Page 131 of 729 FirstFirst ... 3181121127128129130131132133134135141181231631 ... LastLast
Results 3,251 to 3,275 of 18209

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    40
    Thanks Thanks Received 
    113
    Thanked in
    63 Posts

Quote Originally Posted by starwalker View Post
    Uh, to ti je krenulo prije 2-3 godine.. Đe ti živiš?
    Nacuh da ce krenuti u paketu sa auto putem ali sam izgleda slabo cuo...

Thanks Thanks Given 
    185
    Thanks Thanks Received 
    63
    Thanked in
    44 Posts

Quote Originally Posted by Jaroslav View Post
    Cudno je to, sto autor nigdje ne spominje tone smeca, nego konje i krave. Meni je licno na ovim slikama bode oci taj uzas kod kontejnera, a zivotinje ne smetaju, desava se i Austriji da hodaju krave gradovima, samo sto su ulice ciste , ovo je bitno!
    Mislim da autor pisma ipak nije bio zgađen životinjama, već upravo smećem koje se vidi, samo se loše izrazio, gasterbajter jbg razumi... :wink:

Quote Originally Posted by Stradivari View Post
    Je li savjet, ne južnije od Petrovca? A opet, kako ne poći do Bojane.
    Ulcinj nikako!
    Bio sam prošle godine, i pobjego sam poslije pola sata!
    Ja, žena i rođaci iz inostranstva koje povedoh na prijatan izlet u Ulcinj samo bili JAKO NEPRIJATNO iznenađeni.
    Toliku količinu smeća ja nisam nigdje u CG vidio. Bili smo krajem sezone, imao sam osjećaj da se tu smeće uošte nije odvozilo u toku sezone,
    taj broj flaša, kesa, papira, plastike i ostalog otpada ja nisam skoro vidio. Očigledno je da komunalna služba u Ulcinju ne funkcioniše,
    jer je ove godine ista situacija! Ja nemam nikakvu želju da tamo skoro odem, ali sam na postavljeno pitanje mojim gostima kako je bilo na izletu u Ulcinju
    dobio odgovor kao iz topa, PRLJAVOOO.

Thanks Thanks Given 
    3,399
    Thanks Thanks Received 
    1,720
    Thanked in
    943 Posts

Мислим да је би неки штрајк комуналаца прошлог љета у улцињу, знам да је и мени то у очи упало.
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    2,103
    Thanks Thanks Received 
    3,758
    Thanked in
    1,582 Posts

e kad vidjeh onu zgrad posle splendida sto se pravi na sred ceste na onaj parking iza crkve imala me kap ubit...
    f6

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Escobar_BP View Post
    Almara Beach - kakve su cijene pića, lezaljki...
    eto danas u novinama, set dvije lezaljke suncobran 10 eura, baldahini 25 , od prvog jula duplo sve 20 i 50 i ne znam kako napisase odjednom u novinama da je najelitnija i exkluzivnija plaza i mjesto u cg hahahahahahahahha and wtf is lido mar i spanci then ?
    Risk , is what makes life worth living

Never a failure, always a lesson!

Thanks Thanks Given 
    244
    Thanks Thanks Received 
    1,825
    Thanked in
    922 Posts

Quote Originally Posted by sparco View Post
    eto danas u novinama, set dvije lezaljke suncobran 10 eura, baldahini 25 , od prvog jula duplo sve 20 i 50 i ne znam kako napisase odjednom u novinama da je najelitnija i exkluzivnija plaza i mjesto u cg hahahahahahahahha and wtf is lido mar i spanci then ?
    A ovđe su ti sve plaže elitne ako imaš kakvi baldahin da rasprostreš odma si elitna plaža još samo čekam da se pojavi reklama da je neka naša elitna plaža posuta uvoznim pijeskom sa Sejšela
    I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

))) hehehehehe da znas ista su nam ocekivanja, onda bi ja i acidcookie, sjedjelji u sapare, sa nekim pichokama , pusili tompuse i bilo bi nam vrx

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Ja sam prvi put u zivotu bila u cuveni Canj (obicno mi primorci ne mrdamo mnogo dalje od plaze ispred kuce ljeti, uglavnom dokle se barkom moze stici). Ja nemam rijeci da opisem tu gadost, pa mi vi oprostite. Pi.
    Drugo, ukljucujuci i moj Novi naravno, meni nikako nije jasno ko dolazi ovdje na ljetovanje i plus za to placa.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Ricardo_Izecson View Post
    Pismo turista: Vaš grad nas neće više videti

| 26:06:2012 | 00:16:46

2 / 3

Evo pisma koje je danas stiglo u redakciju Bar Infa. Nećemo ga komentarisati, jer je dovoljno jasno samo za sebe. Pismo su napisali nesuđeni barski turisti Ingrid i MilenkoKozomara.
    Poštovana redakcijo!

Živim u Austriji već 32 godine. Sa suprugom (Austrijankom) bio sam u Sutomoru poslednji put 1996. godine. Pored prelepih prirodnih lepota, čiste vode i blagorodne klime, nešto što smo često prepričavali našim prijateljima u Gracu, bila su i nama neobična iskustva koja smo tada doživeli na ulicama Sutomora. Tada smo, na naše zaprepašćenje videli dve krave kod autobuske stanice i jednog konja.

Tada, 1996. godine, mislili smo da se to jednostavno namestila takva situacija i da su jadne krave zalutale iz nečijeg dvorišta, a na drugom kraju grada konj. Previše za koincidenciju, ali nam je taj događaj ostao urezan u sećanje. Kome god smo tada pričali, nije nam verovao. Sve smo morali dokazivati fotosima koje smo tada napravili, a još ih uvek posedujemo u Gracu.

Ne malo iznenađenje, neugodnost, razočaranje, doživeli smo danas oko 16 časova, kada smo došli u Sutomore iz pravca Petrovca. Videli smo novu raskrsnicu i novim putem se uputili prema centru. Prizor koji smo zatekli govori više od nekoliko strana kucanog teksta. Pa, ljudi, zar je ovo moguće da postoji u gradu gde žive ljudi i to od turizma!

Kako uopšte misle da će im neko doći sledeći put. Ja i supruga smo se okrenuli i vratili u Petrovac. Posle 16 godina na istom mestu u istom gradu doživeli smo isto.

Na žalost, vaš grad nas neće više videti, a vi se zapitajte...
    Ne pratim ovu temu, slučajno nalećeh na istu, te mi u oko upade ova slika...
    Ovako je bilo do prije par dana, to je haos...
    Ovi konji su nešto najgrđe, nekoliko puta sam, za malo, udes napravio zbog njih... Bukvalno stoje po putu uveče, i ako su vam slabija svetla, pafff, udes...

Od prije par dana ovi kontejneri su izmješteni udesno i ukopani... Sada je ok...

Ali, tužno je što su se ove slike mogle vidjeti godinama unazad... i krave koje se u sred sezone mogu vidjeti po sred ulice... Tuga, čemer i jad...

Trenutno živim u Sutomoru, ali zaista je ciganijada... Ok, neki ljudi rade neke dobre stvari, ali u globalu, loše je to... Da nije 2-3 lokala, ja ne bih imao đe da izađem na kafu...

Samo kad se sjetim do prije godinu-dvije, šetalište je ličilo na vašar... Kafići ograđeni ceradama, a muzika buca na maksimum...

Thanks Thanks Given 
    1,454
    Thanks Thanks Received 
    5,781
    Thanked in
    2,715 Posts

Quote Originally Posted by montenegrina View Post
    meni nikako nije jasno ko dolazi ovdje na ljetovanje i plus za to placa.
    Vjeruj mi i ja se svaki dan isto pitam.
    The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by starwalker View Post
    Vjeruj mi i ja se svaki dan isto pitam.
    Da pored finih i pitomih grchih ostrva, turskih manjih mesta, allinclusive hotela po maroku, party majorke, skupe i elegantne italije i hrvatske, bash se pitam shto zalutashe odje.
    Mada vidim samo ciljnu grupu: Gastarbajteri koji vole domaci jezik. Samo neznaju da uz to dolazi i ono sve drugo negativno. Kad bi se ti Gastarbajteri asimilirali tamo,odjednom u statistici ne bi uopshte imalo turista stranaca sem po kojeg rusa.
    Last edited by West; 04-07-12 at 14:17.

Thanks Thanks Given 
    1,454
    Thanks Thanks Received 
    5,781
    Thanked in
    2,715 Posts

Besplatana reklama za crnogorski turizam.

The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    95
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    83 Posts

I VIP prostituciju
    If you turn a man into a fish, you will catch him for a day

Thanks Thanks Given 
    20
    Thanks Thanks Received 
    225
    Thanked in
    150 Posts

Quote Originally Posted by Ricardo_Izecson View Post
    Pismo turista: Vaš grad nas neće više videti

| 26:06:2012 | 00:16:46

2 /
    A čiji su ovo konji?
    Zna li se otprilike?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by West View Post
    Kad bi se ti Gastarbajteri asimilirali tamo,odjednom u statistici ne bi uopshte imalo turista stranaca sem po kojeg rusa.
    Kako se gastarbajter moze asimilirati "tamo" kad ne zivi "tamo"? To sto je Sutomore tako "cisto" je efekat sto se neki nijesu dovoljno asimilirali već svoje navike nametnuli. To mjesto nikad nije bilo "turisticka perla", tkz. "kupacki vozovi," vikend turisti.... nijesu davali toliki prihod ali je bilo cistije, mirnije, a Korali i Inex vazda krcati. Da ti pricas uobicajnu pricu po sistemu "tek onako" vidi se po pominjanju Rusa, a njih je zbilja u Sutomoru strasno mnogo, maltene svaki drugi stanovnik je Rus ili Tatarin koji stigao na konju sa slike.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Kako se gastarbajter moze asimilirati "tamo" kad ne zivi "tamo"? To sto je Sutomore tako "cisto" je efekat sto se neki nijesu dovoljno asimilirali već svoje navike nametnuli. To mjesto nikad nije bilo "turisticka perla", tkz. "kupacki vozovi," vikend turisti.... nijesu davali toliki prihod ali je bilo cistije, mirnije, a Korali i Inex vazda krcati. Da ti pricas uobicajnu pricu po sistemu "tek onako" vidi se po pominjanju Rusa, a njih je zbilja u Sutomoru strasno mnogo, maltene svaki drugi stanovnik je Rus ili Tatarin koji stigao na konju sa slike.
    tamo = amerika ili zapadna evropa...
    a gastarbajter = zhivi tamo zauvijek a ne ko shto rijech kazhe na par godina

e sada druga generacija gastarbajtera u amerkama vec govori engleski i nema pojma o CG. E kad bi se ta asimilacija nastavila po njemackoj npr. ne bi bilo vishe stranih turista sem po kojeg rusa i srba.
    jer strani turisti su samo po statistici njemci itd. A ustvari su to nashi ljudi koji dodju na ljeto. A da li ce njihova djeca doci to nije sigurno.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Bez obzira da li je to druga, treca, peta ili deseta generacija najvisi devizni priliv Crnoj Gori je od njene dijaspore. To je najznacajni "izvozni artikl" Crne Gore i ma koliko cudno zvucalo pored "pitomih grchih ostrva, turskih manjih mesta, allinclusive hotela po maroku, party majorke, skupe i elegantne italije i hrvatske,.." oni vole da dodju u svoju drzavu i dolaze.
    To sto ne prastaju drugim drzavama nemar, aljkavost, totalni basmebrigizam prastaju mjestima odakle su. Valjda se ipak tesko asimiluju ili se asimilicaja svodi na promjenu adresa ili pasosa a ostaje "vuk dlaku mijenja, ali..." Kad Crna Gora oćera i takve "turiste" onda se moze reći da je sve propalo, a statiskika se racuna po pasosu, a ne po krvnim zrncima i djao će ga znati kakva je struktura gostiju. Kad bi cijena od toga zavisila 90% bi bilo "poreklom Crnogorac", ali...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

jedan od nasih poslenika i direktora krupnih da kazem turistickih i kakvih god resursa je jednom izjavio da bi ga blam bilo i sramota da njegova djeca uce sa djecom seljaka i okolnih sela, eto toliko o kadru koji vodi turizam, svijesti njihovoj itd, i posle pricamo o turizmu ha , wtf ;p

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

S-parko, zato nam je tako i dobro kad takve avetinje vode turizam

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

bogme asimilacija je u americi skoro 100%. U njemackoj manje ali sa svakom kasnijom generacijom veca. Vidjao sam odje ljude sa imenom Wolfgang a nashim prezimenom. Nadam se samo da ce pravi strani turisti nadoknaditi domace gastarbajtere. Za to bi trebalo konji i smece da se rijeshe i infrastruktura.

Thanks Thanks Given 
    2,543
    Thanks Thanks Received 
    524
    Thanked in
    250 Posts

Već nam je prešlo u naviku. Ili bez mjere hvalimo, ili sve urađeno nipodaštavamo.
    Naša obala je lijepa. Mnogo je čistije, urednije i organizovanije nego prije desetak godina. Nažalost područje istočno od Petrovca sa higijenom i dalje kuburi.
    Hrana je u većini restorana sasvim pristojna, ponegdje i izvanredna, a cijene su prihvatljive.
    Sinoć sam baš bio na večeri u restoranu (ubrzo i hotelu) Aleksandar u Rafailovićima. Ambijent odličan, hrana izvanredna, osoblje, za moj ukus, pretjerano predusretljivo.
    Taxi je u CG neobično jeftin.
    Sve je više malih, kvalitetnih, hotela. Ima dosta jednodnevnih i dvodnevnih izleta po pristupačnim cijenama.
    Učimo se i ljubaznosti i odgovornosti.
    ---

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by West View Post
    bogme asimilacija je u americi skoro 100%. U njemackoj manje ali sa svakom kasnijom generacijom veca. Vidjao sam odje ljude sa imenom Wolfgang a nashim prezimenom. Nadam se samo da ce pravi strani turisti nadoknaditi domace gastarbajtere. Za to bi trebalo konji i smece da se rijeshe i infrastruktura.
    Nije to asimilacija, to je pretjerana želja ovih naših te odu u svijet, da u rekordnom roku postanu FENSI i da se uklope u to neko VIŠE DRUŠTVO, ne bi li se što prije zaboravilo da su do juče ovdje JAHALI KONJA ili vozili FIĆU... A kad su pošli vani, pa zasjeli u audie i bmw-e, haman, mora se prošlost malo zatrijeti.
    Vole oni CG, ali bi voljeli da zaborave život koji su ovdje živjeli prije nego pođoše vani. Oni vole CG, dolaze u istu, ali žele da ih pamtimo po parama i skupim autima...

Zbog toga ih znam na desetine te za 2 godine zaboraviše da je telefon - telefon, a nije HENDI...
    Da je signal - signal, a nije NEC
    Da je građevina - građevina, a nije BAUŠTEL... itd, itd...

*** Naravno da ovo ne važi za cijelu dijasporu, srećom, ima i znam dosta onih koji su ostali isti, jedino im standard skočio... Djeca im znaju po nekolika jezika, ali i dalje tečno pričaju naški (primjer: moji sestrići, svo troje rođeno tamo).
    E to je za poštovanje, po mom mišljenju.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

ma kad su hendikepirani moraju pominjati hendi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Dobro njemacka je ovako. Treca generacija. Znachi od trece generacije pa nadalje ako imaju njemacke prijatelje u shkoli ici ce s njima i na majorku. A nash nece ni znat. Javljam se ja nekom na telefon druge generacije. I odma mi kazhe da nezna dobro nash i da bi bilo bolje na njemackom. A npr. znam djecu koja izmedju sebe samo govore njemacki. A poshto je u njemackoj nekad bilo tako da je placala profesore truskog ili srpsko-hrvatskog djeci gastarbajtera u shkoli, znaju i oni. Ali sada kada je to ukinuto ima nadalje da se vishe ljudi zove Wolfgang, sa slovom W koje je naravno pravo domace ime

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Na primjer, mojim sestrićima je zabranjeno da u kući pričaju strani jezik (dok su kod svojih roditelja). Strogo naš jezik pričaju u kući.
    Oni su se raspustili prije par dana, i evo ih već u CG (samo djeca), došli kod nas... Bolje da se, dok su mali, nauče ovim običajima, jer za par godina bi već bilo kasno. Bili bi izgubljeni.

Dok imam od daljih stričeva djecu, između sebe strogo Njemački...kako je to meni smiješno.

Ali krivi su roditelji za sve.

Page 131 of 729 FirstFirst ... 3181121127128129130131132133134135141181231631 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)