Page 82 of 745 FirstFirst ... 327278798081828384858692132182582 ... LastLast
Results 2,026 to 2,050 of 18622

Thread: Gorivo!

Thanks Thanks Given 
    1,176
    Thanks Thanks Received 
    250
    Thanked in
    123 Posts

Quote Originally Posted by ^^0LIvEr_QuEeN^^ View Post
    A i morao bi fabricki da ima i benzin+plin, zbog hladnoce i paljenja, zasto bi fabrika to radila? Niko ko kupuje to auto od 100.000 eura NOVO, nece rec e necu da ga uzmem zato sto nema plin! Mi pricamo o polovnim autima velike klase, u koja mozes da ugradis plin i vozis se za male pare
    Postoji varijanta autogas uredjaja koji ne zahtijevaju benzinsko paljenje i i kod njih se plin ubrizgava u tečno stanju u cilindre ali mu je cijena tipa 5000€. Fabia napiši nam nešto o tome.

Thanks Thanks Given 
    12
    Thanks Thanks Received 
    14
    Thanked in
    6 Posts

Svi bi mi voljeli da imamo pod sebe neku masinu 6.000 kubika i 700ks pa da je cipujemo na 756ks cisto da se nadje kad treba neki kamion pretec da ne razmisljamo ali malo ko od nas bi mogao da izdrzi te troskove pa nas ima i koji vozimo 1.5dci od 60ks i trpimo. Sve je to za plin ok i da je usteda i da ide isto i sve sto ste rekli ali ne ide u jedan premocan auto poput ovog slucaja sekvent plin koji je ugradio majstor koji se kune u svoje Cacansko porijeklo. To je moje licno misljenje ali kao sto sam vec rekao sve je to stvar sopstvenog izbora i ko god da je on ga je kupio i ugradio pa nek mu je srecan

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    6
    Thanked in
    4 Posts

Quote Originally Posted by Fabia_Elegance! View Post
    Nema.
    Zasto? Zato sto imaju male dizele.
    E sad, reci mi, zasto stavljaju male dizele a kostaju 100 000?
    hvala. sa ovim bi stavi tacku na moju diskusiju sto se tice plina. zasto stavljaju male dizile?! pojma nemam..mozda zbog manje potrosnje (mlatim, jer ne znam, nijesam o tome razmislja)..

A i morao bi fabricki da ima i benzin+plin, zbog hladnoce i paljenja, zasto bi fabrika to radila? Niko ko kupuje to auto od 100.000 eura NOVO, nece rec e necu da ga uzmem zato sto nema plin! Mi pricamo o polovnim autima velike klase, u koja mozes da ugradis plin i vozis se za male pare
    radi se o tome da ne moze svako da vozi luksuzno auto. (pod ovim se podrazumijeva sva ona moja prica, sipanje, registracija, ulaganje, odrzavanje, servisiranje, gume ...)..jednostavno je tako ne moze.
    a vi sto bi ocajnicki zeljli da vozite ista ta auta pa makar i ugradjivali plin u njega to je vec vasa stvar.

Thanks Thanks Given 
    68
    Thanks Thanks Received 
    151
    Thanked in
    66 Posts

Prodato....

Moze LOCK....

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
    Bolje imat no' nemat....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Martin Mcfly View Post
    Postoji varijanta autogas uredjaja koji ne zahtijevaju benzinsko paljenje i i kod njih se plin ubrizgava u tečno stanju u cilindre ali mu je cijena tipa 5000€. Fabia napiši nam nešto o tome.
    Ova Honda Civic pali direktno na plin, ima grijace u mjesacu.
    Direktno ubrizgavanje je nesto drugo. U rezervar imas pumpu visokog pritiska, crijva do dizni i ECU. Plin se ubrizgava direktno u cilindar, u tecnom stanju, temp. oko -40. Jedina mana je kratki vijek pumpe.

Quote Originally Posted by Executor View Post
    zasto stavljaju male dizile?! pojma nemam..mozda zbog manje potrosnje (mlatim, jer ne znam, nijesam o tome razmislja)..

Znam ja, zbog manje potrosnje, zbog jeftinije rege, zbog jeftinijeg odrzavanja.
    A kosta 100 000?
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    6
    Thanked in
    4 Posts

Znam ja, zbog manje potrosnje, zbog jeftinije rege, zbog jeftinijeg odrzavanja. A kosta 100 000?
    ok, kad vec pricate o manjoj potrosnji sa ugradnjom plina sto jednostavno ne uzmete neki dizel motor i uzivate u svom tom luksuzu?! ali ne vi ocete da se vozi neka makina od 3/4/5 'iljada kubika benzin, pardon, plin a odje mi pricate pricu kao kako, ja i ostali koji sa mnom dijele misljenje, imamo komplekse..

razmislite malo prije nego sto pocnete pisat svakakve gluposti.. vecina vas je pametna, imate fakultete i skole pa ne ide uz vas da se ovako glupitate..

Thanks Thanks Given 
    151
    Thanks Thanks Received 
    1,655
    Thanked in
    1,036 Posts

ok, kad vec pricate o manjoj potrosnji sa ugradnjom plina sto jednostavno ne uzmete neki dizel motor i uzivate u svom tom luksuzu?! ali ne vi ocete da se vozi neka makina od 3/4/5 'iljada kubika benzin, pardon, plin a odje mi pricate pricu kao kako, ja i ostali koji sa mnom dijele misljenje, imamo komplekse..

razmislite malo prije nego sto pocnete pisat svakakve gluposti.. vecina vas je pametna, imate fakultete i skole pa ne ide uz vas da se ovako glupitate..
    zašto bih vozio dizel kad je plin jeftiniji? motor je čistiji jer nema prljavštine kao u tečnom gorivu,imam veću autonomiju na dužem putu itd. auto je tiše takođe.

Thanks Thanks Given 
    327
    Thanks Thanks Received 
    50
    Thanked in
    45 Posts

Nema.
    Zasto? Zato sto imaju male dizele.
    E sad, reci mi, zasto stavljaju male dizele a kostaju 100 000?
    uglavnom za sluzbena auta, prije svega zbog enormno nize godisnje takse (manje CO2 u izduvu, manja kubikaza), manja potrosnja, i dovoljno snage za sluzbeno auto, koje treba da ide najvise autoputevima i do 130kmh. Na kraju krajeva, taj merc koji pominjes u S klasu od 2200 kubika je oko 200 konja, malo li je. Sta je tek sa onim pasatom sa benzincem od 1200 kubika?
    (nečitko)

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    6
    Thanked in
    4 Posts

Quote Originally Posted by Dutch View Post
    zašto bih vozio dizel kad je plin jeftiniji? motor je čistiji jer nema prljavštine kao u tečnom gorivu,imam veću autonomiju na dužem putu itd. auto je tiše takođe.

zato sto volis da ti je ispod haube 3/4 'iljade benzin da ti brunda nego da imas neki manji dizelas..
    o tome ti ja pricam..ne ostavljas isti utisak kad kazes vozim 2,5 d i kad kazes vozim 4.0 benzin ..ali ces reci benzin neces reci plin.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Kakav bre dizel? 530d trosi 11-12 litara prosjek (ko kaze da trosi manje, laze), a to je 16-17 eura.
    Ja sam 10 eura vozim 55 milja mjesovite voznje.
    Plus, gdje je odrzavanje za dizela? Buka? Dim? Vibracije....jebes sve ovo....opet km je 40% skuplji a odrzavanje 400%.

Pa imas komplekse, ponovicu jos 100 puta ako hoces.
    Ne kapiras poentu price. Ja vozim ali istovremeno stedim i to bez ikakve razlike. 16 000 eura za 5 godina.
    I FYI, toliko para sam zaradio od 17-g augusta do petog septembra 2007-e.
    Vise sam ja ustedio na gorivo, ponavljam, samo na GORIVO za 5 godina nego sto si ti i ovi ostali hejteri zaradili za 10.
    Last edited by Fabia_Elegance!; 11-05-12 at 14:18.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    6
    Thanked in
    4 Posts

Kakav bre dizel? 530d trosi 11-12 litara prosjek (ko kaze da trosi manje, laze), a to je 16-17 eura.
    Ja sam 10 eura vozim 55 milja mjesovite voznje.
    Plus, gdje je odrzavanje za dizela? Buka? Dim? Vibracije....jebes sve ovo....opet km je 40% skuplji a odrzavanje 400%.

Pa imas komplekse, ponovicu jos 100 puta ako hoces.
    Ne kapiras poentu price. Ja vozim ali istovremeno stedim. 16 000 eura za 5 godina.
    I FYI, te pare sam zaradio od 17-g augusta do petog septembra 2007-e.
    Koliko si ti zaradio za 5 godina?
    ako ti je bas toliko stalo da znas ja za 5 god.zaradim tvoje 2 do 3 ustedjevine .
    mislim da ti ne shvatas poentu price.. ljudi koji imaju para njih savrseno boli ku*ac koliko koje auto trosi..mozes li to da skontas?? nadji mi nekog pravog ljubitelja ferarija, aston martina itd..da je u auto od 20 godina stavio plin.. neces ga naci jer oni voze sa uzivanjem na beznin i boli ih ku*ac oce li ustedjet 10 ili 20 hiljada ako stave plin..mozes li to da shvatih..njima se svrseno jebe..plin stavljaju takvi ko ti koji nemaju gaca na guzicu a ceznu za velikim i liksunzim masinama pa se pravdate tom pricom o plinu..

sto se tice ove tvoje prdnjave ovim stavljam tacku jer vam se ne moze dokazat..mada nijeste vi krivi sto ste pg-cani iskompleskirani.

i jos da dodam da ti ova prica i prdnjava oko odrzavanja dizela i dima i tih *****a palaca pada u vodu samim tim sto i da je sve tako ko sto kazes oni bi (proizvodjaci) u te vece i luksiznije modele stavljali plin.
    poz.!
    Last edited by Executor; 11-05-12 at 14:26.

Thanks Thanks Given 
    3,181
    Thanks Thanks Received 
    3,222
    Thanked in
    1,560 Posts

nadji mi nekog pravog ljubitelja ferarija, aston martina itd..da je u auto od 20 godina stavio plin.. neces ga naci jer oni voze sa uzivanjem na beznin i boli ih ku*ac oce li ustedjet 10 ili 20 hiljada ako stave plin..mozes li to da shvatih..njima se svrseno jebe..plin stavljaju takvi ko ti koji nemaju gaca na guzicu a ceznu za velikim i liksunzim masinama pa se pravdate tom pricom o plinu..
    ima nekoliko Astona kojima je ugradjen LPG...dok kod Ferarija prostor je stvarno premali za dodatni rezervoar plina a i tako se uglavnom voze na kracim relacijama

ne vidim sto te pucaju kompleksi toliko, znam da te jede to sto se vozis skuplje i losije od onih koji se voze na plin ali stvarno pretjerujes
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    6
    Thanked in
    4 Posts

u pravu si..znas, evo od juce sam smrsa 2 kila koliko se jedem i $ekiram.. ne znam sto ce mi to.

Thanks Thanks Given 
    3,181
    Thanks Thanks Received 
    3,222
    Thanked in
    1,560 Posts

pa eto umjesto dijete..
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    6
    Thanked in
    4 Posts

tvoga srca na daleko nema..hvala ti sto se $ekiras

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ako ti je bas toliko stalo da znas ja za 5 god.zaradim tvoje 2 do 3 ustedjevine .
    mislim da ti ne shvatas poentu price.. ljudi koji imaju para njih savrseno boli ku*ac koliko koje auto trosi..mozes li to da skontas?? nadji mi nekog pravog ljubitelja ferarija, aston martina itd..da je u auto od 20 godina stavio plin.. neces ga naci jer oni voze sa uzivanjem na beznin i boli ih ku*ac oce li ustedjet 10 ili 20 hiljada ako stave plin..mozes li to da shvatih..njima se svrseno jebe..plin stavljaju takvi ko ti koji nemaju gaca na guzicu a ceznu za velikim i liksunzim masinama pa se pravdate tom pricom o plinu..

sto se tice ove tvoje prdnjave ovim stavljam tacku jer vam se ne moze dokazat..mada nijeste vi krivi sto ste pg-cani iskompleskirani.

i jos da dodam da ti ova prica i prdnjava oko odrzavanja dizela i dima i tih *****a palaca pada u vodu samim tim sto i da je sve tako ko sto kazes oni bi (proizvodjaci) u te vece i luksiznije modele stavljali plin.
    poz.!
    Zasto ti pricas kao da ti vozis takav auto i da ti je blam ugraditi plin, to samo govori o tebi koji je tvoj problem.Sto tebe boli taki sto ce neko to da ugradi u takav auto, naravno mozes reci da se neslazes sa tim ali da ispiras ludima mozak kako je to cisto sra"nje i seljacenje.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    6
    Thanked in
    4 Posts

ne znam da li treba da ti crtam ili sto..pricali smo, cini mi se, o autim novije generacije .

