Page 238 of 666 FirstFirst ... 138188228234235236237238239240241242248288338 ... LastLast
Results 5,926 to 5,950 of 16635

Thread: Iz raznih novina II

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    A mozete vi i tendere za vrtice po par miliona, a Ameri ambulante za par stotina hiljada dolara graditi po CG.. Ada chush, mi na zapadu ne gledamo to pranje tunela, no u CG to svaki dan rade pa se zna kako se prodaju bijeli bubrezi za transplataciju organizatorima tendera na racun CG budzeta.
    Garant napisali da se cetkicama za zube chiste zidovi tunela i sredstvima iz NASA-e? hahahaha..Organizovali arheologe, restauratore i konzervatore sa CT i iz Kotora sigurno... hahahaaaaaaaaa Sta vam rade..
    Obicnom vodom i kompresorima...
    Hvala Lepo
    U toj običnoj vodi je ekološki odmašćivač koji otapa prije naprskano sredstvo koji takođe djeluje na razgradnju naslaga,no vama je sve,tjuć puć,eksperski dokazano
    Kao i obično, nije ili-ili, nego i-i.

Thanks Thanks Given 
    4,439
    Thanks Thanks Received 
    8,575
    Thanked in
    3,297 Posts

Mogla bi da kosta ako bi low cost kompanije letjele. Ovim nasim prevoznicima ni sa 300 eura za kartu ne bi imali rentabilnu liniju.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Quote Originally Posted by minjo View Post
    U toj običnoj vodi je ekološki odmašćivač koji otapa prije naprskano sredstvo koji takođe djeluje na razgradnju naslaga,no vama je sve,tjuć puć,eksperski dokazano
    hahahahaha Pa eto vi ste expert a ja neki tehnolog pa "nemam pojma"... Zar nisam rekla da ja samo pisem o onome sto znam?
    Znam da su gradjani koji nemaju pojma i nikad vidjeli uglavnom "ovce" pa im prodaju svasta sa tim tenderima na racun budzeta tih "ovaca"... Ali moramo se i mi neki strucnjaci nasmijati na tu njihovu sprdnju.
    Da je najskupocenija oplata u pitanju pa bi se skidalo vodom a ne prefarbani tuneli sa bojom za beton...
    Stvarno se ne cudim sto se izbjegava ikakva prica ovdje.. Razumijem ih i znam da mi se cude sto ista pisem...

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

50 eura bi trebala biti da kam pukne cijena do BG npr.Neđe sam pročitao da je trošak kompanije 30 eura i po ovim cijenama goriva po putniku,ostalo je sve dogovor dvije kompanije da deru putnike.Mada,koji ću moj u BG.
    Last edited by minjo; 06-03-12 at 12:36.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    hahahahaha Pa eto vi ste expert a ja neki tehnolog pa "nemam pojma"... Zar nisam rekla da ja samo pisem o onome sto znam?
    Znam da su gradjani koji nemaju pojma i nikad vidjeli uglavnom "ovce" pa im prodaju svasta sa tim tenderima na racun budzeta tih "ovaca"... Ali moramo se i mi neki strucnjaci nasmijati na tu njihovu sprdnju.
    Da je najskupocenija oplata u pitanju pa bi se skidalo vodom a ne prefarbani tuneli sa bojom za beton...
    Stvarno se ne cudim sto se izbjegava ikakva prica ovdje.. Razumijem ih i znam da mi se cude sto ista pisem...
    Hvala Lepo
    Evo čekam da vam vidim ime u u četvrtak u nekoj "pregovaračkoj " grupi,da nam uredite da imamo mlađi vozni park,manje sagorevanja,manje čestica,bolji kvalitet goriva,zabrana velikih prevoznika da voze na lož ulje,pa da nam oplate tunela se malo plaknu vodom i sijaju kao u svjet..

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Evo čekam da vam vidim ime u u četvrtak u nekoj "pregovaračkoj " grupi,da nam uredite da imamo mlađi vozni park,manje sagorevanja,manje čestica,bolji kvalitet goriva,zabrana velikih prevoznika da voze na lož ulje,pa da nam oplate tunela se malo plaknu vodom i sijaju kao u svjet..
    Ih.. malo se "plaknu" kompresorima? hahahaaaaaaaaaaaaaaa Pola Berlina sija od tog pranja, svaki granitni spomenik koji pocrni od izduvnih gasova u toku godine dana.. Rdju, chadj.. Sija Berlin uredno ko tepsija a angazuju po jednog covjeka, kompresor i crijevo na obicnu cesmu..Mauzolej na Gorici ni taknut.. Cekaju da obraz peru skupocenim hemikalijama? Da urnisu za capavanje nesto novca za pranje da bi kupili stanove po BG? A u CG genijalci sprdaju se sa intelektualcima.. E greota..
    Sta radite ovim ovcama od gradjana ovo vise nije normalno.
    Podrzavam vas u duhovitosti... Nije mi zao te budaletine ciji novac koristite za sprdnju s njima, nego mi zao CG.. Al ajd.. Kad vam moze biti, sto da ne...

