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

hoce li kadija popiti neku tuzbu?

samo da ne bude kadija te tuzi, kadija ti sudi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Beogradjanin View Post
    Kad ne biste uzeli svaku nesrecu da iskoristite politicki ne bi to bili vi. Amfilohija i treba cascavati, ali obrusiti se na dve zene sa decom zbog njihove nacionalnosti je primitivizam i nacionalizam. Ovaj covek je sramota za Crnogorce.
    a isto rade i jedna i druga strana,godinama (moj subjektivni osjecaj - milenijumima)...licno poznajem ovakvih i Crnogoraca i Srba i Hrvata...a znate sto se desi kad je su u drustvu istomisljenici? krene prepucavanje ko je veci Crnogorac/Srbin/Hrvat...sto mi je i zgadilo svaki oblik nacionalizma kad sam imao 15 godina (prije toga nisam mnogo razmisljao o tome)
    Dobro si rekao - nesreca. Ali to su tipovi ljudi - takav mozak da nije nacionalista, zadriga bi u neki drugi oblik fundamentalizma...ljudi zatvorenog i ogranicenog uma.

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Quote Originally Posted by istorijska licnost View Post
    hoce li kadija popiti neku tuzbu?

samo da ne bude kadija te tuzi, kadija ti sudi
    A okle znaš da priča nije izmišljena??? Ne kažem ja da b92 nije zbog svoje objektivnosti bila na udaru Srbijanske javnosti do te mjere da se samo čekala neka vijest kako su dignuti u vazduhu ali opet bilo koji oblik zarade novca preko sredstava javnog informisanja vuče za sobom želju ka "senzacijom" pa je pola toga neka insinuacija ali da sačekamo Kadiju što će on reć povodom svega ovoga ako on uopšte mari za tim
    ps: nisam siguran ali mislim da je ovaj čovjek bio zagovornik da se ne naplaćuje put prema Njegušima što je pohvalno
    deuscroix

Page 316 of 666 FirstFirst ... 216266306312313314315316317318319320326366416 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)