Quote Originally Posted by Stivi View Post
Vjerujem ja da pise na net da je jailbreak legalan ali provjereno znam da garancija od strane apple ne vazi ako je tel JB. E sad zivo me interesuje zasto se taj jailbreak (Cydia) ne instalira normalno iz iTunsa(store-a) kad je legalna (nije problem ako treba i da se plati u store aplikacija) , nego treba sto chuda da uradish da bi je instalirao ...a zar treba da pominjem da jailbreak izlazi nekoliko mjeseci nakon izlaska novog FW-a (kad hakeri uspiju da probiju FW i da uprzo posle izlaska JB-a uvijek izadje josh novija verzija FW-a) , i plus sto ima dosta muke sa tethered i untethered JB-om ...ja smatram da je to sve tako sjajno i legalno Cydia bi se nalazila u Store pa platish i instalirash ikoristish, ili bi se pak mogla normalno preuzeti sa nekog sajta i instalirasti bez imalo muke.Glupo je da se raspravljamo , ali to su cinjenice ... PS. iphone/ipad bez JB-a je polu proizvod
Ako pise da je legalno i ako je to na sudu potvrdjeno, a meni nidje u uslovima garancije ne pise da telefon ne podlijeze garanciji ako je JB, to znaci da prodavac uredjaja manipulise sa korisnikom ako mu ne odobri garanciju sa JB i da je to stvar za trzisnu inspekciju...Sigurno Apple u USA to ne smije da uradi, jer tamo sudovi rade svoj posao...