To su neispravni termostati koji ostaju milimetar otvoreni zbog kamenca zato
sto ljudi sipaju obicnu vodu a destilovanu.
Mi pricamo o totalno zatvorenom termostatu koji se blokira i ne otvara nikad, i onda motor dize temperaturu.
AFAIK, ne postoji termostat koji se zaglavi u otvorenom polozaju kad se pokvari. Svaki ostaje zatvoren.
TAKUMI
vala cu ga promijenit pa bio ne bio. 40e ja novi, original bmw...
znam ja o cemu ti pricas...ali npr kod mene na fiatu kad krenem na otvoreno zimi temperatura skroz padne a termostat i komplet antifriz i destilovana sipani prije godinu dana...kamenca nema sigurno jer je tecnost i dalje bistro zelena i nidje na zidovima se ne vidi...nemoguce da je samo na termostatu ufatio kamenac...i da je malo otvoren ne bi mi obarao temperaturu na minimum nego mora biti bas vise otvoren...kad ga pred zimu budem mjenjao ako se sjetim slikacu... inace ako dize temperaturu to je vec drugi simptom...ali samo kazem da cesce zaglave otvoreni jer mi se to desilo na minimum 4 auta...a ni jednom nije ostao zatvoreni
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
za grijanje moze da bude dosta toga...prvo provjeri dje ti dodje termostat,pa vidi crijevo koje je u vodenom krugu prije i koje je posle termostata.je li se crijevima razlikuju temperature kad podigne temperaturu i upali ventilatore druge brzine ako se ne razlikuju onda termostat otvara...tj oba crijeva su topla,ne mjenjaj napamet...
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
pazi, nije da meni grije to ono da kuva... kad je hladniji dan cak ni ne podize temp. ali kad su ove vrucine teske i pogotovo gradska voznja digne mi temp. za jednu cetvrtinu preko polovine. to je vec ono krajnja granica opreza. svaki dan kontrolisem vodu ulje. sve...bas sam pazljiv. ali tako kad pregrije dva puta mi se desilo da nece da upali dok se ne ohladi... cim se ohladi upali na po kljuca. (sto se veli) ... ako znam
hitno ovamo preko morace oko vektre dje ima bas dobro pranje auta? sad da ga odvedem
Risk , is what makes life worth living
Never a failure, always a lesson!
imas kod u dalmatinsku ne znam jel ti to blizupreko puta pumpe odma..
procedura za izdavanje druge reg tablice? ( prosla slomljena)
f6
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
a nije to samo na alfu no i na druga kola...
dje ima u pg neko da radi ciscenje dizni za dizel vw je u pitanju
Zna li neko, ko radi enterijer kola u koži (PG). Konkretno mi treba presvlačenje volana kožom, jer mi se volan pohabao.
ko drzi meat & doriu u pg?
* Profesionalni detailing vozila *Instagram : Tico Detailing
znam to no nema za audija :P
![]()
* Profesionalni detailing vozila *Instagram : Tico Detailing
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks