Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 25 of 40

Thread: Pitanje u vezi vracanja kredita

Thanks Thanks Given 
    4,278
    Thanks Thanks Received 
    8,266
    Thanked in
    3,144 Posts

Default Pitanje u vezi vracanja kredita

Ovako... recimo podigne se kredit i vec prva rata stigne na naplatu, ali poslodavac nije uplatio platu na racun, tako ta banka nije mogla da skine s racuna i naplati ratu za taj mjesec. Banka posalje opomenu da ce prinudno naplatiti kompletan iznos kredita ukoliko se obaveza za taj mjesec ne izmiri za 8 dana. Da li ima banka pravo to da uradi ukoliko poslodavac ne isplacuje zaradu svakog mjeseca na vrijeme i kasni sa davanjem plata? Da li postoji opcija za reprogram kredita?

Thanks Thanks Given 
    1,099
    Thanks Thanks Received 
    356
    Thanked in
    143 Posts

hm... obicno u ugovoru pise koliko smije da se kasni sa ratom. ako ne pise najbolje je da se konsultuje sa sluzbenikom koji je izdao taj kredit i da se vidi moze li se sta prolongirati.
    svako kasnjenje rate je za banku minus tako da ce gledati da naplate bez obzira da li korisnik kredita prima platu/kasni i sl
    Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Ajde kad riješite ovo, neka meni neko odgovori na sledeće, prilično banalno pitanje:

Uzmem kredit, vratio sam pola. Dodjem do para i oću da otplatim što je ostalo. Plaćam li obračunatu kamatu za buduće rate ili ne? Mislim logično je da se ne ukamaćuje jer odma plaćam ali eto isto da pitam isplati li mi se.
    U plan otplate je npr 40 eura rata a 10 kamata, plaćam li ove 10 eura za buduće mjesece ako oću odma da otplatim sav dug?
    Last edited by Mad_dog_KO; 12-03-12 at 19:33.

Thanks Thanks Given 
    4,278
    Thanks Thanks Received 
    8,266
    Thanked in
    3,144 Posts

Evo sad vidim u ugovor da pise da ukoliko se administrativnom zabranom ne moze naplatiti anuitet, Korisnik je duzan uplatiti novac na ziro racun banke.

Mad_Dog, isto ti to pise u ugovor u vezi prijevremenog otplacivanja kredita. Obicno postoji naknada od nekoliko procenata na iznos koji se prijevremeno otplacuje.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Zahvalan.

Thanks Thanks Given 
    1,099
    Thanks Thanks Received 
    356
    Thanked in
    143 Posts

ne bi trebalo da se naplacuje kompletna kamata u slucaju prijevremene otplade, obicno se placa 2% na ostatak glavnice
    e sad, sve banke imaju opadajucu kamatnu stopu, sta to znaci, u sastavu prve rate kamata dostice i 50% rate dok je recimo zadnja rata tipa 3%
    konkretno
    ako je rata recimo 50e prva rata je sastavljena od 25e glavnice i 25e kamata a zadnja rata recimo od 48e glavnice i 2e kamate
    Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!

Thanks Thanks Given 
    431
    Thanks Thanks Received 
    175
    Thanked in
    121 Posts

sve zavisi, ali ti obicno u pocetku ide i do 90% kamata a ostalo je glavnica i tako je 2/3 ukupnih rata, a ona zadnja trecina ti je 90% glavnica a 10% kamate, tako da se ne isplati uopste.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Je li moguće da se prvo otplaćuje cijela kamata pa onda glavnica? Gledam plan otplate i ne vjerujem.

Thanks Thanks Given 
    677
    Thanks Thanks Received 
    694
    Thanked in
    456 Posts

Quote Originally Posted by Mad_dog_KO View Post
    Je li moguće da se prvo otplaćuje cijela kamata pa onda glavnica? Gledam plan otplate i ne vjerujem.
    Ovo se događaja u slučaju da je potpisan ugovor o kreditu koji ima grejs period, prvo se plaća kamata a nakon toga anuitet ( glavnica + kamata )
    "Što bi, ne bi" - Felix Brych, 05.03.2019.

Thanks Thanks Given 
    4,278
    Thanks Thanks Received 
    8,266
    Thanked in
    3,144 Posts

Ne boj se, nece se oni zajebati.

