Zar je to puno... kad vidim 90% auta koja su 2007+ god sa otvorenim prozorima na 45c, wtf....
ljudi, kolko trosi klima goriva?je li moguce da skubne po 1-1.5 litar na 100 km? auto je 1.6 dizel, 92 ks.
Leo Messi no es de este mundo !!! Gvardiola...14. Grazias Pep.
Zar je to puno... kad vidim 90% auta koja su 2007+ god sa otvorenim prozorima na 45c, wtf....
Da se kuvas zbog 1.34 eur![]()
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Ja sam juce bio do Ulcinja, ima valjda do 100km, pasat benzinac 1.8 turbo, klima upaljena non stop. Vozio sam u prosjeku 80-90 i nesto mi se ucinjelo da mi je dosta trosio... koliko bi trebao trosit auto sa i bez klime?
I jos me zanima, zna li neko da mi rece koliko nosi benzina ovaj moj rezervar, i koliko kg ima kad udje u rezervu?
Ja je nemam sto palit po gradu kad se auto uzari na sunce, dok ona imalo pocne ja stigoh dje sam krenuo :-)
Pa taj ti trosi oko 10-12 litara...
A od polovine do 0 nije isto sto od polovine do max-a.
TAKUMI
Prema owner's manual (koji mi je ostao od moga passata, koji je inace bio TDI ali su podaci pokrivali sve modele) 1.8 Turbo (110 kw ili 150 ks) rezervar mu je 62 litre a rezerva cirka 8 litara po tom upustvu potrosnja je sledeca:
- manualni mjenjac: 11,4 l/100 km u gradu, 6,6 l/100 km van grada i srednja 8,4 l/100 km
- automat. mjenjac: 13,6 l/100 km u gradu, 7,3 l/100 km van grada i srednja 9.7 l/100 km
Naravno, ovi podaci su tesko ostvarljivi u stvarnosti tako da im mozes lagano dodati min 1 l/100 km. A pored toga potrosnja zavisi od samog vozaca, tako da je to vise individualna stvar (tj onoga ko vozi) ali i poprilicno od samog stanja motora.
Ljeti ocekuj vecu potrosnju, em zbog klima uredjaj ali vise zbog guzvi, stani kreni situacija koje pogorsavaju potrosnju. Meni npr u takvim situacijam potrosnja zna biti veca za 2- 5 litara bez problema (u gradskim uslovima) a van grada i do 2 litre na 100 km. (naravno radi se o dizel motoru sa manualnim mjenjacem, pretpostavljam da je kod benzinca situacija i gora).
U tvom slucaju ti si potrosio oko 25-27 litara sto mi se ipak cini mnogo za tu relaciju.
mislim da je ovo malo pre pre previse.- manualni mjenjac: 11,4 l/100 km u gradu, 6,6 l/100 km van grada i srednja 8,4 l/100 km
- automat. mjenjac: 13,6 l/100 km u gradu, 7,3 l/100 km van grada i srednja 9.7 l/100 km
Kroz gradsku voznju mi trosi od 9-11 litara... otvoreno bi trebalo manje, ne znam onda na 100km kako je moguce potrositi 25 litara?U tvom slucaju ti si potrosio oko 25-27 litara sto mi se ipak cini mnogo za tu relaciju
Zato pitam kolko trosi sa i bez klime, mada iskreno nema sanse da je potrosio preko 22 litara. Nije 3000 kubika no 1.8 a vozim barem 10 godina, nije da sam neki novajlija.
u svakom slucaju, fala sto si svratio![]()
Nema nasta, ovo sam upravo prepisao od original upustva od passata, ja sam razumio da si ti posao do UL i u povratku kod virpazara ti se upalila lampica, to znaci da si presao do ul 100 km + povratak a tj do Br min 30km + od Br do Virpazara ima bar 20 km ako ne i jace, sve ukupno je min 150 km. Medjutim po kazaljci ne mozes tacno odrediti kolicinu koju si potrosio ali ako ti trosi npr 10 l na 100 km na toj relaciji bi ti trebao potrositi 15 l a koliko se sjecam kod pasata je razmak izmedju srednje bijele crte i prve bijele crte lijevo (posle crvene dvije) oko 15.5 litara. Medjutim kako su guzve kod nas pocele i kako nam je put razrovan kod Br ai prema Ul nije bas u finom stanju potrosnja ce porasti i to drasticno, mozda nisi imao tacnih 31 litru u rezervaru kad si krenuo iz PG a kazaljka ti je bila blizu ai lampica se mozda u palila na 10 l ( jer gorivo se pokrece u rezervaru i ponekad ce upaliti i prije nego li dodje do 8 l) tako da potrosnja ne moze tacno da se odredi. Najbolje ti je (ako se finasijski moze) sipat pun rezervoar i potrositi ga maksimalno pa ponovo napuniti i izracunat potrosnju. Ja to redovno radim ai upisujem na ovaj sajt : http://www.spritmonitor.de/en/ tako da ga pratim. Tu mozes i provjeriti i ostale koliko trose otprilike.
moracu ga napunit, dobar post. svaka cast i fala za sajt...
Mojne, please.
Sjedis u auto, tankas do cepa, vozis do rezerve, tankas opet do cepa, malo matematike i vidjeces koliko ti trosi.
Svako auto trosi razlicito od drugog, zbog drugacijih uslova, zbog drugacijeg stila voznje tako da ti niko ne moze odgovorit na pitanje.
TAKUMI
Klima trosi 1l vise na 100km. Citao sam to nedje davno. Sto neko rece za taj 1.30e da se kuvas na 45stepeni jer ti manje troshi![]()
17 Al-Isra, 37:
Ne hodi po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni brda u visinu dostići.
Inace najjace mi je kad mjere potrosnju od oka, ono dodju na crvenu, onda sipaju, pa voze do crvene i kazu s toliko eura sam presao toliko km...o boze, ujutru upale auto kazaljka predje crvenu
Njak Njak Njak
Najbolje je sipati do cepa i preci maksimalno moguce pa ponovo sipati do cepa, a jos bolje kad vodis evidenciju o tome u kontinuitetu. U sustini, ko ima board computer koji pokazuje potrasnju, on mu moze biti dosta dobar pokzatelj. Naravno, nije 100 % tacan, ali je dobar reper.
treba mi neko da mi laickim jezikom objasni novi nacin obracunavanja premije za kasko osiguranje od strane Lovcen osiguranja.
prosle godine mi je kasko za auto (2000god) bio nekih 470 eura..na 10 mjesecnih rata - ok, prihvatljivo. Tamo su u katalogu nasli da je nekad vrijedio npr 45.000, posle 12 godina vrijedi lupam 10.000 i na tih 10.000 obracunavaju ...
medjutim dodjem danas da obnovim ugovor, racunajaci da imam 15% popusta zbog NEnastale shtete u protekloj godini.
I cura, stvarno korektno i ljubazno, kaze da oni sad obracunavaju premiju po NOVO-NABAVNIM cijenama vozila ? Da ne lupam sad sto i kako mi je ispricala, uglavnom sa svim popustima i cudima meni bi kasko bio 700+ eura. I to ako uspiju da mi zavrse neki popust komercijalni kao itd itd. A puna cijana bi bila oko 1000 eura. Da napomenen, to je bez rizika kradje i sa 20% ucesca.
300 eura skuplje nego prosle godine WTF. Nekako oni sad uzmu tu pocetnu cijenu od npr 45k eura i rade sa njom. WTF ?
cak mi ona licno kaze bolje da probas u npr sava montenegro itd... Medjutim Sava ne osigurava auta starija od 5 godina, uniqa starija od 8 itd itd
Ja znam da oni mene ne mogu zajebat sve da oce, ali mi bas nelogicno to.
Explain !
Originally Posted by my name is ...
auto se testira na sledeci i jedini relevantan nacin a to je:uspe se pun rezervar predje se 100km i onda opet na pumpu do cepa...drugacije je sve netacno.
Osnovica za obračun premije, za svaku godinu, je nova nabavna vrijednost osiguranog vozila koja predstavlja prodajnu cijenu kod ovlašćenog zastupnika za posebnu vrstu, tip i model, uključujući poreske i ostale troškove i ne uzimajući u obzir popuste i druge povoljnosti prilikom kupovine osiguranog vozila.
objasni mi onda sta se to promijenilo u odnosu na proslu godinu pa mi je kasko skoro duplo skuplji ?
osnovica je nova nabavna vrijednost, ali se onda uzme u obzir starost vozila, kilometraza, stanje itd .. Jesam u pravu ?
Originally Posted by my name is ...
Možda ti je zadnja kataloška vrijednost za novi 25.000 € :P
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks