Page 129 of 826 FirstFirst ... 2979119125126127128129130131132133139179229629 ... LastLast
Results 3,201 to 3,225 of 20634

Thread: Saobracajne Kazne

Thanks Thanks Given 
    58
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    39 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Nijesi dobio saobraćajnu već samo polisu, koja potvrđuje da si osiguran od autodgovornosti ali ne i da ti je auto tehnički ispravno, pa ako mu se ćefne može na vanredni tehnički da te povede i provjeri ispravnost vozila itd itd......

Jok

tj polisa jeste samo potvrda da si osiguran od autoodgovornosti, onaj racun sto dobijes uz polisu je potvrda da si ti predao sve za registraciju i da si prosao tehnicki (znaci auto je tehnicki ispravno) ALI to nije potvrda da si registrovan, potvrda da si registrovan je kad dobijes saobracajnu (i imas tablice).

Npr situacija, ti sve predas i platis za registraciju, imas te papire, a iz MUP-a kazu da se protiv tog vlasnika vodi neki krivicni postupak...
    Ne registruju auto oni ljudi sa tehnickog, oni samo predaju sve papire, MUP je taj koji registruje auto
    Njak Njak Njak

Thanks Thanks Given 
    3,194
    Thanks Thanks Received 
    3,232
    Thanked in
    1,567 Posts

MUP je dužan da mi isti dan kad predam papire obezbijedi saobraćajnu jer po zakonu registracija važi tačno godinu dana. To što oni kasne po 10ak dana nije moja greška nego njihova ja sam samo klijent. A po zakonu CG za greške radnika firme odgovorna je firma a ne klijent, kraj priče.
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    31
    Thanks Thanks Received 
    986
    Thanked in
    532 Posts

bilo je neki dan na tv...procedura je do 7 dana a toliko ranije mozes da predas,vrate ti staru saobracajnu i dok ne dobijes novu nju koristis...
    doslo vrjeme da se promijeni potpis :)

Thanks Thanks Given 
    12
    Thanks Thanks Received 
    14
    Thanked in
    6 Posts

U Kotor kad registrujes auto vrate ti saobracajnu bez obzira je li istekla registracija ili ne i pri preuzimanju nove vraces staru. I tako ti ja prosle godine posto mi je to bilo mutavo kad me zaustavio policajac u Pg pitam ga za to i pokazem mu polisu sa racunom i potvrdom sa tehnickog i dam mu isteklu saobracajnu, covjek se krstio nije mogao da vjeruje, cak je mislio da sam ja smutio nekako polisu al posto sam mu ja sam pokazao i pitao ga oko toga povjerovao mi je i pustio me

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

hhahaha, ma ovi nasi su legende... dobro te nije pitao i dje ides )
    sent from tabure

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

znaci od grada do grada ka da smo u razlicite drzave, svak tumaci isti zakon kako mu volja. prelijepo, uvijek znas da ne znas na cemu si

Thanks Thanks Given 
    3,576
    Thanks Thanks Received 
    5,940
    Thanked in
    2,857 Posts

Quote Originally Posted by Gorostas View Post
    Jok

tj polisa jeste samo potvrda da si osiguran od autoodgovornosti, onaj racun sto dobijes uz polisu je potvrda da si ti predao sve za registraciju i da si prosao tehnicki (znaci auto je tehnicki ispravno) ALI to nije potvrda da si registrovan, potvrda da si registrovan je kad dobijes saobracajnu (i imas tablice).