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 06-03-12 at 12:49.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by milovan View Post
    Jesu li davno legle PARE, Monteputu DOO Podgorica???
    Milovane,ođe je vladavina prava,nema ništa mufte,vidiš da ovaj tender vladina komisija obara od septembra.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Onda mozete zatvorit Brezovik za plucne bolesti, ako pocnete koristit EURO STANDARDE,
    od cega ce GRADJANI UMRAT, i kako ce FOND PIO IZDRAZAVAT PRITISAK NA PENZIJE TIH STARCEVA I STARICA ????
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by milovan View Post
    Onda mozete zatvorit Brezovik za plucne bolesti, ako pocnete koristit EURO STANDARDE,
    od cega ce GRADJANI UMRAT, i kako ce FOND PIO IZDRAZAVAT PRITISAK NA PENZIJE TIH STARCEVA I STARICA ????
    Opet Vlada podiže peMzije svom biračkom tijelu,u janurau za 2,6%,a pročitah da je udruženje penzionera Zete i Golubovaca odobrilo pomoć od 1000 € svakom penzioneru koji je pretrpio "štetu" od snijega.
    A ti brineš o "njihovom "zdravlju

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Opet na racun onih koji privredjuju oni "kupuju" svoje glasace cascavajuci ih novcem iz Drzavne kase? A te CG casti i postenja.. hahaha
    Sprdaju se fantasticno. A neki bolje da im ne "pomazu" sa tom "hvalom" jer CG za EU nije Rusija...

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

http://www.index.hr/vijesti/clanak/i...ba/602766.aspx

Ode ovaj svijet u kuurac, ljudi...
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

jesu li prekrsili zakon? Pretpostavljam da jesu, dakle.. znam da se to može svakome od nas desit jer nas 90% koristi piratski softver ali modernizovaćemo se i mi vremenom pa ćemo preć na Linux ako ništa drugo
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Mene trenutno vise zanima kako su uopste otkrili da su likovi skinuli nesto sto je nelegalno.

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

vrlo lako, preko IP adresa..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    Koliko vidim ide u pravom smeru.
    Ukrali su igre i softwer.

Kako bi se ti osecao kada bi radio na nekom projektu 2 godine kao neki dokumentarac sa super vizuelnim efektima i onda ja uzmem i dam citavom svijetu preko mog sajta free. A ti ne dobijesh ni kinte. Za to vrijeme si mogao isto tako da pravish kuce, kratish drva ili crtash arhitekturu sve shto ti vec daje pare.

Thanks Thanks Given 
    4,207
    Thanks Thanks Received 
    2,043
    Thanked in
    646 Posts

Mene interesuje, ako to uvedu kod nas, hoce li nas barem obavijestiti kada bude donesen zakon?
    Hoce li biti dat neki rok od barem mjesec dana da se ociste svi racunari od muzike, klipova, filmova, igrica, softvera, ....?
    Pametnima smatramo samo one koji misle jednako kao i mi.
    Fransoa la Rošfuko, francuski filozof

Thanks Thanks Given 
    1,479
    Thanks Thanks Received 
    5,887
    Thanked in
    2,775 Posts

Quote Originally Posted by West View Post
    Koliko vidim ide u pravom smeru.
    Ukrali su igre i softwer.
    Nije isto ukrasti i iskopirati.

Kako bi se ti osecao kada bi radio na nekom projektu 2 godine kao neki dokumentarac sa super vizuelnim efektima i onda ja uzmem i dam citavom svijetu preko mog sajta free. A ti ne dobijesh ni kinte. Za to vrijeme si mogao isto tako da pravish kuce, kratish drva ili crtash arhitekturu sve shto ti vec daje pare.
    Bio bih happy. Odličan PR.
    Nije istina da ne bih zadio ni kinte.
    The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    4,207
    Thanks Thanks Received 
    2,043
    Thanked in
    646 Posts

Cuh negdje na vijsti dobru neku izjavu:
    Umjesto da se radi na nalazenju modernih rjesenja za prodaju
    filmska i muzicka industrija zeli svijet da vrati na funkcionisanje iz '50-ih godina.

Nema logike da se ljudima najprije da ogromna sloboda na internetu, pristup apsolutno svim informacijama,
    a onda donijeti neki zakon i to ograniciti.

Narod nece izaci na ulice zbog velikih racuna ili gladi, ali ce sigurno izaci na ulice ako im se 'oduzme' internet
    (jer vrlo malo toga moze da se vidi na internetu a da ne predstavlja pirateriju),
    ako nista drugo zbog viska slobodnog vremena.

Mene najvise brine ako ogranice pristup strucnoj literaturi.
    Pametnima smatramo samo one koji misle jednako kao i mi.
    Fransoa la Rošfuko, francuski filozof

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Struchna literatura ce biti kao i dalje:
    Sve shto je po sajtova i foruma napisano je free.
    A knjige shto inache morash da kupujesh moci ces i online da kupish kao eBook. Ako i njih kradesh e onda je to neshto drugo.

za Starwalker:
    nije kopiranje vec kradja. Neki timovi bankrotiraju dok drugi kradu igru. Neke igre moraju da koshtaju previshe da bi platili i one shto kradu igru. Ili softwer ima manji budzet/funkcija zbog kradje.
    Isto kao shto u CG potroshaci placaju za one druge shto "Kopiraju" struju bez placanja.
    Kazhi mi ako budesh imao neku dobru Internet ili Dizajn ideju, ja bi rado da je kopiram poshto vidim da ti volish da dajesh besplatno ideju i realizaciju. Za to vrijeme cu naravno u teretani da treniram dok ti budesh debljao i celavio za kompjuterom.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Thanks Thanks Given 
    1,479
    Thanks Thanks Received 
    5,887
    Thanked in
    2,775 Posts

Quote Originally Posted by West View Post
    Struchna literatura ce biti kao i dalje:
    Sve shto je po sajtova i foruma napisano je free.
    Za sada. Ali, tako neće ostati.

za Starwalker:
    nije kopiranje vec kradja.
    Ako posmatramo ovako, nije:
    Krađa - ostaneš bez CD-a. Nemaš ga.
    Kopiranje - ostane ti CD, nepromjenjenog sadržaja i fizičkog izgleda. Ali, imam ga i ja.
    Multipliciranje nije oduzimanje. Ali, ako bih ja to radio isključivo u komercijalne svrhe, i na tom obrtao lovu, e tad možemo pričati o kriminalnim aktivnostima.

Neki timovi bankrotiraju dok drugi kradu igru. Neke igre moraju da koshtaju previshe da bi platili i one shto kradu igru. Ili softwer ima manji budzet/funkcija zbog kradje.
    Laž.
    Baš ih je CG oštetila. Gdje to mi imamo kupiti igrice, original naravno?

Kazhi mi ako budesh imao neku dobru Internet ili Dizajn ideju, ja bi rado da je kopiram poshto vidim da ti volish da dajesh besplatno ideju i realizaciju. Za to vrijeme cu naravno u teretani da treniram dok ti budesh debljao i celavio za kompjuterom.
    Wrong. Kakva sad ideja? Softver nije ideja, već konačan proizvod proizašao iz nečije ideje. Ona se patentira, pa na osnovu toga ubireš plodove. (No, patentirati ideju nije baš jednostavno, ali je svakako možeš dobro prodati nekoj kompaniji.) S druge strane, softver se ne može patentirati jer se radi o autorskom djelu. Tu dolazimo do autorskih prava tokvog djela i njihove zaštite.
    Dakle, u svakom slučaju ne gubim.

Ja jesam za zaštitu autorskih prava, ali pod razumnim uslovima. Postojeći prijedlozi (ACTA i dr.) su apsolutno neprihvatljivi, i imaju širi kontekst. Takav radikalan pristup problemu stvorio bi niz drugih problema. Dok u CG ne prorade legalni izvori takve robe, smatram da je pokretanje bilo kakvih akcija neopravdano. Kad se uvedu servsi za online kupovinu muzike, filmova, softvera... i zatvore sve piratske radnje po zemlji, onda možemo pričati o metodama suzbijanja tzv. online kriminala.

Thanks Thanks Given 
    1,479
    Thanks Thanks Received 
    5,887
    Thanked in
    2,775 Posts

Nakon uspješnog testiranja na miševima, Kuba počinje testirati novo cjepivo protiv AIDS-a na ljudima

Kubanski najstručniji tim biotehničara objavio je kako je njihovo novo AIDS cjepivo uspješeno testirano na miševima i kako su spremni uskoro početi s testiranjem na ljudima, vodeći istraživač rekao je na konferenciji za biotehnologiju koja se održala jučer u Havani.

"Novo AIDS pokusno cjepivo već je uspješno testirano na miševima i sada pripremamo malu, kontroliranu, fazu kliničkog ispitivanja na HIV pozitivnim pacijentima među kojima bolest još nije u uznapredovaloj fazi", rekao je istraživač Enrique Iglesias za AFP.

CIGB (Centar za biotehnički i genetski inženjering) u Havani, jedan od najnaprednijih na svijetuMeđunarodna konferencija "International Biotech Conference-Havana 2012" održava se u glavnom gradu Kube od jučer. Pred publikom je rekao kako je njihovu cjepivo, TERAVAC-HIV-1, dobiveno od rekombinantnih proteina čiji je cilj "potaknuti odgovor stanice na HIV virus".

Na konferenciji u Havani "International Biotech Conference-Havana 2012" gostuje oko 600 znanstvenika iz preko 60 zemalja svijetaKuba, jedina jedno-partijska država na prostoru Amerika, troši preko 200 milijuna USD svake godine na program prevencije AIDS-a, uključujući za sve pacijente besplatan tretman posebnim lijekovima, od kojih su mnogi kubanske proizvodnje.
    Organizacija CIGB (Centar za biotehnički i genetski inženjering) objedinjuje 20 istraživačkih centara u Havani koji stoje iza jednog od glavnih kubanskih izvoznih sektora: biotehnički proizvodi i posebni lijekovi.
    Mala karipska država godišnje izveze preko 400 milijuna USD ovih posebnih proizvoda.
    Na konferenciji u Havani gostuje oko 600 znanstvenika iz preko 60 zemalja svijeta uključujući i dobitnika Nobelove nagrade za kemiju - Peter Agre iz SAD-a.

Na konferenciji ove godine gostuje i dobitnik Nobelove nagrade za kemiju - Peter AgreU Kubi je cijeli zdravstveni sistem nacionaliziran i pod kontrolom države, slovi za jedan od najefikasnijih na svijetu. Direktan pokazatelj je i prosječna životna dob stanovnika koja je najveća u regiji, 77,7 godina - za usporedbu, u SAD-u je 77,4 godine.

Kuba također ima, diljem zemlje, neke od najnaprednijih oftalmoloških klinika na svijetu gdje uspješno liječe probleme s vidom.
    Pojedine bolesti, koje dovode do sljepoće, mogu se danas - gotovo ekskluzivno - liječiti samo na Kubi. Ministarstvo zdravstva navodi kako je do sada 2 milijuna ljudi, iz preko 30 zemalja svijeta, došlo liječiti posebne probleme s vidom na Kubu.
    Dr. Reinaldo Rios, medicinski direktor oftamološkog instituta Ramon Pando Ferrer u Havani, tvrdi kako Kuba danas ima najnapredniju svjetsku tehnologiju i najkvalificiranije medicinsko osoblje u tom segmentu, ali i u gotovo svim drugim zdravstvenim sektorima.

Zanimljiv je podatak kako su kubanski znanstvenici izumili cjepivo protiv vrste bakterijskog meningitisa B i time u potpunosti eliminirali tu opasnu bolest s njihovog otoka. Kubansko cjepivo danas se koristi diljem Latinske Amerike. Kada je 1999. izbila epidemija meningitisa B u SAD-u, američka vlada morala je napraviti "rupu u zakonu" kako bi mogli uvoziti cjepivo upravo iz Kube. Dali su posebno dopuštenje na uvoz kompaniji SmithKline Beecham.

Podsjetimo, SAD je uveo rigorozni embargo Kubi još 1960. isti je na snazi i dan danas, unatoč žestokim kritikama od doslovno cijele međunarodne zajednice embargo nikada nije podignut.
    Embargo ima snažan utjecaj na kubansku ekonomiju koja upravo zbog njega nije u stanju doseći još veći potencijal, no i sada, unatoč sankcijama, Kuba je pokazala svoju snagu pred cijelim svijetom.
    Ako zaista stvore cjepivo protiv AIDS-a, a mnogi se danas slažu da ukoliko cjepivo ikada bude izumljeno, to će biti upravo na Kubi - to bi ujedno bio i najveći dokaz superiornosti aktualnog političko-ekonomskog sustava koji je na Kubi doslovno ostao nepromijenjen još od vremena kada su u Havanu ušli Fidel Castro, Che Guevara i ostali istaknuti revolucionari.izvor(i): AFP | cadenagramonte.cu

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by starwalker View Post
    Za sada. Ali, tako neće ostati.
    Multipliciranje nije oduzimanje. Ali, ako bih ja to radio isključivo u komercijalne svrhe, i na tom obrtao lovu, e tad možemo pričati o kriminalnim aktivnostima.
    Naravno da jeste oduzimanje.
    Uzmimo kao npr. Softwer za Smartboard u osnovnim Skolama:
    10000 Skola ima u nekoj zemlji nalik CG. Sad npr. moja firma izbaci produkt koji poboljsava ucenje.
    Poshto useri nisu toliko masovni na njih dolaze veci troshkovi. Stoga se 80% Skola odluchi da na Windows to instalira ilegalno i ne plati ni kinte mojoj firmi. Moja firma odjednom prodaje samo 20% softwera i povecava njegovu cijenu 5 puta da bi se isplatio:
    Pri tome ili bankrotira ili rezhe funkcije, za to shto je neko shvata da u ITu komunizam vlada i sve je besplatno. A projekti idu na vazduh i ljubav.

Ako neces da kradesh napravi sam projekat ili koristi besplatne alternative. Ja to shvatam kao kradju CD-playera iz auta.

I struchna literatura ostaje kao do sada. Sve shto je free to je free. Sve shto se placa to se i u elektronskoj formi placa. Ne pravite paniku bezveze. Eno vam imate free videose na MIT, Stanford i milion sajtova za razne oblasti i white papere...
    Last edited by West; 07-03-12 at 03:26.

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

nisu krivi oni sto skidaju vec oni sto sharuju to, ako ja naidjem na video na netu tipa xyz.avi i ispostavi se da je to neki holivudski blokbaster a film je izrezan tacno na onim djelovima koji objavljuju copyright, jesam li ja kriv ako ga skinem i pogledam? Moram li imati u glavi citavi imdb da bi znao sta na netu smijem da gledam a sta ne?!

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Nije to sve tako crno bijelo.

Nekad su igrice bile inspiravtivne, kupio sam Civ V, i onda su me uslovili da se registrujem na Steam i dam im sve svoje podatke.

I neka sto igrica nista ne valja, no su poceli da se igraju sa DLC, da izmuzu josh para. Zelja ce ih biti vishe od mene.

Odje kad ljudi koji rade proste poslove primaju 45.000 godishnje, i dje software koji kupish z aposao mozesh da odbijesh od poreza, nista nije tu problem.

Bash bi voliod a vidim kako cete vi da kupujete 1500 eura Adobe paket i prodajte reklame i sajtove za 300 eura. Ili da ne govorim o cemu ozbiljnijem.

I od tih piratskih verzija koliko seljudi naucilo (prvi ja) i doslo posle u poziciju da kupi taj software, a sve to zapravo i ucinjelo te kompanije ono sto su danas.

Mlijarde dolara koje zaradjuju ocigledno nisu dosta nekima, ali!

Ja mislim da ce ovo imati zapravo pozitivan efekat na ljude da vise cijene stvari, sto je mene vazda bio problem, i sad razmisljam da zapravo bash zato sto nisam placao tad sve te programe nisam ni cijenio dovoljno svoj rad.

Drugi pozitivan efekat ocekujem da ce ljudi da se okrenu Linux-u, Besplatnom sistemu, nauciti vise o samoj prirodi tehnologije i samim time mnogo vishe znati od "I got App for that" generacije koju dresiraju danas.

IP udire u samu srz problema, ko ima vlasnistvo nad znanjem, odakle ono potice i ko moze da ga prisvoji. Kako je to danas rijesheno i kako pokusava da se rijeshi je ocigledno plod pohlepe vise nego racionalnosti.

Problem nastaje ovako na primjer: Adobe ima milon patenata na raznorazne algoritme i alate, sto znaci da niko drugi nece moci da ih koristi u svojim aplikacijama bez obzira sto je doshao sam do istih bez kradje od Adobe-a.

Sto znaci nece biti konkurencije i evo imamo monopol.

Sad je dosla situacija, kad je jedan sto kilometara ispred drugih, ajmo da se trkamo.

Sigurno ovo zvuci primamljivo njima, ali bojim se da nije bash pravedno. A sto niej pravedno tesko ce imati dugoga roka u realnosti.
    Last edited by Ego_and_his_own; 07-03-12 at 03:45.

Page 238 of 666 FirstFirst ... 138188228234235236237238239240241242248288338 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)