Pa na PM sam ga pita za nase zgrade veli da mora % da se skupi.
Pa na PM sam ga pita za nase zgrade veli da mora % da se skupi.
Para vrti dje burgija neće.
Ja cu skupit, i opet nece nista bit'
Cemu pesimizamPrijavi preko weba i ocekuj poziv
![]()
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Ja se registrova ni potvrdni mail dobio nisam.
Sale, pesimizam jer jebiga naviknete ljude vremenom na to.
Para vrti dje burgija neće.
@ Djetic Ne shvatih dobro, da li u ovoj godini samo ova lokacija sto je markirana crvenom bojom ili ovo plavom sto je markirano? Ja sam ovaj kvart posle osnovne skole, da popunim prijavu? Zahvaljujem na odgovoru.
Imam pitanje za druga clana Djetica.
Procitao sam svih 50 strana na thread-u i nisam nasao informaciju.
Ja sam prije par dana dobio kljuceve u City Kvartu preko puta Delte ulaz 2-5.
Investitor je razvukao optiku. Imam onaj prikljucak u stanu sto ste prikazali na fotografijama.
Moram li da cekam da 15-20% stanara pokaze interesovanje ili mogu da dobijem servis s obzirom da ne treba izvoditi dodatne radove?
Unaprijed hvala
Mozemo upaliti stopericu, od momenta vase prijave u najblizem T-Centru (npr. preko puta ulice, Delta City).
Prijavite se u T-Centar, posaljite pm. Zavrsavamo stvar.
Sada da pojasnimo malo, postoji nekoliko modela realizacije optike do korisnika.
Naime, postoje zgrade (objekti) u kojima investitor u saradnji sa CT izvodi definisane radove (opticki prikljucak u stanovima, ...), tj. CT "dovodi" i prikljucuje "zgradu" na svoju infrastruktiru, ...
Ovdje nemamo "cekanje". Korisnicima preporucujem da posjete neko od nasih T-Centara, nakon toga se ocekuju instalacije servisa. Naravno, CT u pozadini ima sluzbe koje svakodnevno korisnicima nude optiku (u zonama gdje smo prisutni sa optikom, gdje cemo uskoro doci i sl.).
Nasuprot ovome, postoje zgrade (objekti) gdje imamo bakar (i na njemu servise) gdje CT "odlucuje" zavisno od toga da li je zgrada u zoni gdje CT radi optiku, tj. da li imamo interesovanja za migracijom na optiku u izvjesnom %.
Ukoliko postoji pozitivan feedback, izvode se definisani radovi u "do zgrade", "u zgradi", "kod zainteresovanih korisnika".
Nakon toga se ogranizuje "migracija servisa sa baka na optiku" (dolaskom tehnickog lica kod korisnika, vama Internet brzina biva xx puta brza, IPTV servis ponuda biva obogacena mogucnosti narucivanja "HD Arena paketa", mogucnosti instalacije veceg broja STB uredjaja, ...).
U svakom slucaju servisi "po bakru" izlaskom tehnickog lica iz vaseg stana bivaju proslost.
Last edited by Djetic; 12-04-12 at 08:07.
I mi sto u kuce zivimo imamo dusu![]()
Juce u 12 sati sam se prijavio u T centru za optiku.
Danas vec ovaj post kucam preko optike.
Svaka cast.
Hvala Djeticu i ostalima iz T-Com-a.
^ A ti bice zivis nedje dje je optika vec postojala... Samo su ti u stan to ugradili sto je 15 minuta posla...
--------------------------
Do Not Disturb.
^^
Jeste.
Investitor je ugradio optiku do svakog stana.
Momci iz T-Com-a su mi zahvaljujuci Djeticu zavrsili instalaciju danas iako je praznik.
Hvala jos jednom.
Ovo je bas napredak sto se poslovnosti tice.
Kad sam svojevremeno uvodio Extra TV cekao sam receiver mjesec dana zbog neke administrativne zavrzlame.
Ovoga puta sam odusevljen uslugom.
Bozo, ne znam da li ti ova slika sto znaci...
(sa Telekom-ovog sajta)
Do Not Disturb.
Koje je smeće ovaj ONt HG8245 :mad: Stalno bug-ovi iskacu.Ako napravite black listu URL adresa streaming servise mozete baciti...gospodo iz telekoma ovo nije oprema, ovo je OTPAD....
Da li ima kakvu funkciju ovaj usb ulaz na ONT uredjaju?
Nekoliko fotografija iz stanova korisnika.
Imamo i profesionalce (korisnike)
![]()
Last edited by Djetic; 17-04-12 at 07:34.
Zna li se kad ce biti optike za one koji zive u kucama?
Konkretno me interesuje za podrucje Maslina,murtovuine i zlatice
Speed85
U nekom od predhodnih postova sam naveo da je u 2012 god. fokus na gradska jezgra (blokove, ...).
Govorim o ozbiljnim investicijama u reziji CT. Svima nama je ekonomska racunica veoma jasna. Nije bas lako dobiti pozitivan Business Case za lokacije koje vi pominjete. Pricam o sadasnjem vremenu.
Last edited by Djetic; 17-04-12 at 14:32.
A zna li se okvirno kad bi trebalo da se pocne (tj. nastavi) sa radovima za optiku na podrucju Bara?
Konkretno me zanima makedonsko naselje ali ne u nekim zabitima vec blizu centra (recimo oko Kace i sl.)
Do Not Disturb.
Aako ce se cekat Business Case, za jednu lokaciju koju sam Vam prijavio, vi imate mogucnosti, samo jer sutite i necete da pozicionirate gdje u HN/Igalo cete se postaviti (Bajkovina se ne racuna, govorim ili o centru Igala, ili o potezu oko autobuske stanice), ne prijavljuju se ljudi, jer kazu druge budale ce se prijavit, necu ja ako ovi nece dolazit. Za drugu lokaciju koju sam prijavio, tek onda po ovom djeticevom odgovoru, ne ocekujem prije 2050-e.... (jer je uzasno velika drzava i tesko je razgranat infrastrukturu kroz ovaj krs).
Jedino sto me tjesi, na sve ove lokacije koje pominjem, mora se postavljat nova infrastruktura.....(Ironija, of skroz)
" Damn the cargo, we'll be on our way tonight "
Okvirno se radovi ocekuju u 2013 god.
O dinamici i sl. ne mogu u ovom trenutku.
Zone koje se u ovom trenutku razmatraju.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks