Sjajno.
I negdje se tiho kroz tekstove vuce : jos restrikcija ovog ljeta, zbog remonta nekog agregata na Plat koji ce trajati do septembra.
" Damn the cargo, we'll be on our way tonight "
Sjajno.
The more things change, the more they stay the same.
Hint 1) Al' neko rostilja na Sutorinu, zamirisa cijeli grad od rane zore.
Hint 2) Deranje u mikrofon prangija u Igalu do kasno, sve u 16.
Hint 3) Voda i dalje nikako da stigne.
Final four : Mora da je pocela turisticka sezona! Aleeeeee
Umjesto da puste vodu oni prave jos vece restrikcije. Zna li neko da li i dalje naplacuju transposrt vode sa Plata mjestima od Zelenike do Kamenara iako ne koriste tu vodu vec vodu iz Opacice?
Cuj, jado, Opacica se akumulira do slijedecih restrikcija, pa mjestani koriste vodu iz Bileckog jezera. Svi mjestani!
A drugo je pitanje : Je li iko vidio koliko se umanjilo Bilecko jezero ? Sta cemo da pijemo za 5 godina, ili cime cemo da se tusiramo....
Kako sam se ja odvikla od toga da nema vode
Idem danas dolje doma i ne mogu vjerovat da nema kapi vode, da nije dolazila od juce ujutro (kod mene uglavnom nikad ne nestaje).
Treba da dodjem danas i da se ni istusirati ne mogu
Zna li iko ista kad ce voda?
Govorim o rivijeri, ne znam kako je u grad.
VODA S PLATA KONAČNO STIGLA, ALI MUTNA!Radio JadranU 8 jutros došla je voda u Herceg Novi sa Plata, cjevovodom kroz Konavle, na Filter stanicu Mojdež. Međutim, veoma je mutna, kao nikada do sada - kazao je Radiju Jadran, tehnički direktora JP »Vodovod i kanalizacija« Milorad Velaš. To znači da će prečišćavanje potrajati nekoliko sati i tek večeras bi potrošači cijele novske rivijere mogli da nakon 22 duga dana restrikcija odahnu. A već je posljednjih dana porasla nervoza, jer s vrućinama je povećana i potrošnja, pa 200 sekundnih litara iz lokalnih izvorišta nije dovoljno za sve. Tako su niža područja imala vode prema planu restrukcija po dva sata ujutru i dva uveče, a nekima, poput Kumborana voda je stizala samo po desetak minutra ujutru i uveče.
Najteže je bilo Kućanima, kojima je nakon 48 sati tek jutros stigla voda. Mještani Kuta su priprijetili nadležnima u »Vodovodu« da će blokirati Opačicu. Tvrde da su za izvorište, koje im je u blizini, a time i gradu dali svoje bunare i da je apsurdno da nemaju ni kapi, a da pri tom plaćaju i enormne račune za vodu.
Nema vode, rupe po putu, klepaju ovi sa parkingom, trajekt poskupio, krivine prema Trebinju naplacuju 3e, sve plaze u beton ozidase. Ne bi me Novi gledao da sam turista jedino kad bih poludio...
Ma, kompletno primorje je nula. Bruka.
Ovo sa paljevinom ujutru i uvece nije normalno. Pa cek, radi li iko ista, ili svi primaju platu da ne bi radili ?
Voda ?
Putarina za Trebinje ili HN ? Pitam ih ja na rampi, za koji dio puta se placa drumarina, kazu oni meni od kruznog toka do rampe. Dobro, a ko odgovara za kanonadu go*ana po putu, kerove, krave i ovce sto non stop idu po putu, rupetinu od odrona od novembra prosle godine, ulje po putu, ogranicenje uglavnom 40 - 60 km/h (ja za isto vrijeme stizem sada u Trebinja kao i prije rekonstrukcije). Znate kakav pogled je bio ovog na naplatnoj rampi. E nek ti je tesko da uzmes tri eura. Ali ajd sve to, nego niko ne gleda sustinu. Ej, preduzece koje je placalo radove na putu je Univerzal Holding iz Beograda, inace ogranak srpskog DB-a. Nisu bili ni mastoviti u kreiranju firme u CG pa su je krstili nesto tipa Univerzal Montenegro. I jos su za ove kvazi radove dobili dobro parce zemljista, i jos naplacuju nazovi drumarinu. Dakle sve ove pare, umjesto u HN idu za Bg.... i za njihove mutne poslove...
Nema mi druge no da razmisljam o novoj selidbi... Sto dalje od CG i Srb... Sve kratkorocni i sebicni interesi se ganjaju..
Ova muzika nije normalna. Pa ko bre dozvoljava distribuciju ovako jakih ozvucenja i montiranje istih u otvorenim prostorima?
A volio sam ovaj grad tako. To vise nije grad u kom sam odrastao i koji jednostavno nisam mogao izbrisati iz glave.
Enivej, paljevina opet jutros. Bajkovina/Sutorina, ne mogu locirati.
Ne prokomentarisasmo Institut ? Novi izvrsni direktor....
Kako ste isfrustrirani i kako filozofirate, da vam je prosto.
Tebi je lako..![]()
Se može piti ova česmovača, ha?
Ja je pijem. Jos nista nisam osjetila, a imam `stomak` za losu vodu. :biggrin:
Ća je život vengo fantažija!
I parking je poskupio na 0.80e +cijena poruke. Kakvi lesinari.
Nedje sam skoro greskm umjesto jeftine platio skupu zonu i napisali mi prijavu. Nista ne placam vise, ni parking ni ove vladine poreze po euro, ni gubitke struje ni vode, ni t~com kad me olesi, nista. Odoh u more da se tocam...
Siromasi su ovi koji to sve placaju, a bogati nisu ni trepnuli kad su pomislili da ne plate sve te rezije koje si pomenuo.
:shock: Aaa?? ....AAA
Bučevac: Poslije Olimpijade, Skale su najveća manifestacija
opširnije na: vijesti.me/skale![]()
Pazi ovo:
i pokazati da je RTCG evropski javni servis.
Grad će sponzorisati ovu privatnu glupost sa 80000 € ove godine.
Fala dragom bogu,imasemorese![]()
Kao i obično, nije ili-ili, nego i-i.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks