Page 2 of 24 FirstFirst 12345612 ... LastLast
Results 26 to 50 of 583

Thread: PROPOZICIJA - Propala opozicija

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

https://forum.cdm.me/showthread.php?...ten&highlight=
    Quote Originally Posted by Nije bitno;
    ...U svakom slucaju, gospodinu Patenu je jasno da ce ipak za par godina ova zajednica morati proci test kod gradjana Crne Gore, i da ce ipak Crna Gora imati zadnju rijec, ne neko izvan nje...
    Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    Ti si na nekim teskim drozama?

Crna Gora ce imati zadnju rijec bas onako kako ju je imala 14. marta. Oni pocijepaju jedna od duvanskih optuznica i nas Veliki Vodja zapjeva himnu zajednickoj drzavi, sve kastrato tenorom.
    :yipiiii:
    Kakav strucnjak,vidi se da je oduvijek bio dobro obavesten,a i duhovit
    Sorry za off topic.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by remark View Post
    21 godinu imam biracko pravo i nikad nisam glasa za DPS, sad bih prihvatio da glasam za njih kad bi me neko ubijedio da Crnoj Gori najveća opasnost prijeti od pripajanja Srbiji, i na kraju krajeva lijepo bi bilo kad bi neko objasnio kako bi se to odigralo i kako bi nas to veliki Crnogorci iz DPS-a spasili?
    Varas se ako mislis da je taj proces zavrsen.Nije toliko vazno sta radi Srbija,vazno je sta se desava kod nas na unutrasnjem planu,a dok god nam je opozicija ovakva kakva je,svaka promjena vlasti nosi realan rizik od povratka na politiku "prvi u srpstvu",a onda nije toliko ni bitno da li cemo i formalno bit dio teritorije Srbije ili cemo bit njen satelit.Mislis li da bi Crnoj Gori boljitak donio dolazak na vlast ljudi koji recimo ne kriju da im je Kosovo i njegov ostanak u okviru teritorije susjedne drzave vaznije nego interesi CG i koji idu na sastanke dijaspore u Beograd?Meni je zao,ali ovo su cinjenice,kao sto je cinjenica da DPS maksimalno koristi ovakvu situaciju.
    Zbog toga se nadam da ove nove partije i posebno Pozitivna kao ocito najjaca medju njima nisu iz istog miljea i da cemo polako pocet da dobijamo pravu gradjansku opoziciju,jer koliko god se trudili da zazmurimo na jedno ili oba oka sadasnja opozicija to nije.

Thanks Thanks Given 
    2,321
    Thanks Thanks Received 
    5,861
    Thanked in
    2,042 Posts

Quote Originally Posted by GreatMontenegro View Post
    Varas se ako mislis da je taj proces zavrsen
    Ja i ne mislim da je to zavrseno ali nije ista CG sad i prije 20-tak godina, sad smo u vlasnistvu stranaca i gotovo je, ostaje samo borba oko mrvica sa stola.
    Kome nije jasno o čemu pričam neka pogleda Tomu i Vučića koji su do juče imali kamu u ustima a danas...

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by GreatMontenegro View Post
    https://forum.cdm.me/showthread.php?...ten&highlight=
    Crna Gora ce imati zadnju rijec bas onako kako ju je imala 14. marta. Oni pocijepaju jedna od duvanskih optuznica i nas Veliki Vodja zapjeva himnu zajednickoj drzavi, sve kastrato tenorom.

:yipiiii:
    Kakav strucnjak,vidi se da je oduvijek bio dobro obavesten,a i duhovit
    Sorry za off topic.
    Kao da sam znao, taman je tako prije neki dan Vodja i priznao da se desilo izmedju njega i Solane pred potpisivanje beogradskog sporazuma. Sve sa Solanom koji je hvatao Vodju za revere, bizaran detalj u koji bih tesko povjerovao da Gospodar to sam ne prica, a on ne bi valjda takvu bruku izmisljao :-)

http://www.portalanalitika.me/politi...beogradu-.html
    Last edited by SKOJ; 14-07-12 at 14:05.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

kako me fasciniraju ove prognoze pred svake izbore da dpsu fali dlaka da predje 50+1 a svi ostali nemaju ni za cenzus..
    sent from tabure

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,850
    Thanked in
    1,079 Posts

E svašta saznadoh ovdje na račun Pozitivaca još ako to spojim sa ostalim tračevima i internet pričama ispada da je Pozitivnu rodio Profiter iliti Monitor, Vijesti i Miško Perović, podigao je DPS, ANB i ostala obavještajna struka a sada je ninaju četničko-bjelaški elementi na koje ona baca oko jer su joj greškom ugradili srpski softver. Dakle svi se skupili u Crnoj Gori i šire da 'podrže' pozitivce. Pa oni su mi onda najsimpatičniji. Ne treba nam nova Narodna Sloga. Eto se svi složiše oko nje. Samo pozitivno. Bez sjekiracije.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Recordare88 View Post
    Koliko ja vidjeh, Pozitivna nije definitivno rekla da ce saradjivati sa koalicijom PZP-Nova, vec da ce razmotriti sve opcije. Treba sacekati da se vidi shta su odlucili, pa onda suditi o prednostima/manama/namjerama poteza koji povuku.

Sto se tice Miodraga Perovica, dosta kritika koje se upucuju na racun njega i medija kojih je vlasnik sa raznih adresa stoji, ali pokusaj da se on predstavi kao mal te ne najveci problem Crne Gore je prilicno smijesan.
    pa nije bitna mafija koja se bavi svercom narkotika,duvana,moldavki i ne znam jos cega sve ne....vazno je da Vijesti i moguli iz te brase imaju moc maltene da nam uniste drzavu i naprave od nje guberniju velike SrboRusije.Pajovic je karika koja im je nedostajala za ostvarenje svojih crnih snova.
    Ovo ti je neka slika iz kafica u mom komsiluku i prica koju sam cuo prije 15-tak min. Na isti nacin DPS mijesa shpil evo 20 god...A postene ljude koji povjeruju u ovo zalim.

Samo bih volio da mi neko objasni (ovo govorim bez i truncice ironije) kako moze nezavisnost Crne Gore vise ikada biti dovedena u pitanje? Udjosmo li u XXI vijek? Hipoteticki, da Mandic dodje na vlast,mislite da bi smio potezat pricu oko statusa drzave? Evropa bi nas o5 gledala kao razglabamo o granicama? Ili bi sav narod Srbinom postao? Osim ako ne vjerujete Milu na rijec,da nam je Havijer Solana (mozda je tu nedje i Karl Bilt) enemy no 1. Zato molim vas ne prepadajte vise ovaj narod - zapravo, mislim da niko i ne glasa DPS zbog toga, vec je to samo neka "intelektualna" prica-maska za stvarni motiv podrske...neka sitna ili krupna materijalna korist. To je legitimno i ne bih moralisao oko toga, ali postedite me zavjera vise - vidim da je sad milu Nikolic potpuno ok,ali Bilt ne valja. Pitam se dok pijuckam kafu sta je sljedece i priznajem da tako bujnu mastu ne posjedujem.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Liberali su uvijek, bolje i brže nego bilo ko drugi, uspijevali da na javnoj sceni uočavaju podmetnute i vješto maskirane četnike. I to u najranijoj fazi. Baš kao što crni mrav odmah registruje žutog mrava bez obzira iz kakvog katrana da ovaj umazan izroni.
    Zato je uostalom pripadnost LSCG-u tokom '90-ih (a moram priznati i SDP-u) svojevremeno bilo ravno utočištu zdravih koji su se na taj način željeli distancirati, ali i (kroz zajedničko djelovanje) zaštititi od srbofrenijom oboljelih sunarodnika.
    Srbofrenija (što je u osnovi oboljenje indoktrinacije iracionalnom naklonosti i preferenciji prema srpskom i svemu s njim povezanim, a kojeg oboljeli nije svjestan) je nešto što se prenosi u porodici. Uzrokuju ga uglavnom roditelji kao oni koji su i sami oboljeli od ovog poremećaja, i to na način što ga u toku odrastanja svoje đece prenose na istu.
    Patološka naklonost svemu srpskom i patološka mržnja prema svemu srpskom - dva su pojavna oblika kojima se manifestuje ova bolest... Liberali su imali tu prepoznatljivu imunost na ovo oboljenje, pa su pri pojavi domaćih "trojanskih konja i kobila" od najranijie faze uvijek upozoravali javnost, i, bez sumnje, niko bolje od Slavka to nije činio.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Portal Analitika: 15.07.2012
    Perović: Lekić zdušni Miloševićev ratni ambasador, opozicija pod kontrolom DPS-a

Bivši lider Liberalng saveza Crne Gore Slavko Perović kritikovao je u razgovoru za Dan najavljeno formiranje Demokratskog fronta, opozicionog saveza koji bi trebalo da koordinira bivši diplomata Miodrag Lekić, navodeći da je opozicija pod kontrolom lidera DPS-a Mila Đukanovića.- Opozicija je u Crnoj Gori pod punom kontrolom Đukanovića, i u tom smislu ona je definitivno potrošena. Objedinjavanje pod Lekićem prikriva njen istorijski slom i poraz. I najvažnije: Lekić je bio zdušni Miloševićev ratni ambasador u Rimu, u tome je suština opozicionog tipovanja na njega. Kada sa te tačke osmotrite Republiku Srpsku, Crnu Goru i Srbiju, koga vidite da dvadeset godina jaše vlast.? Samo Miloševićeve učenike. Ko je pobijedio zahvajuljući Zapadu, u posljednjem ratu? Milošević i niko drugi. Sve drugo priče su za neznavene, ja taj nijesam, poručio je Perović.
    On je ponovio da je američki cilj na Balkanu ''stvaranje Male Velike Srbije''.
    - I u tom smislu je Đukanović njihov veliki igrač. Ja takvo Đukanovićevo igranje precizno zovem: drugim i definitivnim ubijanjem Crne Gore, kazao je Perović koji je rekao da iz tih razloga vidi ponovnu Đukanovićevu kandidaturu sa predsjednika.
    Last edited by El Re; 15-07-12 at 13:17.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Lucianeddu View Post
    pa nije bitna mafija koja se bavi svercom narkotika,duvana,moldavki i ne znam jos cega sve ne....vazno je da Vijesti i moguli iz te brase imaju moc maltene da nam uniste drzavu i naprave od nje guberniju velike SrboRusije.Pajovic je karika koja im je nedostajala za ostvarenje svojih crnih snova.
    Ovo ti je neka slika iz kafica u mom komsiluku i prica koju sam cuo prije 15-tak min. Na isti nacin DPS mijesa shpil evo 20 god...A postene ljude koji povjeruju u ovo zalim.

