Page 13 of 24 FirstFirst ... 39101112131415161723 ... LastLast
Results 301 to 325 of 587

Thread: Osiguravajuce kuce u CG

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    22
    Thanked in
    6 Posts

Savjetične, opet ste uspjeli da napišete dosta toga, a da iz svog tog pisanja opet nisam saznala ono što me interesuje. Ok, rekli ste da postoje, ali recite mi konkretno koje su to mjere koje se preuzimaju ako više osiguranik nije u mogućnosti da plaća godišnju premiju?
    Vjerujete mi da ne znam kako direktnije pitanje da vam uputim, a da bih dobila odogvor koji sam do sad x puta tražila od vas.

Znači usled nemogućnosti plaćanja godišnje premije, a da nije raskid ugovora, osiguravajuća kuća niz mjera a to su ..... navedite koje. Hvala.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    22
    Thanked in
    6 Posts

Quote Originally Posted by Njivice_Orano_Nepreorano View Post
    Zasto mislim da je ovo provokacija ?
    Ako ja prvi mjesec ulozim 100 eura u stednju, i moram da podignem vec slijedeci mjesec tih 100 eura, ja cu moc podici 100 eura.
    Ako ja ulozim 100 eura u polisu (koju god koja se tice zivota, jel?), i iduci mjesec me zdimi kamion dok sam prelazio put na magistrali gdje nema pjesackog prelaza u rasponu od 500m, vi cete rec da sam se ubio i da nema isplate mojoj familiji, pa makar vi ili moja familija angazovali 100 vjestaka, vi cete sa 101 opovrgnut. Ajd da ne budem toliko crn, ako se ne daj boze znatno tesko razbolim slijedeci mjesec, a to utice na polisu, to jest ponistava je, ja ne da necu moci uzeti nazad onih 100 eura, nego cu biti u obavezi i da isplatim jos neku svotu (tipa jos 11 ili uplata ..).

Ako grijesim, slobodno me ispravite. Ali konkretno.
    Dobih danas link , gdje je Marija Šerifović, morala da plati kaznu od 70.000 eura jer su utvrdili da je htjela da prevari osiguravajuću kuću zbog ukradena 2 vozila.To je sve bilo 2007 g. i sad nakon 5 godina policija je pronašla ukradeno auto u Albaniji. Sad će vjerovatno ona njih da tuži.

Vjerovatno da će pokušati na sve načine da izbjegnu plaćanje osiguranog slučaja, ali Savjetik u to ništa nije uključen, jer je on samo posredik koji to 'samo' prodaje u njihovo ime.

Rekli bi ti da si već bio bolestan, ali da si to namjerno prećutao. možda bi trebao i da platiš kaznu kao Marija Šerifovič što si htio da ih prevariš... Da bi izvukao svoj uloženi novac u cjelosti uvećan za jednu jako malu kamatu, morao bi da sačekaš sve godine dok traje polisa. U suprotnom, oni ti uzimaju dio tvog novca + kamatu, a ti trebaš biti srećan što si išta i izvukao. (inače njima su osiguranici jako zahvalni kad raskinu ugovor što su i to nešto svog novca izvukli )

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Zasto mislim da je ovo provokacija ?
    A zbog čega bi ono što sam napisao bila provokacija? U čemu se sastoji? Ja je onamo ne vidim.

Ako ja prvi mjesec ulozim 100 eura u stednju, i moram da podignem vec slijedeci mjesec tih 100 eura, ja cu moc podici 100 eura.
    Opet i opet i opet ista priča - pokušaj navlačenja na tamo nekakvu priču, na upoređenje bog te pita čega i razglabanje nečeg sasvim desetog.
    Pretpostavljam da je tačno ovo što si napisao oko ovih 100 eura (nisam bio u takvoj situaciji, a nisam ni bankar, pa ne znam), ali ne znam što će ta priča ovdje.

Ako ja ulozim 100 eura u polisu (koju god koja se tice zivota, jel?), i iduci mjesec me zdimi kamion dok sam prelazio put na magistrali gdje nema pjesackog prelaza u rasponu od 500m, vi cete rec da sam se ubio i da nema isplate mojoj familiji, pa makar vi ili moja familija angazovali 100 vjestaka, vi cete sa 101 opovrgnut.
    A zašto ja mislim da je ovo provokacija?
    Prvo zato što ovo pišeš bez ikakvog opravdanog povoda, jer za ovakav slučaj još nisi čuo da se desio, da ima dokaza da nasljednik nije isplaćen ako je u pitanju pogibija osiguranika.
    Drugo, nećemo ni ja ni MI ništa reć', nego bi možda osiguravajuća kuća nešto mogla reći, a sasvim je drugo pitanje i da li će nešto reći.
    Treće - i ako osiguravajuća kuća nešto kaže, to nije bitno ako nadležni organ kaže drugačije, jer će nasljednik biti isplaćen.

Sve ovo pišem podrazumijevajući da je sve "čisto", tj. da zaista nije u pitanju samoubistvo (a ako je prošlo bar tri godine od početka polise, čak i da se radi o samoubistvu, evidentnom i dokazanom, nasljedniku će biti isplaćen ugovoreni iznos).

Ajd da ne budem toliko crn, ako se ne daj boze znatno tesko razbolim slijedeci mjesec, a to utice na polisu, to jest ponistava je, ja ne da necu moci uzeti nazad onih 100 eura, nego cu biti u obavezi i da isplatim jos neku svotu (tipa jos 11 ili uplata ..).

Ako grijesim, slobodno me ispravite. Ali konkretno.
    Konkretno - griješiš. Kao i mnoge druge priče pričine koje se plasiraju o osiguranju, tako je i ovo jedna od njih. Ništa novo i ništa čudno. Dakle, konkretno, nećeš biti ni u kakvoj obavezi da nešto uplaćuješ, ni centa.
    Inače, posebno je pitanje što misliš pod onim da razbolijevanje "utiče na polisu, tj. poništava je". Razbolijevanje ti ne može poništiti polisu, a ako si izabrao program koji pokriva tu bolest biće ti odmah isplaćena cjelokupna ugovorena osigurana suma, koja se u pominjanom slučaju kreće oko 40-ak hiljada eura.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Břgíńjĺ View Post
    ...opet nisam saznala ono što me interesuje.
    Ni ja ne dobih neke odgovore, pa što ću sad.

Ok, rekli ste da postoje, ali recite mi konkretno koje su to mjere koje se preuzimaju ako više osiguranik nije u mogućnosti da plaća godišnju premiju?
    ..... navedite koje. Hvala.
    Ličilo je na dalji pomak, koji zaslužuje još bolji odgovor od mene, ali se prevarih, jer ni ovo "hvala" ne može pomoći imajući u vidu tvoj post koji je uslijedio odmah nakon ovog.
    Ipak pokušaj da zbog činjenice što imaš pogrešno mišljenje o onom konkretnom pitanju ne okriviš mene, nego da krivca potražiš u ona dva meni i dalje nepoznata seminara na koja si bila i za koja kažeš da su doprinijeli tvom dovoljnom znanju o osiguranju, kao i (ili) u osobama koje su sa tobom razgovarale o osiguranju i koje su te zvale da ideš na te seminare. Hvala.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Dobih danas link , gdje je Marija Šerifović, morala da plati kaznu od 70.000 eura jer su utvrdili da je htjela da prevari osiguravajuću kuću zbog ukradena 2 vozila.To je sve bilo 2007 g. i sad nakon 5 godina policija je pronašla ukradeno auto u Albaniji. Sad će vjerovatno ona njih da tuži.

Vjerovatno da će pokušati na sve načine da izbjegnu plaćanje osiguranog slučaja, ali Savjetik u to ništa nije uključen, jer je on samo posredik koji to 'samo' prodaje u njihovo ime.

Rekli bi ti da si već bio bolestan, ali da si to namjerno prećutao. možda bi trebao i da platiš kaznu kao Marija Šerifovič što si htio da ih prevariš... Da bi izvukao svoj uloženi novac u cjelosti uvećan za jednu jako malu kamatu, morao bi da sačekaš sve godine dok traje polisa. U suprotnom, oni ti uzimaju dio tvog novca + kamatu, a ti trebaš biti srećan što si išta i izvukao. (inače njima su osiguranici jako zahvalni kad raskinu ugovor što su i to nešto svog novca izvukli )
    Bla, bla, bla...
    Kad bih mogao kako zvučno, aplauzom, da dočaram svoje mišljenje o gore napisanom.

1) Evo sad se upetljah i sa Marijom (samo da mi se ne utvrdi neka krivica, da ne nastradam). Iako sam se odavno veoma jasno izjasnio da u neživotnim osiguranjima ima mutljavina i prevara (a da u životnom osiguranju klijent ne može biti oštećen), da je u neživotnima svašta moguće (i od osiguravajuće kuće i od klijenta). Pri tome uopšte ne želim da ulazim u zaključke o pomenutom slučaju, jer nema dovoljno podataka, pa se otvara više pitanja, a iz napisanog se mogu različite stvari zaključiti i može se tumačiti na nekoliko načina.
    I jasno sam pomenuo da neživotna i životna osiguranja nemaju veze jedno sa drugim i da su npr. takve dvije kuće, a koje su sa istim imenom, dva potpuno odvojena i nezavisna pravna lica, u svakom pogledu (npr. Uniqa neživotno i Uniqa životno osiguranje - pa čak ne smiju jedna drugoj prebačati novac).

...ali Savjetik u to ništa nije uključen, jer je on samo posredik koji to 'samo' prodaje u njihovo ime.
    2) Zamalo pa da ti kompletan odgovor bude istinit, ali nisi izdržala do kraja rečenice. Ja, Savjetnik, ne prodajem ništa "u njihovo ime" (dosadilo mi je više da to objašnjavam - kako tebi ne dosadi da ponavljaš drugačije), nego posredujem za tebe, AKO TI ŽELIŠ (DA UZMEŠ POLISU).

3) Ne bi trebao da plati kaznu (kao Marija), ni on ni njegova familija - dovoljno su kažnjeni i on i njegova familija time što ga je usmrtio kamion.
    Inače, razne varijante polise mogu biti u igri za slučaj smrti usljed nezgode, jer može da se ugovori isplata jednostruke, dvostruke, ili trostruke osigurane sume. Ili da se izabere polisa koja ima pokriće za smrt usljed nezgode bez obzira na zdravstveno stanje klijenta, pa će nasljednik dobiti ugovoreni iznos ako kamion spršti osiguranika čak i ako je osiguranik bio bolestan i tada ne mora ništa da se prećuti u vezi bolesti pri sklapanju polise. Možda je osiguranje malo šire, da ne kažem kompleksnije, nego što običan građanin ima sliku o tome, što misliš? Nego, što ja tebi ovo pišem, ti bi ovo trebala sve da znaš (na osnovu izvjesna dva seminara koja si posjetila, nebitno koja/čija dva).

4) O izvlačenju novca, zakidanju osiguranika, kamati, prevari osiguravajuće kuće, raskidu ugovora, sasvim dovoljno sam pisao, a ti slobodno nastavi po svom.

Možda bi se ti mlađana djevojko postiđela kad bih ti neke konkretne primjere naveo, što se klijentima desilo i što misle o nekim situacijama, ali mi je bitnija privatnost klijenta i tajnost podataka od doživljaja tvog eventualnog postiđenja.

Da bi izvukao svoj uloženi novac u cjelosti uvećan za jednu jako malu kamatu, morao bi da sačekaš sve godine dok traje polisa.
    5) Izmučih se analizirajući ovu rečenicu, tražeći joj poentu, ili manu. Mane joj nema, osim jedne male dopune: dok čekaš, sve te godine si osiguran, tj. tvoja štednja je osigurana od prvog dana na ugovoreni iznos, koji se može kretati otprilike od iznosa koji ukupno treba uplatiti tokom čitavog trajanja polise, do višestruko većeg, zavisno od toga koji se program izabere i koji se osigurani slučaj desi. Mada se onda u kontekstu svega postavlja pitanje što u ovoj tvojoj rečenici znači "izvukao svoj novac" za nekoga ko je želio da bude osiguran i kome je istekao/završen ugovor o osiguranju.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    22
    Thanked in
    6 Posts

Odakle meni detalji o vašem divnom "kolačiću", koji svi hoćete željno da zagrizete, ako jedan od seminara upravo nije bio WVP a isti se koristi u svrhu motivacije potencijalnih kandidata za vaš posao. Mislila sam da ne trebam precizirati, da ćete shvatiti na onovu nekih detalja, posebno kada sam konkretno pričala o vašim trendovima i samim tim ciljevima na nivou CG, ali očigledno da niste htjeli da saberete 1+1. Za drugu osiguravajuću kuću je nebitno koja je... Kad sam vam rekla da trebamo mi vama a ne nama vi, vi ste se usprotivili, ali vjerujte mi da ja imam daleko veće razloge za takvo moje mišljenje, jer sam imala priliku da zagrebem sasvim dovoljno da sve povežem.

Vi uopšte ne trebate da se opterećujete kakvo je moje mišljenje o nekom pitanju a još manje da vas tangira moj stav o istom. Vi ste tu da konkretno dokažate pogrešnost mog stava. Lijepo sam vas pitala, koje su to mjere zaštite jer ih ne znam, nisam upoznata sa istima? I sami ste priznali da je ovo jedno od krucijalnih pitanja, ali ja kod vas ne vidim ni munimum profesionalnosti (jer je to vaš posao) da navedete konkretne mjere, jer vaše riječi bez konkretno navedenih mjera ne znače apsolutno ništa.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Odakle meni detalji o vašem divnom "kolačiću", koji svi hoćete željno da zagrizete, ako jedan od seminara upravo nije bio WVP a isti se koristi u svrhu motivacije potencijalnih kandidata za vaš posao. Mislila sam da ne trebam precizirati, da ćete shvatiti na onovu nekih detalja, posebno kada sam konkretno pričala o vašim trendovima i samim tim ciljevima na nivou CG, ali očigledno da niste htjeli da saberete 1+1. Za drugu osiguravajuću kuću je nebitno koja je...
    Ok, sad sam konkretno čuo dio onoga što sam pitao, a pretpostavljao sam da je u pitanju tzv. informativni seminar WVP-a (nisam bio 100% siguran jer se taj kolačić pominje i na još jednoj vrsti seminara WVP-a; WVP inače ima raznih vrsta seminara i obuka; a ja sam pitao koji su to konkretno bili seminari i u kojem trajanju). Kao što kažeš, u pitanju je motivacioni seminar za potencijalne WVP saradnike, a zbog šire publike, kojoj ti ovdje širiš znanje o osiguranju, da pomenem da je u pitanju seminar u trajanju od nekih sat do sat i dvadeset minuta (kako kad) i na kojem se najmanje priča o samom osiguranju i programima osiguranja, a glavni dio priče je o načinu rada WVP-a, načinu zarade saradnika, karijeri u WVP-u, nagradama itd (što je valjda i logično na upoznavanju potencijalnih saradnika sa firmom). Dakle, tim prije se potvrđuje moje mišljenje o tvom vladanju temom osiguranja, jer taj seminar ne služi da posjetioca obuči o osiguranju - saradnik WVP-a tek na tzv. osnovnom seminaru, koji traje dva dana, dobija BAZNO, najelementarnije znanje o osiguranju, a kasnije ga nadograđuje i ulazi u detalje programa i svega ostalog (a prilika i raznih obuka ima puno). U vezi sa ovim, zašto je nebitno koji je to drugi seminar bio? Naravno da je bitno. Ali ne insistiram, jer taj podatak neće promijeniti moje mišljenje, jer ne može promijeniti činjenicu o količini i kvalitetu tvog znanja o osiguranju.
    Inače, ne vidim što je problematično u samom slajdu sa kolačićem i priči koja ga prati - da će se ljudi u Crnoj Gori u svakom slučaju i ubuduće osiguravati (a i u mnogim zemljama Evrope, jer kao saradnici WVP-a možemo da pravimo ugovore u svim tim zemljama i od njih dobijamo proviziju) i da će se pored životnog uzimati i neživotno osiguranje i da taj posao neko svakako mora raditi i odraditi i za to biti plaćen i da je WVP dio toga i ko voli neka izvoli da se pridruži i da zarađuje od tog rada. A što se trendova, tj. prognoza tiče, oni nisu napravljeni od WVP-a, nego od osiguravajućih kuća. I valjda one imaju pravo na to, ne vidim tu ništa strašno, ni skriveno, ni sramno, kao svaka ozbiljna firma što pravi neke procjene tržišta, ako se već odlučuje da dođe iz inostranstva i želi da ovdje otvori firmu i uloži veoma veliku sumu za registraciju firme i rad, a da bi se bavila poslom u kojem ima iskustvo već 200 godina. I takve firme eto žele da imaju saradnju sa WVP-om, jakom i uspješnom kompanijom na evropskom nivou, iz samog vrha. A volio bih da čujem što si to loše, problematično, pokvareno, prevarantski mogla čuti o osiguranju na tom informativnom seminaru WVP-a. Nemoj samo istim načinom shvatanja i rezonovanja kao ovo što si do sad pominjala, kao o kolačiću - ako ćeš tako, ako je sve što se progovori i sve što čuješ neka mutljavina/prevara, onda mi nemoj ništa govoriti.
    Kad sam vam rekla da trebamo mi vama a ne nama vi, vi ste se usprotivili, ali vjerujte mi da ja imam daleko veće razloge za takvo moje mišljenje, jer sam imala priliku da zagrebem sasvim dovoljno da sve povežem.
    Mi, vi, oni. Ko će se tu više snaći. Naši i njihovi. Dobro de. U redu. Evo vidiš, ja iz ličnog primjera mogu reći da je meni kao klijentu očigledno trebala osiguravajuća kuća da bih uopšte imao svoju polisu. A trebao mi je i agent, u mom slučaju saradnik WVP-a, da imam tu polisu (a tek nakon toga je po prvi put, sa njegove strane, pomenuto moje eventualno uključenje u WVP i otvorena ta priča). Izgleda da u ovome svi nekako trebaju jedni drugima, a ja ostajem pri ranijem stavu u vezi toga, jer znam čiji je tu najveći/primarni interes. I znam što treba da je bitno klijentu u čitavoj priči i čiji interes on treba da gleda u svemu tome.
    Vi uopšte ne trebate da se opterećujete kakvo je moje mišljenje o nekom pitanju a još manje da vas tangira moj stav o istom. Vi ste tu da konkretno dokažate pogrešnost mog stava.
    Ma nemoj!? Ja sam ovdje zbog toga? Kad mi budeš šef onda ćemo tako - da radim kako mi ti kažeš i da dokazujem ono što je istina i da dokazujem faktičko stanje koje postoji. Kuda bi to vodilo i dokle bi dovelo? Koja god nebuloza se ovdje napiše, a bilo ih je svakakvih, da ja treba da dokazujem suprotno? A zašto ne bi smo na način kako je logično - zašto ti ne bi iznijela dokaz za tačnost svog stava?
    Ja sam ovdje iz mojih razloga, a ti iz svojih.
    Lijepo sam vas pitala, koje su to mjere zaštite jer ih ne znam, nisam upoznata sa istima? I sami ste priznali da je ovo jedno od krucijalnih pitanja, ali ja kod vas ne vidim ni munimum profesionalnosti (jer je to vaš posao) da navedete konkretne mjere, jer vaše riječi bez konkretno navedenih mjera ne znače apsolutno ništa.
    Nisi me baš lijepo pitala, nego malo lijepo a malo nelijepo. Pa malo ih ne znaš i nisi upoznata sa njima, a malo znaš da ne postoje. I nemoj na osnovu toga o mojoj profesionalnosti, jer ja znam zašto ti onako (ne) odgovaram na to pitanje, jer ima razloga, a objasniću ti taj razlog u nekom narednom postu. Sad idem da spavam jer imam ujutro zakazano da se vidim sa klijentom, pa moram biti odmoran da bih se mogao skoncentrisati da ga što bolje prevarim, slažem, ugnjavim.

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    4 Posts

Quote Originally Posted by savjetnik u osiguranju
    Prvo zato što ovo pišeš bez ikakvog opravdanog povoda, jer za ovakav slučaj još nisi čuo da se desio, da ima dokaza da nasljednik nije isplaćen ako je u pitanju pogibija osiguranika.
    Zaboravio sam da si ti savjetnik, a ne osiguravajuca kuca. Mozda zato nisi cuo ?

Quote Originally Posted by savjetnik u osiguranju View Post
    Razbolijevanje ti ne može poništiti polisu, a ako si izabrao program koji pokriva tu bolest biće ti odmah isplaćena cjelokupna ugovorena osigurana suma, koja se u pominjanom slučaju kreće oko 40-ak hiljada eura.
    2 bambija. A ako ne pokriva ?
    " Damn the cargo, we'll be on our way tonight "

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Zaboravio sam da si ti savjetnik, a ne osiguravajuca kuca. Mozda zato nisi cuo ?
    Uopšte nije to u pitanju. Čujao sam ja iste te priče koje si ti čujao i još mnogo mnogo mnogo više od tebe. I? Da li to znači da si u pravu? Činjenica da si ti čuo o tome ne mora da znači da si u pravu u vezi svojih tvrdnji. U vezi ovoga mogu samo da ti ponovim isto ono što sam ti napisao u prethodnom postu.
    A dosta puta sam bio u situaciji da mi se neko požali na prevaru osiguravajuće kuće na ličnom primjeru, pa im onda ponudim da im pomognem, napominjući im da bih volio da su u pravu, da protumačim i da im pomognem u ostvarivanju svog prava, pa kad otvorimo tu temu onda se svede na to da ili promijene svoju priču, ili ni ne dođe do toga da mi daju polisu da je pogledam svjesni da nisu u pravu, ili ta polisa uopšte ne pokriva to što bi oni željeli (jer nisu ni izabrali/ugovorili takav program), ili se ispostavi da svakako nisu u pravu.

2 bambija. A ako ne pokriva ?
    I što se ovoga tiče - sve sam ti odgovorio u prethodnom postu. Konkretno i precizno, kao što si tražio. I rekao ti da nisi u pravu, jer u onom slučaju klijent ne mora ništa da doplaćuje. I ta činjenica ostaje, pa i ako ne pokriva - u bilo kom slučaju je tako.
    I sad ti smeta što ne možeš da nađeš "rupu", da dokažeš nešto, pa razvijaš verziju verzije. A odgovor i na nju je veoma jednostavan i logičan (i ništa ne mijenja u prethodnom odgovoru/slučaju): ako klijent ima program koji pokriva nastup bolesti onda će zbog te bolesti dobiti ugovorenu sumu, a ako nije izabrao takav program onda naravno ne može ni biti isplate za nastup bolesti. Ali to nije ni bio predmet tvog prethodnog posta, nego sam ti to bio samo dodao na svoj odgovor, eto da imaš i to u vidu, jer ti je rečenica bila nejasna, pa sam ti zato i bio napisao da mi nije jasno značenje onoga što si ti bio napisao.

Hvala, ne trebaju mi bambiji, nisam na ovom forumu zbog dobijanja nikakvih priznanja.
    Last edited by savjetnik u osiguranju; 31-03-12 at 12:22.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

...koje su to mjere koje se preuzimaju ako više osiguranik nije u mogućnosti da plaća godišnju premiju? Zar ne mislite da ovaj podatak može biti veoma važan za nečiju odluku vezano za osiguranje?
    Evo ću ti objasniti zašto sam ti onako odgovorio, a to ti je samo jedan dio razloga.
    Dakle, kao što sam već rekao, onaj podatak je itekako važan, samo je pitanje trenutka - kada je taj podatak važan. Neka bude da sam ja kao neki profesor o ovoj materiji i o procesu upoznavanja klijenta sa osiguranjem i uzimanja polise, pa da ne želim da ti objašnjavam gradivo koje dolazi pri kraju godine, ono koje dolazi tek onda kada se neko prethodno gradivo pređe/savlada, tj. ne želim da pravim zbrku i preskačem, nego odlučujem što je najbolje za đaka/sudenta - što i kada predavati/objašnjavati. Jer, onaj podatak je važan TEK AKO/KAD se klijentu svidi konkretan program i kada želi da ga ima. Pa se postavi pitanje: "ovo je fino, ja bih ovaj program da imam, ali što ako tamo neke godine ne budem mogao da uplatim na vrijeme, ili uopšte ne budem mogao da uplatim?" Pa se ONDA klijent upozna sa opcijama za slučaj nemogućnosti dalje uplate ugovorene premije. A ne da ja sad tebi objašnjavam opcije "što može biti ako..." i da ti zaključiš kako nije strašno ako ne budeš mogla uplatiti tamo neke godine (osim što je sama po sebi za tebe strašna činjenica da to znači da tada ne bi imala dovoljno novca/prihoda), kad takvi podaci ništa ne znače za razmatranje potrebe za uzimanjem polise i razmatranje samih programa osiguranja.

Dakle, na pitanje ti nisam odgovorio na način kako si ti željela, ne zbog toga što tu ima nešto što ne smijem/želim da priznam (kako ti to zamišljaš i priželjkuješ), nego što sam odlučio baš tako da odgovorim, dok sa druge strane ti ponavljaš to pitanje ne zbog toga što te zanima otvaranje polise, nego isključivo nadajući se da ćeš time pokazati da si ti u pravu a da ja griješim u onim konkretnim stavovima (i da su osiguravajuće kuće monstrumi).
    Nema potrebe da navodim ostale razloge zbog kojih ne želim da ulazim u objašnjavanje stvari koje tražiš u onom konkretnom pitanju.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    22
    Thanked in
    6 Posts

hahahahahahahhahahahahaha

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

hahahahahahahhahahahahaha
    Ako se ovo odnosi na moj odgovor, to i dalje ne znači si u pravu u onim svojim tvrdnjama. Ali jedino ti je to i preostalo. A ja sam eto odlučio da neću da ti dam te informacije i to bez hahaha.
    Jer ja na ovom forumu ne prodajem polise.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    22
    Thanked in
    6 Posts

Da, odnosi se na vaš odgovor. Nije mi jasno kako ste uspjeli toliko vremena da potrošite na pisanju u objašnjavanju zašto nam ne bi dali takav podatak. Ne zaboravite, da ovu temu će čitati i druge osobe, i sa moje tačke gledišta do sada dajete jako lošu sliku o osiguranju. Ovaj podatak generalno gledano, ne može vama da škodi, a vaše objašnje za takav stav je nadasve ...

Puno pozdrava Savjetniče

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nije mi jasno kako ste uspjeli toliko vremena da potrošite na pisanju u objašnjavanju zašto nam ne bi dali takav podatak.
    To je moja stvar. A koliko si ti vremena potrošila na pisanju u objašnjavanju i to nečega u što se ne razumiješ i još navodeći netačne podatke. Ali to je tvoja stvar. A sve sa pokušajem da pokažeš... Što da pokažeš? Što da dokažeš? Što da postigneš? Da nije možda zbog toga jer te zanima uzimanje polise?

Ne zaboravite, da ovu temu će čitati i druge osobe, i sa moje tačke gledišta do sada dajete jako lošu sliku o osiguranju.
    I ti daješ, tj. stvaraš, veoma lošu sliku o osiguranju. A ja se od sada moram truditi da napravim bolji efekat, da dajem pozitivnu sliku o osiguranju, s obzirom da je sa ovim navršeno mojih prvih 100 postova i da nakon prvih 100 postova nema više cile-mile, nego ću morati polagati račune (kao ono u vezi prvih 100 dana novoizabrane vlade).
    Inače, što li bi bio moj cilj pisanja ovdje? Da nije da nalazim nove klijente? Da li sam ijednom napisao da "može neko da me kontaktira u vezi uzimanja polise" - da li sam ikada ponudio mogućnost da se vidimo? Da li sam ikada pomenuo bilo što u tom smislu? Da ti pomognem, da ne tražiš: ne, nisam, nije mi to povod pisanja na ovom forumu.

Ovaj podatak generalno gledano, ne može vama da škodi, a vaše objašnje za takav stav je nadasve ...
    ...je nadasve logično. I najispravnije po klijenta. Da dodam i ovo: bilo kad da mi neko postavi ono pitanje koje si ti postavila - na ulici, u telefonskom razgovoru, na početku ili u toku samog sastanka u vezi otvaranja polise - ja im uvjek odgovor na to pitanje dajem na kraju priče, tj. pri kraju sastanka, a svakako prije nego što krenemo u popunjavanje formulara za uzimanje konkretne polise. Jer, te se stvari/opcije najbolje mogu objasniti nakon što se prođe sva druga priča, tj. nakon što klijent čuje/shvati i razne druge stvari o kojima se tada razgovara.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Драги наш добри и пожртвовани Савјетниче,

ангеоски брижниче душа и новаца наших, имам једно питање, просто, па бих молио одговор...

Елем ако наиђе поплава, па се ја удавим или пукне нека Фукушима или Чернобиљ у близини, па ја свиснем од радијације, а моја породица преживи, хоће ли Винер Штетиша или Граве, Меркур или Уника, мојој породици исплатити осигурану суму ...

Мени је један добри агент осигурања рекао да хоће, ево овде на стр. бр 4 па рекох да проверим код Вас да ли је истина ...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ovo nije za Savjetnika, od njega jamačno vajde nema... Već na znanje potencijalnim osiguranicima ...

Dakle originalno iskustvo, slušajte ( čitajte) pažljivo ...

Muž mi je umro. Dete (mldb) i ja smo odbijeni za premiju od oko 10.000 E jer su oni zaključili da je on bio alkoholičar U VREME SKLAPANJA POLISE što je bila prepreka uopšte za osiguranje.

Osoba sa kojom je on potpisao polisu bila je naša kuma, pa smo to pomalo i uradili zbog nje, odn. potpisali ugovor. Ona je znala da on voli da popije, ali nije je bilo briga da bilo šta kaže o manama osiguranja, samo je pričala o prednostima. I naravno, kuma redovno putuje i usavršava se od procenta koji ima od nas, smrtnih i nesavršenih klijenata...

Iskopirala sam njegov medicinski karton. U vreme sklapanja osiguranja,a i pre, nema ničeg u njegovom kartonu, nije tražio medicinsku pomoć, bio je zdrav. Ima odlazaka kod lekara neposredno pred smrt. Jeste pio, jer je doživeo nepravdu na poslu- otpušten je iz političkog revanšizma, pao u depresiju, itd ali to je sve nastupilo kasnije.

Winer mi je, navodno, isplatio uloženi deo, ali ni to nisam proveravala- nemam snage. Pretpostavljam da su i to umanjili. To im ne smeta da sad mene zovu i predlažu mi da se osiguram kod njih. Nedavno sam im napisala pismo u kom sam tražila da ću ubuduće, svako njihovo obraćanje shvatiti kao uznemiravanje, te da me obrišu iz njihove baze podataka. Eto priče.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Default Osiguravajuce kuce...

Danas sam imao priliku da "saradjujem" sa Savom...nevjerovatni su.
    Ne znam kako imaju pravo da se zajebavaju sa narodom, na ovakav nacin?
    Kakve su to prevare, i kakve su to lazi...

Znaci, TMLSS, vlasnik ostecenog auta (kasko osiguran) MORA sam da popravi auto bez obzira koliko na cijenu, pa da ga vozi do njih da ga oni slikaju (da vide da je sve zavrseno), da se ponese racun i tek tada daju kes.

WTF????
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    12
    Thanks Thanks Received 
    14
    Thanked in
    6 Posts

Prosle god me neki kamioncic opalio na parking, imao sam kasko i mislim da je Lovcen u pitanju. Poveo sam auto u Osmanagic i njima dao punomoc da se naplate od osiguranja, ja sam samo dosao kad je auto bio gotov i platio preostalih 10%. Kad sam na produzenje registracio produzavao kasko htjeli su da mi naplate vise jer sam se naplacivao od osiguranja prethodne god i ja sam povukao kasko i krenuo da trazim u drugu osiguravajucu kucu da osiguram ali su me nakon povlacenja zvali i spustili cijenu na koliko je trebalo. Cuo sam za jos par primjera dje su nakon isplacene stete dizali cijenu osiguranja i ne ide mi u glavu da su tolika goveda i da to mogu da rade

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Sava osiguranje je uzas...krajnje neljubazni,bezobrazni,ne postuju dogovor...uzasno iskustvo sa njima imam.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

To je nevjerovatno kako se ponasaju. Evo Balsa je bio danas tu kad smo se dogovorili, i poslije 30 minuta totalno druga prica.
    Aj dobro sto nece da plate, mogu barem da se ne ponasaju kao debili.
    I ja ne znam zbog cega neko ima kasko kad mora sam da popravi auto?

Sent from my iPhone 4S using Tapatalk
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    8
    Thanked in
    4 Posts

Ja sam isto cudio prvi put..mada mislim da to nije samo Sava.
    Dok sam vozio klia, neka zena mi zakaci branik dok je auto bio na parking. Sacekala me da dodjem, razmijenili podakte.
    Branik izgreban slomljene zabice, nista strasno ali se VIDI.
    Povedem uto u sava osiguranje..nece onaj lik sto procjenjuje da cuje za farbanje komplet branika. Veli odje moze fleka. Fleka na ONU boju ? I to veli podji kod lakirera, plati i donesi mi racun ili profakturu.
    Quote Originally Posted by my name is ...
    izvini oli mi rec kako da neciji post stavim u signature ?

Thanks Thanks Given 
    2,059
    Thanks Thanks Received 
    1,049
    Thanked in
    421 Posts

Evo i moj drug ima problem sad sa osiguranjem. NE znam koja je kuca u pitanju ali mu je lik udario bmw-a i dosla policija, ovaj bio pijan, sve stavljeno u zapisnik i osiguranje mu daje 400e i to tek kad im donese racune od gradskih limara i mehanicara.
    A on posao u MP auto i procijenili mu na 1200e stete
    As far back as I can remember I always wanted to be a gangster.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Aj pitaj ga da nije Sava u pitanju.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    2,059
    Thanks Thanks Received 
    1,049
    Thanked in
    421 Posts

Evo ga pitah. U ovom slucaju radi se o Lovcenu.
    As far back as I can remember I always wanted to be a gangster.

Page 13 of 24 FirstFirst ... 39101112131415161723 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)