Ali tu razliku ce ti regulisat Grebovic unutar 2 servisa...
Slazem se.
Passat 1.9 TDI 130 trosi 10 kroz grad, sa klimom, saltac. Ja vozio, dugo, i to ono, lijepo.
Taj 320d ce potrosit 10 kroz grad kao i *****.
Slazem se.
Tebra, mojne.
Ali tu razliku ce ti regulisat Grebovic unutar 2 servisa...
Slazem se.
Passat 1.9 TDI 130 trosi 10 kroz grad, sa klimom, saltac. Ja vozio, dugo, i to ono, lijepo.
Taj 320d ce potrosit 10 kroz grad kao i *****.
Slazem se.
Tebra, mojne.
TAKUMI
gradske od zlatice do cijevne, obilaznicom
She is only here to annoy herself!
Ma nemoj. Golf V, Jetta, Octavija imaju problema sa trapom a A3 nema...
TAKUMI
Dobro...
Koga je gladni otac pravio, dovijeka ce gladan bit...
i ova potrosnja za pasata od 10l ti nije tacna...ozb
f6
A sto ako ti kazem da mi je Golf 1.9 TDI DSG popio 10 prosjek?
Sent from my iPhone 4S using Tapatalk
TAKUMI
meni brat ima oktaviu onu od 66kw i trosi mu 7. i ujak lagunu 1.9dci, sa 10e prodje 100km..
Ja mislim da nema smisla se prepirati oko potrosnje, to je relativna i individualna stvar. Zavisi od samog auta (u kakvom je stanju) i od vozaca (u kakvo je on stanju). Moje iskustvo sa 1.9 tdi je vise nego zadovoljavajuce, u grad potrosi od 6.5 do 9 a van grada oko 5-6 litara. Ne kazem da nece preci 9, evo danas sam cak na 11 dosao, ali vise sam stojao nego isao, klima full radila, ko zna sta se radi u Baru taj zna o cemu pricam, ali da sam samo uhvatio lagani krug do polja ili zaljeva, gdje nema neke guzve potrosnja bi pala na ispod 9 garant. Za tu relaciju koju dnevno prodjem (radi posla), a cisto je gradska, i kad nema zastoja, potrosnja mi je uvjek negdje oko 7 litara.
evo kad se u temo o bmw-u dofatiste potrosnje...1.9 150ks alfa....grad 9-11 ...otvorena 6-8...to je nesto najrealnije...
Puno vam to trosi ljudi. Preko 8l im je mnogo po gradu. Bezaebancije. Olaksajte tu nogu malo.
Ja bih za te pare kupio pasata b5.5
Ovi sto bolje znaju nek kazu, al ja mislim da je bolji od 320 i od a4.
A pored svega toga, sto veli sparko, novijeg svifta ako ti ne treba veci auto i miran si!
As far back as I can remember I always wanted to be a gangster.
Samo cu reci ovo, ako tdi 130 potrosi gradske 10l.. benzinac 1.6 ce u istim uslovima da potrosi 15l
Sto se tice alfe sigurno trosi 2l vise jer je teska kao tenk.
niujedne mi gace lastike nema
tdi 130ks ful gradske sa klimom. 7.2prosjecna zadnje po godine sigurno. bas cu slikat sjutra. ocev auto.
f6
Kolika je ECE potrosnja tog Passata?
TAKUMI
A4 2003 pojma nemam koji su trapovi preko lezecih nikad ispod 50 pa na vise cesto rupe pogodi itd dvije god se u trap nije nista dirilo niti ima potrebe odlican auto i bez razmisljanja bih ga uzeo prije nego rupu bez dna (bmw) kojih kod nas nema 3 da su odrzavani kako treba i zato kazem rupa bez dna...
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
ja sam vozio megane 1.9 dci(120ks),sa upaljenom klimom prosjek grad +otvorena voznja 7,2 li normalne voznje
ne nego su realni odgovori...
nije bmw smece nego realno svaki "noviji" auto trazi odrzavanje.
Odrzavanje da, a to je: ulje, kocnice, gume, kaisevi, natezaci, pranje, poliranje, mazanje kedera...
Ako ti crkne rame - to nije odrzavanje nego kvar. Ako ti ide Vanos, kvar. Ako ti ide ABS modul, kvar. Ako ide CCV, kvar. Ako ide LCM, kvar. Siber? Kvar. Podizac? Kvar...sve su ovo kvarovi koji nemaju veze sa odrzavanjem.
TAKUMI
Realno pretesko je naci auto koji je uredno odrzavan i fino vozen.
Ja sam za 2-3 godine na 406 promijenio jedan jedini stabilizator. 30e cini mi se i to sad prije 2 mjeseca i jedan lager, a uglavnom mu zivot uzimam. Al je auto bio odlican kad sam ga kupio.
Komsija istu situaciju ima sa A4vorkom oooooodlicno ga sluzi, a on ga bas ni ne pazi.
A opet mnogo je vise situacija dje coeka zapadne neki k od auta i on da ulazes dok imas para ili zivaca.
Taj 320d ima dvije generacije motora, od 136 konja i od 150. Ovaj noviji od 150ks se valjda bolje pokazao.
As far back as I can remember I always wanted to be a gangster.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks