Page 252 of 1606 FirstFirst ... 1522022422482492502512522532542552562623023527521252 ... LastLast
Results 6,276 to 6,300 of 40138

Thread: Formula 1!

Thanks Thanks Given 
    3,576
    Thanks Thanks Received 
    5,939
    Thanked in
    2,856 Posts

Quote Originally Posted by Fabia_Elegance! View Post
    Tesko je bit frajer, pored tebe, jak si konkurent.
    Aj fataj krugove oko kruznog...
    Vala ako sam ja frajer propalo se, a tek si onda loš ako nijesi bolji od mene u tom segmentu
    Pazi se kružnih, možda te klepi neko od pozadi kao ovo u trci. Ili sa strane. Do tada možda i naučiš da razlikuješ nove od popularnih članaka na portalima
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    3,576
    Thanks Thanks Received 
    5,939
    Thanked in
    2,856 Posts

Quote Originally Posted by sky View Post
    Nije Ferrari toliko napredovao kao sto moze izgledat. Vidi dje je Massa zavrsio.
    U ovoj trci iz raznih razloga 6 brzih bolida je zavrsilo iza Alonsa. 6 bolida koji ce u narednim trkama bit u vecini slucaja ispred.
    Kako nije napredovao? Na practive 1 su bili odlični, u kvalifikacijama 3 odnosno drugi?
    I to u Barseloni gdje svi timovi testiraju svoje bolide. Ferrari je dosta napredovao u ovoj pauzi. Mnogo je stvari i izmjenjeno. Izgleda da vazdušna zavjesa u vadzušnom tunelu u Maranello i nije u najboljem stanju pa se više oslanjaju na testiranja van njega.
    Tu je i konstantan rad na smješi goriva od strane Shella.

Quote Originally Posted by night_silence View Post
    Alonso ima najveći problem da prestigne vozača ispred sebe jer ako se sjetimo Petrova proše godine i evo Maldonado danas nisu to dozvolili a pitanje je kako bi to izgledalo da je Vettel bio u sličnoj situaciji
    ps: Hamilton je trenutno vozač koji najlakše obilazi ali njemu je ogroman problem što ludački toši gume pa sve što napravi izgubi sa pit zaustavljanjima :P
    Jedno je stić nekoga, a drugo je preteć ga. Alonso je stizao Maldonada dok je imao "guma", kad su gume otišle onda više nije imao dovoljno gripa za brze krugove. Jednostavno u zadnjim krugovima su se točkovi vrćeli na prazno u krivinama, nije bilo prijanjanja.
    Kao Kimi u Kini. Gume su otišle i počeo je da gubi pozicije.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    103
    Thanks Thanks Received 
    10
    Thanked in
    8 Posts

maldonado - u svakom pogledu najaktivniji...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Senna ide desno, ON ide lijevo da ga pretice spoljnom trakom, onda Senna ide lijevo...e sad, ON je mozda mislio da ce da ide skroz lijevo pa da ga ovaj pretice unutrasnjom....
    Upravo tu gdje je mislio i krenuo da ga pretice unutrasnjom putanjom je pogrijesio jer nije bilo vremena za to a i on je vjerovatno vec kasnio na kocenju. Da nije pogrijesio nego da je ostao sa lijeve strane mozda bi Senna dobio drive-through zbog nedozvoljene promjene pravca. Ali za udes je samo Schumacher kriv.
    Release Yourself

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by kimi pg View Post
    nema tu što - greška je šumijeva... ima udjela i sena u tome, ali msc je bio mnogo blizu i morao je da računa na neiskustvo/neznanje bruna..
    Neiskustvo/neznanje?
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    103
    Thanks Thanks Received 
    10
    Thanked in
    8 Posts

Neiskustvo/neznanje?
    upoređujući sa šumaherovim..

pričam o njima, kao o dva učesnika glupog incidenta, koji je mogao biti vrlo opasan..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

GAZDA je mislio da idio ide skroz lijevo do linije.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    103
    Thanks Thanks Received 
    10
    Thanked in
    8 Posts

nema veze što je mislio ili kasno kočio - prostora je bilo i nije smio da dozvoli da ga jedan lošiji bolid i vozač sa dna grida koštaju trke..

postaje nervozan po stare dane..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Kako nece da bude nervozan? Pet trka, 2 boda, 3 DNF.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    173
    Thanks Thanks Received 
    574
    Thanked in
    257 Posts

Taman sam mislio da je istresao sve pehove.
    "LIFE IS ABOUT PASSIONS. THANK YOU FOR SHARING MINE." - Michael Schumacher

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ja Monaco ne gledam kod Masse. To je jedna obicna vjestica.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

http://www.hln.be/hln/nl/954/Formule...or-Massa.dhtml Ferrari ziet in D'Ambrosio vervanger voor Massa
    LPGTECH 067 854 548

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Zavrsi se i peta trka sezone... peti razliciti pobjednik iz petog razlicitog tima. Prventsvo je stvarno nevjerovatno i razmaci su vrlo mali. Najbolje opisuje prvenstvo Hornerova izjava tipa "pojma nemam kako smo mi prvi u sampionatu". Top timovi kao da se takmice ko ce bolje da upropasti svoju trku. McLaren nekako prednjaci u toj trci.
    Maldonadu svaka cast. Odvozio je vrhunske kvalifikacije i trku bez greske. On brz, bolid brz, dobro cuvao gume i ni kriv ni duzan osvojio prvenstvo. Ko bi ocekivao pobjedu Williamsa nakon onakve prosle sezone. Steta sto im je pozar pokvario slavlje.
    Alonso je odvozio odlicno kvalifikacije. Trka... nista posebno, cak i razocaravajuce s obzirom na situaciju koja mu je ispala. Samo zasluzujuci njemu Ferrari moze koliko toliko na miru da radi i pokusa da nadoknadi zaostatak jer imaju bodove koje ne zasluzuju. Izvukao je iz ovog bolida 100%.
    Hamilton je po meni odvozio odlicnu trku. On je zadnji covjek od kojeg se ocekuje da odvozi pola trke na istim gumama i to je uradio odlicno. Kad je trebao da pretice, preticao je; kad je trebao da cuva gume i vozi pazljivo i to je odradio dobro. Da je imao jos jedan krug i Rosberga bi prosao. Opet su ga tokom pit-stopa mehanicari usporili. Ove godine stvarno izgleda dosta zreliji ali dzabe kad McLaren glupavo gubi bodove.
    Button potpuno anoniman, ovog vikenda se cesto zalio na bolid, tako da pretpostavljam da jednostavno nije nasao nista slicno dobro setupu. Ni tim mu nije pomogao kad mu je kod treceg mjenjanja guma stavio koristene mekse gume koje je morao ubrzo opet zamjenit.
    Vettel je odvozio solidno. Bez odzira sto se u prvom dijelu trke pogubio, kasnije cak dobio kaznu zavrsio je 6. sto je skoro maksimum koji je mogao izvuc. Bez dominantnog auta, nema ni dominantnog Vettela.
    Webber dok ne rijesi problem sa startovanjem, tesko da cemo ga gledat na podijum. On cak dobro i odvozi trku ali se tesko sto moze izvuc kad izgubis 5-10 pozicija na startu pa moras mijenjati strategiju.
    Kimi i Grosjean su bili, po meni, zrtve Lotusovog kolektivnog harakirija na pit wall-u. Tokom prvog pit stopa kad su svi stavlili tvrdje gume, Lotus je nastavio sa meskim. Oba vozaca su tad pocela da gube vrijeme i odaljavaju se od prvog. Da stvar ucine gorom, na manje od 20 krugova od kraja, nakon Williamsove poruke Maldonadu da mora da cuva gume jer s njima ide do kraja, oni govore Kimiju da ce prva dvojica opet da mjenjaju gume. U to vrijeme Kimi, a i Romain, voze na istrosenim gumama i gube sekunde i sekunde bez ikakve potrebe. Kad su im napokon promjenili gume Lotusi su poceli da prave rekordna vremena ali jednostavno nije bilo krugova da ih prestignu. Da su samo nekoliko krugova im ranije promjenili gume, lagano bi isli na pobjedu.
    Mercedesov duo je ponovio da bolid moze odradit dobar prvi stint... poslije prve promjene guma pocinje mucenje. Rosberg je to potvrdio. I Schumacher bi da nije pogrijesio ranije. Jednom greskom je upropastio dvije trke.
    Massa... sto vise reci za Massu? Ceka se samo da i neki od novih timova bude ispred njega. Trebaju u Ferrariju dat sansu Bianchi-ju... francuz je mlad i dobar. Gore rezultate od Feliepa tesko moze napravit, a i ova sezona bi mu koristila kao iskustvo za nastvak karijere u Ferrariju.

