Page 133 of 825 FirstFirst ... 3383123129130131132133134135136137143183233633 ... LastLast
Results 3,301 to 3,325 of 20625

Thread: Saobracajne Kazne

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    4 Posts

Quote Originally Posted by ^izzy^ View Post
    E ako cu se trkat sa puntom 1.7 (oko 60 hp) koji jedva 150km/h hvata po tim bulevarima ti reci, nisam od takvih, a i nemam auto za trke... Nego da nisi ti u civilu ovde? Posto vas ima i po forumima koliko hoces...
    Inace sto se tice te policije, vozio sam i brze i u po' bijela dana, pa ne ubih nikog, a te policije koliko god da ima nikad ih nije dosta, da sam isao po tom bulevaru 150 pa i da mi drzis neki govor, a ovako sva tvoja prica pada u vodu... Ti nikad nisi prekoracio ogranicenje?
    A i ovde ne govorim o tome, vozicu i vozim kako mislim da treba, nego o aljkavosti nasih policajaca i ostalih iz mupa, od kojih cekam vozacku duze od 20 dana, u drugim drzavama bih vjerovatno mogao i da ih tuzim i da uzmem nesto od drzave, od ove niti imas sto uzet, niti bi sto postigao, no bi oni uzeli nesto od mene vjerovatno...
    Morao bih napravit anketu, da li sam plavac ili nijesam. Ja da znam, nijesam.
    Da ti drzim neki govor, ne pada mi na pamet, samo konstatujem na osnovu tvog citata i skrecem ti paznju na znakove. (Kako god da su postavljeni, najzajebaniji su u naseljenim mjestima. Ako si prosao kroz Gorazde prije jedno 5-6 godina, znao bi o cemu pricam. A plavci su isti i u Bih, Srb i MNE).
    Ja sam govorio u kontekstu vozaca ili setaca, zbog cega bih volio da budem informisan o prisutnosti onih koji razmisljaju kako "nema zive duse na put, moze se komotno vozit" a onda ... nesto "izlete na put" i "neprilagodjena brzina uslovima na putu". Jer, ja zbog sebe i familije, moram izbjegavati rute kuda idu oni koji tako razmisljaju. Crnjak, zar ne?
    Da su samo plavci aljkavi, dje bi nasoj sreci bio kraj....
    " Damn the cargo, we'll be on our way tonight "

Thanks Thanks Given 
    1,905
    Thanks Thanks Received 
    1,869
    Thanked in
    770 Posts

Quote Originally Posted by Njivice_Orano_Nepreorano View Post
    Morao bih napravit anketu, da li sam plavac ili nijesam. Ja da znam, nijesam.
    Da ti drzim neki govor, ne pada mi na pamet, samo konstatujem na osnovu tvog citata i skrecem ti paznju na znakove. (Kako god da su postavljeni, najzajebaniji su u naseljenim mjestima. Ako si prosao kroz Gorazde prije jedno 5-6 godina, znao bi o cemu pricam. A plavci su isti i u Bih, Srb i MNE).
    Ja sam govorio u kontekstu vozaca ili setaca, zbog cega bih volio da budem informisan o prisutnosti onih koji razmisljaju kako "nema zive duse na put, moze se komotno vozit" a onda ... nesto "izlete na put" i "neprilagodjena brzina uslovima na putu". Jer, ja zbog sebe i familije, moram izbjegavati rute kuda idu oni koji tako razmisljaju. Crnjak, zar ne?
    Da su samo plavci aljkavi, dje bi nasoj sreci bio kraj....
    Koliko ljudi pogine tako sto ih neka budala udari jer je isao 80, 90 km/h? Ni to ogranicenje od 50km/h ti ne garantuje zivot, ako te neko udari. Jedino sto ima vise vremena da zakoci, al valjda i ti kao pjesak trebas da imas neku procjenu kojom brzinom se krece auto, da li mozes normalno preci ulicu i da li je prelazis na PJESACKOM prelazu ili je prelazis na nekom mjestu dje nema zastitne ograde jer su gradjani poput tebe isjekli da bi skratili sebi put za nekih 50 metara kao sto je u baru, bulevar ima u duzini nekih 150-200 metara uzduz bulevara je neko rastinje i ograda, na pocetku i na kraju bulevara su pjesacki prelazi, al dzabe kad su ti posteni gradjani izrezali dio ograde i izlecu ti iz tog zbunja pretrcavajuci ulicu tamo dje nije predvidjeno, i to je kaznjivo, zar ne? I sad ja trebam da pazim na takve, koji ne mogu 50 metara da prepjesace, nego izlecu sa svih strana?
    Prije 3-4 dana u budvi, kod akva parka, na pjesackom mi stajemo da bi propustili nekog momka i on krece da prelazi, a auto koje ide drugom trakom u istom smjeru, prosao je pored njega kao da ga nije ni bilo, nekom brzinom od 70km/h, svajcarac je bio, i da ovaj pjesak nije ispratio tu budalu, nego da je blejao nedje okolo danas mozda ne bi bio ziv, vjerovatno bi on bio u pravu, al je*es pravo ako si pod zemljom.
    Prije nekih 10-15 dana udarise jednog djecaka, svi koji su bili tu, a bilo ih je dosta rekli su da se auto kretalo sporo, oko 40km/h i da vozac nije nista kriv, jer je mali prelazio ulicu do trafike i u povratku nije gledao da li neko nailazi ili ne, samo je krenuo da pretrci ulicu, ovaj ga je udario, mali je bio u komi 2 ili 3 dana.
    Znaci kao sto treba biti savjestan vozac, tako treba biti i savjestan pjesak i ne zjevati okolo.
    I ne rece mi - Jesi li ikad prekoracio ogranicenje za 15, 20, 30 km/h?
    Quote Originally Posted by Biznismen Podgorica View Post
    Oli da se kladimo ti das 50e a ja cu 200e.
    Ako ne prodje ti imas 200e.. :wink:

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    4 Posts

I ne rece mi - Jesi li ikad prekoracio ogranicenje za 15, 20, 30 km/h?
    U naseljenom mjestu - NE!
    Skole siroko zaobilazim u sirokom luku (koliko god je moguce) zbog pjesaka/djece (da mi ne istrce). Kod autobuskih stajalista obavezno usporim (svi koji voze po Novome znaju zasto ovo pominjemm svi koji su vozili po Beogradu/Kragujevcu isto znaju), i onda se nadju zivahni vozaci kojima sirena brze radi od mozga (i nerijetko krenu u preticanje pa odustanu, ali ima izuzetaka - koje bi trebalo zestoko rebnuti).
    I, sad si naveo pjesake kao opasnost ! A vozaci su manja opasnost ? Stetu koju napravi vozac mentaliteta pominjanih sjekaca zica, je neuporediva sa stetom pomenutog schredera zica. I to si pomenuo sa onim iz svice sto je zurio za albaniju/tursku.

Thanks Thanks Given 
    1,713
    Thanks Thanks Received 
    597
    Thanked in
    448 Posts

Ovo je najveca glupost u starom ZOBS (koji se i dalje primjenjuje):

Član 57
    Na javnom putu van naselja vozač je dužan da, uvijek kada za to postoji mogućnost, zaustavi ili parkira vozilo van kolovoza.
    Na srecu ovo je preformulisano u novom zakonu, jer ako ne stanete na svakom prosirenju... po ovom clanu (tj. 308) uvijek bi mogli da nas kazne (20 eur).
    Last edited by Sale; 28-07-12 at 11:14.

Thanks Thanks Given 
    861
    Thanks Thanks Received 
    2,908
    Thanked in
    1,350 Posts

pa normalno da su ga preformulisali, jer ranije niko nikad nije htio da se skloni (cast prerijetkim slucajevima)....

ja ljeti cesto idem prema zabljaku...i svi znate kakav je put od savnika do tunela prema niksicu...i koliko mjesta za preticanje nudi, narocito strancima koji ne poznaju put... e pa desavalo se da ovi iz savnika ili zabljaka namjerno voze sijeno i sl..i to buvalno 20-30km/h i da naprave kolone nepregledne... a niko ne smiej da pretekne... a oni e zivi ne bi sklonili...

Thanks Thanks Given 
    1,905
    Thanks Thanks Received 
    1,869
    Thanked in
    770 Posts

Quote Originally Posted by Njivice_Orano_Nepreorano View Post
    U naseljenom mjestu - NE!
    Skole siroko zaobilazim u sirokom luku (koliko god je moguce) zbog pjesaka/djece (da mi ne istrce). Kod autobuskih stajalista obavezno usporim (svi koji voze po Novome znaju zasto ovo pominjemm svi koji su vozili po Beogradu/Kragujevcu isto znaju), i onda se nadju zivahni vozaci kojima sirena brze radi od mozga (i nerijetko krenu u preticanje pa odustanu, ali ima izuzetaka - koje bi trebalo zestoko rebnuti).
    I, sad si naveo pjesake kao opasnost ! A vozaci su manja opasnost ? Stetu koju napravi vozac mentaliteta pominjanih sjekaca zica, je neuporediva sa stetom pomenutog schredera zica. I to si pomenuo sa onim iz svice sto je zurio za albaniju/tursku.
    Treba ovoj drzavi vise savjesnih gradjana kao sto si ti, da su svi takvi, evropa bi bila 50 godina iza nas

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Njivice za presjednika!

Thanks Thanks Given 
    2,103
    Thanks Thanks Received 
    3,758
    Thanked in
    1,582 Posts

bio do kolasina danas. dje su patrole.pogodice te. prije kolasine onamo oko pumpe dje fataju na 40ogranicenje (kod one S krivine) i dje jos? pa naravno bioce kod skole. ogranicenje je 40.

e to je nase preventivno djelovanje...
    f6

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

pazi,njima nije cilj da uspostave red u saobracaju,JEDINI cilj im je da ODUZMU VOZACKU i nista drugo,rijetko te ko zauztavi za prekoracenje 10-25,al na 30 odma iskace

Thanks Thanks Given 
    1,905
    Thanks Thanks Received 
    1,869
    Thanked in
    770 Posts

pa oni ne znaju da opomenu, samo da oduzimaju...
    npr kad su me prvi put zaustavili prosao sam kroz zuto motorom i kaze on meni prosao si kroz crveno, ja rekoh nisam nego kroz zuto, on meni kroz crveno, ja njemu kroz zuto i on kaze "pa dobro mi smo tu da opomenemo, evo gledaj sad sa mnom na semafor, kad se ovde upali zeleno, tebi se tamo upali crveno" o.O ne seeeriiiiiiiiiiiiiiii
    Last edited by ^izzy^; 28-07-12 at 19:02.

Thanks Thanks Given 
    159
    Thanks Thanks Received 
    135
    Thanked in
    70 Posts

Quote Originally Posted by John Cena View Post
    pazi,njima nije cilj da uspostave red u saobracaju,JEDINI cilj im je da ODUZMU VOZACKU i nista drugo,rijetko te ko zauztavi za prekoracenje 10-25,al na 30 odma iskace
    I da pune budzet drzavi! Mora neko finansirati njihove putesestvije i vracati kamate!

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

da ne pominjeno slupane presretace i unistena oprema?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Vidjeh nocas mercedesa e klasu na semafore kod premiera u Podgoricu tablice: BP AG 251

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

u 00:10 nema zive duse, bar ja ne primjetih nekog, sem policajca iza auta u borove, inace salju postom za sup, po opstinama... u beograd dje je prenaseljeno vozit 50 je isto kao namigivanje djevojci, ali u mraku, tako da ta prica o naseljenom mjestu ne pije vodu, pogotovo ne u 00:00+ i dje imas preglednost od 500 metara i tri trake...
    zajebi malo sad i vožnju i kroz BG... kamere na sve strane... a i kao što neko napisa... đe imaš preglednost od 500m noću???

Thanks Thanks Given 
    1,905
    Thanks Thanks Received 
    1,869
    Thanked in
    770 Posts

Quote Originally Posted by tihii View Post
    zajebi malo sad i vožnju i kroz BG... kamere na sve strane... a i kao što neko napisa... đe imaš preglednost od 500m noću???
    Jos jedan ugledni gradjanin!

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,230
    Thanked in
    1,565 Posts

dje god je osvijetljen put
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Jos jedan ugledni gradjanin!
    Zajebi ugled u saobraćaju, kad koji put platiš kaznu, povedeš malo računa. :-)
    Ne držim se strogo propisa jer je današnji posao svima trka sa vremenom... Ali nekad bolje spriječiti nego liječiti!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    dje god je osvijetljen put
    osvijetljen put = pazi snima se! ;-)

Thanks Thanks Given 
    1,905
    Thanks Thanks Received 
    1,869
    Thanked in
    770 Posts

Zajebi ugled u saobraćaju, kad koji put platiš kaznu, povedeš malo računa. :-)
    Ne držim se strogo propisa jer je današnji posao svima trka sa vremenom... Ali nekad bolje spriječiti nego liječiti!
    Vodim ja racuna ne brini, a kazne neka pisu ovima sto voze jaca auta, nego oni ispune dnevnu dozu kazni i oduzetih vozacki, pa onda idu na to da im se da po 10 eura za kafu...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ako su ovi nasi vladari toliko zavisni od nasih ispada u saobracaju, svi bi propali kad bi vozaci u CG postovali pravila kao ja iako ne vozim bas slabo auto.
    I sa Figom mozes pravit preksaj, i prekoracit brzinu.