Thanks Thanks Given 
    1,129
    Thanks Thanks Received 
    579
    Thanked in
    338 Posts

mozda tebi jeste. sa moje tacke gledista stvari izgledaju ovako.. ako bi bio spreman da izdvojim 60/70 k za auto vjerovatno bi onda ima i da mu mijenjam set guma (ljeto/zima), da se registruje, da se servisira i da se sipa..ako ne bi ima sve to kupio neko auto od 30/40 k pa bi sve to ima a ne ka ovaj sto je kupio kajena i vozi ga na cipovanje a ugradio mu plin.. brate ako se vec ku*ci sa kajenom sto mu onda koji ku*ac ugradjuje plin!? pusti mi tu pricu kao jeftinije i trte vrte.. porseovi i drugi inzinjeri iz auto industije imaju malo vecu skolu pa bi valjda oni ugradjivali plin a ne pravi dizel i benzin motore..ili kupis auto pa se ku*cis ili vozis neku e klasu ili bmw 530d i ka gospodin.. to su ti cinjenice brate moj..a ako ti odje vidis komplekse mozda vidis svoje..
    vozis auto koje mozes da odrzavas u svakom pogledu ili $edis kuci..ne *****s se na plin da ti se pola grada sprda da si kupio masinu od 70k i stavio plin..
    Ja mislim da je iz ovoga jasno ko ima komplekse... I sto si zapeo druze za bogatase koji imaju para i boli ih kur*c za gorivo i koliko trose, niko ovdje ne prica o njima, prica se o normalnim ljudima koji mogu da kupe luksuzno auto, ugrade plin, i voze se jednako dobro kao i ti parasi...

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    6
    Thanked in
    4 Posts

Ja mislim da je iz ovoga jasno ko ima komplekse... I sto si zapeo druze za bogatase koji imaju para i boli ih kur*c za gorivo i koliko trose, niko ovdje ne prica o njima, prica se o normalnim ljudima koji mogu da kupe luksuzno auto, ugrade plin, i voze se jednako dobro kao i ti parasi...
    mislim da se iz ovoga moze zakljuci ko cezne za cim.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Problem je sto ti parasi ugradjuju plin da bi se vozili jeftinije. Ja ne znam jednog parasa koji kaze necu da kupim iPhone 4S za 500, hocu da dam 700.
    Ali znam budale koji kazu to, da bi se *****li da imaju.
    Ja gledam da stedim sto vise para, da dam sto manje.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    1,129
    Thanks Thanks Received 
    579
    Thanked in
    338 Posts

mislim da se iz ovoga moze zakljuci ko cezne za cim.
    Frende, vozio sam bmw trojku 1.9 na benzin, i na 100 kilometara sam trosio jednako u parama kao fabijin bmw petica na plin, od 3 hiljade kubika, automatik. I ja sam tada bio veca faca od njega, po tebi, jer sam vozio na benzin?

Thanks Thanks Given 
    327
    Thanks Thanks Received 
    50
    Thanked in
    45 Posts

Sad stigao u PG, vec se coek raspituje dje ima dobar pljinac da ugradi, ima mjesta za bocu 60L u gepek
    :-D

sent from my mother's nokia 3310
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	uploadfromtaptalk1336746024891.jpg 
Views:	101 
Size:	20.0 KB 
ID:	88263  
    (nečitko)

Thanks Thanks Given 
    327
    Thanks Thanks Received 
    50
    Thanked in
    45 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    pa eto umjesto dijete..
    a okle znas da nema dijete? ili 2? ili 3?
    (nečitko)

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    6
    Thanked in
    4 Posts

Frende, vozio sam bmw trojku 1.9 na benzin, i na 100 kilometara sam trosio jednako u parama kao fabijin bmw petica na plin, od 3 hiljade kubika, automatik. I ja sam tada bio veca faca od njega, po tebi, jer sam vozio na benzin?
    prika, nije isto stavit plin u bmw 3/5 ..nekog audija 6.. to je neka srednja klasa automobil koja je pristupacna, adje da kazem, skoro pa svima..ali stvit plin u kjena, a8, slr, r8 ili tome sl. ne da je glupst nego cak sta vise kretenizam

Page 82 of 745 FirstFirst ... 327278798081828384858692132182582 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)