Npr situacija, ti sve predas i platis za registraciju, imas te papire, a iz MUP-a kazu da se protiv tog vlasnika vodi neki krivicni postupak...
    Ne registruju auto oni ljudi sa tehnickog, oni samo predaju sve papire, MUP je taj koji registruje auto
    Ja ne rekoh da registruju "oni" sa tehničkog nigdje nego dobro treba nešto i pročitat.
    Ti jesi "prošao" tehnički, ali papire koje računar odštampa nakon što skineš auto sa valjaka se šalje sa ostalom dokumentacijom u MUP i oni bi trebali, da li to rade ne znam, da provjere jesu li parametri zadovoljavajući. Tako da MUP je taj koji izdavanjem saobraćajne dozvole, potvrđuje tehničku ispravnost vozila. U idealnoj varijanti to bi trebalo da je tako. Sad što se prije svašta radilo i štampali se jedni isti papiri za svako auto po defaultu to je drugo. Sad su to kao uredili pa te slikaju dok je auto na valjke da ne bi bilo zloupotreba. Isti taj MUP bi im mogao oduzet licence za tehnički pregled.
    Nijesam čuo da je MUP ikome vratio vozilo da je tehnički neregularno, zato što su firme koje pružaju usluge tehničkog pregleda i registracije prvi filter. I svakako sjutra kad bi se neko pozvao na odgovornost svi bi rekli da je u momentu registracije vozilo bilo tehnički ispravno.
    Šuplje previše ali je tako. Inače tehnički neispravno vozilo je ono koje nema zadovoljavajuće šare na gumama, nema ispravne sve slijalice i pokazivače pravca, kojem ne radi ručna kočnica, koje slabije koči, kojem je slomljena ili napukla šoferšajbna ili neko staklo itd itd. A ovamo ćeš nać autobuse polusipravne kako obavljaju gradski prevoz. Dok se ne desi neka katastrofa a la Bioče, i biće kriv vozač što je pristao da vozi vozilo ako je znao da je neispravno..
    Na žalost, šupljina dosta, a država odnosno zakonopisci nikako da im se posvete.

Quote Originally Posted by NSX View Post
    MUP je dužan da mi isti dan kad predam papire obezbijedi saobraćajnu jer po zakonu registracija važi tačno godinu dana. To što oni kasne po 10ak dana nije moja greška nego njihova ja sam samo klijent. A po zakonu CG za greške radnika firme odgovorna je firma a ne klijent, kraj priče.
    Isti dan? Ma nemoj Pripogledni zakon. Po toj logici i ličnu kartu bi trebao da dobiješ odmah, a ne za 7 dana koliko je zakonski rok.
    I nije to odnos firma klijent, nego državna institucija građanin, a to je moraš priznat velika razlika.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    3,194
    Thanks Thanks Received 
    3,232
    Thanked in
    1,567 Posts

lična karta je drugo, a ovo bi makar trebalo da se dobije isti dan, ne vidim zašto ne bi...
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    3,576
    Thanks Thanks Received 
    5,940
    Thanked in
    2,857 Posts

​Bi trebalo, bi ali nije... U realnosti je drugačije.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

a što piše u dno računa da važi do izdavanja saobraćajne dozvole???

Thanks Thanks Given 
    41
    Thanks Thanks Received 
    692
    Thanked in
    217 Posts

herculesu ja evo 10 dana vozim bez saobracajne i par puta su me zaustavljali dam im fino papir polise i racun od rege i sve je ok. Kaze u redu je prijatno..

To sto neki pokusavaju na fore da zavlace narod mogu da pokusaju i mene (al ne garantujem da ce zadrzat posao).

Thanks Thanks Given 
    58
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    39 Posts

Bronx, dobra volja i razumijevanje je razlog zasto ti ne pisu kaznu za voznju s polisom, po zakonu ti mogu kaznu napisati, ako ne i oduzeti auto, tako da ne pravi se znalac, prvo procitaj zakon.
    Njak Njak Njak

Thanks Thanks Given 
    2,103
    Thanks Thanks Received 
    3,761
    Thanked in
    1,585 Posts

ovako.prilikom potpisivanja kazne imate dvije opcije (na koje bi policajac trebao da vas upozori):
    da potpisete da ne priznajete prekrsaj te da traziti odlucivanje u prekrsajnom postupku
    ili da prihvatate odgovornost i da hocete da platite odmah

fora je ( a ako vec potpisujete a jeste napravili prekrsaj) sto kad trazite ovo prvo onda npr za nenosenje dokumenata 30e ne dodjete na sudjenje pa vam se duplira ili dodjete ali imate troskove(imate u oba slucaja) do kod drugog potpisa vi priznajete kaznu od 30eura i ona ostaje tako nju mozete da platite odmah ili prilikom podizanja nekog od dokumenata,znaci ne duplira se
    f6

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

a mogu li ja da ne potpisem ni jedno ni drugo??? jednostavno se ne slazem sa njima (iako znam da sam ucinio prekrsaj) a necu da idem na sud zbog troskova
    Што на вјеру праву не похули,Што се не хће у ланце везати,То се збјежа у ове планине

Thanks Thanks Given 
    2,103
    Thanks Thanks Received 
    3,761
    Thanked in
    1,585 Posts

ili placas kaznu ili ides na sud.ako na sud ispane da si ti upravu onda troskove placa drzava.
    upravo se ti ne slazes sa njima onda trazis da ides na sud
    f6

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    4 Posts

Latiste se vi registracije i polisa ponovo! Genijalno! A prezvakano evo prije pola godine (nisam bas maher u searchu na forumu, dako se ko drugi potrudi).
    Da ponovim, odradite tehnicki pregled 10 dana prije isteka vazenja saobracajne dozvole, odnesite papire u MUP i dobicete novu saobracajnu dozvolu na datum kad istice stara, sa rokom vazenja od kad istice ova stara pa do slijedece godine, a staru cete ostavit njima da poniste, i podici cete naljepnicu. Nije odavno bilo tako jednostavno.

Ko nema para da rega auto na vrijeme, onda mu je bolje i da nema auto.

A da je skupo, jeste. Takva su nam vremena, pa dako se opametimo.

Kako da se u svakom MUP-u to radi drugacije u ovoj maloj zemlji. Ne vjerujem u to! Isti je sistem, isti je oblik i dizajn, i isti organ ga izdaje!
    " Damn the cargo, we'll be on our way tonight "

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    8 Posts

Kolika je kazna za prolazak kroz crveno ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

50 do 150 ja mislim... i zar nije oduzimanje vozacke zbog toga?

Thanks Thanks Given 
    2,103
    Thanks Thanks Received 
    3,761
    Thanked in
    1,585 Posts

mislim da jeste
    f6

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Gruzin View Post
    Kolika je kazna za prolazak kroz crveno ?
    oduzimanje vozačke + novčana kazna + oni kazneni bodovi (ako to iko stvarno evidentira)

Thanks Thanks Given 
    1,718
    Thanks Thanks Received 
    601
    Thanked in
    452 Posts

E malo je to, trebalo bi da ide na procenat imovine i pravo u zatvor! Ima toliko stoke koja iz skroz lijeve trake skrene desno, naravno kroz crveno.

Tako je to kad' nema kamera

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    8 Posts

Zatvor, zatvor no sto.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

a jel se iđe upisuju ti kazneni bodovi? i jel istina da se brišu nakon 2 godine ?
    Што на вјеру праву не похули,Што се не хће у ланце везати,То се збјежа у ове планине

Thanks Thanks Given 
    1,718
    Thanks Thanks Received 
    601
    Thanked in
    452 Posts

Thanks Thanks Given 
    3,576
    Thanks Thanks Received 
    5,940
    Thanked in
    2,857 Posts

Quote Originally Posted by tihii View Post
    a što piše u dno računa da važi do izdavanja saobraćajne dozvole???
    Piše i na autobus point pa nije. Niđe veze.
    Quote Originally Posted by Bronx-PG View Post
    herculesu ja evo 10 dana vozim bez saobracajne i par puta su me zaustavljali dam im fino papir polise i racun od rege i sve je ok. Kaze u redu je prijatno..

To sto neki pokusavaju na fore da zavlace narod mogu da pokusaju i mene (al ne garantujem da ce zadrzat posao).
    Super. Samo se ti junači dok ne naletiš nekoga kome nije baš najljepši dan i raspoloženje. Onda ćeš bit pješak. A inače ti je Gorostas odgovorio...
    Quote Originally Posted by Gorostas View Post
    Bronx, dobra volja i razumijevanje je razlog zasto ti ne pisu kaznu za voznju s polisom, po zakonu ti mogu kaznu napisati, ako ne i oduzeti auto, tako da ne pravi se znalac, prvo procitaj zakon.
    ​Pušti, to su hazarderi naši koji idu sve protiv zakona. Ne može im niko ništa.

Page 129 of 826 FirstFirst ... 2979119125126127128129130131132133139179229629 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)