Sent from my marble white Samsung Galaxy SIII using Tapatalk!
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Fabia_Elegance! View Post
    Ako su ovi nasi vladari toliko zavisni od nasih ispada u saobracaju, svi bi propali kad bi vozaci u CG postovali pravila kao ja iako ne vozim bas slabo auto.I sa Figom mozes pravit preksaj, i prekoracit brzinu.Sent from my marble white Samsung Galaxy SIII using Tapatalk!
    potpuno si u pravu, mada ponese jače auto, posebno u preticanje!Evo primjera i pitanja za nekog ko se razumije malo bolje! Kolona na spuštanje od CT ka PG, ograničenje 70, a tip vozi 40-45 uz obavezno stiskanje kočnice svakih 2 sekunde, a iza njega šleper! Obiđem obojicu na isprekidanu i odjednom fijifijufijuuuuu, mercedes patrolni! Zaustavi i počinje debata oko toga da li sam preticao kolonu ili ne (nije više od dvoje vozila, a da li je računao prikolicu kao posebno vozilo mi nije odgovorio, već me je upozorio da se ne pravim pametan!!!)A onda je potegao argument da me je zaustavio jer sam izvršio opasan "maneravar" (doslovice tako rečeno) i ugrozio učesnike u saobraćaju!A na pitanje koje vozilo i kojih reg. tablica sam ugrozio i da li je neko pametniji od nas nacrtao isprekidanu i stavio ograničenje 70??? Samo je ćutao!!!A najjači odgovor kad sam ga pitao zašto nije zaustavio vozača koji je napravilo kolonu od 20-tak vozila, odgovorio je "slušaj druže, zašto ga nijesam zaustavio je moja stvar, možda je POČETNIK PA SE BOJI, nego aj ti polako da se ne prepiremo..."

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Kad mi drot kaze: "slušaj druže, zašto ga nijesam zaustavio je moja stvar"...onda ja uzmem dokumenta i idem dalje (idem i bez dokumenta, imam duplikate i boli me).

Dalje, imam feeling da ne smijes da pretices kamion i auto, nego prvo kamion, upanes izmedju onda i auto, ali smijes 2 putnicka. 3+ je kolona.

E sad pazi, vozim dosta i svaki dan naidjem na kolone i bolesnike koji voze 45 tamo gdje je 70-80, i ne preticem - nasi vozaci ne ostavljaju prostora izmedju auta, svi voze u branik...preticem samo kad vidim prostor izmedju prvog i drugog, ili drugog i treceg auta...ako nema prostora onda guslam. Bolje tako nego da platim gorivo/odjecu/stanove/kredite nasim ministrima.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    4 Posts

Quote Originally Posted by Fabia_Elegance! View Post
    nasi vozaci ne ostavljaju prostora izmedju auta, svi voze u branik.
    E stvarno, ko je naucio ljude da voze uz branik ?

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    19 Posts

A nije problem sto vozi uz branik da oce da pretice. Nego je problem kad vozi uz branik a nidje ne mrda, ni ne misli da pretice. Jednom ja vozim oko 70 dje je ogranicenje 60 i lik uz branik znaci da taknem kocnicu udario bi me, i ja kad vidim takve likove nestrpljive usporavam polako i dajem mu prostora da pretice, nista on samo uz branik uz branik ceraj.. E ja fino na jedno 80, a on gas iza mene, i kad je opet bio skroz blizu, tek se priblizava ono skroz a ja maglenke BUP, pozadi ono svjetlo crveno kao da sam kocio, e kad se lik pobo na kocnicu, samo nestade u pozadini, e posle je drzao odstojanje
    17 Al-Isra, 37:
    Ne hodi po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni brda u visinu dostići.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Archi View Post
    A nije problem sto vozi uz branik da oce da pretice. Nego je problem kad vozi uz branik a nidje ne mrda, ni ne misli da pretice. Jednom ja vozim oko 70 dje je ogranicenje 60 i lik uz branik znaci da taknem kocnicu udario bi me, i ja kad vidim takve likove nestrpljive usporavam polako i dajem mu prostora da pretice, nista on samo uz branik uz branik ceraj.. E ja fino na jedno 80, a on gas iza mene, i kad je opet bio skroz blizu, tek se priblizava ono skroz a ja maglenke BUP, pozadi ono svjetlo crveno kao da sam kocio, e kad se lik pobo na kocnicu, samo nestade u pozadini, e posle je drzao odstojanje
    heheh iskusno, moj brat recimo obozava da se pribije uz branik vozacu kad se vozim s njim sve me frka da ovaj ispred ne zakoci naglo
    Viktorija Badza! um zu sehen,dich nacktauf dem Nordpol !

Page 133 of 825 FirstFirst ... 3383123129130131132133134135136137143183233633 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)