Originally Posted by
Lucianeddu
pa nije bitna mafija koja se bavi svercom narkotika,duvana,moldavki i ne znam jos cega sve ne....vazno je da Vijesti i moguli iz te brase imaju moc maltene da nam uniste drzavu i naprave od nje guberniju velike SrboRusije.Pajovic je karika koja im je nedostajala za ostvarenje svojih crnih snova.
Ovo ti je neka slika iz kafica u mom komsiluku i prica koju sam cuo prije 15-tak min. Na isti nacin DPS mijesa shpil evo 20 god...A postene ljude koji povjeruju u ovo zalim.
Samo bih volio da mi neko objasni (ovo govorim bez i truncice ironije) kako moze nezavisnost Crne Gore vise ikada biti dovedena u pitanje? Udjosmo li u XXI vijek? Hipoteticki, da Mandic dodje na vlast,mislite da bi smio potezat pricu oko statusa drzave? Evropa bi nas o5 gledala kao razglabamo o granicama? Ili bi sav narod Srbinom postao? Osim ako ne vjerujete Milu na rijec,da nam je Havijer Solana (mozda je tu nedje i Karl Bilt) enemy no 1. Zato molim vas ne prepadajte vise ovaj narod - zapravo, mislim da niko i ne glasa DPS zbog toga, vec je to samo neka "intelektualna" prica-maska za stvarni motiv podrske...neka sitna ili krupna materijalna korist. To je legitimno i ne bih moralisao oko toga, ali postedite me zavjera vise - vidim da je sad milu Nikolic potpuno ok,ali Bilt ne valja. Pitam se dok pijuckam kafu sta je sljedece i priznajem da tako bujnu mastu ne posjedujem.
Ovdje se dosta pominje patologija. Patoloshka naklonost, patoloska mrznja prema crnogorskom, srpskom, ovome, onome. Ne bih rekao da je to u pitanju-u pitanju je drugo jedno "oboljenje" koje su Italijani josh 50ih godina 20og vijeka nazvali pozadinologija (bez ikakve pogrde je naziv, Dietrologia na italijanskom). Sushtina ove pojave je da ne samo "obicni gradjani" (fraza je glupa i uvredljiva ali ne znam kako bih je zamijenio, stoga navodnici) nego i intelektualne elite drustva neograniceno, slijepo i poslusno vjeruju raznim teorijama zavjere koje po pravilu ukljucuju zakulisne igre stranih sila, obavjestajne sluzbe i izmisljanje veza na najnevjerovatnijim mogucim mjestima. Tako smo 90ih imali pricu kako CIA, Vatikan i Kominterna ZAJEDNO planiraju da uniste Srbe, od referenduma na ovamo u CG su aktuelne price o raznim srpskim zavjerama obavjestajnih sluzbi, a evo sad Slavko Perovic kazhe (post ispod tvog) da je Djukanovic u stvari za Veliku Srbiju a to radi uz pomoc CIA koja je dio americkog drzavnog sistema koji je istu tu Srbiju (ne veliku
) prije 10 godina BOMBARDOVAO.
Naravno, sushtina je ovo shto si ti napisao-ovakve konstrukcije koriste jedino i iskljucivo (stoga ih dosta nastaje i u njihovim "kuhinjama") vladajucim strukturama u CG i regionu (nije to samo takva situacija u CG), koje su prilicno popunjene likovima koji su i 90ih predsjedavali zemljama u EX-YU ratovima. Recimo, u CG je jos uvijek na vlasti partija koja je gradila ljepsi i stariji Dubrovnik, u Hrvatskoj je do skoro bila partija pod cijim su se rezimom desili razni zlocini u toku Domovinskog rata, u Srbiji su na vlasti bivshi portparol Slobodana Milosevica i bivshi Seseljev potpredsjednik, na Kosovu OVK garnitura i dalje zari i pali. Shto bi braca Britanci rekli-same old, same old 
Zato su NATO i EU integracije JEDINA nada za ovaj region-a sledecih 5-10 godina su kljucne za svaku drzavu. Neuspjeh integracije CITAVOG regiona u evropske i evroatlanske strukture je siguran recept za Srebrenica,Vukovar,Knin,Racak...- Episode 2 za nekih 10 godina.
Last edited by Recordare88; 15-07-12 at 11:40.
Deserve's got nothing to do with it.
Bookmarks