Page 16 of 24 FirstFirst ... 6121314151617181920 ... LastLast
Results 376 to 400 of 587

Thread: Osiguravajuce kuce u CG

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja ne zaboravljam da klijentu ostavim ponudu/formular/ugovor koji on popuni i potpiše, pa neću komentarisati drugačije slučajeve i – ako ih ima – zašto se to dešava i da li je namjerno ili slučajno. Ali se pitam kako se u takvim slučajevima desi da klijent uplati polisu a da ne uzme primjerak ugovora, tj. kako i zašto se uopšte odluči da uplati novac (i da li mu je poznat neki primjer da neko, praveći i potpisujući bilo kakav ugovor u životu, ne uzima i primjerak za sebe). Jer, niko mu ne traži da prvo treba da uplati pa da će mu onda biti uručen formular koji je popunio i potpisao, nego se klijentu (koji se izjasni da hoće da uplati polisu) ostavi primjerak popunjenog ugovora i popunjena uplatnica (sa pozivom na broj tog ugovora), iako to ne znači da će on uplatiti odmah, ili sjutradan, već se može desiti i za nekoliko dana, tj. kad on želi.
    Dešava se dragi naš savjetniče,

Zato što ti drugi Savjetnici nisu tako čestiti i pošteni kao Vi koji sve pošteno kažete klijentu ne skrivajući ništa.

Dešava se zato što su ti Agenti, klijentovi nazovi rodjaci prijatelji i najnoviji najbolji prijatelji, pa je ljudima neprijatno da sumnjaju u svoje prijatelje i ne pada im napamet da ih on laže, obećavajući im 50% dobiti na osiguranu sumu, mogućnost potpunog povlačenja uloga nakon tri godine, 100.000 evra odštete za samo 100 evra uplate , i druge bajke

Ne veruju ljudi da im čovek koga poznaju sedi u kući, gleda u oči i laže ih pred ženom i decom ... A takvih je za razliku od Vas mnogo, dragi naš Savjetniče ...verovali Vi ili ne ...

Eto napr, meni lično, čovek koji me poznaje, nije mi prijatelj ali se znamo, viđamo se svaki dan, čovek je opštinski funkcioner bio, ne znam oće li opet, zna da sam policajac i eto kad ga pitah ide li meni primerak tog "ugovora" što potpisah, tada nisam ni znao da se to zove ponuda, čovek mi reče da ću kad uplatim dobiti sve papire ...

I eto moj Savjetniče, ja koji po prirodi posla moram prema sumnjivcima biti sumnjičav i proveravati njihove iskaze i papire, nisam profesionalno deformisan i nisam želeo da sumnjam u čoveka koga viđam svakodnevno i on dobro zna da sam policajac ...
    Pa zato kažem ,dobri moj Savjetniče, kad se taj tako poneo prema policajcu, ( pri tom ne mislim da je on lično imao nameru da me vara, jednostavno čovek je naučen da tako radi svoj posao i veruje da to tako treba), elem ako se tako jedan od zastupnika, Savjetnika, agenata, sasvim opušteno poneo prema jednom policajcu, onda to nije izolovan slučaj, to je pravilo... I zato kažem ako se tako može prema policajcu, šta li se sve može prema običnom, naivnom, prevarenom građaninu kome ostaje da ćuti i plače ...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Gojko Rodić View Post
    Dešava se dragi naš savjetniče,

Zato što ti drugi Savjetnici nisu tako čestiti i pošteni kao Vi koji sve pošteno kažete klijentu ne skrivajući ništa.

Dešava se zato što su ti Agenti, klijentovi nazovi rodjaci prijatelji i najnoviji najbolji prijatelji, pa je ljudima neprijatno da sumnjaju u svoje prijatelje i ne pada im napamet da ih on laže, obećavajući im 50% dobiti na osiguranu sumu, mogućnost potpunog povlačenja uloga nakon tri godine, 100.000 evra odštete za samo 100 evra uplate , i druge bajke

Ne veruju ljudi da im čovek koga poznaju sedi u kući, gleda u oči i laže ih pred ženom i decom ... A takvih je za razliku od Vas mnogo, dragi naš Savjetniče ...verovali Vi ili ne ...

Eto napr, meni lično, čovek koji me poznaje, nije mi prijatelj ali se znamo, viđamo se svaki dan, čovek je opštinski funkcioner bio, ne znam oće li opet, zna da sam policajac i eto kad ga pitah ide li meni primerak tog "ugovora" što potpisah, tada nisam ni znao da se to zove ponuda, čovek mi reče da ću kad uplatim dobiti sve papire ...

