Originally Posted by
savjetnik u osiguranju
Kako odgovoriti na pitanja koja nemaju smisla (postavljena iz nepoznavanja pojmova)? Nemoguće je.
1) Jesi li kad čula za upoređivanje baba i žaba? E ja to ne bih upoređivao, nemoguće je. Kao što ti (i neki drugi) na tvoj način upoređuješ otvaranje polise sa štednjom u banci, tako bih ja mogao da to upoređujem na moj način, koji mene navodi na otvaranje polise. Polisa se ne može uprošćeno posmatrati, već je treba sagledati na poseban način, a to je moguće samo u ličnom razgovoru, kroz jedan kompleksan dijalog, a ne ovako na forumu, uprošćeno/pogrešno upoređujući dobiti na ODLOŽENI novac u banci i na UŠTEĐENI novac u osiguranju. Uostalom, ako se razmatra dobit u osiguranju, to je vezano i za pojam osigurane sume, a ona opet zavisi od vrste programa, a njih ima raznih, pa bi se iznenadila kako usljed toga stvari stoje drugačije od onih kakve ti se čine na prvi pogled, kao i usljed nekoliko drugih činjenica koje ljudi zaborave da uzmu u obzir prilikom tog upoređenja. A iznenadila bi se koliko ja vidim prednosti u otvaranju polise, pa i konkretnih finansijskih.
Inače, svaki dio ovog pitanja je potpuno promašen. A ja ne radim za osiguravajuću kuću, pa to nije "naša" kamatna stopa. Ponavljam - posredujem za klijenta, u njegovom interesu, a kada ja i klijent razgovaramo o otvaranju polise, ja ni najmanje ne razmišljam o interesu osiguravajuće kuće, a to klijent lako zaključi iz nekih konkretnih detalja tokom razgovora.
2) Vjerovatno misliš na početne godine trajanja polise. Pogrešno ti je pitanje i uprošćen pogled na stvari, ne poznavajući materiju i ne gledajući čitav kontekst.
Može se odgovoriti da nije tačno ono što si napisala/pitala, onako kako si ti to pitala i kako bi to ustvari trebalo posmatrati. A samu kamatu ne možeš izgubiti. U pitanju je nešto sasvim drugo od onoga kako si ti pitala, a o tome ću u nekim budućim odgovorima (možda u odgovoru izvjesnom Gojku).
3) Previše uprošćeno pitanje, jer tu ima više varijanti. A može se odgovoriti i sa "da" i sa "ne", zavisi.
Bookmarks