A sad Monaco...
    Last edited by sky; 14-05-12 at 16:27.
    Release Yourself

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Petronas View Post
    Taman sam mislio da je istresao sve pehove.
    Ko ga je cera da naguzi ovoga? Valjda ovi ljudi sto se bave udesima na trke bolje znaju od vas.

Thanks Thanks Given 
    173
    Thanks Thanks Received 
    574
    Thanked in
    257 Posts

Sky, dobro je sto si se osvrnuo na to, jer sam htio rec da je Renol usrao trku i Rajku i onom neznalici amateru. Rajko je u finisu vozio po 2s brze krugove od Zalosnog.

Nego, nisi se osvrnuo na ovu pauzu od koje smo svi ocekivali vise.

McLaren - posle pobjede u Australiju mislio sam da ce glatko da osvoje ovu sezonu. Bolid je izgledao superioran. Za pauzu nisu uradili nista, podigli su nos bolida da bi iskoristili taj vazduh ispod i dobili su mozda desetinku po krugu, plafon.
    Amaterske greske u PIT lane. Ljudi koji 20 minuta lade muda, ne mogu da zamijene 4 gume bez nekog sranja, a to im je jedini posao. Kao sto vec rekoh, to nisu ljudi koji rade za 300 i 500 eura mjesecno da im se mogu ponekad tolerisat takve greske. Prosle godine su oni trpljeli Kmicu, sad Kmica trpi njih.
    Butko se muci sa setup-om na svaku trku, bar tako kaze. Ili malo folira, mozda je izgubio tempo od prosle godine.

Fabrika sokova - strasno mi je milo da su ovako pali, onoliko hvalisanje se nije moglo podnosit. Umisljeni Vetel, pun frustracija kad nije prvi. Mislim da mogu da se pozdrave sa titulom, i ako su sad prvi. Za pauzu nisu uradili nista.

Ferrari - za pauzu uradio najvise. Imali su 8 krupnih promjena na bolidu + nova smjesa goriva i to je moralo da da rezultate. Ali da ne shvatite pogresno, bolid je i dalje krama. Massi vise nebih dao volan u ruke ni za one marketinske aktivnosti sto odradjuju sa bolidom, dje se ne salta preko trece. Postao je cist test vozac. I raduje se kad udje u Q3 kao malo dijete, a vozi Ferrarija.
    Zalosni - da sumiramo - tuga. Dali su mu nove gume 20 krugova prije kraja i bistrina je stisnuo da ih odma izgori, jednom je probao da napane Pastora i to je to. Umjesto da ih sacuva i drzi ga ispod sekunde citavo vrijeme, ovaj bi mozda kiksao.

Renol - najbrzi auto. Posle pauze je jos brzi.

BENZ - o njima pisem svaki dan, znate sve vec, i sto imaju dobro i sa cim se muce. NAJVECI bolji nego ikad, ali jednostavno maler na maler.

Ovim tempom dogadjaja, do kraja sezone ocekujem i da se Kartikejan popne na podijum.

Thanks Thanks Given 
    853
    Thanks Thanks Received 
    634
    Thanked in
    254 Posts

ova sezona je prosto spektakularna. kad cujem nekog ko prokomentarise kako mu je bezveze sto sad neki "novi" klubovi se pojavljuju na podijumima, i neki "anonimusi" osvajaju prva mjesta samo se kiselo osmjehnem i pocnem pricu o vremenu...
    dotakao bih se zadnje trke samo i ferarija za sad: alonso izvlaci iz ovog bolida sve sto moze i mislim da niko nije ocekivao da ce u ovom trenutku biti tu gdje jesu, makar sto se borbe za sampionsku titulu u konkurenciji vozaca tice.kako ferari bude napredovao (a pomci se vec vide, itekako) mislim da ce mu sanse za titulu rasti vrtloglavo jer covjek nema problema sa glavom kao vecina konkurenata (tu prevashodno mislim na hamiltona).
    ono sto me plasi najvise u tom timu je ona grupa ljudi koji sjede u onom boksu pored staze... ne znam ko ih je ondje postavio al od kad je dominikali dosao tamo ne pamtim ni jednu trku ferarija u kojoj se moglo reci: ok, dobra strategija!
    po mene su glavni krivci za drugo mjesto sad oni i pogresan tajming za drugi pit stop. koliko god nando bio spor (iji) maldonado ga nikad ne bi pretekao na stazi!
    sto se mase tice, prosto mi je nevjerovatno da je tako los ove godine... nije mi jasno sto se desava sa momkom. dozivljavam samo takve frustracije kad ga gledam... ne moze nikog da pretekne covjek. gledam hamiltona (znam da ih je nemoguce uporedjivati, ali opet...) covjek leti stazom, pretice onu boraniju kao od sale a masa se cijelu trku vozi iza nekog od koga je ocigledno brzi...pa psovao sam ga sad u nedelju, da je sto bolje bilo...
    raikonen sjajan!
    sumaher malerozan, iako za ovo zadnje je sam kriv! ne znam sto je htio? da mu se ovaj skrajne. totalno pogresno kocenje i to je to...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

LPGTECH 067 854 548

Thanks Thanks Given 
    863
    Thanks Thanks Received 
    2,908
    Thanked in
    1,350 Posts

gledah ovo taman uzivo na sky de , kad vidjeh kako odradise zaustavljenje zacudih se

Thanks Thanks Given 
    173
    Thanks Thanks Received 
    574
    Thanked in
    257 Posts

zadnje gume...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Opet su mu uvalili lose. :moon:

Thanks Thanks Given 
    103
    Thanks Thanks Received 
    10
    Thanked in
    8 Posts

Fernando Alonso izjavio je kako je ovogodišnja nepredvidiva sezona sada jednostavno postala – čudna! Pastor Maldonado, vozač koji je ne tako davno ismijavan kao plaćenik koji nema što tražiti u Formuli 1 sada je po mnogim komentatorima postao “budući svjetski prvak”.

“Neki rezultati ovog vikenda su prilično čudni,” komentirao je Alonso.
    Čak i prije Španjolske imali smo “čudne” rezultate, ali su se pobjede McLarena, Ferrarija,Mercedesa i Red Bulla mogle pripisati boljem kontroliranju degradacije guma. Sada, kada je petu pobjedu uzeo Williams s Maldonadom, mnogi su ostali zbunjeni proizvodom kojeg isporučuje Pirelli.
    Na upit uživa li u ovoj sezoni, Fernando je odgovorio:

“Ne znam. Zaista ne znam kako da odgovorim na to pitanje. Sedam krugova prije kraja u Barceloni gume su mi jednostavno otišle, gripa nije bilo. Čak sam se javio na team-radio da provjerim je li bolid oštećen na neki način.”

Kimi Raikkonen
    dodao je:

“Na jednoj utrci neka ekipa je na vrhu, a onda idući vikend padnu na deseto mjesto. Prilično neobična situacija.”

Sebastian Vettel
    pridružio se kolegama:

“Prije tri tjedna Williamsa nije bilo nigdje, a danas su nas sve pobijedili.”

Nico Rosberg
    također:

“Prije dvije utrke bili smo na vrhu, blizu dvostrukoj pobjedi, a sad se sve promijenilo. Što se događa s Formulom 1?”

Thanks Thanks Given 
    173
    Thanks Thanks Received 
    574
    Thanked in
    257 Posts

Quote Originally Posted by Femaman View Post
    Opet su mu uvalili lose. :moon:
    Ovo je inace Rosberg...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Inace nije znao...
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja jesam, ali posto sam navikao na Petronasa da samo NAJVECEG slike izbaca, pogrijesih, nisam ni obratio paznju na kacigu. Isto Fabia kao sto si ti izbacio onaj bolid Ferrarija sa pocetka sezone, greska se desi.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Inace to je bilo zajebancija na racun Ferrarijevaca...
    TAKUMI

Page 252 of 1606 FirstFirst ... 1522022422482492502512522532542552562623023527521252 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)