Results 1 to 25 of 1809

Thread: Zasto ste otisli u drugu zemlju?

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by starwalker View Post
    S obzirom na to da su Šviceri dosta pooštrili pravila za dobijanje radne dozvole i uopšte sve po pitanju gastarbeitera,
    voli bih da nam malo obrazložiš tu kombinaciju.

Gle, nije problem u Švici. Odgovori se nalaze u crnogorskoj/ balkanskoj (ne)kulturi življenja. Ako nisi fleksibilan, i ne poštuješ uređenje zemlje gdje si došao po hljeb, onda tamo nemaš što ni tražit.

Ne znam koji stepen znanja njemačkog jezika posjeduješ, s obzirom na kompleksnost jezika, od početnog niva ne možeš u tako kratkom vremenskom periodu napredovati do traženog nivoa za zanimanja sa spec diplomom. Dakako, potreban ti je i sertifikat.

S takvim stavom njenih građana, ova zemlja nikad, ali nikad neće stati rame uz rame sa naprednim državicama zapada, već će ostati mala prljava provincija na periferiji Evrope. Na kraju, to i zaslužuje.
    Od prirodnih ljepota se ne živi, već od reda i discipline - atmosfere u kojoj se zakoni efikasno provode, i isti su za sve; gdje se cijeni rad, a gdje identitetska pitanja i ideološka ispravnost pojedinca nije konstantno pod lupom.

Coca Cola, Marlboro, Suzuki
    diskoteke gitare Buzuki
    to je zivot to nije reklama
    nikom nije lepse nego nama

...i onda se vrnemo doma kod staraca u gajbu, na spavanje i hranu, tu i tamo tražimo koju kintu za faks, kafenisanje i dr potrepštine.
    Meanwhile, in the land of chocolate naši vršnjaci (koji su inače odavno odlepršali iz roditeljskog gnijezda i svili svoje), furaju svoj FAKE Life punim plućima, ispunjavajući sve potrebe dostojen čovjeka.
    1. Sve zavisi koliko je koji kadar trazen i kod koga ides.
    2. Nije problem u sistemu i drugacijoj kulturi zivljenja nego u mjenjanju sredine.Govorim za moj slucaj.
    3. Sve se moze kad se 'oce, pogotovo ako tamo odes da usavrsavas jezik.
    4. Nidje nijesam rekao da moze da se zivi od prirodnih ljepota nego sam ciljao na nasu "nemogucnost" da iste bolje iskoristimo.
    5. Totalno si promasio.Makar mene i moj stav prema svemu ovome.
    6. Zavisi kolike su cije potrebe. Ako je nekom prijeko potreban automobil od 50k+ i plata 10k+ da bi bio ispunjen, neka ide i trazi svoju srecu tamo dje to moze ostvariti.
    Nijesmo svi isti, novac nekom ne igra presudnu ulogu u zivotu.
    A to da identitetska pitanja i ideoloska ispravnost nijesu konstatno "pod lupom" u "razvijenim" zemljama, vjeruj mi, ako si idje "pod lupom", tamo si, pogotovo mi Balkanci.

I reci cu ti jednu stvar, najvise naseg mentaliteta nose ti ljudi koji pate za zemljama tipa "Svice". Zbog kompleksa nize vrijednosti se otisnu u bijeli svijet, i nakon sto se situiraju tamo, nipodastavaju svoju drzavu i svoj narod ,noseni stavom "Mi odje kraljevi, mi odje Bogovi, u CG se nista ne radi", a opet im je najmilije doc odje tih mjesec dana da im rodbina i narod zavide kako su oni, coce, dosli iz Svice.
    Sigurno nas tamo ne mrze zbog Pink Pantera i ostalih faktora zute stampe nego zbog nase seljanije koja se nakotila tamo , u to budi siguran.
    Gori su ovi sto tamo odu nego ovi sto su ostali da rade za 500 eura u Cg, poslusaj ti mene ludog. 99% ih je otislo tamo iz pogresnih razloga,a to je ekvivalencija novca sa srecom.
    Last edited by Crni Bombarder; 30-03-12 at 00:36.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)