Results 1 to 25 of 587

Thread: Osiguravajuce kuce u CG

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Thanks Thanks Given 
    29
    Thanks Thanks Received 
    85
    Thanked in
    20 Posts

Quote Originally Posted by starwalker View Post
    Manite se pisanije kojom zaobilazite suštinu. Na temi je postavljeno dosta jasnih pitanja koja traže konstruktivne, koncizne i precizne odgovore. No, oni ne trebaju biti kilometarski dugi, gdje ne znaš šta je rep, a šta glava. Dakle, kratko i jasno. Fokus na srž problema.
    Odlican savjet, al ne vazi u svijetu finansija. Ne postoji savrsena formula za ulaganje sopstvenog novca. Nudi ti se niz opcija, a na tebi je da odlucis koju ces da sprovedes u dijelo, uvijek uzimajuci u obzir da svaka opcija koja ti je ponudjena nosi sa sobom i prednosti i mane. Vagaj, odluci, sam ili uz pomoc strucnog lica (koje je tu da te posavjetuje, ne da odluci umjesto tebe).

Iskreno, i meni samoj pisanje 'Savjetnika u osiguranju' nije djelovalo ubjedljivo, na prvih par stranica, ali sto ga vise citam mogu samo da ga pohvalim za trud na ovoj temi (iako mu se uvijek moze naci propusta u pisanju, kao i svima nama). Ono cim me ''pridobio'' jeste cinjenica da ne zalazi u tematike koje nisu njegova profesija, kao recimo banke o kojima nagovijesti ponesto (sa cim se ja uglavnom ne slazem ), al ne detaljise i ogradi se da ipak to nije njegova uza struka. Kada bi svi tako radili mislim da bi ova tema (mada i sve ostale) dobila na kvalitetu.

Nadam se da cemo kao narod jednog dana prevazici taj prepotentni stav 'sveznalica za sve i svasta'. Niko ne zna sve, znajte da jedan bankar ima samo elementarno znanje o osiguranjima, al ako bi pozelio da se sam osigura i on bi se za vise informacija morao obratiti osiguravajucoj kuci i njenim predstavnicima. Dakle, bankar, agent u osiguranju , broker svi posluju na finansijskom trzistu, al ni jedan nema znanje o sve tri materije, a kamoli klijent koji ulgavnom nema ni elementarno finansijsko znanje.

Ono prema cemu ostajem skepticna jeste znanje mnogih nasih agenata o proizvodima koje nude osiguravajuce kuce jer zaista ne mogu da shvatim kako bi neko mogao da izuci materiju osiguranja posjecujuci par seminara ??? Ipak, o tome bi trebalo da se pozabave osiguravajuce kuce jer je jasno vidljivo da zaposljavaju nekompetentne ljude koji lose rade svoj posao i urusavaju njihovu reputaciju (o cemu govore i primjeri izneseni na ovoj temi). I da, moje skromno misljenje, jeste da na ovoj temi se zaista ne shvata sustina osiguranja, jer svi zele 'plodan' novac, ili ti zaradu na kratki rok, tipicno za nerazvijene zemlje (lako je i zakljuciti zasto) .

P.S. Citajte postove do kraja, pa i kada vam djeluju DUGACKO.

Pozdrav
    Last edited by AltaMarea88; 12-03-12 at 07:17.
    Non sum uni angulo natus: patria mea totus hic mundus est.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)