I eto moj Savjetniče, ja koji po prirodi posla moram prema sumnjivcima biti sumnjičav i proveravati njihove iskaze i papire, nisam profesionalno deformisan i nisam želeo da sumnjam u čoveka koga viđam svakodnevno i on dobro zna da sam policajac ...
    Pa zato kažem ,dobri moj Savjetniče, kad se taj tako poneo prema policajcu, ( pri tom ne mislim da je on lično imao nameru da me vara, jednostavno čovek je naučen da tako radi svoj posao i veruje da to tako treba), elem ako se tako jedan od zastupnika, Savjetnika, agenata, sasvim opušteno poneo prema jednom policajcu, onda to nije izolovan slučaj, to je pravilo... I zato kažem ako se tako može prema policajcu, šta li se sve može prema običnom, naivnom, prevarenom građaninu kome ostaje da ćuti i plače ...
    - Zašto ističete moje poštenje kada i dalje navodite da lažem ako kažem da postoji ugovor kojim nasljednik može dobiti preko 100.000 eura za slučaj smrti klijenta koji ugovori polisu sa mjesečnom uplatom od 100 eura.

- Kad ste dobili polisu sa propratnim papirima i tabelu otkupnih i kapitalizovanih vrijednosti, DA LI STE IH PROČITALI? Valjda ste pretpostavili da je u razgovoru sa agentom nemoguće obuhvatiti baš sve što je vezano za osiguranje i da u tim papirima ima i ponešto što nije pominjano tokom razgovora, pa bi bilo normalno da ih pročitate. I da onda, ako vam se ipak ne svidi nešto od toga, otkažete ugovor i dobijete uplatu nazad. Ali ne, vama je lakše i milije da opalite po drugome i po svemu, samo da se ne zapitate o vašoj eventualnoj grešci, tj. odgovornosti za situaciju koja se desila (pričam naravno o slučajevima kada očekujete nešto jer vam je agent to rekao, a toga u ugovoru nema – kada agent pominje npr. mogućnost povraćaja kompletnog uplaćenog novca u bilo kom trenutku raskida polise, ili npr. isplate za povrede, lomove, nastup bolesti, hirurške operacije kada izabrani/ugovoreni program to ne predviđa, ili npr. pominje neku konkretnu zagarantovanu (astronomsku) dobit koja će se klijentu pripisati uz osiguranu sumu, a u ugovoru to nije tako definisano itd). Bolje bi bilo da razmislite koliko je pametno za takve stvari (otvaranje polise) oslanjati se na povjerenje prema drugome. Iako ste vi razočarani u vašeg agenta poznanika, ja bih u ovim stvarima potpuno ostavio sa strane vaspitanje ili neznanje agenata, zato što klijent ima SVE NAPISANO na papiru i zapitao bih se o nečijoj naivnosti kada ne želi da pročita ugovor koji se tiče novca i životnih finansijskih pitanja njega i njegove porodice. Možda vama ove moje riječi djeluju čudno, ali, neka čak bude da agent nema loše namjere, može li se desiti da on slabo/nedovoljno poznaje materiju, ili jednostavno da pogriješi tokom razgovora, ili da ste se oko nečega loše razumjeli – zar ne bi makar zbog toga trebalo pročitati što piše u papirima i onda nema problema (ne znači ni da će klijent u papirima naći nešto što će ga odvratiti od odluke da ima polisu). Jednom sam vas pitao i uvjek ću to ponavljati, pa odgovorite ako želite – da li, sklapajući npr. ugovor o kupovini stana, date novac a da vas ne zanimaju papiri, da ne pročitate ugovor? Mislite li da ja (i moje kolege) ugovore pravim samo sa klijentima sa kojima sam se prethodno poznavao? Naravno da sam dosta ugovora napravio nepoznatim ljudima, a meni prvom bi bilo veoma čudno i nepametno (da se blago izrazim) da klijent u mene ima apsolutno povjerenje i da ne želi da pročita što piše u ugovoru. Jer i da sam ja najveći prevarant i da lažem klijenta, on, kao što sam pokušao objasniti, ima način/mehanizam da izbjegne da bude prevaren. A da li će se klijent pouzdati u šarene priče agenta zato što mu je agent prijatelj, e tu neka razmišlja o nekim drugim stvarima, o prijateljstvu, o stvarnom karakteru takvog prijatelja, o tome kako griješi pri procjenama nekih osoba, a ne o prevarantstvu osiguravajućih kuća (koje sve detalje stave na papir i ne mogu postupati mimo onoga kako tamo piše).

…ako se tako može prema policajcu, šta li se sve može prema običnom, naivnom, prevarenom građaninu…
    - Zašto toliko ističete da ste policajac? Jeste li zbog toga nešto vrijedniji od drugih klijenata? Pametniji? Treba li agent da se različito ophodi prema inženjeru i prema vozaču autobusa kada im prodaje polisu? Mislite da ste vi sposobniji od drugih da otkrijete agentovo laganje? Previše ste se “ufurali” u ovu temu. Gojko, držite se onoga čime se bavite, u što se (bolje?) razumijete. Batalite više sa “iznošenjem dokaza” koji se svode na to kako nema smisla da klijent bude naivan i vjeruje lažljivom agentu i kako osiguravajuća kuća treba klijentu da isplati ono što ga ne sljeduje.

I ako možete odgovorite mi (ponavljam vam pitanje) zašto uzimate u obzir članove 8 i 9, ali ne i član 17 (jer on tretira one vaše konkretne zamjerke, a ne članovi 8 i 9), a da ne bude opet izbjegavanje odgovora ili odgovor tipa da vam ništa nijesam suštinski rekao, tj. da se vaši argumenti ne mogu opovrgnuti, kao i da u pokušaju dokazivanja “oštećenosti klijenta” ne nastavite sa pozivanjem na patetiku, poštenje, dobročojstvo, naivnost, prijateljstvo i slične “pravne” argumente/činjenice.
    Last edited by savjetnik u osiguranju; 29-05-12 at 23:16.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne ističem ja Vaše poštenje predobri naš Savjetniče,

Vi tvrdite da ste pošteni a ja u to ne želim apriori da sumnjam...

I ne tvrdim da Vi lažete, već izgleda da ste neinformisani, a po svemu što pišete izlgleda sasvim ne informisani. Vi sami naime kažete da je Vaš posao posredovanje u izradi ponude...Zbilja šta Vi znate o isplati odštete kad u tu operaciju niste uključeni ... Il možda jeste ... Ali da ne bi ovde zamarali ljude, a ujedno i da bi ljude uverili a mene razuverili, pa obajvite nam tu kombinaciju da sa 100 evra uplate, porodica klijenta u slučaju njegove pogibije u saobraćaju dobija 100.000 i kusur evra....

Evo ja vam kažem , možda to piše u nekom reklamnom sajtu ili flajeru, ali se ispod nalazi zvezdica koja kaže nešto drugo i istu tvrdnju relativizuje ..

Po Bogu Savjetniče, pa koja bi kuća opstala kada bi se tako razbacivala novcem? Treba podeliti platu od po 10.000 evra članovima upravnih odbora, platiti zakupninu prostora, skupa vozila, platiti reklame, sponzorisati sportske klubove, platiti službenike, režije i svakojake troškove...

Pa jesu li osiguravajuće kuće humanitarne organizacije da se razbacuju novcem? A gde je konkurencija?
    Osiguranje uspešno , počiva na velikim brojevima.. što Više ljudi uplaćuje to je veća osnova za usplatu, ulaganje plasiranje.... Mnogo bi jefitinije i uspešnije bilo kada osiguravajuće kuće, u Srbiji kojih ima oko 20, objedinila novac klijenata .. tada bi se smanjili troškovi i pojeftinilie polise ... a šta će jadne u Crnoj Gori, od kojih para da isplaćuju te silne odštete ..

E moj savetniče, evo vidite kako se isplaćuje odšteta .

I taj čl. 17 ne znači ništa, kao ni bilo koji drugi član u ponudi, jer verovali ili ne, ovi drugi agenti koji nisu pošteni kao vi uglavnom zaboravljaju da ostave ponudu. Meni je konkretno moj Savjetnik rekao da se to ne ostavlja .. Zato pominjem da sam policajac, je se usidio mene da tako slaže .. I nije to početnik, čovek je stariji od mene, jedan od doajena u WVP, od agenture za Wiener i Grave napravio stambenu zgradu i poslovni prostor... Vrlo fin, uljudan i ugadjen gospodin a ne neki početnik, neznalica ..

I da ne dužim dragi Savjetniče, evo vi vidim, ne verujete mi, ne verujete ni sili razoračaranih i prevarenih klijenata koje možete naći po svim forumima na kojim se govori u životnom osiguranju u bivšoj YU ... pogledajte malo te forume, pogledajte, ankete o tome šta ljudi misle o životnom osiguranju, ne samo na mom blogu , već i šire, pogledajte novinske članke, ima ih i na mom blogu, linkova do njih .... stavite malo prst na čelo .. pa recite .. šta fali mom predlogu se suzbije prostor za prevare i manipulacije. pojednostavi procedura, komunikacija svede crno na belo preko sajtova , itd, itd

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A vidjeste li ovo, dobri naš Savjetniče

http://www.nbs.rs/export/sites/default/internet/latinica/20/osg/smernica_6_prevare.pdf

Tu vam piše i zašto su na dokumentima osiguranja potrebna dva potpisa ...

Pa baš zato savjetniče da službenici ne bi jedni drugima isplaćivali npr . po 100.000 evra za uplaćenih 100 i tako potkradali osiguravajuću kuću ... ALi teško da će ih ova preporuka u tome sprečiti ... verujte mi dobri, naivni i pošteni Savjetniče, jedini način da neko dobije 100.000 jeste da bude u dilu sa nekim iz osiguranja .. To može kod nas .. u Austriji i Nemačkoj , malo teže ... oni imaju urođenu , nacionalnu odbojnost prema korupciji ...

A zašto često pominjem da sam policajac? Pa zato što sam to pitao mog Savjertnika,kome potpisah ponudu... Mene od osiguranja ništa drugo nije zanimalo osim koliku premiju treba da plaćam da bi moja porodica u slučaju da manjkam, dobila 10.000 evra , kako bi skinuli sa vrata banku, gde uzeh kredit, i kako im banka ne bi uzela kuću ... On i mi reče 250 evra godišnje plus 25 evra, ko bih dobio tih 10.000 u slučaju invaliditeta ... Ja ga upitah to što sam policajac , zar ne bi trebalo da poskupi premiju zbor rizika ... On mi reče, male su to pare, šta je 10.000 evra za osiguranje , napisaćemo samo službenik ... I napisa da sam službenik... Ono nije da nisam , jesam službenik, Službe unutrašnjih poslova .. ali ipak ..

Reče mi još taj fini ćoek da če mi osigurana suma nakon 20 godina takodje biti 10.000 evra i za doživljenje a i za običnu smrt .. No kad dobih polisu , ja vido 5,100 ...

Nisam pravio pitanje , dobri moj savjetniče, jer i nadjoh da u slučaju nasilne smrti dobijam 10.000 ... No da ne dužim , bilo je tu još koješta , no kad nađoh najposle pažljivo čitajući ugovor da sam ja ustvari prevario osiguranje zato što sam potpisao da sam samo službenik, udarih po upravnom odboru i oni nakon par meseci isplatiše mi sve pare nazad ...

E ja sad od njih tražim 10.000 evra odštete, zato što su me 5 godina držali u zabludi da sam osiguran na 10.000..

Šta mislite imam li pravo na to ? Oni sami donesoše odluku da mi vraćaju sve pare zato što je agent pogrešio ...

I šta sad evo ti pare nazad i niko ništa ... Može li to tako, dobri moj Savjetniče?

ZAto i pitam javno , Dragi Savjetniče.... čemu služe savjetnici, kada se sve pogrešno savjetuju, gotovo svi osim Vas koji ste pošteni .. Al bez obzira...Ako čovek treba pažljivo da čita te tipske ugovore, i pravilnike, šta će mu Savjetnik .. Nek ih čita pa nek postavlja pitanja na sajtu, popuni formular itd ...
    Last edited by Gojko Rodić; 29-05-12 at 22:16.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne ističem ja Vaše poštenje predobri naš Savjetniče,

Vi tvrdite da ste pošteni a ja u to ne želim apriori da sumnjam...

I ne tvrdim da Vi lažete, već izgleda da ste neinformisani, a po svemu što pišete izlgleda sasvim ne informisani. Vi sami naime kažete da je Vaš posao posredovanje u izradi ponude...Zbilja šta Vi znate o isplati odštete kad u tu operaciju niste uključeni ... Il možda jeste ... Ali da ne bi ovde zamarali ljude, a ujedno i da bi ljude uverili a mene razuverili, pa obajvite nam tu kombinaciju da sa 100 evra uplate, porodica klijenta u slučaju njegove pogibije u saobraćaju dobija 100.000 i kusur evra....

Evo ja vam kažem , možda to piše u nekom reklamnom sajtu ili flajeru, ali se ispod nalazi zvezdica koja kaže nešto drugo i istu tvrdnju relativizuje ..

Po Bogu Savjetniče, pa koja bi kuća opstala kada bi se tako razbacivala novcem? Treba podeliti platu od po 10.000 evra članovima upravnih odbora, platiti zakupninu prostora, skupa vozila, platiti reklame, sponzorisati sportske klubove, platiti službenike, režije i svakojake troškove...

Pa jesu li osiguravajuće kuće humanitarne organizacije da se razbacuju novcem? A gde je konkurencija?
    Osiguranje uspešno , počiva na velikim brojevima.. što Više ljudi uplaćuje to je veća osnova za usplatu, ulaganje plasiranje.... Mnogo bi jefitinije i uspešnije bilo kada osiguravajuće kuće, u Srbiji kojih ima oko 20, objedinila novac klijenata .. tada bi se smanjili troškovi i pojeftinilie polise ... a šta će jadne u Crnoj Gori, od kojih para da isplaćuju te silne odštete ..

E moj savetniče, evo vidite kako se isplaćuje odšteta .

I taj čl. 17 ne znači ništa, kao ni bilo koji drugi član u ponudi, jer verovali ili ne, ovi drugi agenti koji nisu pošteni kao vi uglavnom zaboravljaju da ostave ponudu. Meni je konkretno moj Savjetnik rekao da se to ne ostavlja .. Zato pominjem da sam policajac, je se usidio mene da tako slaže .. I nije to početnik, čovek je stariji od mene, jedan od doajena u WVP, od agenture za Wiener i Grave napravio stambenu zgradu i poslovni prostor... Vrlo fin, uljudan i ugadjen gospodin a ne neki početnik, neznalica ..

I da ne dužim dragi Savjetniče, evo vi vidim, ne verujete mi, ne verujete ni sili razoračaranih i prevarenih klijenata koje možete naći po svim forumima na kojim se govori u životnom osiguranju u bivšoj YU ... pogledajte malo te forume, pogledajte, ankete o tome šta ljudi misle o životnom osiguranju, ne samo na mom blogu , već i šire, pogledajte novinske članke, ima ih i na mom blogu, linkova do njih .... stavite malo prst na čelo .. pa recite .. šta fali mom predlogu se suzbije prostor za prevare i manipulacije. pojednostavi procedura, komunikacija svede crno na belo preko sajtova , itd, itd
    Bla, bla, bla. Bla, bla, bla.

Na to vam se svela priča i veze s vezom nemate o čemu pišete i što pišete.
    Nema potrebe da odgovaram na ponavljanje vaših papazjanija. Dovoljno sam vam odgovorio u prethodnim postovima AKO ŽELITE DA PROČITATE I SHVATITE (ili bolje reći ako umijete).

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by savjetnik u osiguranju View Post
    Bla, bla, bla. Bla, bla, bla.

Na to vam se svela priča i veze s vezom nemate o čemu pišete i što pišete.
    Nema potrebe da odgovaram na ponavljanje vaših papazjanija. Dovoljno sam vam odgovorio u prethodnim postovima AKO ŽELITE DA PROČITATE I SHVATITE (ili bolje reći ako umijete).
    Kanda ste izgubili volju dobri moj, čitam , čitam VAše odgovore i odgovaram eto napr. kažete
    Bogomi Gojko i vaša je zasluga - i lično vaša i svih ostalih negativaca i bombardera. Zar mislite da sva priča da je osiguranje prevara nema uticaja na razmišljanje ljudi, na njihovo (ne)povjerenje? Imala je uticaja, ja to dobro vidim u praksi. Ogromnu ste štetu napravili i vi negativci-bombarderi i agenti koji loše rade svoj posao.
    pa još i podvlačite štetu napravio ja negativac bombarder i loši agenti , zanimljivo ali i ohrabrujuće

Zanimljivo jer ranije rekoste da moja pisanija nemaju nikakvog značaja i uticaja a sad tvrdite da imaju . Negativac, kažete, pa ne mogu biti pozitivac prema negativnim stvarima kakvo je osiguranje života danas.. Bombarder štetočina, nije loše .. to vam je kao kada bombardujete komrace iz aviona ili zaprašujete krompirovu zlaticu . Niko normalan ne kaže napravio si štetu komarcima, stencama , to su štetoćine, štetiti štetočinama korisno je, zar ne, dobri moj ...

A što me staviste u isti koš sa lošim agentima? Pa ako ste vi dobar, onda bi trebali da ste na mojoj strani?!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Dje ste dobri moj Savjetniče, nešto mi se ućutaste ...
    Eto i ja bio malo na odmoru u CG ili MNE, baš pomislih na na Vas, kako bi bilo da se nađemo pa razmotrimo uživo još neka pitanja, ali reko možda Vam ne bi štimalo pa odustah od te ideje

Vidim ništa ne rekoste, pa ja još malo razmotrih vaše odgovore pa rekoh da se nadovežem npr ..

Originally Posted by savjetnik u osiguranju
    Kažem da brkate mnoge stvari, jer očigledno nije ovo materija za vas. Kažem da tu postoje – NA ISTOJ STRANICI UGOVORA – i još neki članovi, pa nema potrebe da se tako kačite na članove 8 i 9 (koji su, kao što sam vam ranije napisao, NORMALNE stvari u bilo kakvom ugovoru) i da ih proglašavate famoznim, nego bi bolje bilo da uočite i član 17 pod naslovom "Otkup", jer se on odnosi na konkretni slučaj koji pominjete. Gojko stručnjače. I zaštitniče pravde. I "oštećenih". A pod istim naslovom je i primjer tabele iz koje klijent može ukapirati princip, a, kao što piše u članu 17, uz polisu će biti uručena i tabela sa PRECIZNIM otkupnim vrijednostima za svaku godinu tokom trajanja konkretnog ugovora (tako da nema što osiguravajuća kuća da se poziva ni na kakvi član, jer nije ništa oštetila klijenta). A svi članovi ugovora su stali na nepunu jednu stranicu, kao što možete primjetiti, pa valjda klijent može toliko uspjeti da pročita (a dobije i detaljne opšte i posebne uslove osiguranja, tako da mu je sve stavljeno na papir i sve je definisano i jasno). I pri dnu te stranice ugovora fino mu piše (kao što se podrazumijeva i za bilo kakav drugi ugovor) da je "saglasan sa svim elementima ponude".
    Elem članovi 8 i 9 Ponude jesu famozni jer ih u takvoj formi nema nigde osim u ponudama za osiguranje... Zašto? Zato što su potpuno bespotrebni i nemaju nikakav smisao ...
    Njihov jedini smisao jeste da na sudu spasava osiguravajuću kuću od tužbe prevarenog klijenta kome je agent napričao gomilu bajki i zaboravio da ostavi ponudu .. Evo je vodje http://4.bp.blogspot.com/-elTm3TMdzi0/T6JedS95aoI/AAAAAAAAAMc/8yjWLD4Uy-I/s1600/ponuda3.png
    Naravno to Vi ne radite i nikada ne lažete klijenta o dobiti od 50%, povraćaju celokupne premije itd , itd .. pa mi nije jasno zašto branite priručnik WVP i kako Vi objašnjavate smisao postojanja članova 8 i 9 Ponude ?
    I na kraju zašto mi ne verujete da veliki broj agenata zaboravlja da ostavi ponudu .. i na kraju kakav je smisao člana 10?
    Last edited by Gojko Rodić; 14-06-12 at 23:43.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kako ste smorili sa ovim prepucavanjem. Uf....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Totalno_LooD View Post
    Može se to i tako gledati ... Ipak koga zanima suština životnog osiguranja, a to je ovde tema, zar ne, iz ovog , kako kažete "prepucavanja", može se mnogo toga razabrati ....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Dje ste dobri moj Savjetniče, nešto mi se ućutaste ...
    Vidim ništa ne rekoste...
    Uopšte ne vidim potrebu da bilo što više kažem u odnosu na ono što sam vam VEĆ ODGOVORIO. I vidim da vi ustvari niste nikako znali da odreagujete na moje potonje postove, u kojima sam se konkretno osvrnuo na sve vaše pokušaje "nečega". Što sada? Vi bi ste i dalje nešto da pokušavate, vrteći istu priču. Neka hvala, mene ne možete upecati na to - morali bi ste se mnogo bolje potruditi, tj. iznijeti neke validne činjenice. Ali znam da nije lako kad ih nema.

Elem članovi 8 i 9 Ponude jesu famozni jer ih u takvoj formi nema nigde osim u ponudama za osiguranje... Zašto? Zato što su potpuno bespotrebni i nemaju nikakav smisao ...
    Jel' znate što pričate? U pravu ste, mogli su i da ne navode te članove (koji inače nisu neophodni u ugovorima bilo koje vrste), jer se u pravu podrazumijeva da važi samo ono što piše u ugovoru, a ne i usmene izjave. I o tome sam vam dovoljno ranije objasnio.

I na kraju zašto mi ne verujete da veliki broj agenata zaboravlja da ostavi ponudu .. i na kraju kakav je smisao člana 10?
    Ko kaže da ne vjerujem da se to dešava? A zašto se vi ne zapitate da li je normalno, čak i ako (i kada) agent zaboravi ili "zaboravi" da ostavi ponudu/formular/ugovor, da klijent njemu ne kaže: "oprosti čiko/prijatelju/agentu, a gdje je MOJ PRIMJERAK UGOVORA, zar me ne sljeduje, oćete li mi ga ostaviti"? Uostalom, već sam i o tome pisao, kao i o članu 10 (i o mnogim drugim vašim "argumentima"), ali ja znam da ćete vi opet u nekom narednom postu da vrtite istu priču. U nedostatku bolje.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Totalno_LooD View Post
    Potpuno te razumijem prijatelju.
    Najradije bih da nisam morao ni slova da napišem. Ali kada stručnjaci iz osiguranja počnu da navode kako su osiguravajuće kuće prevarantske jer nisu babu od 90 godina isplatili po polisi (iako baba u tim godinama života ne može imati polisu), jer nisu nekome isplatili osiguranu sumu za nastup bolesti ili hirurške intervencije (iako nije ugovorio program koji to pokriva), jer neće da isplate osiguranu sumu za nekoga ko je pijan izazvao udes (vjerovatno bi policajac Gojko pijanici oprostio ako u takvom stanju izvrši neko kriminalno/prekršajno djelo), onda mi izgleda normalno da reagujem na takve pisanije. I da iznesem svoje mišljenje o nečemu u što se razumijem - o osiguranju.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    22
    Thanked in
    6 Posts

Savjetniče, jako je teško kad branite nešto što niste u mogućnosti da odbranite.
    Kroz novine je bilo kako su Mariju Šerifović optužili da je lažilara krađu svojih automobila i još je platila ne baš malu sumu novca kao kaznu za isto. 5 godina kasnije pronašlisu joj ukradeni automobil. Iako se ne radi o istom osiguranju, vaš princip polavanja se zasniva na istom. Jednostavno, cilj vam je da ne isplatite osigurani slučaj onda kada trebate.

A shodno vašoj negativnoj reputaciji na forumu, mogu slobodno reći da su i ostali forumaši svjesni istog.

Thanks Thanks Given 
    71
    Thanks Thanks Received 
    165
    Thanked in
    124 Posts

Quote Originally Posted by Bøgíñjå View Post
    A shodno vašoj negativnoj reputaciji na forumu, mogu slobodno reći da su i ostali forumaši svjesni istog.
    Nije to, no nije dosao s drugovima na forum, a mozda se zamjerio nekom iz neke grupice.

Naravno da ima dobrih momenata u njegovoj prici. ne znam kojih, jer mi muka da citam, ali sigurno da neko kome je pseudonim "savjetnik u osiguranju" se i razumije u isto.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    22
    Thanked in
    6 Posts

Niko nije rekao da se ne razumije u to, jer je to njegov profesionalni poziv. Međutim, staje na stranu osiguravajućih kuća i jedne posredničke kuće za koju radi, ali postoje osobe koje su upoznate sa njihovim poslovanjem, i koje taj način poslovanja ne opravdavaju, pa čak da ne dolazi do prevara kad pronalaze razloge da ne isplate osguravajući slučaj. Prije sam pisala o ovom i neću da se ponovlam. Čak su m i klijenti srećni kad izvuču bar dio novca usled nemogućnosti daljeg plaćanja polise, gdje tako velikog srca velikodušno uzmu većinu.

Nego, neka ti uputi pozivnucu za seminar u WVP, neće ti dugo trebati da shvatiš o čemu se tu zapravo radi, i kakvi su trendovi i koji 'kolačić' hoće da gricnu

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Savjetniče, jako je teško kad branite nešto što niste u mogućnosti da odbranite.
    Kroz novine je bilo kako su Mariju Šerifović optužili da je lažilara krađu svojih automobila i još je platila ne baš malu sumu novca kao kaznu za isto. 5 godina kasnije pronašlisu joj ukradeni automobil. Iako se ne radi o istom osiguranju, vaš princip polavanja se zasniva na istom. Jednostavno, cilj vam je da ne isplatite osigurani slučaj onda kada trebate.

Izuzetno me zabavlja kad čitam ovakvo pisanje. Branim nešto što ne mogu da odbranim. Pa opet Marija Šerifović. Jadi me znali ako znam što da kažem po tom pitanju, mimo onoga što sam već jednom napisao (iako pojma nemam zbog čega je uopšte trebalo tada da se osvrćem na taj slučaj) - a da bi ti bila zadovoljna (i Marija zajedno sa tobom).
    Iako se ne radi o istom osiguranju, vaš princip polavanja se zasniva na istom.
    Udri Bøgíñjå, nema veze što i kako pišeš, važno je da pišeš nešto.
    A o čijem principu pričaš? I koji to princip? Zbunila si me. Samo da sebe ne zbuniš, pazi se.
    cilj vam je da ne isplatite osigurani slučaj onda kada trebate.
    Opet si me zbunila. Koji to mi?
    A ovo je već posebna priča. Znaš li koliko me sjekira ta reputacija? I koliko mi je uopšte bitno oće li biti crvena ili zelena. Iako ne baratam dobro sa ovim forumom, čini mi se da sam primjetio da postoji mogućnost da forumaš izabere opciju da se njegova reputacija ne prikazuje, ali mi ne pada na pamet da to uradim, jer sam dobro svjesan validnosti mojih riječi na ovoj temi. Naravno da sam očekivao dosta negativaca na ovoj temi, ali negativne reputacije od ukupno tri osobe (ti i još dvije) neće me mnogo nasjekirati. Pa i da ih bude još 500, jer to nije pokazatelj ispravnosti nečijih stavova, niti ti daje za pravo da na osnovu toga zaključuješ o isplatama od strane osiguravajućih kuća.
    Last edited by savjetnik u osiguranju; 16-06-12 at 01:25.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

neka ti uputi pozivnucu za seminar u WVP, neće ti dugo trebati da shvatiš o čemu se tu zapravo radi
    Srećom, ti si shvatila! Neki (mnogi) nisu.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    22
    Thanked in
    6 Posts

Zaštrumfali ste ste se Savjetiče mnogo Ne mislite da su vam ruke čiste što prevare tehnički odrade osiguravajuće kuće, a ne vaša posrednička kuća. Dobro vi znate šta plasirate na tržištu, i žao mi je što trenutno nemam info gricnuste li one mEleone od trenda rasta osiguranika na CG tržištu... (ne očekujem ovo da mi ni potvrdite ni poreknete )

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Zaštrumfali ste ste se Savjetiče mnogo Ne mislite da su vam ruke čiste što prevare tehnički odrade osiguravajuće kuće, a ne vaša posrednička kuća. Dobro vi znate šta plasirate na tržištu, i žao mi je što trenutno nemam info gricnuste li one mEleone od trenda rasta osiguranika na CG tržištu... (ne očekujem ovo da mi ni potvrdite ni poreknete )
    U čemu je tvoj problem?

Dobro vi znate šta plasirate na tržištu
    Tačno. A izgleda da ti još bolje znaš. Samo neka si ti zdravo.

P.S.:
    Ni ti ni Gojko ni još neke osobe ne znate što bi ste više napisali na ovoj temi a da bi to potkrijepilo vaše neznaveno bavljenje ovom temom, zar ne?
    Ja bih prije rekao da se neko drugi (kao što si ti) mnogo zaštrumfao na ovoj temi, pa je sada problem kako se "izvući" nakon što sam vam odgovorio na neke nebuloze, netačnosti i promašene teme. Neću zalaziti u uzroke takvog vašeg nastupa (mada ih itekako dobro mogu pretpostaviti).

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    22
    Thanked in
    6 Posts

Savjetiče, pitali ste na koja sam dva seminira bila, da vam sad udovoljim jedan je bio WVP-a, i ostavili ste jako negativan utisak na mene. Nego vi sve zainteresovane ovdje pozovite na seminir pa ćete vidjeti koliko će vam još biti osoba kao ja na ovom forumu. Druga kuća je bila Grawe , i na kraju počela sam samo da vas međusobno analizaram i zabavljam se sa istim, jer ni na kraj pameti ne bih postala dio jedne ovakve legalne prevare. Moje mišljenje je negativno čak i da hipotetički svaki osigurani slučaj isplate osiguravajuće kuće. Problem je što se nedovoljno informisani ljudi zalete na veće cifre koje govorite , a da prethodno ne sračunuju koliko zapravo oni daju. A o vašem velikodušnom uzimanju njihovog novca usled nemogućnosti plaćanja dalje, gdje su vam "zadovljni" klijetni zahvalni i za to malo što od sopstvenog novca izvuču, nije vrijedno ni komentarisati više...

Nego razumujem ja vas zašto ovako štrumfujete, treba onaj 'kolačić' zagristi, a za to smo vam potrebni mi, kao što jednom prije rekoh.
    Last edited by Bøgíñjå; 16-06-12 at 16:23.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    22
    Thanked in
    6 Posts

I još nešto Savjetniče, ja od ovog pisanja nemam nikakve materijalne koristi - ni u džep ni iz džepa, za razliku od vas tako da na vašu objektivnost ni ne računam. Vama je to posao, izvor prihoda, a ukoliko nosite onu šnalicu kao znak jedinog posla tek je suvišno govoriti šta je to vama. Takođe, iz pisanja Gojkovog vidim da ni on nema nikakve materijalne koristi od istog, već da mu je cilj nešto sasvim drugo - zaštiti i informisati vaše potencijalne klijente, a na kraju krajeva svako bi trebao biti sposoban da samostalno donese odluku za koju smatra da je ispravna.
    Last edited by Bøgíñjå; 16-06-12 at 16:21. Reason: type...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Savjetiče, pitale ste na koja sam dva seminira bila, da vam sad udovoljim jedan je bio WVP-a.
    Znam da si bila na INFO seminaru WVP-a, već si to jednom napisala. I već sam ti na to ODGOVORIO. A oprosti.

...zabavljam se...
    Samo ti nastavi da se zabavljaš. Prijatno ti bilo.

...nije vrijedno ni komentarisati više...
    A zaista ni tvoje priče nije vrijedno više komentarisati - jer sam ti te priče VEĆ komentarisao. Vidim da pomoći nema i da kao tvoj uzor Gojko vrtiš istu ploču. Slobodno nastavi i uživaj u zabavi. Obezbijedi dobru kondiciju i ne predaj se, jer će osiguranje baš dugo postojati i nadživjeće tebe i mnoge posle tebe. Samo se pazi da ti se ne desi (a znam da neće) da za 15 godina (ili prije) počneš da napadaš one koji napadaju osiguranje. A ako za 15 godina, teorijski govoreći, ipak poželiš da imaš polisu, što ćeš uraditi? Ustvari, što god oćeš, što bi to meni bilo bitno - ja ću do tada dobiti novac od svoje polise.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

I još nešto Savjetniče, ja od ovog pisanja nemam nikakve materijalne korisiti - ni u džep ni iz džepa, za razliku od vas tako da na vašu objektivnost ni ne računam. Vama je to posao, izvor prihoda, a u kliko nosite onu šnalicu kao znak jedinog posla tek je suvišno govoriti šta je to vama. Takođe, iz pisanja Gojkovog vidim da ni on nema nikakve materijalne koriti od istog, već da mu je cilj nešto sasvim drugo - zaštiti i informisati vaše potencijalne klijente, a na kraju krajeva svako bi trebao biti sposoban da samostalno donese odluku za koju smatra da je ispravna.
    Čudi me da si takav zaključak napisala na samom kraju - tu si u pravu, dobro si to rekla. A ostale besmislice iz ovog posta bilo bi besmisleno (tebi) komentarisati.
    Last edited by savjetnik u osiguranju; 16-06-12 at 18:23.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    22
    Thanked in
    6 Posts

Volite da štrumfujete , ali bez reziltata
    Pozdrav

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Volite da štrumfujete , ali bez reziltata
    Pozdrav
    Pozdrav i tebi. I tvojim velikim rezultatima.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Patak i žabe

Ako ste dokoni
    pročitajte ovo:
    patak ukraj bare
    držao je slovo.

Slušale ga žabe
    velike i male,
    slatke su mu reči
    jedva dočekale.

Govorio patak
    o vrlini mira
    i da niko nikog
    ne treba da dira.

Svako ima prava
    da slobodno živi,
    ne sme tlačit' one
    što mu nisu krivi.

Sloga, mir i ljubav
    blagoslov je pravi,
    zato neka niko
    nikoga ne gnjavi.

Slušale su žabe
    ovo krasno slovo,
    kad patak ućuta,
    desilo se ovo:

Jedan žabac mali
    pobliže je stao, -
    a patak ga zgrabi,
    pa ga progutao.

Iz ovog se nešto
    i naučit' dade:
    hulje lepo zbore,
    al' nitkovski rade.

Page 16 of 24 FirstFirst ... 6121314151617181920 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)