Koliko ljudi pogine tako sto ih neka budala udari jer je isao 80, 90 km/h? Ni to ogranicenje od 50km/h ti ne garantuje zivot, ako te neko udari. Jedino sto ima vise vremena da zakoci, al valjda i ti kao pjesak trebas da imas neku procjenu kojom brzinom se krece auto, da li mozes normalno preci ulicu i da li je prelazis na PJESACKOM prelazu ili je prelazis na nekom mjestu dje nema zastitne ograde jer su gradjani poput tebe isjekli da bi skratili sebi put za nekih 50 metara kao sto je u baru, bulevar ima u duzini nekih 150-200 metara uzduz bulevara je neko rastinje i ograda, na pocetku i na kraju bulevara su pjesacki prelazi, al dzabe kad su ti posteni gradjani izrezali dio ograde i izlecu ti iz tog zbunja pretrcavajuci ulicu tamo dje nije predvidjeno, i to je kaznjivo, zar ne? I sad ja trebam da pazim na takve, koji ne mogu 50 metara da prepjesace, nego izlecu sa svih strana?
Prije 3-4 dana u budvi, kod akva parka, na pjesackom mi stajemo da bi propustili nekog momka i on krece da prelazi, a auto koje ide drugom trakom u istom smjeru, prosao je pored njega kao da ga nije ni bilo, nekom brzinom od 70km/h, svajcarac je bio, i da ovaj pjesak nije ispratio tu budalu, nego da je blejao nedje okolo danas mozda ne bi bio ziv, vjerovatno bi on bio u pravu, al je*es pravo ako si pod zemljom.
Prije nekih 10-15 dana udarise jednog djecaka, svi koji su bili tu, a bilo ih je dosta rekli su da se auto kretalo sporo, oko 40km/h i da vozac nije nista kriv, jer je mali prelazio ulicu do trafike i u povratku nije gledao da li neko nailazi ili ne, samo je krenuo da pretrci ulicu, ovaj ga je udario, mali je bio u komi 2 ili 3 dana.
Znaci kao sto treba biti savjestan vozac, tako treba biti i savjestan pjesak i ne zjevati okolo.
I ne rece mi - Jesi li ikad prekoracio ogranicenje za 15, 20, 30 km/h?

Reply With Quote

Bookmarks