Samo bih volio da mi neko objasni (ovo govorim bez i truncice ironije) kako moze nezavisnost Crne Gore vise ikada biti dovedena u pitanje? Udjosmo li u XXI vijek? Hipoteticki, da Mandic dodje na vlast,mislite da bi smio potezat pricu oko statusa drzave? Evropa bi nas o5 gledala kao razglabamo o granicama? Ili bi sav narod Srbinom postao? Osim ako ne vjerujete Milu na rijec,da nam je Havijer Solana (mozda je tu nedje i Karl Bilt) enemy no 1. Zato molim vas ne prepadajte vise ovaj narod - zapravo, mislim da niko i ne glasa DPS zbog toga, vec je to samo neka "intelektualna" prica-maska za stvarni motiv podrske...neka sitna ili krupna materijalna korist. To je legitimno i ne bih moralisao oko toga, ali postedite me zavjera vise - vidim da je sad milu Nikolic potpuno ok,ali Bilt ne valja. Pitam se dok pijuckam kafu sta je sljedece i priznajem da tako bujnu mastu ne posjedujem.
    Ovdje se dosta pominje patologija. Patoloshka naklonost, patoloska mrznja prema crnogorskom, srpskom, ovome, onome. Ne bih rekao da je to u pitanju-u pitanju je drugo jedno "oboljenje" koje su Italijani josh 50ih godina 20og vijeka nazvali pozadinologija (bez ikakve pogrde je naziv, Dietrologia na italijanskom). Sushtina ove pojave je da ne samo "obicni gradjani" (fraza je glupa i uvredljiva ali ne znam kako bih je zamijenio, stoga navodnici) nego i intelektualne elite drustva neograniceno, slijepo i poslusno vjeruju raznim teorijama zavjere koje po pravilu ukljucuju zakulisne igre stranih sila, obavjestajne sluzbe i izmisljanje veza na najnevjerovatnijim mogucim mjestima. Tako smo 90ih imali pricu kako CIA, Vatikan i Kominterna ZAJEDNO planiraju da uniste Srbe, od referenduma na ovamo u CG su aktuelne price o raznim srpskim zavjerama obavjestajnih sluzbi, a evo sad Slavko Perovic kazhe (post ispod tvog) da je Djukanovic u stvari za Veliku Srbiju a to radi uz pomoc CIA koja je dio americkog drzavnog sistema koji je istu tu Srbiju (ne veliku) prije 10 godina BOMBARDOVAO.

Naravno, sushtina je ovo shto si ti napisao-ovakve konstrukcije koriste jedino i iskljucivo (stoga ih dosta nastaje i u njihovim "kuhinjama") vladajucim strukturama u CG i regionu (nije to samo takva situacija u CG), koje su prilicno popunjene likovima koji su i 90ih predsjedavali zemljama u EX-YU ratovima. Recimo, u CG je jos uvijek na vlasti partija koja je gradila ljepsi i stariji Dubrovnik, u Hrvatskoj je do skoro bila partija pod cijim su se rezimom desili razni zlocini u toku Domovinskog rata, u Srbiji su na vlasti bivshi portparol Slobodana Milosevica i bivshi Seseljev potpredsjednik, na Kosovu OVK garnitura i dalje zari i pali. Shto bi braca Britanci rekli-same old, same old

Zato su NATO i EU integracije JEDINA nada za ovaj region-a sledecih 5-10 godina su kljucne za svaku drzavu. Neuspjeh integracije CITAVOG regiona u evropske i evroatlanske strukture je siguran recept za Srebrenica,Vukovar,Knin,Racak...- Episode 2 za nekih 10 godina.
    Last edited by Recordare88; 15-07-12 at 11:40.
    Deserve's got nothing to do with it.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

potpisujem

ali pazi "mentalnu konstrukciju" naroda - ne treba biti nikakva umna glava da covjek shvati da je ovdje (na Balkanu) lose. A mi smo skloniji da napadnemo opoziciju nego vlast. To mi je potpuno neshvatljiva cinjenica. Mislim da ne moram hiljaditi put na forum pisat da nisam apologeta opozicije, ali kako mozes optuzit za lose stanje,npr. ekonomije partiju koja nije na vlasti,njeni pripadnici nisu premijer,ministar ekonomije i finansija? Ili ici filozofijom - los je DPS, ali PZP,Nova,SNP Pozitivna i ostali su jos gori? Je li Mandic privatizovao KAP? Ili Milic Zeljezaru? Je li Pajovic uveo taksu po euro? Nek mi oproste prvaci koje preskocih

Sad zamisli dje smo civilizacijski - francuski narod se nije libio da cera De Gola s vlasti (koji je u top 5 najvecih Francuza u istoriji) kad je ekonomija posrnula. A mi radi nekih "zasluga" ne mozemo promijenit vlast toliko vremena.
    Sad mi kazes brate,ok ali dje nadje s Francuzima da nas poredis?! jesi ti normalan? Nisam brate,nisam normalan,ovdje su normalni zadovoljni zivotarenjem,a ja mastam da mi Crna Gora bude ka Svedska. Nisam normalan.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

potpisujem

ali pazi "mentalnu konstrukciju" naroda - ne treba biti nikakva umna glava da covjek shvati da je ovdje (na Balkanu) lose. A mi smo skloniji da napadnemo opoziciju nego vlast. To mi je potpuno neshvatljiva cinjenica. Mislim da ne moram hiljaditi put na forum pisat da nisam apologeta opozicije, ali kako mozes optuzit za lose stanje,npr. ekonomije partiju koja nije na vlasti,njeni pripadnici nisu premijer,ministar ekonomije i finansija? Ili ici filozofijom - los je DPS, ali PZP,Nova,SNP Pozitivna i ostali su jos gori? Je li Mandic privatizovao KAP? Ili Milic Zeljezaru? Je li Pajovic uveo taksu po euro? Nek mi oproste prvaci koje preskocih
    A to je klasika-pazi shta su svi oni napravili 90ih: izazvali su nacionalne tenzije u EX-YU, a cim su tenzije bezbjednost naroda je ugrozena. E kad je bezbjednost ugrozena-ne misli se ni o cemu drugom sem o tome (hence moje zalaganje za NATO izmedju ostalog, ali o tome drugi put), i narod je nezadovoljan. Shta onda oni rade-eskaliraju nasilje (ratovi) i pocne da se upire prstom u druge nacije, religije, etnicitete, da su oni krivi, da su oni agresori i da je potrebno braniti naciju, religiju, otadzbinu itd. I "branioci" toga automatski postaju heroji. A kad si heroj mozhesh da uradish dosta toga-tipa da privatizujesh drzavnu imovinu tako da je u stvari podijelish medju uskim krugom tvojih prijatelja, naredish klanje jedno 7 hiljada ljudi i i dalje ostanes heroj, jer su pripadnici drugih nacija bubasvabe koje treba potamaniti, da zaradish veliki novac na svercu oruzja, namirnica, duvana itd itd u sankcijama pogodjena podrucja, i tako dalje i tome slicno.

Ovo je prica validna i za Srbiju i za Hrvatsku i za Bosnu i za CG i za Kosovo. Onda ratovi prodju, i narod se okrene drugim problemima. A strukture koje su prigrabile moc u ratovima hoce istu naravno da sacuvaju. I onda oni vishe ne izazivaju ratove (jbg, to se vishe ne smE), ali odrzavaju stalni nivo medjuetnickih tenzija da bi i dalje moglo da se upire prstom. I zato je, na primjer u CG, opozicija kriva za ekonomsku krizu-oni su ANTIDRZAVNO nastrojeni pa zato sprecavaju investitore da dodju I zato svakom politicaru iz 90ih odgovara da u susjednoj drzavi na vlast dodje drugi politicar iz 90ih-pa makar onaj protiv kojeg je istih 90ih ratovao, tobosh. U stvari, sad svi mogu na miru da podsticu tenzije i profitiraju na tome. Strategija napetosti, takozvana. Poznata odavno, a patentirana u Italiji posle Drugog svjetskog rata-po potpisu ti zakljucujem da si upoznat sa tim

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

zato Dikijeva "koza nostra" za obaveznu lektiru. Da se ne nastavlja saco di podgorica

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Sad zamisli dje smo civilizacijski - francuski narod se nije libio da cera De Gola s vlasti (koji je u top 5 najvecih Francuza u istoriji) kad je ekonomija posrnula. A mi radi nekih "zasluga" ne mozemo promijenit vlast toliko vremena.
    .

Krasno... Baš ti je poređenje insprativno...
    Nego šta misliš, može li biti da je De Gol smijenjen upravo zato što se Francuska prvo obračunala sa domaćim otpadom i očistila od njegovog uticaja, čime se preventivno zaštitila čak i od teorijske mogućnosti da im opoziciju predvodi kakav Philippe Pétain ili neki drugi domaći fašist i kolaboracionist?!...
    Ili možda si ti jedan od onih koji misle da je Petenov režim bio nekakav spolja instalirani i "nenarodni"??
    Da li će te El Re šokirati ako ti kaže da je većinska Francuska (baš kao i Holandija, Danska,..) gotovo do samog ulaska Anglo-amerikanca u Pariz (kada je postalo jasno da će Hitler izgubiti rat) bila čvrsto uz Hitlera? Da li ću te makar malo zamisliti ako ti kažem da su Njemci (za potrebe istočnog fronta) raspisali, primjera radi,oglas za dobrovoljačku SS diviziju "Karlo Veliki" (jedinicu sastavljenu isključivo od Francuza), za istu tražili 20 000 Francuza dobrovoljaca, a odziv je bio toliki da se u 4 dana prijavilo preko 27 000, zBog čega su morali obustaviti prijem i prije nego su plakati s pozivom nalijepljeni u svim francuskim većim gradovima. Koliko je ta divizija bila fanatična govori i podatak da su gotovo do jednog svi izginuli na istočnom frontu odbijajući da se predaju na zaprepašćenje kolega iz njemačkih jedinica.
    Da li ti je novost podatak da je Francuska privreda u 3 smjene proizvodila (s neviđenim elanom) ratnu opremu za njemački ratni stroj? 67% vozila koja su prevozila njemačku vojsku u ofanzivi po nepreglednim ruskim pustarama bila su proizvedena u FR. Mahom se tu isticao Renault, a nijesu ni drugi proizvođači zaostajali. Hrana, odjeća, obuća,..sve je to Francuska obezbjeđivala. Sam pokret otpora u FR bio je tek obična minorna sekta,sa (strateški posmatrano) beznačajnim akcijama. No, najbolji dokaz kako se Francuska "borila" protiv stranog osvajača ogleda se u masovnoj histeriji potkazivanja jevrejskih porodica i domova nacistima. Gotovo svi masovno potkazani i u gasnim komorama eliminisani Jevreji, leže na duši svojim francuskim komšijama. I u NL i DK bilo je identično. Zato su preživjeli Jevreji i odlučili u velikoj većini napuštiti Evropu 1945., jer su znali da su na evropskom kontinentu svi (bez izuzetka) pomagali njihovo uništenje... Itd,itd...
    Fašistička Francuska je prvo morala biti poražena da bi Francuska dobila normalnu opoziciju i smjena De Gola postala moguća. A koliko je vitalna fašistička Francuska (i pored sloma iz 1945.) govori i činjenica da konstantno narastaju i igraju sve važniju ulogu u francuskom društvu. No čak i taj takav francuski otpad ne negira vlastitu državu.
    Ali, mi u CG smo malo tu pobrkali red poteza...
    U svakoj zemlji ovaj udruženi otpad koji otvoreno negira priznanje svega što državu u kojoj žive i djeluju čini državom, te čak drsko propituje razloge njenog postojanja - bio bi zabranjen. On to nije upravo jer SDPS-u njihovo postojanje savršeno odgovara.
    Od ovakve opozicije idealnijeg protivnika SDPS nije mogao ni zamislit, ni poželjet.
    Ko to do sada nije razumio, neće ni razumjeti vjerovatno nikad...
    Last edited by El Re; 15-07-12 at 13:01.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

aha...a De Gol je rasprodao u bescjenje komplet industriju Francuske?
    Da ne govorimo da je nas "De Gol" zapravo bio Peten i jurisao na Dubrovnik?
    Aj mi navedi jednu stvar u kojoj je DPS bolji od opozicije,a da to nema veze sa referendumom. Jer bi i Mandic,u Milovoj poziciji postao velikoCrnogorac.Kao sto je Milo bio svojevremeno veci velikoSrbin od Nikolica. Po mogucnosti da ta stvar bude iz domena ekonomije/zivotnog standarda.
    a sto se tice reda poteza...jel predlazes da pozatvaramo ili poubijamo veliki procenat stanovnistva?Sto nam je cinjeti? Treba da trpimo dok nam DPSDP svu capru oguli? Kad nam djeca ne budu imala za kilo krtole na Deripaskinu ili Meljicenkovu pijacu priznacemo da je trebalo nesto mijenjat?

I dalje mi nije jasno kako se neko boji za nasu nezavisnost,tako da vjerovatno spadam u tvoju recenicu s kraja teksta.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Volio bih da nam visokopostovani El Re predoci neke konkretne dokaze svoje shock and awe doktrine o ovoj strashnoj simpatiji Francuza, Danaca i Holandjana prema nacizmu u Drugom svjetskom ratu. Pogotovo da objasni ovu vecinu Francuza koji su cvrsto bili uz Hitlera. Mora da je Damar ili Cedem radio neku anketu u Francuskoj 43-e
    Last edited by Recordare88; 15-07-12 at 13:19.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Volio bih da nam visokopostovani El Re predoci neke konkretne dokaze o ovoj strashnoj simpatiji Francuza, Danaca i Holandjana prema nacizmu u Drugom svjetskom ratu. Pogotovo da objasni ovu vecinu Francuza koji su cvrsto bili uz Hitlera. Mora da je Damar ili Cedem radio neku anketu u Francuskoj 43-e
    Učiti, učiti i samo učiti lijepo je svojim ultraljevičarskim zanesenjacima govorio Lenjin... Kad bude prilike i to bude tema, rado ću odvojiti pola sata da pojedinima koji (poput tebe) nijesu imali sreće da se kvalitetno obrazuju, predočim kako izgleda dio evropske istorije koji se namjerno (u ime mantre o zlim Njemcima i "slobodarskoj" Evropi) prećutkuje i skriva i dan-danas. No, kad god to bilo, ti svakako nećeš biti dovoljno značajan da, zamisli, baš na tvoj poziv o tome pišem.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kao shto rekoh-same old, same old. Skrivena istorija, zakulisna deshavanja, zavjere i obavjestajne sluzbe. Iskreno, sve i da posvetish pola sata da to napishesh (na poziv nekog znacajnijeg od mene)-sumnjam da cu ja odvojiti pola sata da to procitam. Nego si jedno pogresno shvatio-nisu nama potrebna nikakva polusatna objasnjenja-vec neshto shto makar lici na dokaz za te bombasticne tvrdnje kakve inace koristish u svakom postu a koje uvijek, gle cuda, ostanu neprovjerene

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Aj mi navedi jednu stvar u kojoj je DPS bolji od opozicije,a da to nema veze sa referendumom. Jer bi i Mandic,u Milovoj poziciji postao velikoCrnogorac.Kao sto je Milo bio svojevremeno veci velikoSrbin od Nikolica. Po mogucnosti da ta stvar bude iz domena ekonomije/zivotnog standarda.
    a sto se tice reda poteza...jel predlazes da pozatvaramo ili poubijamo veliki procenat stanovnistva?Sto nam je cinjeti? Treba da trpimo dok nam DPSDP svu capru oguli? Kad nam djeca ne budu imala za kilo krtole na Deripaskinu ili Meljicenkovu pijacu priznacemo da je trebalo nesto mijenjat?

I dalje mi nije jasno kako se neko boji za nasu nezavisnost,tako da vjerovatno spadam u tvoju recenicu s kraja teksta.
    Pošto, uz svo poštovanje i najbolju volju, sad zaista nemam vremena da krenem da sublimiram i u jednom postu izlažem čitav program izlječenja crnogorskog društva) - odgovoriću ti ovako:

- Da li ti misliš da bi u Hrvatskoj nedavno građani izglasali smjenu (neopjevanih lopuža i štetočina iz) HDZ-a, da je ujedinjenu opoziciju predvodio SDS, pa taman da je taj SDS u međuvremenu stavio ne znam koliko evropskih parola ispred sebe ili našao kakvog "poštenog Hrvata" da ih (kao) predvodi??
    Pa naravno da ne bi!..
    Dajte momci ne potcjenjujte inteligenciju naroda kraj kog živite... Sve što se kod nas dešava (već dvije decenije) ima svoje sasvim logično objašnjenje.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ima,ali ono nije na povrsini i takozvanim identitetskim pitanjima,vec u materijalnim koristima - nekome se pocijepa racun za struju, nekim firmicama se oproste porezi...i eto ti glasova za DPS...i buzdetskog deficita.
    poptuno isto kao DC u Italiji od kraja WWII do ranih devedesetih. I sve je pocelo isplivavati...mutne radnje pokrivene kisobranom "spasavanja od komunista"
    nasi komunisti su ranije bile "******" sad su "cetnici"...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nece biti da je to bash isto Re, u Crnoj Gori nije bilo rata za razliku od Hrvatske, niti su manjine u CG izvele oruzanu pobunu posle proglasenja nezavisnosti. CG nema manjina, CG je gradjanska drzava-i upravo zato plasiranje podjela i kreiranje vjestackih tenzija (kojima se koriste obije strane, naravno-ne krivim samo vlast za ovo) je narocito opasno.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Prica ti je puna onih uobicajnih nasih prica koje obicno malo imaju dodira sa istinima i na poluistinima se dogradjuje teorija koje toliko ponavljaju da svi na kraju povjeruju u to. Nikad Milojica nije velikorsbin a da je znao te talase za sebe iskoristiti jeste. Ne budi naivan da su oni jurisali na Dubrovnik jer su ne samo oni nego i njihovi rodjaci drzali daleko prkno od mjesta dje se moglo poginuti. Ona famozna slika dje su kao pośećali rezerviste na Dubrovnik ja najbolji primjer politickog marketinga pa i oni koji je objavlili nijesu demantovali laz jer im odgovaralo, a ni DPS jer im takodje odgovaralo da u tom ludilu kao brinu za "junacine sa fronta". Ne znam koliko si dugo na forumu a bio je odje jedan djetic koji se priznao da je na onoj slici i objasnio dje je "bio taj Dubrovnik" i kakva se rakija gulila i koliko se neprijateljskih lozovaca unistilo.
    Zabluda ti je i sto se tice Mandića jer nije ni njemu krivi dio od KAP-a pa opet ostaje ona nasa prazna prica "sto ako je krao kad su ovi krali jos vise". DPS je prije svega bila interesna organizacija a podijelili su se jer jedni bili zato da od Crne Gore ostane bar "c", a drugi da bude ka sto onaj Fatić nekad rekao "od danas nema Crnogoraca...." Ne mrzi danasnja opozicija Mila zato sto je bio dje je bio već zato sto i dalje nije s njima. Samo se poneki jos uvijek javno ponose "oslobodilackim ratovima", ali to sto cute ili se brane time "bio je i ovaj, onaj..." je pomalo providno. Ma sve su oni za demokratiju, ono od cega se zivi, pomirenje.... pa malo malo "ajde da ukinemo zastavu, ajde da ukinemo himnu od toga se ne zivi, ali kad bude ona druga biće da tece med i mlijeko.... Jeftinija prica od one kako su neki donijeli nezavisnost, pa ne bi je donijeli no ukrali ideju.... Nije ideja nezavisne Crne Gore ni Milova ni Slavkova ni Markova ni Jankova iako sad svaki djavo oće da je njegova, već je to ideja slobodnog naroda crnogorskog i ta zelja nikad nije ugasena od Bozicnjeg ustanka do onog dana kad su zaokruzili da oće svoju drzavu.
    Navede Nikolića kao nekakv etalo velikosrbina.... ali zamisli da je on rekao "Nezavisnost je Crne Gore je gotova stvar i nema vise price o tome..." Znas li nekog iz nase opozicije koji je rekao da je "nezavisnost gotova stvar" i sta mislis zasto to ne kazu kad je to surova istina i kad će umrijeti kao oni koji su bili protiv toga da imaju svoju, a ne tudju drzavu? Takve rijeci im se jednostavno politicki ne bi isplatile kao sto se DPS-u isplati prica da zahvaljujući njima i Sunce grije a zrela krusna na jesen pa'ne s grane jer oni to tako u svom programu napisali.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Ne budi naivan da su oni jurisali na Dubrovnik jer su ne samo oni nego i njihovi rodjaci drzali daleko prkno od mjesta dje se moglo poginuti. Ona famozna slika dje su kao pośećali rezerviste na Dubrovnik ja najbolji primjer politickog marketinga pa i oni koji je objavlili nijesu demantovali laz jer im odgovaralo, a ni DPS jer im takodje odgovaralo da u tom ludilu kao brinu za "junacine sa fronta". Ne znam koliko si dugo na forumu a bio je odje jedan djetic koji se priznao da je na onoj slici i objasnio dje je "bio taj Dubrovnik" i kakva se rakija gulila i koliko se neprijateljskih lozovaca unistilo.
    Zabluda ti je i sto se tice Mandića jer nije ni njemu krivi dio od KAP-a pa opet ostaje ona nasa prazna prica "sto ako je krao kad su ovi krali jos vise". DPS je prije svega bila interesna organizacija a podijelili su se jer jedni bili zato da od Crne Gore ostane bar "c", a drugi da bude ka sto onaj Fatić nekad rekao "od danas nema Crnogoraca...." Ne mrzi danasnja opozicija Mila zato sto je bio dje je bio već zato sto i dalje nije s njima. Samo se poneki jos uvijek javno ponose "oslobodilackim ratovima", ali to sto cute ili se brane time "bio je i ovaj, onaj..." je pomalo providno. Ma sve su oni za demokratiju, ono od cega se zivi, pomirenje.... pa malo malo "ajde da ukinemo zastavu, ajde da ukinemo himnu od toga se ne zivi, ali kad bude ona druga biće da tece med i mlijeko.... Jeftinija prica od one kako su neki donijeli nezavisnost, pa ne bi je donijeli no ukrali ideju.... Nije ideja nezavisne Crne Gore ni Milova ni Slavkova ni Markova ni Jankova iako sad svaki djavo oće da je njegova, već je to ideja slobodnog naroda crnogorskog i ta zelja nikad nije ugasena od Bozicnjeg ustanka do onog dana kad su zaokruzili da oće svoju drzavu.
    Navede Nikolića kao nekakv etalo velikosrbina.... ali zamisli da je on rekao "Nezavisnost je Crne Gore je gotova stvar i nema vise price o tome..." Znas li nekog iz nase opozicije koji je rekao da je "nezavisnost gotova stvar" i sta mislis zasto to ne kazu kad je to surova istina i kad će umrijeti kao oni koji su bili protiv toga da imaju svoju, a ne tudju drzavu? Takve rijeci im se jednostavno politicki ne bi isplatile kao sto se DPS-u isplati prica da zahvaljujući njima i Sunce grije a zrela krusna na jesen pa'ne s grane jer oni to tako u svom programu napisali.
    Hari, sa dosta stvari koje si napisao sam saglasan, samo bih postavio jedno pitanje: kad je sve to tako, cemu onda a priori etiketiranje nove opozicione snage koja se pojavila u CG, samo zato shto su rekli da ce, gle cuda, razmotriti sve opcije? A to da se vlast i opozicija u CG medjusobno hrane, odrzavaju i nadopunjuju, to je istina, shtavishe, kao shto napisah par postova iznad, mislim da je to slucaj i sa regionom, ne samo u CG. Ja ne zelim da ovdje nastupim kao advokat bilo koga sa CG politicke scene od koje se svim srcem trudim da zadrzim prilicnu distancu-samo sam izrazio cudjenje zbog ovako ostrog napada na novu partiju koja, sta god mi mislili o njenim personalnim i programskim resenjima, ipak unosi koliko toliko svjezine u, priznaces, ustajalu atmosferu.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Kao shto rekoh-same old, same old. Skrivena istorija, zakulisna deshavanja, zavjere i obavjestajne sluzbe. Iskreno, sve i da posvetish pola sata da to napishesh (na poziv nekog znacajnijeg od mene)-sumnjam da cu ja odvojiti pola sata da to procitam. Nego si jedno pogresno shvatio-nisu nama potrebna nikakva polusatna objasnjenja-vec neshto shto makar lici na dokaz za te bombasticne tvrdnje kakve inace koristish u svakom postu a koje uvijek, gle cuda, ostanu neprovjerene