Thanks Thanks Given 
    12,517
    Thanks Thanks Received 
    2,359
    Thanked in
    1,205 Posts

evo ti je kedown odgovorio ono što ja šćah...pošto sam ja jedan kredit otplatila tačno nakon godinu dana, a imala sam još pola, tj isto toliko, i misleći da sam odužila pola i da ću bez kamate imati da vratim jedan skoro pa simboličan iznos, ispostavilo se da sam uzela od banke godinu ranije 1450 eura (50 je bilo nekakvo osiguranje kredita, pojma nemam), a godinu kasnije, nakon 12 rata od po 80 i nešto eura (dakle vraćeno oko 1050 eura), sam vratila još 800 i kusur eura plus jednu ratu "kazne"....objasniše mi upravo to, da je prva rata sastavljena od 90 % kamate i 10 posto glavnice, tako da sam skoro svu kamatu vratila za godinu dana, a glavnice je ostao poprilično...eto da znaš pa viđi isplati li ti se...mada sam u CKB imala kredit koji je bukvalno bio podijeljen na potpuno jednake iznose glavnice i kamate tokom čitavog roka vraćanja, a sa kamatom od nepunih 6%.....e to je bio kredit, a ovo su zelenaški uslovi i ogromna kamata
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

A mislim niko nikoga ne ćera ali vrijeme je došlo da se posle pola vraćenoga kredita pogleda ugovor. Nužda ne pita izgleda.

Thanks Thanks Given 
    3,562
    Thanks Thanks Received 
    5,861
    Thanked in
    2,812 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Ovako... recimo podigne se kredit i vec prva rata stigne na naplatu, ali poslodavac nije uplatio platu na racun, tako ta banka nije mogla da skine s racuna i naplati ratu za taj mjesec. Banka posalje opomenu da ce prinudno naplatiti kompletan iznos kredita ukoliko se obaveza za taj mjesec ne izmiri za 8 dana. Da li ima banka pravo to da uradi ukoliko poslodavac ne isplacuje zaradu svakog mjeseca na vrijeme i kasni sa davanjem plata? Da li postoji opcija za reprogram kredita?
    Kao što ti je VoodooPrle rekao.
    Ugovorom mora bit precizirano kad se može raskinut kredit. Obično je standard nakon 2 dospjela anuiteta.
    To što tebi poslodavac ne daje platu banku ni najmanje ne tangira. Reprogram je moguć, zavisi od poslovne politike banke i ima li računa da ga radi. Ako si dužan rate, i ako nemaš prihoda da ga vraćeš zašto bi ti reprogramirala kredit? Nema razloga.

Ajde kad riješite ovo, neka meni neko odgovori na sledeće, prilično banalno pitanje:

Uzmem kredit, vratio sam pola. Dodjem do para i oću da otplatim što je ostalo. Plaćam li obračunatu kamatu za buduće rate ili ne? Mislim logično je da se ne ukamaćuje jer odma plaćam ali eto isto da pitam isplati li mi se.
    U plan otplate je npr 40 eura rata a 10 kamata, plaćam li ove 10 eura za buduće mjesece ako oću odma da otplatim sav dug?
    Kao što VooDooPrle reče imaš u svakom ugovoru definisanu naknadu za prijevremeno vraćanje. Obično je 2% na preostali iznos glavnice. Kamatu koju bi trebalo da platiš banka ti neće naplatit, pa zato ublažava gubitak sa ovih 2%.
    Moguće je. To je kod 99% ugovora slučaj i kod većine banaka u svijetu. Kamata je prihod banke pa je logično da će prvo to da naplati...
    Quote Originally Posted by Markys View Post
    Ovo se događaja u slučaju da je potpisan ugovor o kreditu koji ima grejs period, prvo se plaća kamata a nakon toga anuitet ( glavnica + kamata )
    Nije baš tako... Grejs je jedna vrsta "usluge" a ovo što Mad_Dog_KO pita je potpuno drugo.
    Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Ne boj se, nece se oni zajebati.
    Banke nijesu socijalne institucije, ne znam što narod očekuje i zašto se iščuđuje?
    Quote Originally Posted by zvoncica View Post
    evo ti je kedown odgovorio ono što ja šćah...pošto sam ja jedan kredit otplatila tačno nakon godinu dana, a imala sam još pola, tj isto toliko, i misleći da sam odužila pola i da ću bez kamate imati da vratim jedan skoro pa simboličan iznos, ispostavilo se da sam uzela od banke godinu ranije 1450 eura (50 je bilo nekakvo osiguranje kredita, pojma nemam), a godinu kasnije, nakon 12 rata od po 80 i nešto eura (dakle vraćeno oko 1050 eura), sam vratila još 800 i kusur eura plus jednu ratu "kazne"....objasniše mi upravo to, da je prva rata sastavljena od 90 % kamate i 10 posto glavnice, tako da sam skoro svu kamatu vratila za godinu dana, a glavnice je ostao poprilično...eto da znaš pa viđi isplati li ti se...mada sam u CKB imala kredit koji je bukvalno bio podijeljen na potpuno jednake iznose glavnice i kamate tokom čitavog roka vraćanja, a sa kamatom od nepunih 6%.....e to je bio kredit, a ovo su zelenaški uslovi i ogromna kamata
    Gdje su te to kaznili? Mislim, neću da ulazim u ičiju poslovnost ali to je već nisko.
    A mislim niko nikoga ne ćera ali vrijeme je došlo da se posle pola vraćenoga kredita pogleda ugovor. Nužda ne pita izgleda.
    Tako je niko nikoga ne ćera. Znaš li koliki je % ljudi koji pogledaju otplatni plan kad se interesuju za kredit? I koji ga traže?
    Koji je % ljudi koji pročitaju ugovor prije nego ga potpišu? Od 100 ugovora 1 se desi da pročita ugovor i da eventualno nešto pita.

Naravno, bankarstvo je usluga, i ta usluga košta. Kad na to dodaš nisku svijest o finansijama, i slabu finansijsku pismenost populacije, dešava se što se dešava.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    195
    Thanks Thanks Received 
    460
    Thanked in
    242 Posts

Hercules, da li to sto korisnik procita ugovor znaci da on isti moze da promijeni?
    Kredite uzmu ljudi kojima je nuzda, a to sto banke rade razne malverzacije i sto ih niko ne kontrolise (kako treba) to je druga prica.
    Sjetimo se samo famoznog vezivanja kredita za svajcarski franak. To je jedna od najvecih prevara u istoriji bankarstva, da uzimas kredit koji je vezan za drugu valutu i da zavisis od kursa iste.
    Samo cekam da se sjete da kredit vezu recimo za cijenu nafte.

Thanks Thanks Given 
    431
    Thanks Thanks Received 
    175
    Thanked in
    121 Posts

tacno tako, i ako bi franak padao, morao bi da prodaš i kuću i baštinu da bi vratio kredite, a ako bi rastao onda bi rata bila ista
    Slican slucaj desio jednom forumašu, stim sto je bio u pitanju Euribor...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

kupuse bro, nece moci da promijeni al ce otici u sve banke i procitati i naci onaj najpovoljniji za njega prebaciti platu i uzeti ga tamo
    Risk , is what makes life worth living

Never a failure, always a lesson!

Thanks Thanks Given 
    195
    Thanks Thanks Received 
    460
    Thanked in
    242 Posts

A i ja sam imao kredit vezan za franak da ga ne vratih brzo sad bi morao oko 250 iljada da vratim
    A bogami sve banke imaju slicne provizije i zajebancije dje klepaju ljude moj sparco

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

znam i nema vise dobrih i da kazem povoljnih kredita, nego sjedi cuti trpi
    Risk , is what makes life worth living

Never a failure, always a lesson!

Thanks Thanks Given 
    3,562
    Thanks Thanks Received 
    5,861
    Thanked in
    2,812 Posts

Quote Originally Posted by kupus View Post
    Hercules, da li to sto korisnik procita ugovor znaci da on isti moze da promijeni?
    Kredite uzmu ljudi kojima je nuzda, a to sto banke rade razne malverzacije i sto ih niko ne kontrolise (kako treba) to je druga prica.
    Sjetimo se samo famoznog vezivanja kredita za svajcarski franak. To je jedna od najvecih prevara u istoriji bankarstva, da uzimas kredit koji je vezan za drugu valutu i da zavisis od kursa iste.
    Samo cekam da se sjete da kredit vezu recimo za cijenu nafte.
    Naravno da neće moć da ga promijeni. Ali može da odustane ako mu ne odgovara. A ne potpiše uzme pare i preko vrata, ni hvala na kaže. I onda kuka. Ah ta sa naknadna pamet (od koje pate naši ministri uglavnom svi).
    Ne bih se baš složio da su krediti uzimani samo iz nužde ali ajde neka bude.
    Ne znam zašto bi vezivanje kredita u švajcarskim francima bila prevara? Ti si kao klijent uzeo taj kredit jer je kamata na te kredite bila manja nego na EUR-ske. Ali ta niža kamata je uslovljena upravo valutnom klauzulom. U prevodu, to nešto košta. ko je spreman veći rizik da preuzme zarad manje kamate može da bira.
    Tom logikom, ako imamo perper kao valutu, tebi bi i EUR-ski kredit vezan za EURIBOR bio prevara.
    Pojedine banke (po zapadu) nude kredite da budu vezani za cijene zlata, nafte itd itd...

Quote Originally Posted by kEDOWN View Post
    tacno tako, i ako bi franak padao, morao bi da prodaš i kuću i baštinu da bi vratio kredite, a ako bi rastao onda bi rata bila ista
    Zašto bi morao da prodaš kuću ako franak pada? Inače pogrešna ti je logika.
    Onda bi ti rata bila manja, pa tek nema logike da prodaješ kuću, jer za nešto što puno vrijedi sad duguješ manje nego kad si uzeo kredit.
    Kad raste franak, onda duguješ više nego što kuća vrijedi i dug se povećava, onda je logika ne vraćat kredit pa neka banka krčmi kuću i bude na gubitku a ne ti.
    Dok si redovan sa otplatom kredita banka ti ne može ništa.
    Priče rekla kazala su lijepe, ali u realnosti to ne ide baš tako. Niko te ne može prisilit na ništa dok nijesi u kašnjenju servisiranja obaveza.
    Jedino ako si sa bankom potpisao tako nakaradan ugovor a to ne vjerujem da postoji trenutno.
    Quote Originally Posted by sparco View Post
    kupuse bro, nece moci da promijeni al ce otici u sve banke i procitati i naci onaj najpovoljniji za njega prebaciti platu i uzeti ga tamo
    Upravo tako, od ponudjenog se izabere najpovoljnije.
    A i ja sam imao kredit vezan za franak da ga ne vratih brzo sad bi morao oko 250 iljada da vratim
    A bogami sve banke imaju slicne provizije i zajebancije dje klepaju ljude moj sparco
    A izvini što pitam, jesi li pročitao ugovor kad si uzeo kredit? Je li ti iko objasnio što je valutna klauzula i prednosti i mane CHF i EUR kredita?
    I glavno pitanje, zašto si uzeo CHF kredit a ne EUR-ski?

Dok ljudi ne skapiraju da je bankarstvo industrija, i to vrlo specifična, i da banke imaju prihode od kamata, naknada i provizija i da od toga isplaćuju plate radnicima, do tada će vlada opredjeljenje da banke klepaju, da su zelenaši itd itd.
    Baš bih volio da vidim da prosječni Crnogorac ili Crnogorka pođe u banku po zapadu i kako bi se proveo tamo.
    Quote Originally Posted by sparco View Post
    znam i nema vise dobrih i da kazem povoljnih kredita, nego sjedi cuti trpi
    A ja bih volio da neko pođe na zapad u neku banku od ovih naših. Pa kad vide uslove koje oni nude, naravno jeftina kamata se podrazumijeva, ali količina papira, i dodatnih usluga koja se mora uzet...
    Onda će mnogi istrpljet ovako visoke kamate.
    Zakonom o bankama, i uopšte finansijski i propratni zakoni i podazakonski akti (obligacioni, o hipoteci, krivični, pranični, minimalni standardi klasifikacije aktive i slično) u CG mnogo uskraćuju banke u pogledu poslovanja vjerovali ili ne. To djeluje paradokslano ali jeste tako.

Thanks Thanks Given 
    195
    Thanks Thanks Received 
    460
    Thanked in
    242 Posts

Dragi Herculese mogu ti rec da kao novopeceni bankar veze nemas sa tim sta je tvoja banka radila i kako je davala kredite.
    Ja sam kredit u CHF uzeo zato sto toliki kredit niste davali u eurima. Da da, ta postena banka radi u zemlji dje je euro zvanicna valuta a kredit odobrava u stranoj pa ga prebacuje u domacu
    A da sam ja znao sto potpisujem, naravno da jesam i znao sam da je prevara ali su mi pare trebale i eto.
    Srecom sam ga brzo vratio i to me kostalo jednog finog auta.
    Kao sto vidis herculese ovdje i drugi ljudi rade u bankama ali niko nije toliko nerealan da brani neodbranjivo kao ti.

Thanks Thanks Given 
    3,562
    Thanks Thanks Received 
    5,861
    Thanked in
    2,812 Posts

Dragi Herculese mogu ti rec da kao novopeceni bankar veze nemas sa tim sta je tvoja banka radila i kako je davala kredite.
    Ja sam kredit u CHF uzeo zato sto toliki kredit niste davali u eurima. Da da, ta postena banka radi u zemlji dje je euro zvanicna valuta a kredit odobrava u stranoj pa ga prebacuje u domacu
    A da sam ja znao sto potpisujem, naravno da jesam i znao sam da je prevara ali su mi pare trebale i eto.
    Srecom sam ga brzo vratio i to me kostalo jednog finog auta.
    Kao sto vidis herculese ovdje i drugi ljudi rade u bankama ali niko nije toliko nerealan da brani neodbranjivo kao ti.
    Banka nije moja, kamo sreće da imam jednu. Dobro je kad ti imaš veze. inače sam baš novopečen. A tek ovo zadnje ne znam i neupućen sam.
    Varaš se ovo za CHF i to dobro se varaš, a ti razmisli zašto je to tako
    Nego da ne pričamo praznu priču, jer tek ti ne znaš o tome, ja ipak znam malo više ali je i to nebitno, poenta tvog posta je vrlo dobro napisana u ovome što sam podebljao.
    Ono što niko u svijetu ne može da otkrije zašto ljudi znaju da je prevara a opet na to pristanu?
    Ali trebale su ti pare, pa te nije zanimalo što i kako radiš. Ehh to poštenje koje izbija na ovim prostorima iz svake rupe.
    Moj kupus... Lijepo li je tebi što živiš u neznanju i iluzijama da je to tako kao što ti pišeš
    Naravno, ne smijem dokazima konkretnim da prilčam, i sam ćeš pogodit zašto.

Ovdje nema ništa neodbranjivo. Nigdje ne rekoh da su banke zlatne, i etički i moralno korektne. Ali svakako nijesu socijalne institucije. Ni ovdje, ni po zapadu. I nikad neće ni bit. A sam valjda znaš zašto.
    Pozdrav.
    Last edited by hercules; 14-03-12 at 10:23.

Thanks Thanks Given 
    195
    Thanks Thanks Received 
    460
    Thanked in
    242 Posts

Vidim da volis da se pravis strasno pametan.
    Pare su mi trebale jer sam mogao da podnesem gubitak radi veceg cilja, a kod vas sam jedino mogao da ih dobijem u tom iznosu i u sa obezbjedjenjem koje mi nije trebalo.
    Samo se ti ne sjekiraj za moje iluzije, i nastavi da prosipas pricu velikog bankara koji sve zna i u sve se razumije, a u stvari ne zna dje je supalj.

Thanks Thanks Given 
    3,562
    Thanks Thanks Received 
    5,861
    Thanked in
    2,812 Posts

Vidim da volis da se pravis strasno pametan.
    Pare su mi trebale jer sam mogao da podnesem gubitak radi veceg cilja, a kod vas sam jedino mogao da ih dobijem u tom iznosu i u sa obezbjedjenjem koje mi nije trebalo.
    Samo se ti ne sjekiraj za moje iluzije, i nastavi da prosipas pricu velikog bankara koji sve zna i u sve se razumije, a u stvari ne zna dje je supalj.
    Ohh mene, opet neko poštenje izbija iz tebe. Nego ovo boldovano dovoljno govori. A sve ono, da se ne zna, ja potšen, svi ostali nijesu.
    Ili prostački rečeno ko o čemu, k**** o poštenju.
    Ne razumijem se u sve, srećom, ovo što mi stoji ispod nicka je zasluga DIDI-ja i neka interna šala, ali milo mi je da ti to budi pažnju
    Za ovo da sam šupalj, hvala ti na komplimentu, ali ako je to trebalo da me prosvijetli nije ti upalilo. Samo da nam se ti ne ukisjeliš.
    To ipak govori više o tebi nego o meni.
    Kad nekome ponestaje argumenata i krene sa niskim udarcima i vrijeđanjem, onda je to dokaz njegove nesposobnosti, neznanja, nekulture i nevaspitanja.
    Veliki bankar nijesam, ali hvala na komplimentu još jednom.
    Živio.
    Last edited by hercules; 14-03-12 at 11:15.

Thanks Thanks Given 
    29
    Thanks Thanks Received 
    85
    Thanked in
    20 Posts

Quote Originally Posted by kEDOWN View Post
    Zasto bi uopste bilo cudno to sto banka vezuje kredit za Euribor/Libor???

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Ne znam zašto bi vezivanje kredita u švajcarskim francima bila prevara?Ti si kao klijent uzeo taj kredit jer je kamata na te kredite bila manja nego na EUR-ske. Ali ta niža kamata je uslovljena upravo valutnom klauzulom. U prevodu, to nešto košta. ko je spreman veći rizik da preuzme zarad manje kamate može da bira.
    Tacno. U odnosu na zaduzivanje u valuti u kojoj primas platu (euro), kredit vezan za franak nosi dupli rizik jer tvoja mjesecna rata zavisi od kretanja Libor-a CHF(kamatna stopa po kojoj banke razmjenjuju medju sobom novac, tj franke) kao i od trenutnog kursa euro/ frank. Samim tim sto si izlozen vecem riziku(imas dva izvora rizika) u odnosu na kredit vezan za EUribor, iz cijele price mozes da izadjes ili kao pukovnik ili kao pokojnik (al ovo drugo ti je skoro pa zagarantovano ). U svakom slucaju, ko je god imalo finansijski obrazovan zna da nije pametno podizati kredit vezan za stranu valutu kao sto je svajcarski frank. Kredit o kom pricamo je prepoucljiv samo klijentima koji bi mogli i da placaju DUPLU ratu ukoliko se rizik verifikuje.

Ja sam kredit u CHF uzeo zato sto toliki kredit niste davali u eurima. Da da, ta postena banka radi u zemlji dje je euro zvanicna valuta a kredit odobrava u stranoj pa ga prebacuje u domacu .
    U Italiji u kojoj je zvanicna valuta euro, posluju samo dvije bankarske grupe koje nude kredite vezane za Libor CHF. Te kredite uglavnom uzimaju ljudi koji zive na pogranicnom dijelu sa Svajcarskom, ili rade u Svajcarskoj, tj primaju platu u frankama. Ovako je sada, dok je u kreditnoj ekspanziji vazila tvoja konstatacija koju sam podebljala. Dal je posteno ili ne u to necu da zalazim. U svoj ovoj prici treba zaboraviti postenje drugih i razmisljati racionalno -ti si klijent, znao si uslove, potpisao si ih, tj prihvatio i sada nemas prava da se zalis. Zvuci surovo al to je jednostavno tako
    Non sum uni angulo natus: patria mea totus hic mundus est.

Thanks Thanks Given 
    195
    Thanks Thanks Received 
    460
    Thanked in
    242 Posts

Moram ovim putem cestitati DIDIJU na toj sali jer je covjek potpuno u pravu.
    Alta nije sporno da sam znao sve, i potpisao i svjesno usao u to.
    Poenta je da te uslovljavaju medjuvalutnim odnosima i da to samo kod nas prolazi. Potpuno je svejedno uslovili te CHF-om ili cijenom zlata ili kuvajtskim dinarom. To da ima kontrole moralo bi biti zabranjeno a ne opravdano sa (procitali ste ugovor).
    Ako idemo tim principom mogu vam zelenasi dati ugovor dje pise dnevna kamata 700% pa to ne mijenja cinjenicu da je to nedozvoljeno.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)