brate ja sam ono batalio poslije pilota,ne znam jesu li se popravljali sto,ali nesto nemam volje gledat a bash sam masu ocekiva od serije...steta...ja recimo ne mogu vjerovat da je happy endings dozivio dvije sezone i obnovljen za trecu...odgleda sam 5-6 ep. i mogu rec da u zivotu gore serije nijesam pogleda,bez obzira na zanr...milijardu puta vidjene fore,nevidjeno losha gluma i opet pljas!3 sezone!?nema pravila **** ga...
1993-2020
nothing comes from violence and nothing ever could
ja, od serija koje se trenutno emituju, gledam samo The Killing i Borgias. Killing mnogo bolji od prve sezone, Borgias onako
Play for that money boys, play for that money, fuckin' money
Gledajte prvo danski Killing da vas zmija ne ujede.
Nemojmo porediti Doktore, molim vas. Svako ima drugog omiljenog, i tako i treba da bude. Kažu da "nikad ne zaboraviš svog prvog Doktora", a Eccleston je prvi i legenda je.
...dip your hands in the water,
the same deep water as me...
Eklston je 9.
Od Smita su mi obojica bolji ali je Tenant nesto posebno, sto se mene tice neprevazidjen, no o ukusima ne vrijedi raspravljat'
Ja sam pri kraju 6. sezone i meni su zadnje dvije po prici mozda i najbolje, ali Smit mi jednostavno nije legao kako treba. No promijenili su i scenaristu pa su uveli nesto novo i manje je Daleka.
Ali ima strasnih majnd blouova. Moracu u spojler iako necu nista otkrit'
Sa Face of Boe ili sad sa River Song.
Odavno mi se nije desilo da me tako neka serija odusevi, da tragam posle po YT isjecke, pjesme su im genijalne. Hvala Doktoru
He's like fire and ice and rage. He's like the night and the storm in the heart of the sun. He's ancient and forever. He burns at the centre of time and can see the turn of the universe...and...he's wonderful.
Last edited by Jakuza; 13-06-12 at 19:05.
MICHAEL, THANK YOU FOR SHARING YOUR LIFE WITH US!
Moram reći da uopšte ne kapiram šta je toliko specijalno kod Who-a da je postao kultna serija.
Dialozi su na nivou teletabisa, a pošto je SF ipak treba se barem malo potruditi oko efekata dok ovako imam osjećaj da se zaebavaju sa publikom
Zalijepe kućnu antenu za prefarbani Zepter lonac i nazovu to opakom vanzemaljskom robotskom vrstom (kao Transformersi)
Jedino što mi se zaista dopada je ideja regeneraije Doktora (čim glavni glumac traži povišicu doktor se regeneriše :twisted: )
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
True Blood je baš treš, ali samosvjestan treš - namjerno idu u krajnosti i uglavnom su zabavni. Glumci uživaju i baš ih je briga, gledana je pa ima budžet i sve, a faktor "parenja očiju", što reče danas jedna prijateljica, je enorman razlog da se gleda, i za žene i za muškarce. Mislim, ovo je samo iz zadnje epizode (link zbog potencijalnih spoilera, ali i ne mora):
http://www.homeofthenutty.com/truebl...01/tb_0169.jpg
http://www.homeofthenutty.com/truebl...01/tb_0360.jpg
http://www.homeofthenutty.com/truebl...01/tb_0269.jpg
http://www.homeofthenutty.com/truebl...01/tb_0970.jpg
![]()
Nisu efekti sve, serija je pocela '63. i zadrzala nekako sve to, jeste modernije i drugo vrijeme ali ne mislim da su neozbiljni. Toliko planeta, rasa, sve je to po meni odlicno uradjeno. No to sam samo ja.
Ipak je sustina Doktor i sta on radi, paze na detalje, vracaju se na neke stare stvari. Malo je tesko gledati ovog novog Doctora Whoa ako nisi gledao prije posto se oni nisu trudili da prikazu one stare stvari, da upute, jednostavno u prvoj epizodi dolazi Dokotor i to je to.
I malo me nervira sto je previse Daleka, nemezisi su mu i najnaprednija rasa uz Gospodare Vremena i ja to razumijem ali svaki ih put unisti i opet su tu. No manje ih je zadnje dvije sezone mnogo. I isto bi volio da vidimo vise taj vremenski rat izmedju Daleka i Gospodara i da vidim Galifrej, to je bitno za pricu a ostaje samo na prici.
Serija je bas popularna i znam da je u izboru posjetilaca sajta Total SciFi online izabrana za najbolji SciFi svih vremena. Ja stvarno ne volim nesto taj zanr ali me Doktor odusevio.
Ono po cemu mi se izdvaja 10. Doktor je ljutnja, radost, bijes, izgubljenost, pametovanje, nevjerovatna moc transformacije. To fali Smitu.
Last edited by Jakuza; 13-06-12 at 22:55.
Doctor Who je odlicna serija!
Play for that money boys, play for that money, fuckin' money
Ja evo kapiram, ali tu nema koristi od objašnjavanja. Treba samo reći da daleko više ljudi kapira i gleda, i ostati na tome.
Dijalozi su odlični, jer seriju pišu vrhunski autori, tako da ne znam stvarno o čemu pričaš. Efekti su fenomenalni za TV, sem što su malo namjerno "retro", pošto je serija u početku zaista imala nula budžet, i ljudima je to dio šarma serijala. Otprilike kao što se South Park i dalje radi kao da režu od papira, iako su odavno prešli na najmoderniju digitalnu animaciju.
Dizajn Daleka i sličnih legendarnih vanzemaljaca je namjerno ostao skoro neizmijenen. U starim sezonama su Daleke pravili sa onim za otčepljavanje odvoda i ručicom od blendera naprijed, a u novim sezonama imaju isti taj oblik, iako se rade s vrhunskim efektima. To je samo način da se poveže nova serija s istorijatom, i nikome ne smeta sem onima što bukvalno ništa ne kapiraju.
Ni dizajn Borg-a (Star Trek) se nije mijenjao pa u filmu imamo novost koja ne utiče na njihov "šarm"
Gdje nađe mene kome specijalni efekti ne znače ništa kao ljubitelja istih, i kad sam gledao tih par epizoda imao sam osjećaj da me neko zaebava.
Bolje je bilo da su stavili obične ljude i predstavili ih kao neka mudovišta umjesto što su uzeli par kazana za pečenje rakije kao glavne negativce
Znam da je serija izuzetno popularna, ali nije mi jasno zašto.
Ekstremno glupi dialozi, "scenografija" koju bi Romi sa Konika napravili za pola dana. Ne znam radnju serije ali tih par epizoda koje sam gledao je imalo jednu od najglupljih radnji koje sam gledao. Filmovi SciFi produkcije su po meni zaslužili oskara pri Who-u.
Ali sa druge strane gledano ja sam osoba kojoj Battlestar Galactica stoji godinu dana na računaru i ne mogu da se nakanim da je odgledam jer mi je dosadna.
Last edited by Rakun; 13-06-12 at 23:43.
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
Rakune, nije fora se hvaliti time kako si poseban pa ti se ne sviđa nešto što je jako popularno. Od te priče nikad nema leba, ni u kojoj varijanti. To što se tebi ne sviđa DH i BSG a ja ih obožavam ne znači apsolutno ništa sem da smo različiti, i na tome valja i da ostane.
Ne znam Rakune sto si zapeo na glupim dijalozima jer oni to svakako nisu, stavise. Moze da ti se ne svidja i to je ok ali reci da su dijalozi na nivou Teletabisa je nonsens.
Nisu mnogo mijenjali i zadrzali su stare Daleke i Tardis bi mogao biti moderniji pa nije i sve ja to razumijem, paze na tradiciju ali od 2005. pa na ovamo ima tu dosta i planeta i rasa i sve je vrhunski odradjeno. Dobre price, dobre teme, sjajne ideje.
Masu starih epizoda se dešava na Galifreju, a imaš i legendarnu sekvencu s genijalnom muzikom iz treće sezone nove serije:
Smithov Doktor je potpuno drugi lik. On nosi u sebi svu težinu onoga što je bio deseti, ali je ponovo rođen, i na neki način kao da se trudi da potisne sve to i da se iskupi za sve skoro djetinjastim optimizmom. Ipak sve to ispliva u momentima krize. Biće zanimljivo dalje gledati razvoj njegovog lika.
Meni je sci-fi najmiliji zanr, i upravo zbog toga ne mogu da podnesem nove serijale Doctor Who. Za seriju koja se konstantno oslanja na upotrebu deus ex machine niko ne moze da kaze da ima dobar scenario i da bude u pravu. Sjetih se jedne debilne epizode kad su pronasli poslednjeg Daleka. Nista gluplje u zivotu nisam gledao. Ne znam kako neko moze da opravda onolike gluposti koje su poceli da valjaju u novijim serijalima. Imaju odlicne ideje, u to nema sumnje. Ali realizacija tih ideja je uzasna.
Cudi me to od Engleza. Obicno snimaju malo epizoda i uspijevaju zbog toga da zadrze kvalitet serije. Ali su zaista pretjerali sa Doktorom.
S obzirom da imaju odlicne ideje i nikakve reditelje i scenografe, mozda bi najbolje bilo da od Doktora naprave strip.
Mislim da kraljicu nikad nisu smjeli da prikazu. Uklonilo je veliki dio misterije koja je obavijala Borg kolektiv. Mada taj film nije bio los. Ja sam i Doktora gledao samo zato sto sam geek za putovanje kroz vrijeme. Iako me nervirao cesto.
Last edited by VanjaTheMan; 14-06-12 at 00:37.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
There are currently 7 users browsing this thread. (1 members and 6 guests)
Bookmarks