Da,.tako je... Vidi u trenucima kad nijesi tek groteskna pojava koja trčkara ovuda, ti znaš sagovornika i nasmijati...
    Tražiš da ti dokažem da je Francuska 4 godine većinski disala uz Hitlera, što je tebi šokantna pomisao, jer si se ti (zaBoga) vjerovatno neđe (iako ne znam đe) napio istorije "slavnih bitaka" Francuza i Njemaca u WWII, te veličanstvenih storija o francuskim građanima koji neumorno sabotiraju okupatora.
    Za tvoju (i tebi sličnih) informaciju - FR, NL, DK i SRB su 4 bivše države u kojima su njemački vojnici presretni išli da službuju, jer je na teritoriji tih država rat stigao tek sa dolaskom savezničkih tenkova. Više su (u FR, NL, DK i SRB) Njemci ginuli u saobraćaju, od struje ili od pada s prozora, nego li od ruku slobode željnog naroda.
    Ajde, kad uzeh pisat,..da napišem (za one koji ne znaju) i to, da su čak Hitlerov buker branili (i) ostaci francuske SS divizije "Karlo Veliki"...
    Kolika je mržnja bila tih Francuza prema onima koji su se stavili u službu Engleza, govori recimo i priča iz maja 1945., o zarobljavanju 10-tak Francuza iz te čuvene i brojne francuske SS divizije (u jednom bavarskom mjestu), i njihovog dovođenja pred generala Le Klerka.
    Kad ih je Le Klerk (u želji da ih ponizi) pitao "Zašto nosite strane uniforme?", odgovoreno mu je "Generale, pa i vi nosite stranu (američku) uniformu..". Ovom opaskom zatečeni Le Klerk (primijetivši smijeh svojih i američkih vojnika) je, ne mogavši da se savlada u svom bijesu, odmah naredio da se svi, bez prava na suđenje, strijeljaju.
    Ali kao što reče Lenjin - učiti, učiti i samo učiti...

Nego, dosta o tome... Biće prilike na drugom mjestu...
    Last edited by El Re; 15-07-12 at 14:14.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Hari,nisi me bas shvatio u potpunosti...
    Ne smatram da su ni Milo ni Momir,ni Nikolic ni Slobo ni ovaj ni onaj politicar iskreni nacionalisti bilo kojega naroda...to je samo gomila (ovdje ide piiiiiiiiip veliko,s oprostenjem) oportunista koji su pojahali ove narode. Nazalost narod guta njihovu pricu,te u komsiluku i ja i ti kao posledicu toga imamo po nekoliko nacionalista raznih nacionalnosti,koji mrze sve razlicito onako,"reda radi" a da ga konkretno pitas sta mu smeta to kod Crne Gore/Srbije/Hrvatske/Albanije/itd. ne bi umio da ti kaze nista smisleno,sem par istorijskih nebuloza (zavisno od obrazovanja manje ili vise nebulozno)

Vjerovatno se vecina naroda ne slaze sa mnom,ali meni je vaznije ko je menadzer proizvodnje KAP-a nego poje li na Besku liturdjiju Miras ili Amfilohije.
    Meni je bitno da mi se dijete sjutra besplatno skoluje,da ima dobru i pristupacnu zdravstvenu zastitu,da imam pristojnu platu s kojom mogu izdravat familiju,a da za sve to ne dugujem nikome,vec da mi je drzava omogucila da mogu SAM da postignem.I da to vazi za SVAKOG gradjanina Crne Gore. A to zahtijeva dobar ekonomski program,a ne beskonacna cavrljanja o identitetu,naciji,vjeri itd. Zato cu glasati za onog ko obecava da ce mi to omogucit,a ne cijepat mi racune za struju i plasit me Srbijom ili Hrvatskom,Amerikom ili Rusijom.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Nece biti da je to bash isto Re, u Crnoj Gori nije bilo rata za razliku od Hrvatske, niti su manjine u CG izvele oruzanu pobunu posle proglasenja nezavisnosti. CG nema manjina, CG je gradjanska drzava-i upravo zato plasiranje podjela i kreiranje vjestackih tenzija (kojima se koriste obije strane, naravno-ne krivim samo vlast za ovo) je narocito opasno.
    Naravno da nije isto onima za koje Srbi nijesu drugi narod. Takvima srpska partija na vlasti ne bi smetala.
    Srećom, većinu naroda čine normalni ljudi koji dolazak na vlast jedne klasične partije nacionalne manjine (osim ukoliko ista nije dio kakvog kusura i dekora u nekom dominantno crnogorskom političkom savezu) - neće dozvoliti, pa taman da DPS nastavi da vlada do svršetka Svijeta.
    Ko misli da će Crnogorci ikad glasat da Mandić (ili neki drugi srpski dika) dođe na vlast, neopjevana je budala i ne treba da se bavi politikom.

Page 2 of 24 FirstFirst 12345612 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)