Page 7 of 24 FirstFirst ... 3456789101117 ... LastLast
Results 151 to 175 of 587

Thread: Osiguravajuce kuce u CG

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ovo moze zvucati malo glupo ali moram pitati Vas koji se razumijete, da li mi neko moze reci osnove osiguranja u kratkim crtama. Shvatam poentu osiguranja da stedim novac za stare dane ili ne daj Boze za familiju ukoliko mi se nesto dogodi i to mi se dopada ali nemam pojma kako ide procedura? Kako tece placanje, koliko se placa, kako se odredjuja krajnja suma? Nadam se da ce neko u kratkim crtama to objasniti jer sam pregledao cijelu temu i sve sto mogu vidjeti je odnos BANKA : OK i prednosti orocene stednje itd. Ja da bih znao sta mi je bolje moram znati kako ide procedura u OK.

Thanks Thanks Given 
    3,564
    Thanks Thanks Received 
    5,862
    Thanked in
    2,813 Posts

Plaćanje može bit mjesečno, kvartalno, godišnje...
    Osigurana suma po katalogu, eventualno umanjena za višak kg, lošije zdravstveno stanje, ako si pušač ,alkoholičar itd itd...
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    38
    Thanked in
    9 Posts

Click image for larger version. 

Name:	grafikon_otkupne_vrednosti.jpg 
Views:	93 
Size:	52.5 KB 
ID:	80574

Da napomenem da je čovjeku trebala da bude očekivana dobit 7500 eura da dobio je 650 eura posle 13 godina.jedino što se garantuje je da ćete dobiti manje od uloženog za prvih 11 godina.

A evo kako se pali narod, stručno upustvo. Lijepo bi bilo da neko ovo iz dnevne štampe objavi.
    https://docs.google.com/document/pub...ulpLSPBkKb2834
    Vjestacka inteligencija se ne moze suprostaviti prirodnoj gluposti.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by nirre View Post
    Ovo moze zvucati malo glupo ali moram pitati Vas koji se razumijete, da li mi neko moze reci osnove osiguranja u kratkim crtama. Shvatam poentu osiguranja da stedim novac za stare dane ili ne daj Boze za familiju ukoliko mi se nesto dogodi i to mi se dopada ali nemam pojma kako ide procedura? Kako tece placanje, koliko se placa, kako se odredjuja krajnja suma? Nadam se da ce neko u kratkim crtama to objasniti jer sam pregledao cijelu temu i sve sto mogu vidjeti je odnos BANKA : OK i prednosti orocene stednje itd. Ja da bih znao sta mi je bolje moram znati kako ide procedura u OK.
    Click image for larger version. 

Name:	krokodil.jpg 
Views:	120 
Size:	10.4 KB 
ID:	80634 Poštovani g-sin Nirre, da su životno osiguranje i privatne penzije , trenutno u regionu bivše YU, veoma rizična stvar po ljudsko dostojanstvo, duševni mir kao i džep, možete se uveriti posetom bloga KAKO SE ZAŠTITITI OD PREVARE OSIGURAVAJUĆE KUĆE.

T
    ako se možete upoznati na koji način osiguravajuće kuće koje nude i privatne penzije, obučavaju svoje agente, zastupnike, kako da varaju buduće klijente, da im pričaju bajke o privatnim penzijama ili renti, obećavaju enormnu isplatu obeštećenja u slučaju pogibije ili povrede, poturaju Vam " prevarantske" ugovore i sl. Takođe možete pronaći mnoštvo svedočenja prevarenih klijenata...

S poštovanjem
    Gojko Rodić

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by nirre View Post
    Dragi moj nirre, evo su potrčali stručnjaci da ti objasne to što te zanima: hercules, Milos i Gojko Rodić. Osjetiše se p(r)ozvanim da ti objasne, pošto si zatražio da ti odgovore oni koji se RAZUMIJU u osiguranje. Jedan mladi bankar, jedan mladi opšti stručnjak za ekonomiju i jedan prekaljeni policijski inspektor. Da te pitam nirre (a pitanje važi za svakog) - kad bi te nešto zanimalo iz domena posla policijskog inspektora, ili nešto o bankama i bankarskim ponudama, da li bi se tada obratio za savjet meni koji se bavim posredovanjem u osiguranju, ili nekom drugom? Kad te zaboli zub ideš li da to rješavaš kod električara? A kad ti treba intervencija oko struje - zoveš li zubara? Priču o bankarskim karticama, prebacivanju novca, provizijama itd, prepuštam herculesu i ostalima koji se u to bolje razumiju i ne pada mi na pamet da im oponiram i da se uključujem na te teme koje su otvorene na ovom forumu. Nirre, izvini ako griješim, ali imam utisak da te i ne zanima što bi o ovome što si pitao, dakle o osiguranju, imao da kaže neko ko se bavi sa osiguranjem i ko to odlično poznaje. Imam takav utisak jer si rekao da si pregledao cijelu temu i da si jedino primjetio priču o odnosu banke i osiguranja i o nekakvim prednostima štednje u banci. Ako si baš sve čitao (a tu je i još jedna novija tema vezana za osiguranje na forumu "ekonomija"), mogao si primjetiti i moj osvrt na upoređivanje banke i osiguranja, ali ti to očigledno ništa nije značilo, nego si veći značaj dao priči "stručnjaka" tipa gore pomenutih. Pošto kažeš da bi htio da vidiš što ti je bolje, pitao bih te sljedeće: koja je svrha uvlačenja banke u razmatranje eventualnog otvaranja polise? Ako te otvaranje polise stvarno zanima - poštedi sebe od upoređivanja banka-osiguranje.

Što se tiče tvog pitanja da ti se u kratkim crtama objasni osiguranje, odgovor na to, tj. moj stav, lako ćeš shvatiti iz mojih postova, pa ako ti nije muka pročitaj ih redom, na ovom i onom drugom topic-u o osiguranju. Možda ti bude korisno. A inače, već kad želiš o tome da se informišeš, zašto npr. ne pođeš u neku osiguravajuću kuću ili u više njih, pa da tamo dobiješ direktne informacije i tako razmotriš ponude. Je li to problem? Nije valjda da ti je muka da ideš tamo, ili da smatraš da ti je to oduzimanje vremena, ako si mišljenja da je otvaranje polise bitna stvar u životu (a i ne radi se puno puta) i da treba na pravi način tome pristupiti? Ili da stupiš u kontakt sa nekim agentom/zastupnikom u osiguranju, ili sa nekim posrednikom koji ti može objasniti i ponuditi programe više osiguravajućih kuća? Ako polisu uzmeš preko zastupnika ili posrednika - izabrani program će te u cent jednako koštati kao da ga uzmeš direktno/lično u osiguravajućoj kući.

I samo jedna dopuna na tvoje riječi da je poenta osiguranja vezana za štednju za stare dane ili za novac koji bi dobio/li nasljednik/ci ako se tebi nešto dogodi: kao što sam negdje i napisao, svrha polise je mnogo šira od toga, pa tako, ne ulazeći u druge aspekte i mogućnosti posjedovanja polise, napominjem da ona ima finansijski značaj između ostalog i kroz moguća pokrića za nastup određenih bolesti kod osiguranika, za nastup bolesti kod djece osiguranika, za nastup invalidnosti, za lom kostiju, za bolničke dane, za hirurške intervencije, za gubitak radne sposobnosti, za potrebu kućne njege, za troškove liječenja.

Nirre, mlad si i odlično je što već sada razmišljaš o polisi, to ti je velika prednost - i o tome sam pisao ranije. Kroz određeni broj godina to će svakako biti mnogo prisutnija tema, opštepoznata - biće mnogo razvijenija svijest naroda o osiguranju, njegovoj suštini i svrsi i o potrebi otvaranja polise. ...A mnogi će tada žaliti što nisu ranije otvorili polisu, neki tada više neće ni ispunjavati uslove da je otvore iako bi htjeli, neki kritičari će promijeniti mišljenje, a uvjek će biti i onih koji će kritikovati i biti negativni, bilo iz zlobe, neznanja, mentalne ograničenosti, ili uvjerenja. Meni je žao što svoju polisu nisam ranije otvorio, ali makar nije moja krivica - jednostavno, nisam do tada znao ništa o tome, ni da postoji ta mogućnost.

Thanks Thanks Given 
    3,564
    Thanks Thanks Received 
    5,862
    Thanked in
    2,813 Posts

A ti ne možeš napisat jedan post da ne pomeneš herculesa? Što je ta muka?
    Inače, na ekonomskom fakultetu postoje predmeti vezani za osiguranja, pa smo eto vjerovatno tamo mi neki koji smo studirali fakultet morali ponešto znat i naučit.
    Ali dobro, neka si ti provukao da će umjesto zubara kad ga zub boli poć kod električara, aludirajući na to da nijesmo kompetentni da mu odgovorimo na neka pitanja. Ovako nisko provlačenje forumaša više govori o tebi, a istovremeno mnogo kvariš sliku o ljudima koji rade u osiguranju jer će kroz tebe steć utisak da ti je jedini cilj da budeš ciničan prema drugima i da ti je želja da se sa nekim spdraš.

Nirre je tražio da mu neko od nas "koji se razumijemo" odgovori u kratkim crtama što sam ja i uradio. Naglasak je u kratkim crtama. Ako nijesi primijetio nijesam ništa loše ni rekao o osiguranju već konkretno odgovorio. Što je tebi strana pojava
    Normalno je da će pitat stručnjake i experte poput tebe za detaljnije upoznavanje sa temom. Ja prenijeh ono što su meni rekli na skoro ista pitanja. Za sva detaljnija pitanja je normalno da će poć i sam istražit što mu je bolje. Neće vjerovat ni meni ni drugima, iako se ti pošteno posprda sa većinom profesija koje obavljamo, ni tebi koji kaže da ne postoji nijedno životno osiguranje u svijetu koje je propalo a da baš ne postoji vidjesmo i da nije tako.
    Savjetnik, živ bio i sto godina napunio. Mislio sam da si avizaniji i kulturniji.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Inače, na ekonomskom fakultetu postoje predmeti vezani za osiguranja, pa smo eto vjerovatno tamo mi neki koji smo studirali fakultet morali ponešto znat i naučit.
    Ali dobro, neka si ti provukao da će umjesto zubara kad ga zub boli poć kod električara, aludirajući na to da nijesmo kompetentni da mu odgovorimo na neka pitanja. Ovako nisko provlačenje forumaša više govori o tebi, a istovremeno mnogo kvariš sliku o ljudima koji rade u osiguranju jer će kroz tebe steć utisak da ti je jedini cilj da budeš ciničan prema drugima i da ti je želja da se sa nekim spdraš.
    Cim Hercyju neko pomene Vesa Vukotica ili mu ukaze da to sto ih je Veso ucio - ne znaci da su stvarno strucnjaci za sve zivo - odmah se ljutne, pa pocnu tirade o uvredama, povrijedjenosti i strucnosti. Ajde Hercy, bolan, batali. Covjek ti je fino objasnio dje grijesis, a to sto je mozda bio malo ostriji - to je podnosljivije od tvoje patetike kojom prikirvas sopstvenu indoktriniranost. Prihvati da to sto vam je Veso |Vukotic govorio nije uvijek tacno i da postoje ljudi van vase mreze koji znaju svoj posao.

Ispade sad da je bitnije odslusat jedan seminar kod Vesa nego fakultet i profesionalno iskustvo. Eto takvi ljudi guse ovu zemlju.
    Vecina ljudi je zla

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Bonja the Zmaj View Post
    Cim Hercyju neko pomene Vesa Vukotica ili mu ukaze da to sto ih je Veso ucio - ne znaci da su stvarno strucnjaci za sve zivo - odmah se ljutne, pa pocnu tirade o uvredama, povrijedjenosti i strucnosti. Ajde Hercy, bolan, batali. Covjek ti je fino objasnio dje grijesis, a to sto je mozda bio malo ostriji - to je podnosljivije od tvoje patetike kojom prikirvas sopstvenu indoktriniranost. Prihvati da to sto vam je Veso |Vukotic govorio nije uvijek tacno i da postoje ljudi van vase mreze koji znaju svoj posao.

Ispade sad da je bitnije odslusat jedan seminar kod Vesa nego fakultet i profesionalno iskustvo. Eto takvi ljudi guse ovu zemlju.
    Samo da se osvrnem na ovo što sam podvukao gore. A odgovoriću kasnije i lično na herculesov post. A neću ni Gojka zaboraviti - odgovoriću i na njegov raniji, kao što sam bio obećao, samo što mi za njega treba malo više vremena, da se pripremim, zato što odgovor mora biti žestok, kao što sam mu i najavio.
    Shvatio sam da je hercules završio ekonomski fakultet, nisam znao koji - državni ili privatni. I ne znam da li je lično Veso Vukotić držao časove na kojima se obrađuje osiguranje. Ali ZNAM da, ako jeste, sigurno nije studente učio da ovako shvataju i ovako govore o osiguranju. Ako Veso nije držao te časove i ako ga hercules stvarno toliko poštuje kao što ti kažeš i cijeni njegovo mišljenje, onda mu preporučujem da se lično obrati profesoru Vesu i da ga pita o ovim stvarima, možda mu profesor i otkrije jedan detalj. ZNAM zašto to govorim, jer znam neke stvari koje možda hercules ne zna o profesoru, pa bi se hercules (prijatno?) iznenadio, ali nije moje da to iznosim, čuvam privatnost osoba.

Thanks Thanks Given 
    3,564
    Thanks Thanks Received 
    5,862
    Thanked in
    2,813 Posts

Znao sam da je Bonja nešto imao mudro da prozbori i mene pomene. Srećom njegove postove ne vidim.
    Savjetnik, na tvoju i Bonjinu žalost nije on.
    Koga zanima www.ekonomija.co.me i sve će nać. Javno kao što vole ove neke strane organizacije i NVO.
    Ko podje na obuku agenta za osiguranje, i ko podje do osiguravajuće kuće i raspita se, znaće osnovne stvari. I moći će da odgovori na obična pitanja. Za to ti ne treba ni profesor, ni sveta vodica, već 10 minuta da saslušaš agenta ili savjetnika u osiguranju.
    Tablice smrtnosti svakako neće znat, jer treba viša matematika i statistika ali dobro.
    Lijepo je ovako iz vazduha i odokativno dat konstatacije a nemat dodira sa realnošću. I prozivat svakoga. Baš kao tabloidi što to rade. E tu je već prava indoktrinacija u pitanju.
    Živi bili.
    Last edited by hercules; 23-02-12 at 12:18.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

umre baba u 90tu godinu , imala zivotno osiguranje, a osiguravajuca kuca trazi obdukciju da vide da je nije ko ubio otrovao il se predozirala ljekovima genijalno...............
    Risk , is what makes life worth living

Never a failure, always a lesson!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Savjetnik, na tvoju i Bonjinu žalost nije on.

Hercules, pokušaj da pravilno tumačiš što je napisano. Tada ne bi pisao mnoge stvari koje si iznio kao odgovor na moje postove. Ja ne znam i uopšte me ne zanima da li i kakve veze ili simpatije imaš prema profesoru Vukotiću, da li ti je što predavao itd. Zato sam se i ogradio, ako si primjetio (prilikom pozivanja na Bonjine riječi) i napisao sam "ako": "...ako ga hercules toliko poštuje kao što ti kažeš i cijeni njegovo mišljenje...".
    Poenta je u onome što ti nisi vidio, ili htio da vidiš, tj. samo sam htio da ukažem da bi bilo dobro, ako je istina ovo što Bonja kaže - da prihvataš profesorove stavove, da provjeriš njegove stavove i po pitanju osiguranja i rada u osiguranju. Ništa više od toga.
    Biće mi drago da nastavimo sa konstruktivnim učešćem na ovoj temi, nadam se da te ljutnja neće omesti u tome.

Thanks Thanks Given 
    3,564
    Thanks Thanks Received 
    5,862
    Thanked in
    2,813 Posts

Ne ljutim se ja na nikoga tako da bez brige.
    Imao sam priliku dosta toga da vidim kako što radi, kako funkcioniše dosta toga naročito u CG privredi. Volim da pratim to, čitam i dosta literature i portala, i znam puno, ali iz profesionalnih razloga nekad ne smijem da odgovorim.
    Konkretno nam profesor Vukotić nije ništa pričao o osiguranju. I to je poenta mog posta. Zato sam i ostavio link. Ko je htio da potraži naći će sve što mu treba.
    Moj odgovor tebi je bio zbog prozivanja. Ako pažljivo pročitaš, nirre je zahtijevao brz ogovor a kad bude htio detaljnije naravno da će se sam informisat o puno toga.
    Moj odgovor nirreu je bio krajnje jednostavan, i usmjeren na pitanja, nigdje ne rekoh ništa loše za osiguranje. Kad su meni radili ponudu za životno osiguranje morao sam da popunim stavke da li sam pušač, imam li višak kilograma i slično. Ništa maliciozno u odgovorima.
    Ali i to izgleda nije dovoljno, već sam ja električar koji se igra zubara
    Do sljedeće teme, pozdravljam.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    38
    Thanked in
    9 Posts

Quote Originally Posted by savjetnik u osiguranju View Post
    Dragi moj nirre, evo su potrčali stručnjaci da ti objasne to što te zanima: hercules, Milos i Gojko Rodić. Osjetiše se p(r)ozvanim da ti objasne, pošto si zatražio da ti odgovore oni koji se RAZUMIJU u osiguranje. Jedan mladi bankar, jedan mladi opšti stručnjak za ekonomiju i jedan prekaljeni policijski inspektor. Da te pitam nirre (a pitanje važi za svakog) - kad bi te nešto zanimalo iz domena posla policijskog inspektora, ili nešto o bankama i bankarskim ponudama, da li bi se tada obratio za savjet meni koji se bavim posredovanjem u osiguranju, ili nekom drugom? Kad te zaboli zub ideš li da to rješavaš kod električara? A kad ti treba intervencija oko struje - zoveš li zubara?
    Dragi moj Savjetnice o osiguranju. Kada kupuješ nešto raspituješ li se o toj stvari od osobe koja je prodaje ili se raspitaš među korisnicima kakvo je njihovo iskustvo.
    Još jedno pitanje za Vas. Nadjoh na blogu jednog agenta osiguranja među komentarima da je čovjek umjesto očekivanih 7500 eura dobio oko 600 eura kamate. Obrazloženje je bilo da su bile loše godine za poslovanje. Naravno sve je legalno i sve je pokriveno ugovorom, baš onako kako sam pričao očekivano-garantovano.
    Ako je ovo gorenavedeno tačno ispade da u prvim kodinama odustajanja osiguranje vas zakida žestoko po osnovi glavnice a ako čekate istek ugovora onda vas zakidaju na osnovu kamate. Tj. oni vađ novac ulažu kod banaka i sličnih institucija koje im donose garantovani profit. Ugovor su napravili tako da sebi obezbjeđuju ekstraprofit po osnovu glavnice ako neko ne može ili ne želi da nastavi sa uplaćivanjem rata. Ukoliko klijent nastavi da uplaćuje rate sve do isteka ugovora ekstraprofit se naplaćuje od kamata. Klijentu se da neka mizerija uz naravno izgovor da se nije radilo dobro iako su morali raditi dobro zbog načina na koji plasiraju svoj novac.
    Gornji primjer je naravno iz Grawe osiguranja.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Milos View Post
    Dragi moj Savjetnice o osiguranju. Kada kupuješ nešto raspituješ li se o toj stvari od osobe koja je prodaje ili se raspitaš među korisnicima kakvo je njihovo iskustvo.
    Još jedno pitanje za Vas. Nadjoh na blogu jednog agenta osiguranja među komentarima da je čovjek umjesto očekivanih 7500 eura dobio oko 600 eura kamate. Obrazloženje je bilo da su bile loše godine za poslovanje. Naravno sve je legalno i sve je pokriveno ugovorom, baš onako kako sam pričao očekivano-garantovano.
    Ako je ovo gorenavedeno tačno ispade da u prvim kodinama odustajanja osiguranje vas zakida žestoko po osnovi glavnice a ako čekate istek ugovora onda vas zakidaju na osnovu kamate. Tj. oni vađ novac ulažu kod banaka i sličnih institucija koje im donose garantovani profit. Ugovor su napravili tako da sebi obezbjeđuju ekstraprofit po osnovu glavnice ako neko ne može ili ne želi da nastavi sa uplaćivanjem rata. Ukoliko klijent nastavi da uplaćuje rate sve do isteka ugovora ekstraprofit se naplaćuje od kamata. Klijentu se da neka mizerija uz naravno izgovor da se nije radilo dobro iako su morali raditi dobro zbog načina na koji plasiraju svoj novac.
    Gornji primjer je naravno iz Grawe osiguranja.
    Hvala na svim pitanjima Milose, ali ću te ostaviti bez ijednog odgovora. Pa ti to protumači kako oćeš - a znam da ćeš smatrati da si u pravu. I da ćeš izvesti zaključak da nemam argumente. Jer i da ti kažem i objašnjavam da si promašio u razmišljanju - neće pomoći, ti ćeš po svome. I to je tvoja stvar.
    Inače, što misliš, ima li neko na ovoj planeti ko u vezi osiguranja ne misli kao ti? I zbog čega ti veoma malobrojni ljudi ne dijele tvoje mišljenje? Zamisli, korisnici polise, pa još i zadovoljni - i tako svih ovih desetina, čak i stotina godina. Možda je stvar u tome što svi oni dobro znaju što uzimaju i zašto to uzimaju, što imaju pravu informaciju o tome, dobijenu na pravom mjestu, kad se odluče na otvaranje polise. A kako je to kod nas? Pa tek je nedavno počela ta priča, a polise se ugovaraju na dugi niz godina - pušti da prođe koja generacija korisnika, pa neka se onda donesu zaključci.

Kada kupuješ nešto raspituješ li se o toj stvari od osobe koja je prodaje ili se raspitaš među korisnicima kakvo je njihovo iskustvo.
    A ovo zaslužuje posebnu analizu i diskusiju kad se radi o kupovini polise, ali nije moje da ti to objašnjavam. Možda ćeš nekad shvatiti. Milose, otvaranje polise je specifična vrsta kupovine, najspecifičnija moguća, tu nema cijene proizvoda, tu se ništa ne kupuje, to je jedan vrlo specifičan i kompleksan finansijski proizvod i dugoročan - nešto sam o tome pisao ranije, neću da ti ponavljam, jer ti to što ja napišem ništa ne znači.
    A može li jedno pitanje, slično, ali na drugi način: kada kupuješ nešto, da li bi htio da dobiješ najbolju moguću informaciju o tom proizvodu/programu, o kompaniji koja to prodaje, a svrsi svega toga, o načinu kako to funkcioniše? Zar ti nije to glavni cilj? Zaključak izvedi sam.

A herculesu i Gojku ću odgovoriti - dugujem im.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    38
    Thanked in
    9 Posts

Čovjeku je Agent obećao 7500 eura kamate poslije 13 godina uplaćivanja rata. Čovjek je mjesto toga dobio 600 eura.
    U banci što obećaju to i ispune. Prema nekim mojim procjenama u banci bi dobio oko 9000 eura kamate. Osiguranje mu je pojelo preko 8000 eura.

U ovom slučaju je ipak pametnije raspitati se za iskustva korisnika jer je i ovaj nesretnik vjerovao stručnom agentu osiguranja.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Čovjeku je Agent obećao 7500 eura kamate poslije 13 godina uplaćivanja rata. Čovjek je mjesto toga dobio 600 eura.
    U banci što obećaju to i ispune. Prema nekim mojim procjenama u banci bi dobio oko 9000 eura kamate. Osiguranje mu je pojelo preko 8000 eura.

U ovom slučaju je ipak pametnije raspitati se za iskustva korisnika jer je i ovaj nesretnik vjerovao stručnom agentu osiguranja.
    Ne vredi Miloše, Savjetnik je uvjek u pravu inače ne bi bio Savjetnik...

No Savjetniče , pa kad će taj žestoki odgovor?

A Vi gosin Nirre, pamet u glavu, ni slučajno po savet u osiguravajuću kući, jer kad te nasamare onda ti kažu A što čoče nijesi čitao ugovor, pismen li si ili nijesi? A?

A što bi ti htio jado, 50% na osiguranu sumu? Pa dje to ima jado, samo u reklami... A lagao si agenta, nijesi rekao da pušiš, pa ko ti kriv što si obolio na pluća, pa mi sad da ti platimo, varalice ... a vidite ovo iskustvo Todora iz NS

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Bio sam osiguran u Viener Stadtische (valjda se tako piše) i tada sam rekao nikada više.

Pre 5 godina smo sazidali kuću i naravno odlučimo da je osiguramo.

Tadašnji poslovni partner nam preporuči Viener jer njegova ćerka tamo radi, on garantuje,...

Odradili smo osiguranje kuće i svih stvari (krađa, poplava, zemljotres,...), i zdravstveno osiguranje za majku i mene.

Mislim da je sve to bilo oko 500-600 eur godišnje. Sve smo plaćali na vreme i posle godinu i po ja se povredim.

Pokidani ligamneti skočnog zgloba, pokidana tetiva, bio sam u gipsu 2 meseca.

Pozovemo osiguranje i kažemo da sam se dan pre toga povredio, da sam u bolnici, itd. i oni nam kažu da samo skupljamo sve nalaze i da im to donesemo kada se potpuno oporavim makar to bilo i za godinu dana, a da sada nema potrebe ništa da pokrećemo.
    Nosio sam gips skoro dva meseca, nakon toga išao na elektro terapiju još dva meseca i kada se sve to završilo odemo kod njih sa svim nalazima.

Odjebali su nas kao u fazonu sada je kasno morali ste u roku od 72 sata od povređivanja da nam se javite.

Kada smo im rekli da smo ih zvali i da su nam rekli da ne trebamo ništa da radimo samo su nas otkačili i na tome se završilo. Od tada više ni dinar nisu dobili.

ZAŠTO JE GOSPODIN TODOR IZ NOVOG SADA OVAKO
    PROŠAO SA ŠTETIŠAMA?

Zato što ne poznaje prirodu ovdašnjih osiguravajućih kuća koje vas neće prevariti samo ako im ne date priliku za to ...

Zato što nije pročitao ponudu koju je potpisao a koja čini deo ugovora....

Zato što tu ponudu i nije mogao da pročita jer je poslovna politika osiguravajučih kuća da agent stalno " zaboravlja" da klijentu, osiguraniku ostavi ponudu ( pogledajte je ovde)

a u kojoj lepo piše u čl. 8 i čl.9 da nikave usmene izjave ne obavezuju osiguravajuću kuću, te se na njih ne možete pozivati ...

PA SAD IDITE I SAVJETUJTE SE SA SAVJETNICIMA OSIGURANJA ČIJA RIJEČ NE OBAVEZUJE OSIGURAVAJUĆU KUĆU ...

Pamet u glavu
    Gojko Rodić

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nirre je tražio da mu neko od nas "koji se razumijemo" odgovori u kratkim crtama što sam ja i uradio. Naglasak je u kratkim crtama. Ako nijesi primijetio nijesam ništa loše ni rekao o osiguranju već konkretno odgovorio. Što je tebi strana pojava
    Normalno je da će pitat stručnjake i experte poput tebe za detaljnije upoznavanje sa temom. Ja prenijeh ono što su meni rekli na skoro ista pitanja. Za sva detaljnija pitanja je normalno da će poć i sam istražit što mu je bolje. Neće vjerovat ni meni ni drugima, iako se ti pošteno posprda sa većinom profesija koje obavljamo, ni tebi koji kaže da ne postoji nijedno životno osiguranje u svijetu koje je propalo a da baš ne postoji vidjesmo i da nije tako.
    Savjetnik, živ bio i sto godina napunio. Mislio sam da si avizaniji i kulturniji.
    Dragi moj hercules, čemu ovakav odgovor??? Da li pokušavaš da imitiraš način i stil rezonovanja i obraćanja inspektora Gojka? Izvini ako sam te uvrijedio, nije mi bila namjera. A kako si se uopšte uvrijedio iz mog odgovora nirre-u? Je li samo zato što sam konstatovao da je on pozvao da mu osnove osiguranja objasni neko ko se razumije a ja smatram da se ti, Milos i Gojko NE razumijete u to? Zbog takvog mog utiska i stava ti krenuo u onakvu paljbu po meni. Ne vidim drugi mogući razlog u mom postu za takvu tvoju reakciju. Kažeš da je tvoj odgovor meni bio "zbog prozivanja" - a što je problem ako nirre-u ukazujem da vi niste stručni za osiguranje? Zabranjeno je reći? Nepoželjno? Niste stručni jednostavno zato jer to ne poznajete, a predstavljate se kao neko ko poznaje. Nisam vrijeđao ni tebe ni tvoju profesiju, već sam, ako si želio precizno da pročitaš, samo konstatovao i napisao da si ti jedan mladi bankar. Pa sam još konstatovao i napisao i da se ti sigurno bolje razumiješ od mene u vezi sa pitanjima iz oblasti u kojoj ti radiš. Gdje si tu vidio ciničnost i sprdanje? Ostavi sad analiziranje mojih (eventualnih) aluzija i koliko su ispravne. Neka to svako sam protumači. Kao i tvoje riječi da mi je jedini cilj učešća na ovoj temi da budem ciničan i da se sprdam sa ljudima. A tvoj cilj učešća je...? Iznošenje istinitih činjenica? Stručnih informacija? Odavno, na početku svog obraćanja na ovoj temi, napisao sam da mi je cilj da joj doprinesem koliko mogu (pročitaj opet ako se ne sjećaš) i da pomognem ljudima, a kasnije, podstaknut tvojim postovima i načinom diskusije, napisao sam i da mi je očigledno da nam se ciljevi učešća na forumu razlikuju.

Neću ti odgovarati na način kako si se ti meni obratio, ne treba mi da ti se revanširam, jer te ne doživljavam na isti način kao inspektora Gojka. Sa Gojkom ću raspraviti na poseban način. Inače, kad mi je "presmrđelo" iznošenje Gojkove argumentacije i kad sam reagovao/oponirao na jedan od njegovih argumenata, on to "nije" primjetio i nije se na to osvrćao, nego nonšalantno nastavlja po svom, kao da ništa nije bilo. Na sličan način, ni ti izgleda ne primjećuješ jedan moj post upućen tebi, post broj 144 na ovoj temi (je li bio baš toliko nezgodan?), gdje si mogao da vidiš kako/koliko poznaješ materiju osiguranja i da li si uvjek u pravu, nego i ti nastavljaš po svom.

Ti generalno i dalje čitaš i tumačiš kako tebi odgovara. VRIJEDI LI UOPŠTE SA TAKVIMA DISKUTOVATI I UKAZIVATI IM NA ČINJENICE? Vrijedi li da ti objašnjavam da se nisam sprdao ni sa jednom profesijom, ako sam, kao što si ti dobro primjetio, samo napravio aluziju - ako se ljudi oslone na tvoje savjete pri razmatranju i donošenju odluke o osiguranju, to je kao da se obrate električaru ako treba da popravljaju zube. Ustvari, prije bi se moglo reći da je to bila metafora, a ne aluzija. A metafora služi da ljudi na drugačiji način pokušaju da donesu zaključak koliko bi bilo dobro i korisno rješenje osloniti se na nekog i tražiti savjet u vezi sa osiguranjem od nekoga ko se sa osiguranjem NE bavi i ko osiguranje NE poznaje. Ajde još da ti pomognem u razmišljanju: za pravni savjet da li ćeš se obratiti pravniku i da li ćeš se osloniti na njega ili na mene? Za medicinski savjet da li ćeš se osloniti na ljekara ili na mene? Itd, itd, itd. Ako neko nije bio zadovoljan sa pravnikom ili ljekarom, ili sa ishodom, treba li zaključiti da pravo i medicina nisu potrebni? A za savjet u osiguranju, za kompleksan razgovor na čitavu tu temu i za izbor programa koji zavisi od individualnih želja, mogućnosti, motiva i potreba svakog pojedinačnog klijenta - koga bi ti angažovao da ti to objasni i predloži? Bankara? Matematičara? Pravnika? Aktuara? Nekog drugog? Samo ne onog ko radi taj posao i ko to najbolje poznaje? I gdje u svemu tome vidiš uvredu za zubara, ili električara (ili bankara)? A da ono što sam rekao ne ostane samo na aluziji ili metafori, mogu i direktno i konkretno da kažem, tj. da ponovim da smatram da se NE razumiješ u osiguranje. Ja uporno o tvojoj stručnosti, a ti (zbog toga) krenuo sa paljbom po mojim karakternim osobinama. I zbog toga što sam osporio tvoju stručnost - koju ovdje pokušavaš da prikažeš - tvrdiš da ja nisam dovoljno avizan i kulturan. Neka si, nije zabranjeno. A nisi valjda ljut zbog predzadnje rečenice iz mog posta, jer nemaš potrebe. Ja nisam tamo naveo, niti znam, u kojoj ćeš od onih nabrojanih kategorija ljudi ti biti (a naravno postojaće i neke druge kategorije). Jesi li se - i u kojoj - prepoznao? Ako eventualno jesi u onoj koja će i dalje da kritikuje, svakako te ne bih svrstao u one koji će to raditi iz zlobe, niti zbog mentalne ograničenosti. Mada, ti spadaš u jednu posebnu kategoriju, van onih nabrojanih, jer si se ustvari izjasnio da je osiguranje dobra stvar, da ne kritikuješ samu ideju osiguranja - vjerujem da je to zato što kao ekonomista (a on bi trebao da zastupa stabilnost i prosperitet države i dobrobit naroda) vjerovatno znaš tu kompleksnu materiju, tj. znaš što znači osiguranje za jednu državu, sa čim je sve to povezano, čemu osiguranje doprinosi, kakve probleme rješava.

Pretpostavljam da si na mene mislio, a ne na nekog drugog ili na sebe, kada si rekao da je lijepo "odokativno davati konstatacije a nemati dodira sa realnošću"? Pitam jer ne uspijevam da se pronađem u toj rečenici. A pošto si pomenuo i tabloide, kao neku aluziju, čini mi se da oni pišu na osnovu nekih nestručnih i neprovjerenih informacija. Jesi li i pri tome mislio na mene?

I na kraju, slažem se da tvoj odgovor nirre-u nije maliciozan, ali mi se čini da nije ni dovoljno ozbiljan, a ono su ipak ozbiljna pitanja što je nirre postavio, da bi se tek onako odgovorila. Ne znam koliko su mu od koristi odgovori vas trojice koje sam pomenuo. Što misliš ti - jesu li mu od koristi? I jesu li u njegovom interesu?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Dobri moj Savjetniče,
    Vidim da mi je džaba čekati Vaš žestoki odgovor, ali vas MOLIM i PREKLINJEM odgovorite nam na samo jedno prosto pitanje

Koliko vrijede vaši savjeti ako se sama osiguravajuća kuća u čl. 8 i 9. od njih ograđuje?
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	214174_fallingman565x490_f.jpg 
Views:	68 
Size:	11.7 KB 
ID:	80875  

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A na ovu ponudu koja je deo ugovora ne želite se potpisati ni kao Janko Janković?

Thanks Thanks Given 
    3,564
    Thanks Thanks Received 
    5,862
    Thanked in
    2,813 Posts

Dragi moj hercules, čemu ovakav odgovor??? Da li pokušavaš da imitiraš način i stil rezonovanja i obraćanja inspektora Gojka? Izvini ako sam te uvrijedio, nije mi bila namjera. A kako si se uopšte uvrijedio iz mog odgovora nirre-u? Je li samo zato što sam konstatovao da je on pozvao da mu osnove osiguranja objasni neko ko se razumije a ja smatram da se ti, Milos i Gojko NE razumijete u to? Zbog takvog mog utiska i stava ti krenuo u onakvu paljbu po meni. Ne vidim drugi mogući razlog u mom postu za takvu tvoju reakciju. Kažeš da je tvoj odgovor meni bio "zbog prozivanja" - a što je problem ako nirre-u ukazujem da vi niste stručni za osiguranje? Zabranjeno je reći? Nepoželjno? Niste stručni jednostavno zato jer to ne poznajete, a predstavljate se kao neko ko poznaje. Nisam vrijeđao ni tebe ni tvoju profesiju, već sam, ako si želio precizno da pročitaš, samo konstatovao i napisao da si ti jedan mladi bankar. Pa sam još konstatovao i napisao i da se ti sigurno bolje razumiješ od mene u vezi sa pitanjima iz oblasti u kojoj ti radiš. Gdje si tu vidio ciničnost i sprdanje? Ostavi sad analiziranje mojih (eventualnih) aluzija i koliko su ispravne. Neka to svako sam protumači. Kao i tvoje riječi da mi je jedini cilj učešća na ovoj temi da budem ciničan i da se sprdam sa ljudima. A tvoj cilj učešća je...? Iznošenje istinitih činjenica? Stručnih informacija? Odavno, na početku svog obraćanja na ovoj temi, napisao sam da mi je cilj da joj doprinesem koliko mogu (pročitaj opet ako se ne sjećaš) i da pomognem ljudima, a kasnije, podstaknut tvojim postovima i načinom diskusije, napisao sam i da mi je očigledno da nam se ciljevi učešća na forumu razlikuju.

Neću ti odgovarati na način kako si se ti meni obratio, ne treba mi da ti se revanširam, jer te ne doživljavam na isti način kao inspektora Gojka. Sa Gojkom ću raspraviti na poseban način. Inače, kad mi je "presmrđelo" iznošenje Gojkove argumentacije i kad sam reagovao/oponirao na jedan od njegovih argumenata, on to "nije" primjetio i nije se na to osvrćao, nego nonšalantno nastavlja po svom, kao da ništa nije bilo. Na sličan način, ni ti izgleda ne primjećuješ jedan moj post upućen tebi, post broj 144 na ovoj temi (je li bio baš toliko nezgodan?), gdje si mogao da vidiš kako/koliko poznaješ materiju osiguranja i da li si uvjek u pravu, nego i ti nastavljaš po svom.

Ti generalno i dalje čitaš i tumačiš kako tebi odgovara. VRIJEDI LI UOPŠTE SA TAKVIMA DISKUTOVATI I UKAZIVATI IM NA ČINJENICE? Vrijedi li da ti objašnjavam da se nisam sprdao ni sa jednom profesijom, ako sam, kao što si ti dobro primjetio, samo napravio aluziju - ako se ljudi oslone na tvoje savjete pri razmatranju i donošenju odluke o osiguranju, to je kao da se obrate električaru ako treba da popravljaju zube. Ustvari, prije bi se moglo reći da je to bila metafora, a ne aluzija. A metafora služi da ljudi na drugačiji način pokušaju da donesu zaključak koliko bi bilo dobro i korisno rješenje osloniti se na nekog i tražiti savjet u vezi sa osiguranjem od nekoga ko se sa osiguranjem NE bavi i ko osiguranje NE poznaje. Ajde još da ti pomognem u razmišljanju: za pravni savjet da li ćeš se obratiti pravniku i da li ćeš se osloniti na njega ili na mene? Za medicinski savjet da li ćeš se osloniti na ljekara ili na mene? Itd, itd, itd. Ako neko nije bio zadovoljan sa pravnikom ili ljekarom, ili sa ishodom, treba li zaključiti da pravo i medicina nisu potrebni? A za savjet u osiguranju, za kompleksan razgovor na čitavu tu temu i za izbor programa koji zavisi od individualnih želja, mogućnosti, motiva i potreba svakog pojedinačnog klijenta - koga bi ti angažovao da ti to objasni i predloži? Bankara? Matematičara? Pravnika? Aktuara? Nekog drugog? Samo ne onog ko radi taj posao i ko to najbolje poznaje? I gdje u svemu tome vidiš uvredu za zubara, ili električara (ili bankara)? A da ono što sam rekao ne ostane samo na aluziji ili metafori, mogu i direktno i konkretno da kažem, tj. da ponovim da smatram da se NE razumiješ u osiguranje. Ja uporno o tvojoj stručnosti, a ti (zbog toga) krenuo sa paljbom po mojim karakternim osobinama. I zbog toga što sam osporio tvoju stručnost - koju ovdje pokušavaš da prikažeš - tvrdiš da ja nisam dovoljno avizan i kulturan. Neka si, nije zabranjeno. A nisi valjda ljut zbog predzadnje rečenice iz mog posta, jer nemaš potrebe. Ja nisam tamo naveo, niti znam, u kojoj ćeš od onih nabrojanih kategorija ljudi ti biti (a naravno postojaće i neke druge kategorije). Jesi li se - i u kojoj - prepoznao? Ako eventualno jesi u onoj koja će i dalje da kritikuje, svakako te ne bih svrstao u one koji će to raditi iz zlobe, niti zbog mentalne ograničenosti. Mada, ti spadaš u jednu posebnu kategoriju, van onih nabrojanih, jer si se ustvari izjasnio da je osiguranje dobra stvar, da ne kritikuješ samu ideju osiguranja - vjerujem da je to zato što kao ekonomista (a on bi trebao da zastupa stabilnost i prosperitet države i dobrobit naroda) vjerovatno znaš tu kompleksnu materiju, tj. znaš što znači osiguranje za jednu državu, sa čim je sve to povezano, čemu osiguranje doprinosi, kakve probleme rješava.

Pretpostavljam da si na mene mislio, a ne na nekog drugog ili na sebe, kada si rekao da je lijepo "odokativno davati konstatacije a nemati dodira sa realnošću"? Pitam jer ne uspijevam da se pronađem u toj rečenici. A pošto si pomenuo i tabloide, kao neku aluziju, čini mi se da oni pišu na osnovu nekih nestručnih i neprovjerenih informacija. Jesi li i pri tome mislio na mene?

I na kraju, slažem se da tvoj odgovor nirre-u nije maliciozan, ali mi se čini da nije ni dovoljno ozbiljan, a ono su ipak ozbiljna pitanja što je nirre postavio, da bi se tek onako odgovorila. Ne znam koliko su mu od koristi odgovori vas trojice koje sam pomenuo. Što misliš ti - jesu li mu od koristi? I jesu li u njegovom interesu?
    Gojka ne imitiram. Ako nijesi primijetio nijednom nijesam ni komentarisao njegove postove.
    Atak na tebe, ako si ga vec tako dozhvio, je bio zbog tvojih aluzija i metafora na moj rachun. Onako na lijepe si provukao i profesiju i posprdavanje.
    Opet pishem, cilj mog odgovora nirreu je bio da kratko informishem i dam odgovore na postavljena pitanja. Shto sam i uradio, jer znam da je nirre dovoljno inteligentan ili inteligentna da za vishe detalja podje do osiguravajuce kuce i popricha o mogucnostima i svemu ostalom. Kao shto si mogao da vidish jednu jedinu nijesam rekao protiv osiguranja. I zbilja mislim da su u njegovom - njenom interesu, a voli bih da nirre sam kazhe jesu li ili nijesu? A volio bih da mi ti samo konkretno kazhesh shto je to loshe i zlobno u mom odgovoru nirreru? I pogreshno?
    Generalno chitanje i tumachenje necu komentarisat.
    Odgovoricu na par pitanja jer nijesam uspio sva da zapamtim a ovo pishem sa telefona pa ne zamjeri.
    O zhivotnom osiguranju sam se interesovao kod Winera, Delta Generalia, Save i Lovcena. Necu se hvalit kakvi su to razgovori bili, reci cu samo da nijesu bili kratki, a bili su jako pouchni. Sve shto me zanimalo o zhivtnom osiguranju sam saznao od agenta osiguranja ili narodski recheno prodavca.
    Ja rekoh i prije na nekom postu, da tematiku ne znam do detalja, znam bitne stavke koje su meni vazhne za moje usporedbe. I rekao sam da se zhivotno osiguranje i bankarska shtednja ne mogu poredit. I rekao sam da je zhivotno osiguranje dobra stvar, samo da programi koji se nude u CG meni lichno ne odgovaraju. Naravno da prepoznajem vazhnost osiguranja za pojedinca i drzhavu. Na zhalost vecina privrednika josh uvijek zhali dat 1000 eura godishnje za osiguranje hale koja pod naletom vremena nestane ali to je nasha svijest. Na zhalost.
    Tabloidi i odokativne konstatacije, NVO i drruge organizacije se ne odnose na tebe.
    Da si avizaniji i kulturniji sam ochekivao, isto kao i shto ochekujem da si skapirao shto je pisa htio da kazhe. Ipak nijesi jedini koji koristi stilske figure u pisanju.
    Ako sam ti koje pitanje preskochio prashtaj, ovo sa telefona kuckam pa ne mogah sve popamtit.
    Pozdravljam.
    Last edited by hercules; 26-02-12 at 23:05.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

E ovako,moram se ukljuciti cisto da bih neke stvari razjasnio. Prije svega, MUSKO sam
    Druga stvar, na ovu tem sam pisao jer sam zelio da mi neko objasni u kratkim crtama princip funkcionisanja osiguranja jer od prve poruke pa do moje nigdje nije bilo objasnjeno funkcionisanje. U poruci sam napisao da mi odg neko ko se RAZUMIJE a ti kao savjetnik u osiguranju pocinjes poruku sa omalovazavanjem odgovora Herculesa jer je on bankar. On je dao vrlo konkretan odgovor i u ovoj temi o osiguranju izneo mnogo konkretnije cinjenice nego ti. Naravno, Hercules hvala na odgovoru.
    Ne shvatam tvoju poentu kao aktivnog ucesnika u ovoj temi jer na mnoga pitanja koja si diobio sto od Herculesa, sto od AltaMarea88 i na kraju od mene ti izbjegavas odgovrati ili dajes odgovore koji su sve samo ne odgovori na postavljeno pitanje. Hercules i Milosh su vise doprinjeli ovoj temi nego ti - a ti se bavis osiguranjem. Zapitajk se malo zasto je to tako.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

POštovani Nirre,

Za razliku od banaka koje prodaju novac u vidu kamate, osiguranja prodaju obećanja ... Obećanja da ćete zaraditi za privatnu penziju, da možete bez odbitaka povaratiti svoj novac nakon tri godine osiguranja, obećanja da će Vas ili Vašu porodicu obeštetiti u slučaju smrti ili povrede .. To je suština ...

Zato su napravili ugovor kojim ta svoja obećanja uvek mogu da prekrše , tvrdeći da ste Vi prevarili agenta, da ste mu nešto prećutali, da se niste vezali u vozilu i zato poginuli i hiljadu i jedan dobar razlog da svoje obećanje ne ispune ...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Iskreno rečeno nisam ni očekivao drugačiji odgovor - od nekoga ko ne želi da čita kako/što je napisano. Evo da se upustim u još jedan pokušaj diskusije sa tobom, sa sve manjim očekivanjima da će imati efekta.

Gojka ne imitiram.
    Nisam ni rekao da imitiraš njega, tj. njegove stavove. Ranije sam ti napisao da te drugačije doživljavam u odnosu na njega. Samo sam rekao da imitiraš njegov način rezonovanja o osiguranju (tj. da na pogrešan način posmatraš stvari) i da imitiraš njegov stil ličnog obraćanja.

Ako nijesi primijetio nijednom nijesam ni komentarisao njegove postove.
    Primjetio sam, itekako, pa sam ti jednom i pomenuo tu činjenicu.

Atak na tebe, ako si ga vec tako dozhvio, je bio zbog tvojih aluzija i metafora na moj rachun. Onako na lijepe si provukao i profesiju i posprdavanje.
    Ajde molim te pročitaj još jednom moj post, pažljivo, možda ćeš (ga) shvatiti. Molim te.
    ...Jesam li uvrijedio tvoju ličnost time što osporavam tvoju stručnost u osiguranju? Tu je (glavni i jedini) problem!? Ti se uporno trudiš da se pokaže da se razumiješ u nešto u što se ne razumiješ, a pošto ne shvataš tu poentu i pošto ne prihvataš kad ti to direktno kažem, pokušao sam da ti to približim kroz aluzije i metafore, bez ikakvog posprdavanja - ni tebi, ni tvojoj profesiji, ni bilo kojoj drugoj profesiji. Zašto to naopako tumačiš? Pa se, još i uz slabljenje svoje argumentacije, unervoziš, pa kreneš nisko i uvrijedljivo, a mene optužiš za isto. Ne ulazim uopšte u tvoju stručnost kao bankara - ne osporavam je.

Opet pishem, cilj mog odgovora nirreu je bio da kratko informishem i dam odgovore na postavljena pitanja.
    Znam da ti je to bio cilj i to si i uradio. Ništa sporno. Dao si mu kratke odgovore na neka njegova pitanja.

...znam da je nirre dovoljno inteligentan ili inteligentna...
    Već sam konstatovao da ne čitaš pažljivo postove, a trebao bi, već kad na njih odgovaraš. Ali mi nije jasno kako to da sada ne znaš da li je u pitanju on ili ona, a toliko ste pisanja razmijenili na drugim temama, čak te je nirre žestoko ishvalio tamo, u nebesa dizao i zahvalio ti se na pruženim objašnjenjima (čitam ja i neke bankarske teme na ovom forumu, ali ne pišem tamo i ne dajem odgovore forumašima jer ne poznajem tu materiju dovoljno/detaljno, pa ne bih da zbunjujem ljude, nego će im bankari to bolje objasniti).

A volio bih da mi ti samo konkretno kazhesh shto je to loshe i zlobno u mom odgovoru nirreru? I pogreshno?
    Nisam ni rekao da je nešto loše, zlobno, ili pogrešno rečeno sa tvoje strane. Čak i ako je eventualno nepotpuna informacija koju si mu dao, ne može se reći da je i pogrešna, jer si obadvije rečenice u tvom postu završio sa tri tačke.

O zhivotnom osiguranju sam se interesovao kod Winera, Delta Generalia, Save i Lovcena. Necu se hvalit kakvi su to razgovori bili, reci cu samo da nijesu bili kratki, a bili su jako pouchni. Sve shto me zanimalo o zhivtnom osiguranju sam saznao od agenta osiguranja ili narodski recheno prodavca.
    Pohvaljujem tvoj trud i iskrenost. Reci mi, molim te, što si to (poučno) uspio da saznaš o životnom osiguranju kad si bio u Savu (ovo pitam s obzirom na činjenicu da se Sava ne bavi sa životnim osiguranjem) i reci mi kada si otprilike bio u Lovćen - koliko je prošlo od tada? I molim te reci mi sljedeće, značilo bi mi. Koliko vremena si u prosjeku utrošio po pojedinačnom razgovoru, tj. otprilike koliko za sve razgovore ukupno? I da li su ti svi oni ishvalili svoje kuće i programe koje nude, kao najbolje, naglašavajući prednosti nad ostalima? Kakav si osjećaj stekao tokom tih razgovora - da li im je tvoj ili njihov interes bio u prvom planu? Da li im je jedini/najvažniji interes bio da ti (po svaku cijenu) prodaju program?
    A da li si ikada imao priliku da razgovaraš sa nekim ko ne radi u sistemu određene osiguravajuće kuće (direktno ili zastupnički) nego mu je tvoj interes u prvom planu - sa nekim ko poznaje čitavu materiju u vezi osiguranja i ko ti na jednom mjestu može objektivno, kompletno i bez favorizovanja uporediti i nuditi programe više osiguravajućih kuća?

I rekao sam da se zhivotno osiguranje i bankarska shtednja ne mogu poredit.
    ??
    Je li ti ovo pokušaj vica? Ili ne shvatam što si napisao?

I rekao sam da je zhivotno osiguranje dobra stvar, samo da programi koji se nude u CG meni lichno ne odgovaraju.
    Ranije sam ti odgovorio na ovo, ali nisi reagovao. Jesi li baš siguran da ne postoji program koji odgovara onim zahtjevima koje si naveo (ne ulazim u logičnost tvojih zahtjeva - a uz to su bili nepotpuni i nedefinisani)? A što ako postoji, ali nisi uspio da saznaš/shvatiš?

Da si avizaniji i kulturniji sam ochekivao, isto kao i shto ochekujem da si skapirao shto je pisa htio da kazhe.
    Lako ćemo za mene i za to što su moje umne sposobnosti i vaspitanje ispod tvojih očekivanja - najvažnije je što ti samog sebe razumiješ.

Bojim se da ubuduće pišem nešto što oponira tvoju stručnost u osiguranju, jer vidim da ti to strašno teško pada, pa će ti se stvarati negativna energija, a to može loše uticati na tebe, na tvoje djelovanje i ponašanje. Možda ćeš sada i po 3.-4. put napisati da priznaješ da znam više od tebe, ali i dalje ne očekujem da ćeš konstatovati da griješiš u nekim stvarima u vezi osiguranja - vidim da to "ne" primjećuješ.

Thanks Thanks Given 
    3,564
    Thanks Thanks Received 
    5,862
    Thanked in
    2,813 Posts

Iskreno rečeno nisam ni očekivao drugačiji odgovor - od nekoga ko ne želi da čita kako/što je napisano. Evo da se upustim u još jedan pokušaj diskusije sa tobom, sa sve manjim očekivanjima da će imati efekta.

Nisam ni rekao da imitiraš njega, tj. njegove stavove. Ranije sam ti napisao da te drugačije doživljavam u odnosu na njega. Samo sam rekao da imitiraš njegov način rezonovanja o osiguranju (tj. da na pogrešan način posmatraš stvari) i da imitiraš njegov stil ličnog obraćanja.

Primjetio sam, itekako, pa sam ti jednom i pomenuo tu činjenicu.
    Ja tebe neću ubjeđivat čitam li ja tvoje odgovore ili ne. I želim li da čitam ono što je napisano. Ako u dosadašnjem razgovoru sam odgovarao na većinu tvojih pitanja, a ti i nijesi baš na svako. Nego dobro, neka bude kako ti kažeš. Da ja ne želim da čitam kako je napisano. Na forum sam odavno pa sam se načitao podosta ali ako ti tako kažeš neka bude.
    Gojko je ipak čovjek sa iskustvom, i p ogodinama i sa životnim osiguranjem. Niti ga imitiram, niti rezonujem kao on. Niti je to moguće koliko god se to tebi pričinjavalo. Sam će skapirati zašto nije moguće.

Ajde molim te pročitaj još jednom moj post, pažljivo, možda ćeš (ga) shvatiti. Molim te.
    ...Jesam li uvrijedio tvoju ličnost time što osporavam tvoju stručnost u osiguranju? Tu je (glavni i jedini) problem!? Ti se uporno trudiš da se pokaže da se razumiješ u nešto u što se ne razumiješ, a pošto ne shvataš tu poentu i pošto ne prihvataš kad ti to direktno kažem, pokušao sam da ti to približim kroz aluzije i metafore, bez ikakvog posprdavanja - ni tebi, ni tvojoj profesiji, ni bilo kojoj drugoj profesiji. Zašto to naopako tumačiš? Pa se, još i uz slabljenje svoje argumentacije, unervoziš, pa kreneš nisko i uvrijedljivo, a mene optužiš za isto. Ne ulazim uopšte u tvoju stručnost kao bankara - ne osporavam je.
    Pa evo dolje kažeš da u mom odgovoru nije bilo ništa loše, a u post poslije mog odgovora si krenuo sa metaforama i iluzijama i posprdavanjem. Kako to neko može da shvati a da nije posprdavanje? Nego dobro, neka bude da pogrešno tumačim. Ja po mom utisku nijesam išao ništa niže od tebe, čak sam i blag bio, ali mi je isto interesantno kako ti doživljavaš to kao posprdavanje? Ja sam čak bio i kulturniji ako ćemo pošteno, jer ne takoh tvoju profesiju čini mi se ama ni malo.
    Znam da ti je to bio cilj i to si i uradio. Ništa sporno. Dao si mu kratke odgovore na neka njegova pitanja.
    A onda je tvoja poštena metafora i iluzija bila tek reda radi vjerovatno. Nego dobro.

Već sam konstatovao da ne čitaš pažljivo postove, a trebao bi, već kad na njih odgovaraš. Ali mi nije jasno kako to da sada ne znaš da li je u pitanju on ili ona, a toliko ste pisanja razmijenili na drugim temama, čak te je nirre žestoko ishvalio tamo, u nebesa dizao i zahvalio ti se na pruženim objašnjenjima (čitam ja i neke bankarske teme na ovom forumu, ali ne pišem tamo i ne dajem odgovore forumašima jer ne poznajem tu materiju dovoljno/detaljno, pa ne bih da zbunjujem ljude, nego će im bankari to bolje objasniti).
    Eto nijesam zapamtio je li nirre muško ili žensko, neka to bude moj smrtni grijeh. Možda zato što preko telefona čitam forum dosta često pa mi takve sitnice nekad promaknu. Nirree me ishvalio oko pojašnjenja za stečajnu masu i toga se sjećam, a je li pisao kao muškarac ili žena ne sjećam se detaljno te rečenice ali ću poć opet da pročitam i da vidim da je muško. Samo zbog tebe da me ne etiketiraš da ne čitam pažljivo postove.
    Kad smo kod tvojih postova, sjećam se odlično i tvog prvog posta, i od tada do dana današnjeg, a ti me ispravi ako griješim, jedan jedini konkretni post i savjet nijesi napisao. Sve što si pisao je bilo oponiranje mojim i trvrdnjama drugih forumaša, i potenciranje našeg nečitanja i nerazumijevanja materije. Eto toliko.

Nisam ni rekao da je nešto loše, zlobno, ili pogrešno rečeno sa tvoje strane. Čak i ako je eventualno nepotpuna informacija koju si mu dao, ne može se reći da je i pogrešna, jer si obadvije rečenice u tvom postu završio sa tri tačke.
    Eto dođosmo i do interpunkcije. Tri tačke su moj smrtni grijeh! Nijesu nikako znak da su to kratki odgovori a da ako hoće više moraće više vremena tome da se posveti.

Pohvaljujem tvoj trud i iskrenost. Reci mi, molim te, što si to (poučno) uspio da saznaš o životnom osiguranju kad si bio u Savu (ovo pitam s obzirom na činjenicu da se Sava ne bavi sa životnim osiguranjem) i reci mi kada si otprilike bio u Lovćen - koliko je prošlo od tada? I molim te reci mi sljedeće, značilo bi mi. Koliko vremena si u prosjeku utrošio po pojedinačnom razgovoru, tj. otprilike koliko za sve razgovore ukupno? I da li su ti svi oni ishvalili svoje kuće i programe koje nude, kao najbolje, naglašavajući prednosti nad ostalima? Kakav si osjećaj stekao tokom tih razgovora - da li im je tvoj ili njihov interes bio u prvom planu? Da li im je jedini/najvažniji interes bio da ti (po svaku cijenu) prodaju program?
    A da li si ikada imao priliku da razgovaraš sa nekim ko ne radi u sistemu određene osiguravajuće kuće (direktno ili zastupnički) nego mu je tvoj interes u prvom planu - sa nekim ko poznaje čitavu materiju u vezi osiguranja i ko ti na jednom mjestu može objektivno, kompletno i bez favorizovanja uporediti i nuditi programe više osiguravajućih kuća?
    Nije bila Sava nego Grawe moja greška (miješaju mi se ponude za osiguranje nepokretnosti). Winer, Delta Generali, Grawe i Lovćen. U Lovćen sam se raspitivao u Julu i Avgustu. Provodio sam do pola sata u razgovoru sa svakim od njih. Prodavci kao prodavci su svaki isticali svoje prednosti i nudili da su najbolji, što ja lično nikome ne zamjeram. Ja sam došao da se informišem, imao sam svoja pitanja za koja sam tražio konkretne odgovore.
    Nijesam imao priliku da razgovaram sa nekim ko ne radi u osiguravajućim kućama a da poznaje cijelu materiju. Iz tvoje priče saznasmo da to i ne može postojat, jer ja evo kao bankar mladi (tvoj je naglasak na ovo mladi ne moj) izgleda ne smijem i ne mogu po definiciji ništa znat o tome.

??
    Je li ti ovo pokušaj vica? Ili ne shvatam što si napisao?
    Ne nego izučavanje kvantne fizike.
    Ranije sam ti odgovorio na ovo, ali nisi reagovao. Jesi li baš siguran da ne postoji program koji odgovara onim zahtjevima koje si naveo (ne ulazim u logičnost tvojih zahtjeva - a uz to su bili nepotpuni i nedefinisani)? A što ako postoji, ali nisi uspio da saznaš/shvatiš?
    Koliko ja znam ne postoji. Ti tvrdiš da postoji? Rado bih volio da mi to neko ponudi. A ti mi kaži postoji li osiguranje koje će mi dati popust na neku svoju uslugu ukoliko osiguravam kola kod njih i/ili nekretninu i/ili životno osiguranje.
    Ukoliko sam klijent više godina imam li neku beneficiju od toga? Oće li bit vajde od bonusa ili ćemo samo dobijat maluse od njih?
    Ukoliko sam 100% njihov klijent imam li neke beneficije? Da mi neće dat putno osiguranje gratis putno osiguranje ako imam druge usluge i prozivode u njihovom društvu? Oće li za nasilnu smrt ili smrt nezgodom isplatit razumnu sumu, primjera radi 30-40 hiljada a ne tričavih 10tak hiljada što je jednako da sam 50€ uplaćivao mjesečno 15 godina i slično bez pokušaja ubjeđivanja mene o vremenskom konceptu novca i značaju inflacije i poslovnih rezultata osiguravajućih društava.
    Ja koliko vidjeh u ponudama osiguravajućih kuća toga nema.

Lako ćemo za mene i za to što su moje umne sposobnosti i vaspitanje ispod tvojih očekivanja - najvažnije je što ti samog sebe razumiješ.
    Lako ćemo svakako.

Bojim se da ubuduće pišem nešto što oponira tvoju stručnost u osiguranju, jer vidim da ti to strašno teško pada, pa će ti se stvarati negativna energija, a to može loše uticati na tebe, na tvoje djelovanje i ponašanje. Možda ćeš sada i po 3.-4. put napisati da priznaješ da znam više od tebe, ali i dalje ne očekujem da ćeš konstatovati da griješiš u nekim stvarima u vezi osiguranja - vidim da to "ne" primjećuješ.
    Radi herculesa slobodno ti piši do sjutra o osiguranju, ja znam dokle su moji dometi u osiguranju, i u ono u što ne budem stručan i kompetentan neću se miješat, kao što nijesam do sad, a ti nemaš taj doživljaj svakako. Ovo što mi ispod nicka piše sve zan i u sve se razumije je šala jednog admina na moje prepucavanje na drugim nekim političkim temama. Nego ću intervenisat da mi se to promijeni jer postaje naporno da se objašnjavam.
    Kao što vidiš odgovorih na svako tvoje pitanje, nadam se da nijesam ništa preskočio.
    A sad ja da rečem koju.
    Kad odgovaraš na temu, ne treba da se koriste metafore i aluzije i provukovat sagovornike kroz post pogotovo ne sagovornika koji je dao konkretan odgovor na temu. Odgovara se na temu, eventualno ako je neko nešto pogrešno rekao taj neko se savjetuje i ispravi.
    Nije lijepo, da se ne izrazim drugačije, stalno postavljat pitanja a ne davat odgovore kad ih tebi neko postavi.
    Pošto potenciraš da je moj način razumijevanja osiguranja pogrešan, jako bih ti bio zahvalan da nam napišeš tvoj način razumijevanja osiguranja a ja ću ga naučit kao bukvar.
    Ja sam, nadam se, ovime završio prepisku između nas dvojice, jer je ipak tema osiguravajuće kuće u CG.

Page 7 of 24 FirstFirst ... 3456789101117 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)